Bir derdim var,bin derdim var:((

nur35nur

Hayat kısa, kuşlar uçuyor...
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
7.006
14.211
498
Selamlar öncelikle herkese... İzmir de yaşıyorum ben ve bugün işle ilgili bir konuya canım sıkılmış dışarı çıkmıştım ki bir yoğun kalabalık gördüm ne oluyor diye koşunca baktım ki otobüsler bedava herkesi ege üniversitesine ''foçada saldırıya uğrayan yaralı askerlerimize^''kan vermeye götürüyor... Bornovadaydım ben ve inanılmaz bir kalabalık hatta pekçok kızılay kan bağışı aracı merkezlerde kan veren yüzlerce insan sırada... ben de birşeyler yapayım kan vereyim diye koştum sıraya girdim k i yaşlı bir ninemiz sırada... görevli kişi sizden almazar beklemeyin deyince ''çocuklar saldırıda yok ediliyorsa yaşlılar tabiki de kan verebilir dedi ağlamaklı bir ifadeyle''... sırada bekleyen asker annelerinin gözyaşları sicim gibi akıyordu... keşke kan vermekten öte birşeyler yapabilsek dedi bir adam ki ne anlamı bir sözdü o... ve iş yoğunluğundan dolayı canım sıtkın yoa çıkmıştım ya kendimden utandım:( üç kilo aldım dert,eşim küstü dert,kaynana güldü dert derken çevremizde olanların korkunçuluğunu görünce dehşete kapıldım...nerde yanlış var bizler ne yapabiliriz deyip durmaktan başka ölen şehidimize dua ettim sadece ve yaralılara a cil şifalar dileyerek..... Vatan sağolsun hep varolsun da ölmesin hiç uğruna gencecik çocuklar,onlarla beraber anneleri ölüyor,aileleri ölüyor,sevdikleri ölüyor ölmesinler:( ''yaralı askerlerimize acil kan lazım''anonsu beni yerlle bir etti sanki:( Allahım sen koru hepsini,hepimizi.......

kesinlikle çok acı bir olay bizim de içimiz kan ağlıyor şehit haberi ve yaralı askerleri duydukça
peki ya aileler ne durumda biz böyleyken.
ne kadar zor gencecik evlatlarını,eşlerini,babalarını toprağa vermek,
ama diyecek söz yok Vatan sağolsundan başka
onların mekanlarının cennet köşesinde odluğunu bilmek bile rahatlatıyor bazen içimizi.
bir daha bu acı yaşanmasın inşallah.
böyle yardımperver insanlar kan için kuyruğa girenleri görmekte bir o kadar güzel

Dünyanın çivisi çıktı artık.Arkadan neler dönüyor kimbilir...İnsanın boğazı düğüm düğüm düğüm oluyor....Hangi söz anlatabilir ki bunu....

Yaşlı amcamın biri de tüm kan verenlere meyve suyu alıyordu kıyamam:( bugünkü manzara beni çok etkiledi... sussam olmuyor susmasam ne çare tam benlik gaiba....

"Bugün İzmir'de 4000 insan yaralı askerlere kan verebilmek için Hastaneye akın ettiler ama sosyal medyada bazı kendini bilmez,karakter yoksunu,sözde müslümanlar "İzmirliler oruç tutmadıkları için rahatça kan vermeye gitmişler" diye çirkin iletiler yazarken anlaşılan kan vermenin orucu bozmadığını bilmiyorlardı..
Rabbim bizi sahte müslümanlardan, sapla samanı ayıramayan zevatlardan korusun..Onlara inat teşekkürler İzmir. "

Görevinizi alnınızın akıyla yapmışsınız..Allah Şehidimize rahmet,yaralılarımızada acil şifa verisn..İnşa'Allah..

"Bugün İzmir'de 4000 insan yaralı askerlere kan verebilmek için Hastaneye akın ettiler ama sosyal medyada bazı kendini bilmez,karakter yoksunu,sözde müslümanlar "İzmirliler oruç tutmadıkları için rahatça kan vermeye gitmişler" diye çirkin iletiler yazarken anlaşılan kan vermenin orucu bozmadığını bilmiyorlardı..
Rabbim bizi sahte müslümanlardan, sapla samanı ayıramayan zevatlardan korusun..Onlara inat teşekkürler İzmir. "

Görevinizi alnınızın akıyla yapmışsınız..Allah Şehidimize rahmet,yaralılarımızada acil şifa verisn..İnşa'Allah..

Kan vermeye gidebiliyorlar çünkü oruç tutmuyorlar mı? Elalemin orucundan onlara ne ki.. Bir türlü anlayamadılar, dinimizde zorlama, kınama, baskı ve şiddetin olmadığını..

Allah tüm kan verenlerden razı olsun. Şehit ailelerine sabır, gazilere de sağlık sıhhat versin.

Kan vermeye gidebiliyorlar çünkü oruç tutmuyorlar mı? Elalemin orucundan onlara ne ki.. Bir türlü anlayamadılar, dinimizde zorlama, kınama, baskı ve şiddetin olmadığını..

Allah tüm kan verenlerden razı olsun. Şehit ailelerine sabır, gazilere de sağlık sıhhat versin.

Medyada gördüm paylaşmak istedim..
O an ki durumun oruçtan daha hayırlı olduğuna inananlardanım..
Böyle güzel bir hareketi bile bu yöne çektikleri içinde utanıyorum..
Keşke bizde verebilseydik kanımızı onlara..

Medyada gördüm paylaşmak istedim..
O an ki durumun oruçtan daha hayırlı olduğuna inananlardanım..
Böyle güzel bir hareketi bile bu yöne çektikleri içinde utanıyorum..
Keşke bizde verebilseydik kanımızı onlara..

Bende senin gibi düşünüyorum. Allah böyle kötü niyetli insanlara biraz vicdan versin..

Orada birileri can derdindeyken, hem de bizlerin güvenliğini sağlarken
bu durumda kalmışken kişi orucunu görür mü sizce. Ben 50kgnun altına
düştüm ramazanda ve niyetliyim ama sorgusuzca koşup kan vermek istedim.
O kriterler o an aklınıza gelmiyor ki... İş arkadaşlarım hatırlattı bunu bana...

Şu zor durumda bile Allahla kul arasındaki meseleye getiriyorlar ya konuyu,
helal olsun...

şu izmir insanının kafasını, bakış açısını,ruhunu öyle beğeniyorum ki..
onların bu olaylarda seferber oluşu nasıl bir ruh birliği yapıp mücadele edebileceğimizin göstergesi....

bazen öyle şeylar vardır ki bir ibadetten daha Hayırlı olabilir..o lafı dyen insanların içlerindeki kötülük dillerine vurmuş...İzmir'e ve duyarlı insanlarına helal olsun!

bende şimdi tvde gördüm ve çok duygulandım...İzmiri her yönüyle sevmişimdir, özellikle vatanına sahip çıkma konusundaki duyarlılığı ve laik insanlarıyla sevmişimdir izmiri hepde sevicemm...izmir türkiye milletine örnek şehir olarak utanması gereken insanlara utançlarının fazlasıyla yaşatıyorlar teşekkürler izmir ve güzel insanlarıı...:) hiç birşey bölmesin izmirimizi.. Allah şehitlerimeze rahmet yaralılara acil şifalar vermesi dileğiylee..bütün kan veren izmirlilere Allah herşeyi gönlünlerince versin,içlerindeki duyarlılık ve milli duyalar hiç bir zaman sönmemesi dileğimzz

$sehityildirim-baba.webp

Bu da önceki gün şehit düşen Sivaslı bir uzman çavuşumuzun babasının
ayakkabısı... Ben utandım kendimden... KK olarak bir yardım falan organize
edip ulaştıramaz mıyız acaba?

Bugün eğer bir çift ayakkabımız, üzerine giyecek bir gömleğimiz varsa şanslıyız.
Ama şansımız bunlara sahip oluşumuzda değil, bunları giyebilecek sağlıkta,
huzurda, refahta oluşumuzdan... Bu insanlar canlarını, evlatlarını kendilerinin
olmayan bir kavgada yitirdiler. Bir daha geri gelmeyecek canları. Onun için
kurdukları tüm hayalleri yarım kaldı. Daha anneciği yavrusunun kokusuna doyamadı
eminim. Oğlunun sevdiği kızı hiç bilmeyecek, doğmamış torunlarını hep merak
edecek, oğlunun damatlık içinde nasıl göründüğünü de bilemeyecek... Kimin,
kimlerin bunu o aileye yaşatmaya hakkı var ki...

Eki Görüntüle 484979

Bu da önceki gün şehit düşen Sivaslı bir uzman çavuşumuzun babasının
ayakkabısı... Ben utandım kendimden... KK olarak bir yardım falan organize
edip ulaştıramaz mıyız acaba?

Bugün eğer bir çift ayakkabımız, üzerine giyecek bir gömleğimiz varsa şanslıyız.
Ama şansımız bunlara sahip oluşumuzda değil, bunları giyebilecek sağlıkta,
huzurda, refahta oluşumuzdan... Bu insanlar canlarını, evlatlarını kendilerinin
olmayan bir kavgada yitirdiler. Bir daha geri gelmeyecek canları. Onun için
kurdukları tüm hayalleri yarım kaldı. Daha anneciği yavrusunun kokusuna doyamadı
eminim. Oğlunun sevdiği kızı hiç bilmeyecek, doğmamış torunlarını hep merak
edecek, oğlunun damatlık içinde nasıl göründüğünü de bilemeyecek... Kimin,
kimlerin bunu o aileye yaşatmaya hakkı var ki...

sözün bittiğ yer...

Son düzenleme:
10 dk önce bizde ailecek izledik haberi hepimiz nasıl duygulandık...çok duyarlı bir davranış sergilemiş genci yaşlısı bütün izmirliler..terör artık dağdan şehre indi ama yıldıramazlar ,ayıramazlar bozamazlar vatanın birliğini:72:...herkes canımı veririm diyor ama yinede çözüm bulansada gitmese o gencecik canlar, bayram geliyor ama bayram yaşanamıycak ki o ateşin düştüğü evlerde...

kan vermeye gitmese gavur izmirliler diyeceklerdi..............

Bir yandan terör belasında kaybedilen gençler diğer yönde GAZİMİZİ otobüsle evine yollayan bir zihniyet:((( yazıklar olsun diyecek kelime bile yok aslında... o yaralı haliyle terlikleriyle gaziyi otobüse bindirip yollamışlar ya ............................................................anladınız söylemek istediklerimi.........

biz de haberlerde gördük bu akşam. taksiciler kan vermeye giden yolculardan para almamışlar. duyunca tüylerim diken diken oldu. aynı zamanda da içim ferahladı çünkü son zamanlarda aklımda hep eski birliğimizin vatan sevgimizin kalmadığı yönünde kötü düşünceler vardı. taksicilerin ve izmirli vatandaşların bu yaptığıyla ikna ettim kendimi..

gerçi bugün yine haberlerde yeni gazi olmuş bi askerimizi yara bere içinde otobüse bindirip evine gönderdikleri haberini de gördüm çok üzüldüm ama neyse yeri burası değil..

Gavur İzmir oruç tutmaz tabi kan verir diyen asalaklara sadece acıyorum zavallılar!!! Kurban olun siz o gavur izmire... o yaralı evladımıza derman olacaksa oruç mu düşünür insan be akılsızlar...... Allah katında çok daha insanlıktır bu düşünce... atacak b.k bulamadılar tabi başka... yüreğinizdeki insanlık duygusu tükenmiş zavallılar...

Back
X