Bir derdim var

Yakin zamanda benzer sey yasadim. 23 yillik arkadasim. İğrenç bir iliski ve sonrasindaki donemi yasadi. Ben sinirden deliriyordum bunlari nasil yaparsin/yaptirirsin diye.
En son dayananadim. "Ben bilmek istemiyorum. Ben sormayacagim, sen de anlatma" dedim. O zamandan beri hicbir sekilde dinlemiyorum bu konuyu.

İnsanlara onlar istedigi surece yardimci olabilirsiniz. Bir noktada kendinizi korumak için sınırınızı cizmeniz lazim. Benim kafam rahat, sinirlerim sakin. Tavsiye ederim.
Ay aynı bende böyle oldum

Evliliği ile ilgili iyi kötü birşey anlatırsa bilmek istemiyorum deyip gec, dinleme, diyeceğim de kesin dinlersin 🤷🏻‍♀️

Sizi hiç alakadar etmeyen bir konuda sindiremedim falan ne alaka? Ortada sindirilemeyecek bir durum varsa arkadaşınız için var siz neyi sindiremediniz tam olarak? Kendisi sindirip devam ediyorsa onun sorunu, sizlik hiç bir şey göremedim ben, en iyi ihtimalle fikrinizi beyan edersiniz onun dışında işgüzarlık yapmayın, şu durumda alabileceğiniz tek aksiyon arkadaşlık ilişkinizi bitirmek olabilir ancak dert dinlemek istemiyorsanız.

Benim çok yakınım olan biri olduğu için sindiremiyorum yapılanları o nasıl sindirebiliyor üstelik o çocuk sağlıklı bir ortamda olmayacak. Ben tabiki de buna içerlerim içerlemezsem benim arkadaşlığımda bir sorun vardır. Ayrıca söyledim umarım tekrar açmaz bana bu konuları, işin garibi şu an benim arkadaşlığımı sorgulaması
Karşınızdaki kişi sizden yardım istemedikçe kesinlikle karışmayın.

Çünkü kendisinin o olayı tekamülü açısından yaşaması gerekiyor. Aldığı karar bu yöndeyse eğer, sonuçlarını kendisi görecek, dersini alacak veya karma ise karmasını temizleyecek. Eğer siz devreye girer ve kafasını karıştırırsanız karma oluşturmuş olursunuz. O kişiye de kötülük yapıyorsunuz çünkü yaşaması gereken deneyimi sizin yüzünüzden yaşayamıyor ve tekrar başka bir deneyim yaşaması gerekecek bunun için.

Bu kesinlikle tavsiye edilmez zaten. Bizler sert olaylarla gelişiyoruz maalesef. O yüzden kimseye karışmayın sizin fikriniz sorulmadığı sürece. Sistem öyle bir çalışıyor ki, hatasız ve ilmek ilmek. Siz kendi hayatınıza bakarsanız bu en doğrusu olur.

Arkadaşlar merhaba, kısaca özet geçeyim. Benim 7 senelik bir kız arkadaşım var, her şeyimizi biliriz. Bu arkadaşım bazı zorluklar yüzünden acele evlilik yaptı daha doğrusu eski nişanlısına döndü ve nikah kıydı.
Ben bu çocuğu istemiyordum (arkadaşımı nikaha 1 gün kala aldattığı için)

Ve bu çocukla 4 aydır evli ve ve ve yine aldattı. Arkadaşım artık dayanamıyorum deyip boşanma davası açacaktı sonra hamile olduğunu öğrendi ve her ne olduysa vazgeçti ve şu an hiç bir şey olmamış gibi davranıyor, eşiyle arası iyi.

Benim sorunuma gelecek olursak bana defalarca yalan söyledi işte aşk evliliği değil geri boşanıcam dedi ve son durum bu.
Benim ise sindiremeğim benim başımı ağrıtıp sinir edip sonra bir şey olmamış gibi davranması.
SİZCE NASIL BİR TUTUM SERGİLEMEM LAZIM?
Kendisi nikaha 1 gün kala aldatılmış. Öncesinde de nişan atılmasına rağmen tekrar barışıp evlenmiş yani bu her şeyi kabullenmiş anlamına geliyor. O arkadaşınız daha çooook aldatılır böyle devam ederse. Siz mesafenizi koyun, konuşmayı kesin.

Arkadaşlar merhaba, kısaca özet geçeyim. Benim 7 senelik bir kız arkadaşım var, her şeyimizi biliriz. Bu arkadaşım bazı zorluklar yüzünden acele evlilik yaptı daha doğrusu eski nişanlısına döndü ve nikah kıydı.
Ben bu çocuğu istemiyordum (arkadaşımı nikaha 1 gün kala aldattığı için)

Ve bu çocukla 4 aydır evli ve ve ve yine aldattı. Arkadaşım artık dayanamıyorum deyip boşanma davası açacaktı sonra hamile olduğunu öğrendi ve her ne olduysa vazgeçti ve şu an hiç bir şey olmamış gibi davranıyor, eşiyle arası iyi.

Benim sorunuma gelecek olursak bana defalarca yalan söyledi işte aşk evliliği değil geri boşanıcam dedi ve son durum bu.
Benim ise sindiremeğim benim başımı ağrıtıp sinir edip sonra bir şey olmamış gibi davranması.
SİZCE NASIL BİR TUTUM SERGİLEMEM LAZIM?
Görüşmeyi. Bu tarz insanlar etrafını çöp kutusu gibi kullanır. Anlatır anlatır sonra da gider onunla sevgi pozu verir paylaşır.

Uyarınızı yaptıktan sonra gerisi sizi gerçekten ilgilendirmez asıl arkadaşlık her durumda yanında olmak. Ne düşünüyor ne yapıyor bilmiyoruz. Hayat onun ve tercih hakkı var. Sonuçlarıyla yüzleştiğinde yanında olmak ve ya olmamakta sizin tercih hakkınız.
Asıl arkadaslık tabiki her durumda yan8mda olmak değil. Evlat mı bu yahu. En iyisi bu tarz arkadaşlar ile görüsmeyi kesmek

Sizlik bir şey yok ki kaldıramıyorsanız arkadaşınızla görüşmeyin ama ilişkisine karışmayın kesinlikle kendi tercihi.

evet yaşadıkları kendi tercihi evet kendine bunu yapması aptallık ve dışarıdan tiksindirici görünüyor itici görünüyor hepsine ve fazlasına katılıyorum ama böyle durumlarda o insanların yanında yöresinde gerçekleri konuşan birilerinin olması destek olup da onun aslında değerli becerikli güzel şeyleri hak eden bir insan olduğunu hatırlatan birilerinin olması o insanların ona özgüven aşılamaları gerekiyor tamamen yalnızlaştırmak doğru değil onu o yanlışa daha da sürükleyen bu yalnızlık ve değersizlik oluyor bence birbirimize destek olmalıyız ama bu içinizden gelmesiyle alakalı bir şey siz şu dönemde uzaklaşmak tavır koymak istiyorsunuz "kendine bunu yaptığın sürece ben yanında değilim" diyerek uzaklaşabilirsiniz sizin isteğiniz bu yönde görünüyor belki daha sonra yine bir yakınlaşmanız olur o kendi için gerekli adımları atar vs. ayrıca bu ve benzeri cümlelerden daha fazlasını söylemeyin bence yani demek istediğim aşağılayıcı konuşmayın küçümsemeyin naçizane fikrim

Back
X