Bir derdim var....

• Konu Sahibi Konu Sahibi selso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

selso

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
123
0
66
İzmir
Merhabalar ben 17 yaşındayım ve yaklaşık 3-4 aydır takıntılarım var.Sürekli kötü bir şeyler olacak korkusuyla yaşıyorum.Bu düşünceleri kafamdan atamıyorum,kendimi hiç iyi hissetmiyorum.Hayattan zevk alamıyorum.Eskiden hobilerimle uğraşırdım şimdi onları yapmak bile gelmiyor içimden.Kendimi derse veremiyorum.İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.Acaba bende obsesif kompulsif bozukluk olabilir mi? Psikoloğa gideceğim.Birde sizin düşüncelerinizi almak istedim.Acaba sizin önerileriniz nelerdir? Ne yapabilirim?

git canım doktor daha iyi yönlendirir. muhtemelen major depresyondur. kötü birşey olacak korkusu baskınsa, yani bazen kalbini küt küt attırıyorsa panik atak da olabilir. merak etme destekle atlatırsın. önemli olan farkına varman çünkü.

Bana da depresyon gibi geldi... Tabi en doğrusunu doktor bilir. Mutlaka git,görüş.. Allah yardımcın olsun..

git canım doktor daha iyi yönlendirir. muhtemelen major depresyondur. kötü birşey olacak korkusu baskınsa, yani bazen kalbini küt küt attırıyorsa panik atak da olabilir. merak etme destekle atlatırsın. önemli olan farkına varman çünkü.

Çok teşekkürler canım...Çok baskın hemde okullar açılınca geçer diyordum ama bu okul hayatımıda bayağı bayağı etkiledi.İnşallah psikolog yardımıyla en kısa sürede atlatırım.Önerin için teşekkürler :)

bu arada rahatlatıcı bitki çayları falan iyi gelir mi acaba dedim. yani doktora gidinceye kadar. enstrümantal ,rahatlatıcı müzikler dinlesen?kişisel gelişim sitelerine ya da kitaplarına takılsan? her gün ılık duşunu almayı da ihmal etme canım. gün içinde bunaldığında da git yüzünü ellerini yıka. su negatif enerjiyi atmaya çok iyi gelir.
ve aklına kötü şeyler geldiğinde hemen dikkatini başka şeye ver.olumlu şeyler düşünmeye çalış. ve herşey için sabah akşam şükretmeyi unutma. :31:

bu arada rahatlatıcı bitki çayları falan iyi gelir mi acaba dedim. yani doktora gidinceye kadar. enstrümantal ,rahatlatıcı müzikler dinlesen?kişisel gelişim sitelerine ya da kitaplarına takılsan? her gün ılık duşunu almayı da ihmal etme canım. gün içinde bunaldığında da git yüzünü ellerini yıka. su negatif enerjiyi atmaya çok iyi gelir.
ve aklına kötü şeyler geldiğinde hemen dikkatini başka şeye ver.olumlu şeyler düşünmeye çalış. ve herşey için sabah akşam şükretmeyi unutma. :31:

Önerilerin için çok teşekkürler canım çok güzel şeyler yazmışsın uygulamaya çalışacağım inşallah bir an önce kurtulurum en büyük dileğim bu...:))))

bu aralar kötü şeyler yaşadıysan etkisinde kalmış olabilirsin.
endişelendiğin şeyler tetikliyor olabilir. beklediğin kötü haber gibi.
uzman yardımı daha iyi olur tabi, sakin davranmaya çalış, rahatlat kendini

bu aralar kötü şeyler yaşadıysan etkisinde kalmış olabilirsin.
endişelendiğin şeyler tetikliyor olabilir. beklediğin kötü haber gibi.
uzman yardımı daha iyi olur tabi, sakin davranmaya çalış, rahatlat kendini

3-4 ay önce babaannemi ve halamı 1 ay arayla kaybettik ondan sonra başladı bu takıntılar 1 gün geçse diğer gün başlıyor...Çok teşekkürler önerin için...:)

Back
X