• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var;

MadamAsya

Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2013
2
0
6
35
İzmir
Yetinemiyorum hiçbir zaman, kendimi tanıyamıyorum, çoğu hareketime anlam bile veremiyorum. Kötü bir insan değilim, başkalarının hayatını kötü etkilemem aksine elimden geleni yaparım ama iş kendime gelince çok acımasız olabiliyorum. Aslında çekindiğim bir konu değil, kabullendim sayılır. İnsanları derinden üzen şeyler bana herkesin başına gelebilecek olaylar gibi geldiği için canımı da sıkmıyorum, bu duruma genelde şaşırıyor arkadaşlarım. Hala güvenebileceğim insanlar olduğundan emin değilim bir yandan, ne kadar görmemezlikten gelsemde çevremdekilerin genelde bir sebebi oluyor yanımda durmak için, bilmiyorum gerçek dost hala var mıdır.. Bu konuyu açtığım için geleceğimde belki çekinip sıkılacağım ama belki içinizden biri bana yardımcı olabilir bu konuda. Küçük şeylerden mutlu olabilen bir insanım.. :ssz:

Çok dramatikleştiriyorsun bazı şeyleri.
Kabullenip önüne bakmayı öğrenmen lazım.
Dost diye bir şey yok bence.
Ve bu umrumda mı dersen, hayır.
Eğleniyorum, gülüyorum, yapılan fesatlıkları görmezden geliyorum bana zarar vermediği müddetçe tabii ki, insanların iyi yanlarına odaklanmaya çalışıyorum. Yoksa hepimizde kusurlar var.
Bunlar hayatı kolaylaştırır.Sen de dene.

Ve tabii ki birileri bize iyi geliyorsa onların yanında oluruz.
Arkadaşlıklar böyle olur.
Hepimiz bunu yapıyoruz. Üstünde durmaya değmez.
Kullanılma derecesi başka tabii. Onu yapan olursa da hayatından çıkarırsın olur biter.

Kendine dönmek güzeldir ama acımasız bir tavrın varsa bunu yapmamalısın.
Biraz akışına bırak dünyanı. En önemlisi de kendini kurban olarak görme, kendine acıma, kendini suçlama.
Aklını başka şeylere ver bunları zarar verici ölçüde düşünmek yerine.

Son düzenleme:
aslında doğrularının, hayata bakışının netleştiği yaşlardasın. bir kaç yıl sonrası da oturduğu yaşlar. sonrasında da sabitleşip zor değiştiğin yaşlar. 50 ve sonrası da bunlar konusunda keçileştiğin yaşlardır.
yani bazı şeyleri çok ölçüp biçme, tartma..
sana diyebileceğim çevrene bak, doğaya bak, dünyadaki olaylara bak. şu an suriyede binlerce çocuk soğuktan ölüyor. bunları hisset ve farket.. sonrasında her şey hayatında farklı olacak. sen de farklı bakacaksın. önce sorun olarak gördüklerin aslında fındık kabuğunu doldurmaz meseleler olarak görünecek sana...

Yetinemiyorum hiçbir zaman, kendimi tanıyamıyorum, çoğu hareketime anlam bile veremiyorum. Kötü bir insan değilim, başkalarının hayatını kötü etkilemem aksine elimden geleni yaparım ama iş kendime gelince çok acımasız olabiliyorum. Aslında çekindiğim bir konu değil, kabullendim sayılır. İnsanları derinden üzen şeyler bana herkesin başına gelebilecek olaylar gibi geldiği için canımı da sıkmıyorum, bu duruma genelde şaşırıyor arkadaşlarım. Hala güvenebileceğim insanlar olduğundan emin değilim bir yandan, ne kadar görmemezlikten gelsemde çevremdekilerin genelde bir sebebi oluyor yanımda durmak için, bilmiyorum gerçek dost hala var mıdır.. Bu konuyu açtığım için geleceğimde belki çekinip sıkılacağım ama belki içinizden biri bana yardımcı olabilir bu konuda. Küçük şeylerden mutlu olabilen bir insanım.. :ssz:

Dostluk var kesinlikle bu konuda henüz doğru kişiyle karşılaşmadığını düşünüyorum.
:) hayatta herşey insanlar için bu yüzden kendinizi üzmemeniz aslında bunu kabul ettiğiniz anlamına gelirki bu da güzel bişey bence :)
Henüz 19 yaşındasın biraz daha pozitif düşüncelerle belkide bu durumdan çıkabilirsiniz :)

birşey söyleyeyim mi?
bu dediklerim belki bazı arkadaşların hoşuna gitmeyecek ama dost kesinlikle yoktur.
artık güzel dostluklar eski zamanlarda kaldı.şuan insanlar öyle bir duruma gelmiş ki.artık herkes birbirinin kötülüğünü ister oldu.kıskançlıklar,kin tutmalar kısaca bazı insanların içi fesatlıklarla doldu taştı.
şu devirde insanın en yakın arkadaşı annesi babası kardeşleri ablaları abileri.o kadar.çünkü üzüldüğümüzde de sevindiğimizde de bizimle beraber sevinen bizimle beraber üzülen yegane kişiler anne ve babadır o kadar.
bu demek değil ki insanlardan uzak durun hayır ama onlarada pek fazla güvenmeyin.çünkü her zaman sırtınızdan bıçaklaya bilirler.daha çok gençsiniz.karşınıza bir sürü insanlar çıkacaktır elbette.ben kendimden örnek vereyim.benim hiç bir zaman dostum olmadı.sadece sıradan arkadaşlarım oldu.onlarlada öyle havadan sudan konuşuyoruz falan filan.dostluklar çok sıradanlaştı benim için.herkes 1-2 gün tanıdığı insana "bu benim can dostum.onun için canımı vererim"falan filan dedikleri için dostluklara inanmıyorum.1-2 gün tanışanlar nasıl dost oluyorlarsa artık.:1:
tabi bu benim şahsi düşüncem.:26::34:

birşey söyleyeyim mi?
bu dediklerim belki bazı arkadaşların hoşuna gitmeyecek ama dost kesinlikle yoktur.
artık güzel dostluklar eski zamanlarda kaldı.şuan insanlar öyle bir duruma gelmiş ki.artık herkes birbirinin kötülüğünü ister oldu.kıskançlıklar,kin tutmalar kısaca bazı insanların içi fesatlıklarla doldu taştı.
şu devirde insanın en yakın arkadaşı annesi babası kardeşleri ablaları abileri.o kadar.çünkü üzüldüğümüzde de sevindiğimizde de bizimle beraber sevinen bizimle beraber üzülen yegane kişiler anne ve babadır o kadar.
bu demek değil ki insanlardan uzak durun hayır ama onlarada pek fazla güvenmeyin.çünkü her zaman sırtınızdan bıçaklaya bilirler.daha çok gençsiniz.karşınıza bir sürü insanlar çıkacaktır elbette.ben kendimden örnek vereyim.benim hiç bir zaman dostum olmadı.sadece sıradan arkadaşlarım oldu.onlarlada öyle havadan sudan konuşuyoruz falan filan.dostluklar çok sıradanlaştı benim için.herkes 1-2 gün tanıdığı insana "bu benim can dostum.onun için canımı vererim"falan filan dedikleri için dostluklara inanmıyorum.1-2 gün tanışanlar nasıl dost oluyorlarsa artık.:1:
tabi bu benim şahsi düşüncem.:26::34:
bnde snn gbı dusunuorum
sevgılın bıle cok yakının deıl
eşin bile deıl
sadece anne baba bacı abi sadeceeeee

Back
X