• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir derdim var

kumruderin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
138
10
28
35
İstanbul
BIR FIKIR VERIN BAKALIM

10 AYLIK EVLiYIM 5 AYLIK DA Hamileyim .KAYINVALIDEMLE BİRLİKTE Oturuyor Um . EŞİMLE KONUSTUK DOGUM OLMADAN EVIMIZI ALALIM DIEY KARAR VERDIK.BU HAFTA SONU EV BAKMAYI PLANLIYORDUK .EŞİM ABİSİNE DANIŞMADAN İŞ YAPMAZ HEP DESTEK OLMUSLAR BU ZAMAN KADAR BIRBIRLERINE . PAZAR GUNU ABİSİNİ ARADI ABİ EV BAKMAYA BERABER GIDELiM DEDi HEM ARABALARI OLDUĞU İÇİN HEM KAYINVALIDEMI YORMAMAK için ODA EŞİMLE KONUSAYIM HABER VEREYIM DEDİ. 10 DAKIKA SONRA ARADI EŞİNİN RAHATSIZ OLDUĞUNU DIŞARI çıkamayacağını SÖYLEDİ. BİZDE Minibüsle GIDERIZ NE OLACAK DEDİK ÖĞLENDEN SONRA ÇIKARIZ DIYE PLAN YAPTIK.1 SAAT Geçti EVİN TELEFONU çaldı BEN Açtım ARAYAN ELTİMDI NE YAPIYORSUNUZ DEDI EVDEYİZ DEDİM SEN NASIL OLDUN DEDIM COCUGU PARKA GETIRDIK İŞTE GEZINIYORUZ DEDI KAYINVALIDEMI ISTEDI İYİ YAPMISSINIZ DEDIM TELEFONU KAYINVALIDEME VERDİM. 2 SAAT SONRA BIZDE CIKTIK EVDEN 1 SAAT UZAKLIKTA BIR YERDEN EV BEGENDIK AMA KARARSIZ KALDIK UZAKLIĞI Yüzünden EVE GERİ GELDİK SABAH ISE GITMEDEN ESIM VAZGECTIM DEDI BASKA YERDEN BAKALIM COK UZAK DEDI COCUK OLUNCA SIKINTI Olabilir DEDİ BENDE TAMAM DEDİM .çünkü ÇOCUĞUMUZA KAYINVALIDEM BAKACAKTI UZAK OLMASI DEZAVANTAJ Olabilirdi EŞİMİ İŞE UĞURLADIM 1 SAAT SONRA KENDİM HAZIRLANDIM İŞE GİTMEK İÇİN .TAM CIKACAKTIM KAYINVALIDEM CAGIRDI KIZIM NE YAPTINIZ DEDİ BENDE ALMICAZ ÇOK UZAK DEDİM Eğer Ki ALIRSANIZ EŞİMİN ABISI VE ELTIME EVİN TEK ODASININ BANA VERECEGINIZI SOYLEYIN DEDI BENDE SASIRDIM NEDEN DEDIM .ELTİMİN COCUGUNA KAYINVALIDEM BAKIYOR 4 YASINDA SENEYE ANAOKLUNA GITMESI GEREKIYOR KAYINVALIDEM ELTIME AGUSTOSA KADAR BAKABILECEGINI ONDAN SONRA BAKAMAYACAGINI 2 COCUGA BIRDEN BAKAMAMAM İŞDEN CIK DEDI ODA DÜŞÜNMÜŞ TASINMIŞ KAYINVALIDEME DUBLEKS DAIRE ALALIM .ALT KATTA BIZ UST KATTA SIZ OTURURSUNUZ HEM çOCUĞUMA BAKARSIN DEMIS. EŞİMİN KARDEŞİ ENGELLI BU YUZDEN MAAS ALIYOR AYRIYETEN kayınvalıdem de maaş alıyor her 3 ayda bır bize bır mıktar para veıyor destek olmak ıcın bız evlenmeden once eşimin abisine verıyormus.Amacı hem o paranın ustu-ne konmak hemde kendi cocuguna baktırıp benim olacak cocuguma benım bakmamı saglamak.Çünkü biz şimdi birlikte oturuyoruz kayınvalıdem cocuguma bakacak bende bu sayede iş yasantıma devam edebılecegım.Doğum dan sonra 4 ay ıznım var ben bunu kullanıcam ama iş yerim kayınvalıdemlerın 2 sokak arkası hem ssk maaşımı alıcam hemde yarım gun gidip işlerimi yapıcam maaşımı alı cam. Eğ erki biz ev alıp cıkarsak oda hemen ev almaya kalkıp kayınvalıdemın benım bebegıme bakmasını engellemek.Simdi tamamen aklımdan çıkardım ev planını doğum ıznım bıtene kadar.bakıcam şimdi ne yapacak diye.Siz olsanız ne yapardınız benim yaptıgımı mı beklemeyi mı yoksa beklemeden ev almayı mı

yazık kayınvalinize...
gelinler tutuşmuş kadın üzerinden hesap yapmaya.
birlikte oturuyorsunuz ama bu aşına kadar diğer eltinin çocuğuna baktıysa bundan sonra da ona bakmaya devam etmesi normal bir şey.
siz eğer yeni evininzde de kayınvalidenizle oturacaksanız niye ev bakıyorsunuz onu anlamadım, oturun şimdiki evde madem.
ayrıca her iki gelinin iş hayatı da bu kadıncağızın torunlarına bakmasına mı bağlı?
ya hastalansa, bakamayacak duruma gelse o zaman ne yapacaksınız?
bence siz olaya sonradan dahil olmayın.
başka bir çare düşünün, eve birini alın çocuk için ya da sizin anneniz baksın.
onların düzenini bozmayın bu saatten sonra.
maaşla ilgili yorumlara girmek istemiyorum.
yok o onun parasına konacak, yon bize yardım ediyor...bence hiç hoş değil.

Herkesin bir hayatı var, kadını arada çekiştirip duruyorsunuz, hem engelli maaşından istifade hem de bedava çocuk baktırmak. Siz de eltinizle aynısınız. Hiç hoş düşünceler değil bunlar. Bir de elti hanımın düşüncesine laf ediyorsunuz, sanki siz daha farklı düşünüyormuşsunuz gibi.

bence hıc hos degıl ama akıl vermek gerekse bence evını şımdıden ayır sonrası zor olur dogum yaparsan cıkmak zor olur dogum kolay bırsey degıldır o ıznıde zaten keyfii vermıyo iş yerlerı :) evını kendın rahat edebılecegın yerde tut cocuguna dört ay bakarsın şimdidende bak hemen tut bul ayrıl sonra cocuguna bakarsın bı kac yılda annene baktır bence veya baska bırıne bırakında kaynananız bu yasta hem oggluna bakıyo hemde dıger torunda buyumus bırakında rahat etsın kadın cagız bence kendı ısıınızı kendınız halledın kaynanaya bırakmayın gerekırse ısten ayrılın cocugun ıkı uc yasına kadar bakın sızın sevgınızı alsın kımseye muhtac olmayın sonra kreşler var gonderırsınız ama ayrılma konusunda soruyorsan şimdiden ayrıl derım sonrası zor olur canım :) bu aradaa eltınde yamanmıs :/

Eltinle aynısın ki neyi eleştirelim şimdi?
İkinizin de amacı sıfır parayla çocuğunuzu baktırmak.
Bir Allah'ın kulu da kadına bakmak istiyo musun, nasılsın, ne düşünüyosun demiyo.
Kadının maaşına kadar düşünülmüş pes vallahi:50:

Ben babaanne olsam ikinizin çocuğu için de bana güvenip mi doğurdunuz der bakmazdım. Kadının tam rahat etme zamanı kaç yaşına gelmiş o diyo benim çocuğuma bakacaksın sen diyosun benim çocuğuma:50:

Farzet ki başka şehirdeler doğurduğunda ne yapacaktın bebeği? Bırak eltini falan kayınvalidene zorla bakıtacak hali yok ya kadın kendi karar verecek zaten.

BIR FIKIR VERIN BAKALIM

10 AYLIK EVLiYIM 5 AYLIK DA Hamileyim .KAYINVALIDEMLE BİRLİKTE Oturuyor Um . EŞİMLE KONUSTUK DOGUM OLMADAN EVIMIZI ALALIM DIEY KARAR VERDIK.BU HAFTA SONU EV BAKMAYI PLANLIYORDUK .EŞİM ABİSİNE DANIŞMADAN İŞ YAPMAZ HEP DESTEK OLMUSLAR BU ZAMAN KADAR BIRBIRLERINE . PAZAR GUNU ABİSİNİ ARADI ABİ EV BAKMAYA BERABER GIDELiM DEDi HEM ARABALARI OLDUĞU İÇİN HEM KAYINVALIDEMI YORMAMAK için ODA EŞİMLE KONUSAYIM HABER VEREYIM DEDİ. 10 DAKIKA SONRA ARADI EŞİNİN RAHATSIZ OLDUĞUNU DIŞARI çıkamayacağını SÖYLEDİ. BİZDE Minibüsle GIDERIZ NE OLACAK DEDİK ÖĞLENDEN SONRA ÇIKARIZ DIYE PLAN YAPTIK.1 SAAT Geçti EVİN TELEFONU çaldı BEN Açtım ARAYAN ELTİMDI NE YAPIYORSUNUZ DEDI EVDEYİZ DEDİM SEN NASIL OLDUN DEDIM COCUGU PARKA GETIRDIK İŞTE GEZINIYORUZ DEDI KAYINVALIDEMI ISTEDI İYİ YAPMISSINIZ DEDIM TELEFONU KAYINVALIDEME VERDİM. 2 SAAT SONRA BIZDE CIKTIK EVDEN 1 SAAT UZAKLIKTA BIR YERDEN EV BEGENDIK AMA KARARSIZ KALDIK UZAKLIĞI Yüzünden EVE GERİ GELDİK SABAH ISE GITMEDEN ESIM VAZGECTIM DEDI BASKA YERDEN BAKALIM COK UZAK DEDI COCUK OLUNCA SIKINTI Olabilir DEDİ BENDE TAMAM DEDİM .çünkü ÇOCUĞUMUZA KAYINVALIDEM BAKACAKTI UZAK OLMASI DEZAVANTAJ Olabilirdi EŞİMİ İŞE UĞURLADIM 1 SAAT SONRA KENDİM HAZIRLANDIM İŞE GİTMEK İÇİN .TAM CIKACAKTIM KAYINVALIDEM CAGIRDI KIZIM NE YAPTINIZ DEDİ BENDE ALMICAZ ÇOK UZAK DEDİM Eğer Ki ALIRSANIZ EŞİMİN ABISI VE ELTIME EVİN TEK ODASININ BANA VERECEGINIZI SOYLEYIN DEDI BENDE SASIRDIM NEDEN DEDIM .ELTİMİN COCUGUNA KAYINVALIDEM BAKIYOR 4 YASINDA SENEYE ANAOKLUNA GITMESI GEREKIYOR KAYINVALIDEM ELTIME AGUSTOSA KADAR BAKABILECEGINI ONDAN SONRA BAKAMAYACAGINI 2 COCUGA BIRDEN BAKAMAMAM İŞDEN CIK DEDI ODA DÜŞÜNMÜŞ TASINMIŞ KAYINVALIDEME DUBLEKS DAIRE ALALIM .ALT KATTA BIZ UST KATTA SIZ OTURURSUNUZ HEM çOCUĞUMA BAKARSIN DEMIS. EŞİMİN KARDEŞİ ENGELLI BU YUZDEN MAAS ALIYOR AYRIYETEN kayınvalıdem de maaş alıyor her 3 ayda bır bize bır mıktar para veıyor destek olmak ıcın bız evlenmeden once eşimin abisine verıyormus.Amacı hem o paranın ustu-ne konmak hemde kendi cocuguna baktırıp benim olacak cocuguma benım bakmamı saglamak.Çünkü biz şimdi birlikte oturuyoruz kayınvalıdem cocuguma bakacak bende bu sayede iş yasantıma devam edebılecegım.Doğum dan sonra 4 ay ıznım var ben bunu kullanıcam ama iş yerim kayınvalıdemlerın 2 sokak arkası hem ssk maaşımı alıcam hemde yarım gun gidip işlerimi yapıcam maaşımı alı cam. Eğ erki biz ev alıp cıkarsak oda hemen ev almaya kalkıp kayınvalıdemın benım bebegıme bakmasını engellemek.Simdi tamamen aklımdan çıkardım ev planını doğum ıznım bıtene kadar.bakıcam şimdi ne yapacak diye.Siz olsanız ne yapardınız benim yaptıgımı mı beklemeyi mı yoksa beklemeden ev almayı mı

Yazık valla kayınvalideye acıdım. İki gelin de işiniz görülsün çocuğa bedava bakılsın diye uğraşıyorsunuz. Bir de engelli çocuğu varmış kadının. Ben onun yerinde olsam ikinizin çocuğuna da bakmam! Çocuk yaparken ona mı güvendiniz. Bakıcı tutun. Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Başka zaman olsa kayınvalide semtine uğramasın isterler, çocuğa bakacaksa gel beraber oturalım anneciğiiimm!!acaba o kadıncağıza bir şey olsa siz bakacakmısınız. Hiç sanmam. Ben çalışıyorum çocuğum da var deyip herkes çekilir kenara. Onun için ben kayınvalidelere hep derim sakın yakın oturma kendini kullandırma.
Benim annem kanseri yendi, gelin hiç ilgilenmedi, çalışıyormuş falan filan. Çocuğu oldu annem de iyi şimdi. Neymiş efendim anneme yakın bir kreşe verecekmiş çocuğu, annem götürüp getirecekmiş. Asla izin vermem havasını alır!

siz de eltiniz de çok ince hesaplar yapıyorsunuz. eltinizle sizin kendi anneleriniz yok mu? neden kv.ye bu kadar yükleniyorsunuz.
merak ettim kv.niz çocuklarınıza bakmayacak olsaydı, yine de bu kadar paylaşılmaz olur muydu?

Back
X