Nasıl düzeltirim, nasıl ilişkiyi kurtarabilirim diye düşünüyorsun ama:
1)ortada doğru düzgün bir ilişki yok
2)bunlar senden ziyade bu noktada adamın düşünmesi gereken dertler
Bir insanla neden bir ilişki içerisinde olursun? Hayatına bir güzellik katsın, bazı şeyler birlikte daha kolay olsun sana huzur versin diye. İttire ittire götürdüğün bir ilişkiden hayır gelir mi sanıyorsun? 2.aydasın daha ve bak kendine ne kadar bıkkın, kırgın, çıkmazda hissediyorsun. Yazık değil mi hayatım? Her hafta şehir değiştiren var, günde 2 saat yol aşıp buluşan var vize, yorgunluk falan bunlar bahane değil. 1 hafta 168 saat eder. 1 saatini bile ayırmakttan imtina eden, çocuk gibi her konuda benden komut almayı bekleyen sözde yetişkin özde ergen bir adamı şahsen ben çekemem. İşim gücüm var, hayat zaten zor bir sürü derdimiz var bir de bununla mı uğraşacağım?
Çocuk yetiştirmek istersem bir çocuk dünyaya getirmeyi tercih ederim. 25 yaşında eşek kadar adamı yetiştirmeye çalışmak gibi beyhude bir çabaya girmem. Adamı gözünde çok büyütüyorsun, yok ilgi veriyor beni alttan alıyor vs. Bunlar zaten bir kadınla duygusal bağ kurmak istiyorsa her erkeğin yapması gereken şeyler yoksa sap sap oturur. Önemli olan ekstra ne yapıyor? Zira erkeğin sevgisinin gerçekliği çabası ve icraatlarıyla ölçülür, vaatleriyle değil. Sanalda birbirine iltifat edip övmekten daha kolay ne var ki? Önemli olan bunu somutlaştırıp reel hayatta göstermek. Bir çaba var mı yoksa bununla iyi anlaşıyoruz ya yedekte dursun kafasında biri mi bu önemli.
Benim anladığım adam ikinci kategorideki tiplerden. Buradaki kadınlar "sevgilisi var ya da evli, seni muhtemelen sevmiyor" laflarını seni incitmek için yazmıyor. Belli bir yaşa gelen her aklı başında kadın artık erkek sarrafı oluyor. Bir hareketinden gelecek 5 yılını kestirebiliyorlar mesela.
Sezgi boş bir şey değildir, tecrübeden süzülmüş akıldır derler. Bu adamın muhtemelen ciddi bir ilişkisi var ve haberin yok. Kaçamak tavırları bu yüzden.
Ha bir ihtimal olmayabilir de. Bu da mümkündür ama olmaması da onu aklamaz. Erkekler görsel canlılardır. Hoşlandığı kadını görmek ister, elini tutmak ister. Buluşmak ister. Yıl olacak 2026 aynı şehirde 2 ay görüşmemenin bir bahanesi olamaz bu bir tercihtir.
Sevebileceğin, yormayacak, mutlu edecek bir sürü insan var ve sen onları tanıma şansını bu ne yaptığı belirsiz adamla oyalanarak, onu düzeltmeye çalışmak gibi boş bir çabayla harcıyorsun. Emin ol şu an ayrılsan adam çok ısrar etmez, acısından ölüp bitmez hiç de "ben hatalıyım bu ilişkiyi adam gibi bir yola koyacağım" demez. Bir ay geçer ya esas kız ortaya çıkar ya da bakarsın ki başka biriyle gayet buluşuyor sorumluluk alıyor. Kadınların anlatmaya çalıştığı şey bu işte. Değmeyecek birine çaba harcamaya ve değer vermeye değmez.
Gerçek bir bağ yok aranızda çünkü yalnızca ego tatmini, ilgi arayışı, duygusal boşluğu doldurma işlevi görüyor konuşmalarınız.
Üzücü biliyorum ama kendine saygın ve sevgin başkalarına olan hislerinden her zaman daha güçlü olmalı.