• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir derdim var..!

Beni rahatsız eden 2 şey oldu;
1. Eşinizin sizi telefonla aradıktan sonra komşunuza poşetleri verip eve gidip hemen üstünü değiştirmesi neden sizi beklemedi ?
2. En rahatsız olduğum ise kadının tavrı aaa ne kadar kilo almışsınız neden sizinle kendini bir kıyaslama içine soktu ki amaç ne ?
Belki eşinizin art niyeti yoktur insanlık namına yardım etmiştir sizin de görüp yanlış anlayıp sorun çıkartmanızı istemediği için acele eve gitmiş olabilir fakat kadının iyi niyetine hiç inanamadım. Ama dediğim gibi siz eşinizi değil de kadını gözetleyin bakalım etrafınızda dolanacak mı?

Normalde aynı dakikalarda sokaktaysak eğer hemen yukarı çıkmaz bile,çünkü biliyor birkaç dakika içinde ben gelicem ,beni görür cocugu alır birşey istiyorsa bakkala götürür,veya kucağına alır yukarı çıkar.
Ben kv falan tanımam ,bu bayanın evlerinin karşısında eşimin amcası oturuyor,onun gelini laf arasında ,bizim su komşunun gelinide diyerek bi laf anlattı ordan biliyorum sadece ,yani sohbetimiz hiç yok,kilomdan niye bahsetti ki,ha birde ben uzun olduğum için kilom var ama onun kadar belli değil,kısa boylu olduğu için basenleri falan belli bayanin ,ilk defa konuşuyor benimle 'merhaba ben su evde oturuyorum , abide yardım etti'gibi bi cümle söylemesi gerekmezmi?

Siz ısrarla böyle düşünmeye devam edeceğiniz için biz ne desek boş.Şimdi burda size kalkıp "evet yaa eşin kadına basbaya asılmış" desek rahat mı edeceksiniz? Ne bekliyosunuz anlamadım ki.Akıl verin,destek,fikir demişsiniz.Durmun normal olduğunu kaç kişi yazmış ama yok.Sizi rahatlatacaksa söyliyim o zaman "eşiniz kadına asılmış" hey Allahım...

Oh rahatladım asılmış dimi belli

Kızlar hemen anlatmak istiyorum,çok doluyum.Bugün anneme gittim ,kahvaltıdan sonra eşimle beraber çıktık,ben otobüse bindim esim ' fatura yatırıp biraz gezip eve gelirim sonrada ise giderim' dedi.
Saat altı gibi ben annemden çıktım otobüsten indim eve girmeme beş dakika kala eşim arayıp nerede olduğumu sordu 'yakınım geliyorum 'dedim,tlf kapattım,bi baktım bizim üst sokaktaki komşunun gelin inin eline posetleri verip hemen köşeyi dondu eşim,tam goremedim yüzünü gömleğini gördüm emin olmak için eve hızla gidip üstünü çıkarmadan gömleğini gormek istedim.Bu sırada ben tam bahsettiğim bir üst sokağın kosesindeyim ,bu bayan gülerek geldi ;'merhaba tanidin mi 'dedi ,'hayır cikaramadim 'dedim ,'ben filancanin gelini su evde oturuyorum 'dedi ve gülerek sen de benim gibi çok kilo almissin 'dedi ,ben ne olduğunu anlamaya calirisken ters baktım sanırım ters bakinca gitti .
Hemen yukarı çıktım eşime baktım gömleği çıkarmış,napiyorsun sen deyip açtım ağzımı yumdum gözümü,bagriscagris:-( eşimin aciklamasi;'ben tam tlf kapattım ,kaldırımdan kadın düşer gibi oldu,mahsuru yoksa yardım edim poşetler ağır galiba dedim,yok olmaz dedi,bende ya boş çıkıyorum zaten dedim oda verdi,sonra ben sizi tanıyorum ışte sen şunun oglusun,eşinide taniyorum,bende filan kisinin geliniyim 'demiş,güya!koseye gelince poşetleri vermiş beyefendi beni hiiic gormemis bile!!
Kadın düştümu dedim yok ,kucaginda yanında çocuk mu vardı yok,hamilemiydi yok,dustu de kramp falan girdi yuruyemedimi yok,ee niye taşıdın poşetleri ,düşer gibi oldu bende Allah rızası için yardım ettim,dedi.
Cokmu tepki gösterdim ,naptim napicam bilemedim.
(Semt pazarı vardı bugun mahallemizde,kadının bir cocugu var ve 21yasinda sanırım, birkaç kişidende akıllı saf diye duymuştum, yani deli değil ama nerde nekonusacagini bilmiyor gibi ,tam cozemedim tanımam zaten komsulardan duydum)

Ne kadar saçma sapan bişey yüzünden kızmışsınız. Bazen bende alışveriş yapınca agır gelir yağ falan taşımakta zorlanırım etraftan görende anlar zor taşıdıgmı annem yasımdaki kadınlarda çoğu kez yardım etmiştir bi kaç kere amcalarda taşımıştır noldu yani. Bunlar normal şeyler bizim bu kadarcık yardımseverliğmiz yokmu ya. Bi poşet taşıdı diye yardım etti diye bukadar kıskanmk niye hemde kadın evliymiş kendi kocası dururken senn yardım eden kocanamı bakıcak veya kocan bi poşetini taşıdıgı evli kadına bakıcak seviyedemi?

Gelsin k.pederi yardim etsin demissiniz de zaten o hanimin esinizden yardim talebi olmamis ki.
Nerede ne konusacagini bilmeyen saflardan demissiniz ama hala lafina takiyorsunuz.
Esinizi tanidigina gore elbette sizi de uzaktan-yakindan goren, taniyan bir hanim bu.
Dolayisiyla kilo alip almadiginizi anlayabilir.
Ve bunu soyleyebilir.
Esiniz muhtemelen sizden çekiniyor.
Yani her seye yapilabilecek cok mantikli aciklamalar var.
Ve tekrar diyorum ki YARDİM BU YARDİM.
Yardimin niyesi OLMAZ.
Siz de farkindasi
Bence siz ekşın ariyorsunuz.

Bizler burda size destek olmaya çalışırken siz sanırım bizlerle dalga geçiyorsunuz.Hiç hoş değil...
Dalga gecmiyirum, ben ne yapicami bilmiyorum sadece, gerçekten nasıl davranicami bilmiyorum, ciddi söylüyorum hakikaten asıl di gibime geliyor, ilk defa böyle birşey yaptı nasıl davranicami ınan bilmiyorum, daha önce yapsaydı eğer huyu derdim yada alisirdim yardım etmis ne var bunda derdim, kp yetmis yaşında pazardan hem bize hem kendine alışveriş yapmış adam,bu nezaketini babasına yapması gerekmezmi ?suan öyle doluyumki sakin düşünemiyorum.

N'olmuş yardım etmişse
Hem bunu eşiniz teklif etmiş, kadın poşetlerimi taşı dememiş ki
İnsan hayat arkadaşına bu kadar mı güvensiz olur
Bu kadar mı ucuz sınıfına koyar
Nasıl yürür bu evlilikler
Eşinin yerinde olsam; yaptığım yardımı didikleyip beni resmen itham eden karımın dünyayı burnundan getirirdim
Çok kırıcı bir şey yaptığınız
Sonra başlıyoruz insanlık öldü narları atmaya, insanlık tabi ölür komşusunun elindeki poşete yardım edince adam ucuz zampara, kadın da evli adamı baştan çıkarmaya çalışan aşifte oluyor. İnsanlık nasıl olsun, komşuluk nasıl olsun ki
Etmeyin bu kadar Allah aşkına ya

eşimin aciklamasi;'ben tam tlf kapattım ,kaldırımdan kadın düşer gibi oldu,mahsuru yoksa yardım edim poşetler ağır galiba dedim,yok olmaz dedi,bende ya boş çıkıyorum zaten dedim oda verdi,sonra ben sizi tanıyorum ışte sen şunun oglusun,eşinide taniyorum,bende filan kisinin geliniyim 'demiş,güya!koseye gelince poşetleri vermiş beyefendi beni hiiic gormemis bile!!

Arkadaşlardan art niyetlisiniz falan , bir poşet taşımaya bu kadar anlam mı yüklenir diyenler olmuş da, bir topluca olaya bakılmalı...

Telefon olayı tuhaf, kadının saçma sapan lafa tutması tuhaf, sonra eşinin bu kadar açıklama yapma ihtiyacı duyması daha bir tuhaf.. Haklı olduğunu düşünen, ne var be insanlık için iki poşet taşıdık der geçer.

Ben de aynı apartmana giriyorsak, çıkacağı kata kadar poşetini taşırım komşumun. Ama yolda hiç bir erkeğe ne yardım ederim, ne yardım teklifini kabul ederim. Sonuçta o poşetleri alıp gitmiyorsunuz, yol boyunca da beraber yürümek zorunda kalıyorsunuz...

Konu sahibi eşinizin de saflık anına denk gelmiş olabilir yine de...hepimizin ben nasıl böyle aptalca bişey yaptım dediğimiz durumlar oluyor. Siz fazla üzerine gitmeyin, ama gözlemleyin.
.

.

Siz ısrarla böyle düşünmeye devam edeceğiniz için biz ne desek boş.Şimdi burda size kalkıp "evet yaa eşin kadına basbaya asılmış" desek rahat mı edeceksiniz? Ne bekliyosunuz anlamadım ki.Akıl verin,destek,fikir demişsiniz.Durmun normal olduğunu kaç kişi yazmış ama yok.Sizi rahatlatacaksa söyliyim o zaman "eşiniz kadına asılmış" hey Allahım...

Ne beklediğimi bende bilmiyorum, söylenen neyin iyi geleceğini de bilmiyorum,herkes yardım diyor ben var bişey mutlaka durumundayim,herkes asıl mis dese yardım diye bakicam gibi,ne dusunecegimi bilmiyorum

Ya neden bu kadar abartıyorsunuz. Birine yardım etmek için illa düşmesi, hamile olması, rahatsızlığı olması mı lazım. Tökezlemişse ya da zorlanmışsa yardım etmiştir ne var bunda sizin de kızacağınızı düşündüğünden hemen eve gitmiş bir de şunu anlamadım poşetleri taşırken sizi nasıl arıyor neredesin diye. Size göre sizi yokladı görmeyin diye ve aralarında bir şey var yapacak insan zaten aleni yapmaz mahalledekilerde görecek sonuçta yardım ettiğini aldatan erkek gizli kapaklı yapar. Herkesi potansiyel aldatma unsuru olarak görmeyin. Birileri diyor bu memlekette hamilelere bile yer vermiyorlar ne yardım etmesi diye de böyle kişiler var diye herkes mi böyle neden genelliyoruz yer vermeyen varsa veren de var, yardım etmeyen varsa eden de var. Kadın hemen aldatan kadın durumuna düşmüş. Kadın kadının düşmanıdır ben çok iyi biliyorum bu kadın evli bir de boşanmış biri olsaydı kapısına dayanmıştınız çoktan demek ki. Benim annem de boşandı biz kiralık ev bulamıyorduk çünkü kadınlar istemiyordu. Annem kendini bilen işten eve evden işe giden bir kadındı esnaf herkes abla derdi, pazardan marketten geliyorsa yardım ederdi bana da anneme de. Ev boyatıyorduk mesela mecbur bir erkek boyayacak laf mı edilsin erkek alıyor diye. Hiç kötü bir şeylerini görmedik. Kim bilir anneme görenler neler yakıştırıyorlardı o zaman. Bu ülkede dul olmak zor biliyorum zaten bizzat annem nedeniyle yaşadım da evli olmak bile yeterli gelmiyor tamam aldatmalar çok ama bir yardım etti diye de kavga çıkarılmaz ki. Sorarsın anlarsın neymiş diye çok istiyorsan gözlemlersin bir süre.

Ayyy yok şeytan haklıymış, hani demiş ya "Eyy Allah'ım madem kadını yaratacaktın, beni niye yarattın?" , pesss gerçekten. Ya kadın düşmemiş ama düşer gibi olmuş. Yani kim olsa aynı şeyi yapardı, demk ki o an takıldı , yok yani birine yardım etmenin kıstaslarımı var, "düşer gibi olduysa bekleyin iyice düşsün, bir yerlerini kırsın öyle yardım edin", diye. Bu nasıl bir saçmalıktır. Bir de dikkatimi çeken, "ben hamileyken bana kimse yardım etmedi", "bende bayanım çok poşet taşıdım ama bana yardım eden olmadı" diyen bayanlar, sanki normal olan buymuşta, yardım edilmesi anormalmiş gibi konuşmuşsuz ya bravooo:46: Normal olanı yardımcı olmaktır, anormal olanı sizin karşılaştıklarınızdır. Bunu televizyonda izleseniz "ayy iyi insanlar hala ölmemiş, bu insanlar sayesinden dünya hala ayakta" dersiniz; ama şüpheci eş olayı anlatınca , ortaya çıkan tabloya bakın. Peeessss diyorum artık

Al benden de o kadar. Toplum olarak gidilen nokta beni korkutuyor ya da vardığımız nokta mı demeliyim? Benim eşim yardım etmeyi sever. Benim yanımda veya bensiz. Arabanın kullanırken herkese yol verir mesela ve ben bununla gurur duyuyorum.

Bence konu sahibinin eşi daha önce de kıskançlık konusunda böyle aşırı tepki vermiş ve eşi de bu sefer olay çıkmasın diye resmen kaçmış. Durum bence bundan ibaret.

ben eşimle beni düşündüm
benim eşimde yardım eder.. aklına bişey gelmez
benimde gelmez açıkçası.. güvendiğimden herhalde
ya eşine güvenmiyorsun ya kendine
zira adı üstünde YARDIM.. abartmışsın

saf demişsin kıza da saf insanlar pat laflı olur böyle
en sonda söyleyeceğini söyleyiverirler en baştan

gömlek meselesini anladığım kadarıyla
havalar sıcak gömlek terletmiştir
adam çıkartıp tişörtünü giymiştir...

yapmayın allahaşkına yahu. herşeyin altında artniyet aramayın. ben de yardım ediyorum, bana da yardım ediyorlar, üstelik cinsiyetsiz olarak. ayrıca da boşanmış biriyim. ne yapmalıyım sizce.
daha geçen hafta kedimin kumunu taşıyorum. ağır, (10 kg.) zorlandığımı gören polis arabası durdu, gelin biz götürelim sizi diye, hamdolsun bir engelim, hamileliğim falan da yok sadece elimdekiler ağırdı, zorlanıyordum. market alışverişi, pazar alışverişi, tanımadığımız insanlar bile dümdüz geçmiyor. arabam varken ben zorlanan insanları aracıma bile alırdım. insanlık ölmedi, bu kadar kıskanç olmayın. sonrada nerde kaldı bizim yardımseverliğimiz. zaten bir insanın sütü bozuksa her yerde kendini belli eder. bunlara gerek yok. ne taciz ettim ne de taciz edildim.
gömlek meselesine gelince terlemiş olamaz mı, ya da dışarıdan gelince sadece üzerini değiştirmiş olamaz mı.
dün burda bir konu vardı eşi komşuyu hastaneye götürüp bekledi diye, onda hemfikirim, olay farklıydı. ama bu sadece yolda karşılaşmış, yardım etmiş. fazlaca anlam yüklemeyin.

valla arkadasim sana sunu söyliyeyim buna benzer bir olayi yasamis biri olarak.
biz almanyada yasiyoruz benim babam cok dinine bagli birisidir ve cok cevresi olan ve iyi niyetlidir.2 bekar kizkardesim olmasina ragmen babam türkiyeye her sene olmasi gerekenden daha erken tatile türkiyeye gelmege baslamisti.dedikodu felan derken kac sene oldu artik malum bayani 2.es olarak aldi yani annem kabul ettiginden felan degil hala resmi nikahlari oldugundan 2.es dedim.bu bayan sadece karsi komsuydu baslarda sonra annemle babamla tanistilar gidip gelmeye basladilar esi tüm gün calistigi icin hasta oldugunda annemle babam götürdüler hastaneye doktora .durumu yok diye annem pasta börek yaptiginda onu cagirir beraber yiyelim derdi,alisverise giderken arada cagirirlardi felan fistik.sonra bu bayan annem almanyaya kizlarin yanina gittiginde babamin yanina gelmeye baslamis derken babamin 2.kizindan daha genc bir bayani es olarak aldi imam nikahla.simdi babam senenin 9ayini türkiyede bayanla yasiyo eeeeen fazla 3ayini almanyada yasiyo.
simdi gelelim güyaa coooook yardimsever erkeklere ,bundan sonra hic kimseye yani sahis olarak iyilik yapmam demiyorum büyük konusmuyorum ama hic yardim etmek istememmmmmm.kimse bana yardimdan bahsetmesin .kadin bana cok yardimlari oldu ben bunun yuvasini dagitmak aklimdan bile gecmez diyecegi yerde simdi bu senin evin oldugu halde benimdirde,diye bas bas bagiriyo.iyi niyeti cok insan su istimar ediyooo.
tbunu yasayan bilir .abii istisnalar kaideyi bozmaz.
bundan sonra cok tedbirliyim ve arkadasim seninde tedbirli olmani tavsiye edrim.

Al benden de o kadar. Toplum olarak gidilen nokta beni korkutuyor ya da vardığımız nokta mı demeliyim? Benim eşim yardım etmeyi sever. Benim yanımda veya bensiz. Arabanın kullanırken herkese yol verir mesela ve ben bununla gurur duyuyorum.

Bence konu sahibinin eşi daha önce de kıskançlık konusunda böyle aşırı tepki vermiş ve eşi de bu sefer olay çıkmasın diye resmen kaçmış. Durum bence bundan ibaret.

Kendi kendilerini en acısı ise hem eşlerini hemde yuvalarını huzursuz ediyorlar. Sonra vay bu adamlar neden evden kaçıyor, ben olsam bende kaçarım...

Bence abartmıyorsun.Ben de olsam rahatsız olurdum.Geçen benimki de şöyle bir şey yaptı mesela,asansördeyiz.Yanımızda üst komşu var.Zeminde hepimiz incez.Bizimki asansörün kapısını açtı, kadına buyrun dedi.Ben de tabi rahatsızlığımı dile getirdim.Nasıl olurda ben dururken başka kadınlara böyle lütufkar olabilir ki bir erkek? Karısına yapmadığı şeyi başkasına yapıyorsa rahatsız olunmalı tabiki.

art niyeti artik bizmi aramisik yoksa yardim ettigin insanmi ariyo siz bir düsünün.

Dalga gecmiyirum, ben ne yapicami bilmiyorum sadece, gerçekten nasıl davranicami bilmiyorum, ciddi söylüyorum hakikaten asıl di gibime geliyor, ilk defa böyle birşey yaptı nasıl davranicami ınan bilmiyorum, daha önce yapsaydı eğer huyu derdim yada alisirdim yardım etmis ne var bunda derdim, kp yetmis yaşında pazardan hem bize hem kendine alışveriş yapmış adam,bu nezaketini babasına yapması gerekmezmi ?suan öyle doluyumki sakin düşünemiyorum.

Yani senin kocan milletin gelinine, karısına, kızına asılacak kadar ucuz bir adam öyle mi? İnsan hayat arkadaşına, çocuğunun babasına bunu nasıl yakıştırabilir? Neredeyse yemin edeceksin gözünle görmediğin bir şey için. Burada aldatıldığına dair bir sürü delil bulup inanamayan yakıştıramayan bayanlar var.

Burada yangına körükle giden, kuyruk acısı olan kişiler kadar olgun düşünce yapısına sahip bir sürü kişi de yorum yaptı. Ama sen ısrarla şeytanın vesveselerini dinliyorsun.
Senin kocanın yerinde olup böyle şüpheler yüzünden kırılıp açıklama bile yapmaya tenezzül etmeyecek bir sürü erkek var dünyada. Ama kocan yine sakin davranmış.

Tavsiye istiyorsun yazıyoruz işte eşine güven biraz macera arama.

valla arkadasim sana sunu söyliyeyim buna benzer bir olayi yasamis biri olarak.
biz almanyada yasiyoruz benim babam cok dinine bagli birisidir ve cok cevresi olan ve iyi niyetlidir.2 bekar kizkardesim olmasina ragmen babam türkiyeye her sene olmasi gerekenden daha erken tatile türkiyeye gelmege baslamisti.dedikodu felan derken kac sene oldu artik malum bayani 2.es olarak aldi yani annem kabul ettiginden felan degil hala resmi nikahlari oldugundan 2.es dedim.bu bayan sadece karsi komsuydu baslarda sonra annemle babamla tanistilar gidip gelmeye basladilar esi tüm gün calistigi icin hasta oldugunda annemle babam götürdüler hastaneye doktora .durumu yok diye annem pasta börek yaptiginda onu cagirir beraber yiyelim derdi,alisverise giderken arada cagirirlardi felan fistik.sonra bu bayan annem almanyaya kizlarin yanina gittiginde babamin yanina gelmeye baslamis derken babamin 2.kizindan daha genc bir bayani es olarak aldi imam nikahla.simdi babam senenin 9ayini türkiyede bayanla yasiyo eeeeen fazla 3ayini almanyada yasiyo.
simdi gelelim güyaa coooook yardimsever erkeklere ,bundan sonra hic kimseye yani sahis olarak iyilik yapmam demiyorum büyük konusmuyorum ama hic yardim etmek istememmmmmm.kimse bana yardimdan bahsetmesin .kadin bana cok yardimlari oldu ben bunun yuvasini dagitmak aklimdan bile gecmez diyecegi yerde simdi bu senin evin oldugu halde benimdirde,diye bas bas bagiriyo.iyi niyeti cok insan su istimar ediyooo.
tbunu yasayan bilir .abii istisnalar kaideyi bozmaz.
bundan sonra cok tedbirliyim ve arkadasim seninde tedbirli olmani tavsiye edrim.

O sizin babanizin ve o kadinin karakteri. Herkesin degil. Istisna olan o ikisi yani.
Yardim gibi guzel seyleri boyle orneklerle kirletip kotu birsey gibi gosteriyorsunuz ya... Diyecek laf bulamiyorum.
Sizin babanizin mayasinda varsa ne yapalim? Her birbirine yardim eden insanlar yataga atma planlari yapmiyor merak etmeyin. Kendinizi ve herkesi boyle paranoyak dusuncelerle dolduruyorsunuz. Sonra insanlik oldu mu, yardimseverlik oldu mu diye aglayan bir millet.

----------------------
Insanlar karsilarinda karsi cinsten biri olse tepki veremeyecek duruma gelecek yakinda. Bunu sapikliga vuran zihniyetler yuzunden.

Yardim etmek normal olandir. Kadin kadina, erkek erkege, ya da farkli cinse farketmez. Yardim icin birinin dusmesi, bayilmasi, aglamasi gerekmez. Bu ulkede hamileye yer verilmiyorsa, hastaya yasliya yardim edilmiyorsa, bunlar normal demek olmuyor. Tutup hala "bana yer verilmedi amaa" diyenler var. Bana yapilmadi, ama yapilmasi gerekirdi, bu adam dogruyu yapmis diyeceginize, bana yapilmadi, ona niye yapildi, normal mi bu diyorsunuz. Bu milletin eski yardimseverligi hep zihniyeti bozuk insanlar yuzunden koreliyor iste. Ne komsuluk kaldi bu ulkede, ne yardimseverlik.

Back
X