• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİR DERDİM VAR...

Tabiki her aile gibi bizimde borcumuz vardi canim. Eşim annemlerin 3aylik kirasini peşin verdi. 900tl den hesapla. 2.700 cepte kalirdi yani. Bunun yani sira 400-500-200ayri ayri ara parcaladik, mutfak masrafi su masrafini da karsiladik. Borc zaten 4,5bin di. Toplam 3.800tl eder bu. Taksitle odenecek bi borctu yani. Peki sizce annem yapti? 3aylik kiranin parasini yedi, borc odemedi, taksit bile yapmadi.

Yanaş biraz. Döküyorum icimi. Sende dökmelisin. Bak az once esip gurleyen patatesle simdiki sakin patates ayni mi. Daha iyiyim

Ben tepkilerinizi fazla tiyatral ya da dramatik buldum. Annenizin neden böyle davrandığı, anlattığınız parçalı hikayeye göre aşikar. Sizi sömürmek istiyorsa belki de biraz uzak kalmalısınız. Kardeşiniz için endişeliyseniz ysnınıza alın onu da. Maddi olrk böyle destek çıkan bir eşin buna hayır diyeceğini sanmıyorum. Ağlamak yerine gerçekçi çözümler bulma vakti gelmiş. Ama bu kırılganlığı yaşınıza veriyorum umarım en kısa sürede çözersiniz.

Evet :KK43: annemin yaptigi saygisizlik ve şükürsüzlük yuzunden ben kotu duruma düşüyorum.
Ayy ne fena sende hala uzuluyosun annem yan bakti şöyle yapti diye biraksana para icin kizina bunlari yapan insan.
Esinle araniz bozulacakmis. Oyle demissin. Mesafeli davran annene bence. Cikar iliskisiymis heralde onun sevgisi. Uzme kendini sen. Uzaklas biraz annengilden kendi ailene odaklan

Evet maddi destegi cektim. Cunku eşimi kullanmaya calisti ve taviz bile veremem buna. İnsan para yuzunden yaparmi bunh ? Helede anne. Ben zaten annelik hakkini onu cok severek ödemeye calisiyordum, maddi de yardim ediyordum. O isi baska boyuta cekmeye calisti bende kendimi geri cektim ama bu bi sebep olamaz :KK43:
Kesinlikle bu bir sebep olabilir. Malesef bazı aileler çocukları onlara maddi destek olmak zorundaymış gibi zannediyor. Annenizin karın ağrısı bu.

Ben tepkilerinizi fazla tiyatral ya da dramatik buldum. Annenizin neden böyle davrandığı, anlattığınız parçalı hikayeye göre aşikar. Sizi sömürmek istiyorsa belki de biraz uzak kalmalısınız. Kardeşiniz için endişeliyseniz ysnınıza alın onu da. Maddi olrk böyle destek çıkan bir eşin buna hayır diyeceğini sanmıyorum. Ağlamak yerine gerçekçi çözümler bulma vakti gelmiş. Ama bu kırılganlığı yaşınıza veriyorum umarım en kısa sürede çözersiniz.
Evet duygularimi dengeli bi terazide tutamiyorum. Bunun zaten farkindayim. Asiri duygusalim bu belki benim en kotu davranisimdir ama 21yasinda da olsam 51yasindada olsam anne sevgisi ariyorum ben. Tecrube sahibi olabilirim ama bu beni oldugum yastan daha buyuk yapmiyor ,haliyle kendimi kontrol edemiyorumda. Konu aile olunca daha da bi asiri duygusal oluyorum. Kardesim konusuna gelince , evet ben de istedim bunu, esimde istedi, ama malesef olmuyor. Kiz kardesim var ve acikcasi dogru olmaz ayni evde yasamamiz. Henuz yasi cok genc(15) yanlis anlasilmasin esim kardesime asla yanlis gozle bakmaz ama ayni evi paylasinca gordugu ilgiyi baska yone cekebilir . cunku bizim anne baba ayri, baba sevgisi arayabilir. Deli cagi diyoruz buna zaten. Yanlis bi durum olusmasina izin veremeyiz. Umarim dogru kelimelerle anlatabilmisimdir. Yanlis anlasilmam umarim.

Ayy ne fena sende hala uzuluyosun annem yan bakti şöyle yapti diye biraksana para icin kizina bunlari yapan insan.
Esinle araniz bozulacakmis. Oyle demissin. Mesafeli davran annene bence. Cikar iliskisiymis heralde onun sevgisi. Uzme kendini sen. Uzaklas biraz annengilden kendi ailene odaklan
2senedir kendi yuvami kurmaya calisiyorum. Tek basimayim. Ne babadan destek goruyorum ne anneden. Maddi bi beklentim yok cok sukur eşimin durumu iyi ama insan manevi destek ariyor iste.

Evet duygularimi dengeli bi terazide tutamiyorum. Bunun zaten farkindayim. Asiri duygusalim bu belki benim en kotu davranisimdir ama 21yasinda da olsam 51yasindada olsam anne sevgisi ariyorum ben. Tecrube sahibi olabilirim ama bu beni oldugum yastan daha buyuk yapmiyor ,haliyle kendimi kontrol edemiyorumda. Konu aile olunca daha da bi asiri duygusal oluyorum. Kardesim konusuna gelince , evet ben de istedim bunu, esimde istedi, ama malesef olmuyor. Kiz kardesim var ve acikcasi dogru olmaz ayni evde yasamamiz. Henuz yasi cok genc(15) yanlis anlasilmasin esim kardesime asla yanlis gozle bakmaz ama ayni evi paylasinca gordugu ilgiyi baska yone cekebilir . cunku bizim anne baba ayri, baba sevgisi arayabilir. Deli cagi diyoruz buna zaten. Yanlis bi durum olusmasina izin veremeyiz. Umarim dogru kelimelerle anlatabilmisimdir. Yanlis anlasilmam umarim.
Eşiniz kendinden eminse, siz ondan eminseniz neden yanlış anlaşılma olsun? Kardeşiniz eşinizi babası gibi görse ne olur? Ne kadar güzel bence. Kardeşinizin geleceğinden, güvende olmasından daha mı önemli bu söylediğiniz sebepler?

Kesinlikle bu bir sebep olabilir. Malesef bazı aileler çocukları onlara maddi destek olmak zorundaymış gibi zannediyor. Annenizin karın ağrısı bu.
Ya tamamda zaten destek oluyorduk biz. Hemde o soylemeden. Ben aylarca kardeslerime kendi cebimden harçlik verdim. Gocunmam bundan asla. Helali hoş olsun. Ama şükürsüzlük iste. Bi gun bile demedi kizim biliyorum yetisemedigim yerde sen vardin tesekkur ederim diye. Ki ben asla geldigim yeri unutmam. Bende hakki varsa once manevi(sevgimle)sonrada maddi(elimde oldukca para)ile destek cikmaya calistim hep. Evet zaten uzun bi sure gorusmicem. Ölüm var biliyorum küs kalmak iyi degil ama ölüm hepimiz icin var.. Bu yuzden eşimi asla çiğnemicem. Aşamicam onu.. Bakalim tiksindigi kizi gidince istedigi gibi mi olacak hersey. Nefret etmiyorum atamdır saygim var ama ben ne kuklayip nede eşya. Ben eşimle bi yola cikarken cümbür cemaat cikmadim bu yola. Herkes yerini bilecek. Bana annelik yapmasa bile kardesime yapmak zorunda. Zorunda yani. Onlar istedi bizi dunyaya getirmeyi. İstediler ve olduk, nankorluk etmedim hicbir zaman. Etmemde. Ama haksizliga da gelemem. Annem bile olsa.. Gönlümü Allah biliyor. İnsallah hakkimda en hayirli olani nasip etsin Allah'ım. Aminnn

Eşiniz kendinden eminse, siz ondan eminseniz neden yanlış anlaşılma olsun? Kardeşiniz eşinizi babası gibi görse ne olur? Ne kadar güzel bence. Kardeşinizin geleceğinden, güvende olmasından daha mı önemli bu söylediğiniz sebepler?
Cunku babamiz yaşiyor ve annemle ayrilar. Yani duygu karmasasi yasayabilecek yaşta kardesim. Babam hayatta olmasa evet baba sevgisi cok guzel birsey ama babam yasiyor ve zamanla baba sevgisi dedigi o duygu gelişip kafasini karistirabilir. Beni anlamanizi umuyorum . soyledigim sey cocuk psikolojisi. Yasanan ve olan seyler bunlar. Yaşi da cok fena bi yaş. Bu yuzden kardesimin bizimle yasamasi en azindan 18e gelene kadar uygun gormuyorum ben. Fikriniz varsa veya eksigim varsa yoruma acigim

Cunku babamiz yaşiyor ve annemle ayrilar. Yani duygu karmasasi yasayabilecek yaşta kardesim. Babam hayatta olmasa evet baba sevgisi cok guzel birsey ama babam yasiyor ve zamanla baba sevgisi dedigi o duygu gelişip kafasini karistirabilir. Beni anlamanizi umuyorum . soyledigim sey cocuk psikolojisi. Yasanan ve olan seyler bunlar. Yaşi da cok fena bi yaş. Bu yuzden kardesimin bizimle yasamasi en azindan 18e gelene kadar uygun gormuyorum ben. Fikriniz varsa veya eksigim varsa yoruma acigim
15 ile 18 arasında çok fark göremiyorum ben. Ergenlik ergenliktir. 21 yaşında evli olan biri 15 yaşı çocukça ya da deneyimsiz bir yaş olarak görmemeli bence. Sizin takdiriniz elbet. Zaten kararınızı vermişsiniz birçok şey için sıraya koymuşsunuz hepsini. Sadece içinizi dökmek için açılmış bir başlık bu şimdi anlıyorum. Umarım çözersiniz problemlerinizi. Kolaylıklar diliyorum.

15 ile 18 arasında çok fark göremiyorum ben. Ergenlik ergenliktir. 21 yaşında evli olan biri 15 yaşı çocukça ya da deneyimsiz bir yaş olarak görmemeli bence. Sizin takdiriniz elbet. Zaten kararınızı vermişsiniz birçok şey için sıraya koymuşsunuz hepsini. Sadece içinizi dökmek için açılmış bir başlık bu şimdi anlıyorum. Umarım çözersiniz problemlerinizi. Kolaylıklar diliyorum.

Bu arada ergenlik ergenliktir sözüm sizinle yaşaması noktasında söylenmiş bir sözdür. Korunmaya muhtaç bir kardeş 15 yaşında olsa da kardeştir 18 yaşında olsa da. Ona kol kanat gerecek aile kendinden eminse ben sorun görmem. Siz eğer annenizle güvende olacağını düşünüyorsanız öyle olacaktır. Ama maddi olarak desteğinizi çekeceğiniz için kardeşinizin ihtiyaçlarını anneniz ne derece karşılar bilemiyorum.

Bu arada ergenlik ergenliktir sözüm sizinle yaşaması noktasında söylenmiş bir sözdür. Korunmaya muhtaç bir kardeş 15 yaşında olsa da kardeştir 18 yaşında olsa da. Ona kol kanat gerecek aile kendinden eminse ben sorun görmem. Siz eğer annenizle güvende olacağını düşünüyorsanız öyle olacaktır. Ama maddi olarak desteğinizi çekeceğiniz için kardeşinizin ihtiyaçlarını anneniz ne derece karşılar bilemiyorum.
Sana su kadar soyliyim, biz maddi destegi cekeli 2ay oluyor. Yani annem tuhaylastiktan ve haddini astiktan 1ay sonra. Babam mecbur destek cikmak zorunda kaldi, babam suan para gonderiyor kardesime. Ayni zamanda ben yine destek oluyorum. Kardesime olan kredim sonsuz acik, cunku okula gidiyor ve ozel ihtiyaclari olabiliyor. Ben anneme destegimi cektim. Kardesime tabiki destek cikacagim. O yonden sikinti yok. Ama 15ile 18yasi arasinda cok buyuk fark var. Kendini keşfetme yasi . bedenen degistigi ve gelistigi yaş. Suan ergenlik te evet, ve ergenligini nasil yasadigini goruyorum ve ozel seyler var burda yazamayacagim. En azindan saglikli dusunebilecegi yasa gelene kadar veya yasadigi ilgiyi ve alakayi baska yere kaydirmayacagi o yasa kadar kesinlikle uygun degil. Esimle bunu oturup iyice tartstik. Ne kardesim ne esim ikisinden yanada problem yok ama kardesim cahil, sen 15-18yas araligini mantikli dusunebilme yasi olarak gorebilirsin, hatta buna bir cok insan katilabilir ama biz bi ailede buyumedik, baba nedir bilmiyoruz.. Yani karsi cinsle *baba ile * ayni evde yasamadik. Anlatabiliyor muyum inan bilmiyorum ama Allah yardimcim olur insallah. Sadece inanilmaz kırıldı kanadim. Zaten kırıktım baba sevgisi eksikliginden simdi bide bu ...

Kolada olur şeker ve asit derken?
Derdiniz gastrit reflü falan mı :KK48:

İşin şakasını geçelim...

Annenizle konuşun. ne şekilde olursa olsun ister sakince ister bağırarak.söylediklerinizi dinlesin. İçinizdeki her şeyi söyleyin. Sizinki kadar yoğun olmasa da benzer bir dönem geçirdim. Böyle yaptım, biraz olsun iyi geldi. Bence yapabileceğiniz tek ve en iyi şey bu.

Son düzenleme:
anlatamadığını söyleyince profilde de böyle şeyler görünce aklıma bu geldi bence çokta anormal bi tahmin değildi. sanki gerçekte yaşanan şeyler değilmiş gibi. burda ne zaman ''anlatamıyorum, bunu anlatmak çok zor'' tarzı bi konu görsem genelde böyle şeyler çıkıyor ortaya.

siz de alttan alttan zekama hakaret etmişsiniz, o zaman siz de bana hakaret etme özgürlüğüne sahip değilsiniz.

bu tahmini yazmamın ikinci sebebi de konu sahibini anlatması için gaza getirmekti. bu da size göre yanlış olabilir ama sizin doğrularınız size, benimkiler bana.

hem konu sahibi benim o mesajıma sizin gibi laf sokmadan cevabını verdi, ben de neden o kanıya vardığımı söyledim, konu sahibi de ailevi bi sorun olduğunu , öyle bi şey olmadığını söyledi, amacıma da ulaşmış oldum böylelikle. en azından sorunun ne olduğunu öğrenmiş oldum. hepsi bu. ayrıca size ne?:110:

Birine yapılmış bir haksızlığa karşı ses çıkarmak için başıma gelmesini beklemem.

Siz bu forumda benim bir konuma da aynı yorumu yazabilirsiniz.

Bunun bir hata olduğunuzu şimdiden söylemezsem başıma geldiğinde kızma
hakkını görmem kendimde..

Çünkü başkasına yapılırken susmuştum.

Anlayabildiyseniz ne ala.
İyi forumlar.

Back
X