• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bır dert kı uyuyamıyorum ,korkuyorum ((

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
merhaba
15 gun oncesı sol gogsumde bır kıtle geldı elıme,
agrılı bırseydı,
doktor kardesıme danıstım
agrılıysa korkma abla dedı ve derhal dra gır dedı.
1 hafta once gıttım ,ultrason ıcın yarın sabaha randevu verdıler.bu arada agrı devam edıyor.

Ztn kardesım de dedı eger agrı varsa korkulacak bısey degıldır dıye,bırde genc oldugun ıcın mamografı cekmezler ultrason olur demıstı...

Ama ben cok korkuyorum,aklıma hep herseyın en kotusu gelıyor...daha 2 yasında mınnacık bır kuzum var...boyle bırsey basına gelen var mı?

Dusunmekten endıse etmekten,uyuyamıyorum...

korkutma cnm kendini,ALLAHIN IZNIYLE BIRSEY YOKTUR INSALLAH,
gecmis olsun,ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN(AMIN):nazar:

benim bir arkadaşım var,2-3 senede bir göğsünden kitle aldırır.şu ana kadar hep temiz çıktı biyopsi sonuçları.ama ağrılı mı oluyor bilmiyorum:50:

Aynı şekilde bendede vardı.22 yaşıdayım ama o kadar cok korkmustum ki bikaç gün doktora git gel yaptım meğer yağ bezesi varmış doktor ilaç bile vermedi ama baya bi yasaklar listesi vardı ve kilo almamam lazımdı çok dikkat ettim geçti ama buaralar yine başladı.aynı ben,imde sol göğüsümde ağrılı bi kitle

Son düzenleme:
teşekkur ederım,
ınsallah kotu degıldır.

Bunu gıtmeden mutlak kı ogrenemem,
ama daha once hıc basıma gelmedı cok endıselenıyorum.
Kılo alıp veren bırı de degılım,
hanı kılo almamam gerek demıs ya bır arkadas...
Oyy oyyy oy dusuncemden atamıyorum bu durumu...

Geçmiş olsun, içinizi ferah tutmaya çalışın, 5-6 yıl önce bendede vardı aynı sorun, genel cerrahtan randevu almam söylendi, randevu alıp gittim, belli yaşın altındaki kadınları mamografiye sokmuyorlar, ultrasonla bakılıyor, elle yapılan muayene ve ultrason bulgularına göre doktorun bana söylediği meme dokusunda zaten var olan küçük küçük kitleler varmış, onlar büyüme yapmış, korkulacak birşey yok dedi, menopoz olana kadar ara sıra bu kitlelerin büyüyeceğini, kollarda ağrı bile yapabileceğini söylemişti, 5 yılda bir kontrol amaçlı muayene yaptırırsın dedi.

Umarım sizinkide benim yaşadığım gibi bir rahatsızlıktır.

Son düzenleme:
insan gerçekten böyle şeylerden çok korkuyor bazen benim göğsümde ağrıyor çok fena hemde sonra adetim yaklaşıyor anlıyorum
ama ALLAH cümlemizi hepimizi kötü hastalıklardan korusun inşallah aminnn
seninde hayırlı haberlerle gelirsin inşallah canım

teşekkur ederım,
ınsallah kotu degıldır.

Bunu gıtmeden mutlak kı ogrenemem,
ama daha once hıc basıma gelmedı cok endıselenıyorum.
Kılo alıp veren bırı de degılım,
hanı kılo almamam gerek demıs ya bır arkadas...
Oyy oyyy oy dusuncemden atamıyorum bu durumu...

Bence içini ferah tut.Ben kilo almamıştım bu problem ortaya cıktıgında bi değişiklik yoktu bende ama doktor 1 ay kilo alma dedi.neden oldu niye oldu bende bilemiyorum

canim korkma Allahin izniyle kotu birsey degildir insallah.ben yeni evlendigimde 20 yaslarimda oylesine bi kadindoguma kontrole gitigimde doktor beni eliyle muayne ederken sag gogsumde kitle buldu eliyle birazdaha bakti onemli birsey degil dedi.

aslinda ben 18inden beri hep gogsumu kontrol ederim ama nasil bunu atladim bilmiyorum kucuk bir sey de degil epey buyukdu.ama doktor onemli bir sey degil dedigi icin unutuum gitti.

takki su sira o haastalik cok gundemdeye psikolojik olarak cok etkilendim hem bu zamana kadar untuuugum kitle geliverdi aklima .okadar huzursuz olmudumki anltamam yeni yeni bu dusunceden nkendimi kurtarmisdimki senin konunu okudum :D

neyse canim ya insallah kotu birsey degildir bu arada kitle yuvarlakmi?

Çok geçmiş olsun, inşallah bir şey yoktur... Allah hepimizi sevdiklerimize bağışlasın.

Benim anneminde göğsünde hareketli büyük bir kitle vardı. Onunda zaman zaman ağrı yapıyordu ve yıllar öncesinden beri varmış. Ben doğduktan sonra olmuş. Önceleri süt bezesi olarak algılanmış. 2 3 yıl önce mamografi çekildi. İyi huyluymuş. Ama geçenlerde iyice büyümüştü çok korktuk bizde hemen hastaneye gittik tekrardan bu sefer hem mamografi hem biyopsi yaptılar. Ama yine birşey çıkmadı iyi huyluydu.Belki sizinkide böyle birşeydir. inşallah öyledir yani. Geçmiş olsun.

cokk tesekkur ederım kızlar.

Ultrason cekıldı sonuclar temız cıktı.
Buna ragmen hala agrıyor deyınce
elıyle muayene ettı bastırdı ve agrıyan yerı soyledım sut bezesı dedı.

Agrı kesıcı alabılırsın agrıyınca dedı.
Yanı ıcıme sınmedı hala agrıyor cunku.
Psıkolojık olabılırmı dedım,olur dedı.

Bakalım bırhafta 10 gun ıcınde gecmezse
özel doktora gıdecegım.

Bu arada ultrasondakı doktor
adetınızın bıtımınden 1 hafta sonra mutlaka muayene edın kendınızı,
duzenlı her ay bu zamanlarda muayene edın dedı.

Ilgılenen ,tesellı veren arkadaslara cok tesekkur ederım.

cokk tesekkur ederım kızlar.

Ultrason cekıldı sonuclar temız cıktı.
Buna ragmen hala agrıyor deyınce
elıyle muayene ettı bastırdı ve agrıyan yerı soyledım sut bezesı dedı.

Agrı kesıcı alabılırsın agrıyınca dedı.
Yanı ıcıme sınmedı hala agrıyor cunku.
Psıkolojık olabılırmı dedım,olur dedı.

Bakalım bırhafta 10 gun ıcınde gecmezse
özel doktora gıdecegım.

Bu arada ultrasondakı doktor
adetınızın bıtımınden 1 hafta sonra mutlaka muayene edın kendınızı,
duzenlı her ay bu zamanlarda muayene edın dedı.

Ilgılenen ,tesellı veren arkadaslara cok tesekkur ederım.

canim gozumn aydin isde ne guzelkotu bisey degilmis at kafandan butun kotu dusunceleri.

Back
X