• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir dert

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhaba kizlar, biraz daha genel olan bir derdimden kisaca bahsetmek istiyorum. Benim ailem yasadigi sehirin yerlisi sayilan kisiler, cevreleri falan da baya var orada.. Neyse ailem bir mahallede yasiyor ve oradaki kisilerle yillardir tanisiyorlar.. Mahallede bir komsu kadin var ki bu kadin gercekten cok terbiyesiz ve cahil bir kadin, yillar boyunca mahallede kavga etmedigi nerdeyse hic kimse kalmadi. Durup dururken kavga cikartmayi seven ve kavga ettigi kisilere agza alinmadik kufurler eden birisi. Ayni zamanda da dedikoduyu ve iftirayi cok seven biri kendisi.. Yillar boyunca mahallenin kizlarina akla hayale gelmeyecek iftiralar falan atti kendisi.. Isin ilginci, attigi iftiralara falan inaniliyor da.. Mesela bundan yillar once ust komsularimiz olan kiz arkadaslarima iftira atmis, butun mahalleye de bunu yaymis.. Neyse yani kisacasi kadin boyle bir kadin.. Bu kadin benim ailemle de kavgali su anda.. Bu kadinin bir iki tane falan yakin oldugu komsu var, onlar da bu kadinin tarzina yakin kisiler. Simdi dert ne diyeceksiniz, ben normalde baska sehirde okuyorum ama tatillerde falan ailemin yasadigi yere geliyorum.. Ben bu mahalledeyken annem beni surekli sikistiriyor, resmen ustumde baski kuruyor.. Aman bir sey yapip da o kadinin agzina malzeme verme falan diyor.. Bu yuzden ben hep diken ustunde yasiyorum.. Mesela bu sene bir tane erkek arkadasim mahalleye geldi beni eve birakti.. Sevgilim falan da degildi kendisi, normal bir arkadasimdi.. Annem bunu duyunca kiyametleri kopardi mesela, sen o kadinin huyunu bilmiyor musun o kadin zaten dedikodudan ve iftiradan besleniyor. Senin o arkadasinin eve biraktigini gorurse o olayi o kadin yuz kat abartarak iftiralarla anlatir falan dedi. Aslinda dogru, cunku kadinin huyu bu. Ama ben sirf o kadin yuzunden ailemin yaninda baski altinda kalmaktan cok yoruldum. Babalarimiz bile asla karismazken elin cahiline gore mi hareket edecegiz anlamadim. Ayrica isin en sacma kismi mesela o kadinin da kizlari var ve bir tanesi zamaninda nisanli adamla beraberlik bile yasadi, kadin kendininkileri gormuyor heralde.. Ama mesela annem, o kadin her isin icinden siyrilir diyor. Sana bir sey derse zaten bizle kavgali oldugu icin butun mahalleye yayar ve boyle bir sey olursa ben cok kotu olurum diyor. Surekli beni bu sekilde sikistiriyor.. Ustelik benim ailem universite mezunu ve bankaci kisiler, yani egitim sahibi kisiler oldugumuzu belirtmek icin yaziyorum bunu.. Durum boyleyken elin cahilini bu sekilde onemsemek sinirimi bozuyor.. Yani tam da uzun yazamiyorum gerginim biraz.. Buna benzer durumlar var ve sizden fikirler bekliyorum.. Sagolun

Aslinda hata kadinda degil ailende..
Onun sozune itimat edip el ne der seklinde kuruntu yaptiklari icin zaten dedikodu kralicesinin kiymetini arttirmis oluyorlar.
it urur kervan yurur..
Ailen disinda kimseye hesap vermek,kendini anlatmak yada caba harcamak gibi bir mecburiyetin yok.

Onemsemeyin sizde. Siz kendinizden eminseniz gerisi tiriviri. İsterse o.. desin,o öyle dedi diye öyle mı oluyorsunuz. Valla inadına inadına yapardım,nefret ederim böyle kalıplara girmekten

Onemsemeyin sizde. Siz kendinizden eminseniz gerisi tiriviri. İsterse o.. desin,o öyle dedi diye öyle mı oluyorsunuz. Valla inadına inadına yapardım,nefret ederim böyle kalıplara girmekten
Benim icin zaten hic sorun yok da annem surekli beni sikistiriyor, cok kotu olurum falan diyor ben de kaliyorum arada

Ben annenizi anlıyorum.Cahile laf anlatılmaz,denemeyin bile.Annenizin canı sıkılıyorsa bu durumlardan anneniz için dikkatli olun zaten sürekli kalmıyorsunuz anladığım kadarıyla.O kadın için değil de annem için yapacağım diye motive olabilirsiniz

Annen ivin cahil degil, egitimli demissin, o zaman hayatini baskalarinim yargilari ve yaptirimlari uzerinden cehenneme cevirmemeyi de ogrenmeli. Annen kadinin cahilliğine canak tutuyo.
Haklisiniz aslinda sadece annem de degil, diger arkadaslarimin anneleri falan da bu kadin yuzunden cocuklarini sikistiriyorlar.. Aslinda sanirim boyle yapa yapa bu kadin tepemize cikti

Kadını kötülerken kadının yaptığının benzerini yapmana, kızı hakkındaki dedikoduları buraya taşımana ne diyeceğiz?

Annende iş yok. Bizim de böyle bir komşumuz vardı ben ergenken. Sevgilim eve bıraktığında arka sokakta inerdim arabadan. Annem farkedince kızdı “biz senden eminiz, kimin ne dediği umurumuzda değil. Bilgimiz dahilinde olduğu sürece rahat ol, orda burda inmen daha tehlikeli” dedi.

Benim icin zaten hic sorun yok da annem surekli beni sikistiriyor, cok kotu olurum falan diyor ben de kaliyorum aada
Annem için bile böyle birşeyi yapmazdım. Kötü olacak ne var? Anneniz adınız çıkar diye korkusundan öyle diyordur. Bı ağzı bozuk cahilin lafına bakarak sizi ölçüp tartan,notunuzu veren insanla olmayın zaten,bunu ilerisi için söylüyorum.

Anneniz biraz fazla abartıyor bence ya,bu ne böyle?
Ben kendimi bildikten sonra,millet ne derse desin.
Milletin dediklerine göre yaşayacaksak yani işimiz var.
Eğer bir şey derse annenizde gitsin yüzleşsin,kendi kızlarına bak sen önce desin.
Normalde karşıyımdır böyle şeylere ama bu kadını önce kendi can evinden vurmak lazım demek ki,başka türlü anlamaz.
Mahallelide ilginç.Kadının huyunu bilip hala lafına itimat etmeleri falan çok saçma.
O kadının ağzına bakıp,annenize laf getiren ya da arkadanızdan konuşan olursa onlarla da ailecek iletişimi kesin bence.
Çünkü öyle insanların dostluğundan hayır mayır gelmez zaten.

Kadını kötülerken kadının yaptığının benzerini yapmana, kızı hakkındaki dedikoduları buraya taşımana ne diyeceğiz?

Annende iş yok. Bizim de böyle bir komşumuz vardı ben ergenken. Sevgilim eve bıraktığında arka sokakta inerdim arabadan. Annem farkedince kızdı “biz senden eminiz, kimin ne dediği umurumuzda değil. Bilgimiz dahilinde olduğu sürece rahat ol, orda burda inmen daha tehlikeli” dedi.
Benzeri ne alaka ki? Kadinin kizi da annesiyle benzer bir tip mesela, o da annesinin dedikodularini destekledi yillarca.. Burda yazamam simdi, cok uzun hikaye de..

Baktığında eleştirdiği şeyi yapıyor aslında konu sahibi ama kadının ne kadar tezat bir insan olduğunu belirtmek için bu detayı vermiş bence.
Anne konusunda ise size sonuna kadar katılıyorum.Bu kadarda başkalarına göre yaşamak iyi değil.

Benzeri ne alaka ki? Kadinin kizi da annesiyle benzer bir tip mesela, o da annesinin dedikodularini destekledi yillarca.. Burda yazamam simdi, cok uzun hikaye de..
Kadının kızının nişanlı bir adamla birlikte olmasının konuyla alakası yok. Gerçek mi değil mi bilemeyiz bile. Siz de bütün mahalle bir olup kızın arkasından konuşmuşsunuz belli ki, yetmemiş gelip buraya yazmışsınız. Dedikodu sizin hakkınızda olunca rahatsız ediyor sanırım sadece.

Kadının kızının nişanlı bir adamla birlikte olmasının konuyla alakası yok. Gerçek mi değil mi bilemeyiz bile. Siz de bütün mahalle bir olup kızın arkasından konuşmuşsunuz belli ki, yetmemiş gelip buraya yazmışsınız. Dedikodu sizin hakkınızda olunca rahatsız ediyor sanırım sadece.
Konuyu nereye cektiniz gercekten hayret ettim.. Neyse size iyi forumlar

Yıllarca ailemle yaşadım. Sevgililerim,normal erkek arkadaşlarım eve bıraktı. Babam da annem de kapıda ayaküstü konuşup teşekkür ettiler. Konu komşu gördü, görecekler tabi. Annem babam siz hayırdır dese kapar herkes çenesini. Sizin ailenizin bu tavırda olması lazımdı. Erkek arkadaşınız sizi eve bıraktığında ailenizden biri kapıda merhabalassa kimse ağzını acamaz

Butun suç kadinda değil bence. Ayrica kavga etmediği kimse yoksa herkesle kavgaliysa kiminle ediyor bu sohbetleri, dedikodulari da butun mahalleye yayilip inaniliyor, herkes yalanci ve iftiraci diye adi cikmiş birine neden inansin?
Demek ki herkesle kavgali değil. Her neyse bahsettiginiz turde dedikodu teyzeleri mahallelerin hemen hemen hepsinde var zaten cok gorulmedik bir şey değil.

Bekarken yasadigim mahallede de vardi bu teyzelerden bir kac tane hemde. Gayet sevgilim veya erkek arkadaşlarim arabayla, motosikletle gelip birakiyorlardi sayemde gormedikleri markalari da gormuş oldular o dönem. 🤪

Tabi ki dedikodu yaptilar ama ailem yanlis bir şey yapmadigimi biliyordu neticede. Hatta ozellikle sagda solda gizliymiş gibi inme gel evimizin onunde in haberimiz oldugu belli olsun diyorlardi.
Mahalledeki teyzeye cahil diyip onun agzina gore hareket ediyorsaniz hangi ne mezunu olduklarinin bir onemi yok.

Anneniz biraz fazla abartıyor bence ya,bu ne böyle?
Ben kendimi bildikten sonra,millet ne derse desin.
Milletin dediklerine göre yaşayacaksak yani işimiz var.
Eğer bir şey derse annenizde gitsin yüzleşsin,kendi kızlarına bak sen önce desin.
Normalde karşıyımdır böyle şeylere ama bu kadını önce kendi can evinden vurmak lazım demek ki,başka türlü anlamaz.
Mahallelide ilginç.Kadının huyunu bilip hala lafına itimat etmeleri falan çok saçma.
O kadının ağzına bakıp,annenize laf getiren ya da arkadanızdan konuşan olursa onlarla da ailecek iletişimi kesin bence.
Çünkü öyle insanların dostluğundan hayır mayır gelmez zaten.
Sadece annem degil diger arkadaslarimin aileleri falan da bu kadin yuzunden cocuklarini sikistiriyorlar. Ustelik onlar da egitim sahibi kisiler.. Ben de bunu anlamiyorum gercekten

Back
X