- 2 Ocak 2017
- 538
- 553
- 103
- 36
- Konu Sahibi pamukkksekerrr
Gitme ve Bimer e hemen şimdi yaz. Kendilerinden bile yazmayip niye sizden yazıyorlarmış
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok teşekkür ederim canım harikasınMadde 10 - Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar.
Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır.
Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara aykırı emir veremez ve maiyetindeki memurdan hususi bir menfaat temin edecek bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz.
DEVLET MEMURLARININ GÖREV VE SORUMLULUKLARI:
Madde 11 - Devlet memurları kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslara uymakla ve amirler tarafından verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü ve görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumludurlar.
Devlet memuru amirinden aldığı emri, Anayasa, kanun, tüzük ve yönetmelik hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Amir emrinde ısrar eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, memur bu emri yapmağa mecburdur. Ancak emrin yerine getirilmesinden doğacak sorumluluk emri verene aittir.
Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz.
Acele hallerde kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin korunması için kanunla gösterilen istisnalar saklıdır.
MEMUR, 2 İSTİSNA DIŞINDA, VERİLEN HER GÖREVİ YAPMALIDIR
657 sayılı Kanun memurun, amir tarafından verilen görevi yerine getirmekle yükümlü olduğunu belirtmiştir. Bunun iki istisnası vardır.
1- Eğer verilen sözlü bir emir Anayasa, kanun, tüzük ve yönetmeliğe aykırı ise bu emir yerine getirilmez, amire durum bildirilir. Amir emri bu kez yazılı olarak verebilir. Görev yazılı olarak verilirse bu kez yerine getirilmelidir. Memura düşen sadece yazılı görev emrinin iptali içini tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesinde dava açmaktır.
2- Eğer verilen görev mevzuata aykırılık teşkil etmesi yanında suç ise bu görev amir tarafından yazılı olarak tekrar edilse de yerine getirilmez.
canım benim hiçbişey yok. dün akşam işçıkışı gelip diyor ki sen sen sen 31 martta şu iş için görevlisin , o kadar , başka bişey yok e posta yok yazı yok, kim bunu diyor peki ? müdürün yalakalarıözelde bile sözlü emirleri (eğer ileride sıkıntı oluşturabilecekse) yapmamak gerek.
ben böyle durumlarda e-posta talep ederdim, sizde illa imzalı emir mi olması gerekiyor? bana e-posta veya ofis içi yazı da yeterliymiş gibi geliyor.
canım benim hiçbişey yok. dün akşam işçıkışı gelip diyor ki sen sen sen 31 martta şu iş için görevlisin , o kadar , başka bişey yok e posta yok yazı yok, kim bunu diyor peki ? müdürün yalakaları
canım benim hiçbişey yok. dün akşam işçıkışı gelip diyor ki sen sen sen 31 martta şu iş için görevlisin , o kadar , başka bişey yok e posta yok yazı yok
valla sonuna kadar haklısın. çok iyi yapmışsın.. yarın bi gün bişey olsa diyecekler ki ben öyle bi emir vermedim, yazı bile yazılmadı, kendini her türlü düze çıkarır olan bize olur..aman aman uzak dur.
şöyle ki onlar gider başkaları gelir, bu işi neden yaptınız derler verecek cevabın olmaz, sonra bir de devletin imkanlarını kafana göre kullanmaktan ceza bile alırsın.
bizim bütçe ile işimiz olurdu mesela, muhasebedeki arkadaşları arardık telefonda bülbüller, ama bu konuda e-posta atın dediğimizde atmazlardı veya e-postalara cevap vermezlerdi. E ben kafayı mı yedim, uzmanlığım olmayan konuda yazılı bilgim olmadan iş yapacağım, ben de yapmazdım o işi, müdürümle takışırdık, işleri yavaşlatıyormuşum falan da filan. Neticede herkes zamanla alıştı benim verdiğim cevaba, river hanım yapmaz sen yap derdi müdür yanımdaki arkadaşa :) sen kendine nasıl doğrusu geliyorsa öyle yap, ofis arkadaşlarını boşver.
kamu personelı ısenız resmı gorevlendırme yazısı olmadan hıcbır yerde gorevlendırılemezsınız , yazı yoksa gorevde yoktur gıtmeyın bu kadar net.merhaba kızlar.. ben yaklaşık 4 yıldır aynı kurumda çalışıyorum. ama son zamanlarda mesai sonrası veya mesai içerisinde işimizle hiç ilgisi olmayan şeyler için görevlendiriliyorum ben ve bikaç arkadaşım. örneğin geçen gün mesai sonrası eşofmanınızı giyin gelin spor yapacaksınız videoya çekileceksiniz kamuoyunda paylaşılacak dediler. saat kaç diye sorduğumda belli değil sen giyin belli olduğunda gelirsin dediler. gitmedim.. resmi bi yazı bile yok bununla ilgili.. herneyse şimdi de diyorlar ki resmi kurumdan biri gelecek onu karşılamaya gideceksiniz diyorlar. yüzlerce erkeğin içinde toplamda 5 bayan o kişiyi karşılayacağız.. ben tmm dedim ama bununla ilgili de sadece ağızdan gelen bi söylem var, resmi hiçbişey yok, yapacaksınız bitti... bi de kurumda 250 kişi çalışıyoruz belki de 100 bayan var, neden biz ??? bi de ülkemizin durumunu biliyorsunuz malum kalabalık yerlere insan girmeye korkuyor. ne yapayım ben şimdi sinirimden çatlıyorum. yarın öğlen gidicez. ben gelmiyorum siz gidin mi diyim bi akıl verin![]()
haklısın canım teşekkürlerkamu personelı ısenız resmı gorevlendırme yazısı olmadan hıcbır yerde gorevlendırılemezsınız , yazı yoksa gorevde yoktur gıtmeyın bu kadar net.