Bir el atıverin...

bebusum

Artık Daha İyiyim...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
547
136
123
38
Bayanlar dert mi bilmem de
Kafamı bir konu kurcaladı siz olsanız napardınız
Ben kimyagerim bugün bir iş görüşmesine gittim firma baya büyük bir firma ekonomik olarak çok sorun yaşamam diye tahin ediyorum fakat...
ayda bir ;bir hafta 10 günlüğüne mısıra gitmem gerekiyormuş
3 aylık bir oryantasyon süresinden sonra
Ben hiç yurtdışına çıkmadım şimdiye kadar ayrıcca ve bekarım şuan evlenmeme de yaklaşık 1.5 yıl var ailem çok olumsuz bakmıyor malum şu ortamda iş bulmak gerçekten zor..siz olsanız ne yapardınız ??
inanın yorumlara ve desteğe ihtiyacım var evde durmakta beni oldukça yordu..
şimdiden teşekkürlerr:bbo:

bir sorun yasamayacaksan ve guvenilir bir firmaysa
neden olmasin? senin icin iyi bir avantaj diye dusunuyorum..

Firma güvenilir fakat işte yurtdışı olayı biraz canımı sıktı ama iş onun üzerine
çok saol canım ilgilendiğin içinolumunekankayizsmile

Ya aldıgım ücret iyise,firma güvenilirse ben olsam kacırmazdım bu isi. Ailem de olumsuz bakmayacak daha ne isterim. Malum issizlik cok fazla. yerimseniben

Yurt dışı olması sizi neden bu kadar düşündürdü ki?

Yeri geliyor terfi alındığında şehir-bölge bile değiştirilebiliniyor.

Kaldı ki, bir kaç günlük veya cari toplantılar nedeniyle olan bir iş seyahati...

Bence gayet makul, olumlu ve avantajlı bir iş gibi görünüyor...

evlenmene daha çok var o zaman kadar işini yoluna sokarsın bu alıştırma dönemıde gecer sende evlılık paranı bırıktırmıs olursun ... bencee tabi

Çok güzel bilmiyorum ben hep yurtdışına gitmek, oraları görmeyi çok istediğim için böyle bir işe balıklama atlardım herhalde.

Aileniz de olumsuz bakmıyormuş., avantaj..

Evliliğime 1.5 sene var demişsiniz. Şu an nişanlı mısınız, şimdi bu iş her ay yurt dışına gitme işi mi, yoksa dnöemlik birşey mi, hep mi devam edecek, bu ilerde sorun olabilir.

İlerde müstakbel eşinizin sizinle gelme gibi bir durumu olabilir mi olmasa bile iş seyahatlerinize ailenizden biriyle de gideblirsiniz, annenizle mesela..

Hep istediğim birşeye sahip olmuşsunuz, hayırlı olsun :)

Son düzenleme:
Öncelikle çok saolun ilgilendiğiniz için..
Evet aşağı yukarı her ay gidilecek ..
şuan nişanlı değilim erkek arkadaşım askere gidiyor aralıkta 5.5 ay askerlik yapacak kısmetse dönüşte nişan düşünüyoruz..
Ben biraz çekingenim sanırım ya beceremezsem korkusu var nasıl aşacağım bilmiyorum
görüşen bey kendi yerine bir eleman yetiştiriyor işin açıkcası ve ordaki firmaya her ay gtmek istemiyor ve iş bölüşme gibi birşey..
yorumlarınızdan anladığım kadarıyla sorun benim özgüvenimde..

[Bbir görüşme daha olacak şimdi benim mısıra gidip gitmeme kararımı bildirdikten sonra eğer onlarda bende mutabakat sağlarlarsa o ikinci görüşmede tabi herşey detaylı görüşülecek..
Evlendikten sonra da bu kadar bu işi yapmak istemiyorum açıkcası ayda bir mısıra gitmek gibi çünkü erkek arkadaşımla oturacağımız evimiz onun ailesi benim ailem bursada yani mısıra eşimle birlikte gitme gibi bir lüksüm yok kaldı ki erkek arkadaşım bursada çalışmak istiyor[/B]

Zaten iş için gittiğiniz yerlere eşinizi götürmeniz hiç doğru değil...

Kaldı ki arada sırada olabilecek iş seyahatinden eşiniz rahatsız olmaz(!) herhalde...

Sürekli çalışmayı düşünmüyorsanız bu firmada, en azından referans olarak gösterebilirsiniz ileride...

Evet canım ben iyice anladım ki sorun bende artık nedir bu yurtdışı fobisi bende anlayamadım

gitmekten hic korkma hem tecrube hemde degisiklik olur senin acindan..gitmeyi de hic gozunde buyutme..y.disindaki ortam tr dekinden daha eglenceli en azindan benim icin oyle olmustu..sizinki kalici bir durumda degil.

Henüz nişanlı bile değilmişsin canım. Bekar olsam, güvenilir bir firmaysa ve bana mesleki anlamda bir şeyler katacaksa bir an bile düşünmem kabul ederim. Niye bu kadar takıldın anlamadım. Ne güzel işte yurt dışı deneyimlerin de olur.

Kesinlikle büyük bir deneyim olur bu benim 2.iş deneyimim olacak ilki de çok uzun sürememişti zaten birazda o yüzden tedirginim altından kalkabilirmiyim diyorum sonuçta yetiştirilecek eleman olacağım için istemediğim kelimeler duyarmıyım bu beni iyice zora sokar mı..aslında yakınlarıma karşı çok canayakınımdır çok konuşkanım ki görüşmemde böyleydi faakat tanımadığım insan ve ortamlar olunca böyle inanılmaz kafama takıyorum.. bu sosyal fobide olabilir ama dediğim gibi tanyerimsenibenıdıklarım içinde çok çok rahatım umarım dediğiniz gibi iyi olur herşey çok çok teşekkür ediyorum vakit harcayıp cevap verdiğiniz için

Valla canım eline çok güzel bir fırsat geçmiş.. Heyacanını, tedirgin olman normal. Baştan iş arkadaşları ile tanışma,alışma evresindeyken haliyle soğukluk oluyor, sonra ilk zamanlar deneme sürecinde olduğun içinde gözler hep senin üzerinde olacaktır ve seni biraz zorlayacaklardır ama bunlar geçici evreler.. Böyle böyle açılacak, güzel deneyimlerin olacak.. Bak bu iş aslanlar gibi cvde yıldız gibi parlayacaktır :))

Off senin yerinde olsam keşke :)) Hayırlısı olsun tekrar canım :))

Son düzenleme:
Çok saol Brsnz gerçekten cesaret verdin olumunekankayizsmile
İşte bendede öyle bir sorun var ki gözler üstümdeyken bulaşık bile yıkayamam tedirgin olurum:bbo:
İnşAllah kolay atlatacağım süreçler olur.. hayırlısysa olsun değilse başkasına nasip olsunyerimseniben

mısıra bir kez giderseniz ikinciye gitmek istemezsiniz, giden 'bayanlar' bin pişman. her türlü pislik oluyormuş. yolda yanlarında erkekler olmasına rağmen defalarca tacize uğramışlar. yani mısıra gitmeyi kabul edecek düzgün bir kız o firmanın çok işine gelir tabi ama bilemem, mısır değilde başka bir yer olsaymış kaçırma derdim.

Bu konuda ciddimisinizeyvahedigeldismile
Arkadaşlar aranızda mısıra gezi veya iş amaçlı giden var mı bu konuya açıklık getirelim lütfenn:gitme:

tatlim is ortamini da ailen gibi dusunmeye calis boylelikle SIKINTI yasamazsin..10 gunlugune gideceksin korkma tacizden falan yalniz cikmazsin olur biter tr de de neler neler oluyor..bunlari dusunup engeller koyma onune..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…