Bir Elti hikayeside benden :((

doğal olerak gelin gideceğin aileyi tanımaya calısıyosun sözlününe sorman normal ama anormal olan eltiniz 10 yıllık gelin olabailir siz yeni gelin olacaksınız diye kıskanmışta olabilri ama siz ordayken dedikodu yapmak cok yanlış keşke deseydiniz duyduğunuzda ben ne yapmışım ki anlatıyorsunuz diye herkese gülr yüzlü davranın sonında herkes herkesi anlar emin olun

Canım sen canım cicim olmak zorunda değilsin evlenince gidersin merhaba der çayını içer kalkarsın aynısını o gelince de yaparsın. Sen insanlığını yaparsın uğraşmazsın. Bak zaten aile ne olduğunu biliyor sözlün dahi biliyor eltinin huyunu o yüzden onlar seni gözetirler inşaALLAH. Sen iyi ol boş ver oduna karşı odun olma.

Bir insana kizmam darilmam icin, öncelikle o insanla bir paylasimim olmasi lazim arkadasim, henüz tanisma asamasinda oldugum kisiye ne darilirim nede kizarim....nötr olmaya calisirim, ve bakarim, egerki o insanin tavri bana karsi degismez, ayni soguklugu ayni mesafeyi koruyor, bende aynen onun gibi davranirim.....

Ilk tanismada sirf bana güler yüzlü tatli dilli olmadi diye bana ablalik yapmadi diye hemen notunu vermek bana göre yanlis.....kim bilir belki konu sahibimiz ilerki zamanlarda eltisi ile cokta güzel anlasacak....

Ortanca kaynim evlendiginde eltimde öyleydi...hic konusmaz hep surati asik dururdu....sonra sonra kaynastik ve bana bunun sebebinin tamamen bizim disimizda oldugnu dügün asamasinda ailesi ile yasadigi sorunlar yüzünden oldugnu anlatti.

Bende ona karsilik surat assaydim, soguk davransaydim esime niye bu böyle yapiyor gibi imalarda bulunsaydim, böyle güzel giden aile iliskilerimiz olmazdi canim...Bence ilk olarak insan kendini sorgulamali....belki konu sahibimizde ister istemez hos olmayan bir davranista bulundu..? Belki sözlüsünün yengesi hakkinda söyledikleri yüzünden ön yargili davraniyor..?

Bu benim görüsüm, bu yüzden sen tabirin ile eltici oluyorsam öyle olsun....

valla arkadaşlar kendımden pay biçiyorum,ben çok ön yargılıyımdır ama eşimin ailesine karsı ön yargımı çok iyiler diye yapmıştım tabi evlenınce işler değişti!!!!! sayelerinde herşeyden soğudum,benım gıbı sakın alttan alma eğer ben ilk baştan kendi tavrımı koysaydım bu kadar tartışmalar olmayacaktı vereliniortak eltinin senden fazla birşeyi yok bunu kendıne hatırlat,birde cnm eşinin senin yanında olması lazım benım en buyuk desteğim şükrediyorum ki eşim bana yapılan haksızlıkları ve ezme durumlarını görüp,benıde altında kalma diye teşvik ediyor......insan sahipsiz oldu mu ezmeyen kalmıyor mirmirmirmir

büyük kızım geldi aklıma.kreşe yolladım.ilk bi hafta sadece çocukları gözlemlemiş kimseyle oynamamış.sonraki hafta içinden anlaşabileceğine inandığı iki kişi seçmiş.en çok onlarla oynarmış.öğretmeni anlatıyo.diğerleriyle de görüşür ama çok değil.
yani bazı insanlar seçici olabiliyo canım.belki seni tanımadığı için bi süre uzak durmayı tercih etmiştir.bi de kocan bile olsa sana başkası hakkında yorum yapılınca tanımadan ön yargıyla yaklaşma.nasıl olaylar yaşandığını sadece eltin ve eşinin ailesi biliyo.tabiki herkes kendi tarafından bakıcaktır.bence kafana takma.kendini anlatmaya çalış ona.ha baktın yine soğuk o zaman boşver.eşin ve ailesiyle mutlu ol yeter

Cocuklardaki en sevdigim imrendigim davranis bu iste canim...

Önyargiyi henüz bilmiyorlar...

evet canım.belki oyüzden çok seviliyorlar.hep böyle olması için eğitmeye çalışıyorum.umarım başarırım

Insallah canim...umarim hepimiz bunu basaririz...

Sürekli cocuklara birseyler ögretmek cabasindayiz degilmi? Ama bazen biz yetiskinlerinde onlardan cok sey ögrenebilecegi kanatindeyim....malesef büyüdükce o güzelim yeteneklerimizi kaybediyoruz....

Canim yeni gelinin kafasinda soru isaretleri oldugu kadar eski gelininde vardir....hatta yeni geline nazaran onun kafasindaki soru isaretleri endiseleri cok daha farkli...

10 yildan sonra aileye onun konumundaki birinin gelmesi onun icinde yepyeni ve alisilmasi gereken bir situasyon... iki tarafda önce birbirine sans vermeli diye düsünüyorum...

Tabikide güler yüzlü olsaydi sicak karsilasaydi konu sahibimiz icin daha ILIMLI bir yaklasim olurdu....lakin ben cok öyle cicim canim diye yaklasip sonradan akrep gibi sokanlari gördüm.....o yüzden kimin iyi kimin kötü olacagi güler bir yüz ile belli olmuyor malesef....

Nasilki her Asik surat kötü bir insana delalet etmiyorsa, her güler yüzde iyi bir insana delalet etmiyor...

Son düzenleme:
Sevgili cakemania,bilmiyorum benden büyükmüsün ama ben sana bir abla nasihati vermek zorunda hissettim kendimi;benim eşimde ailesine çok düşkün aynı senin sözlünün söylediği şeyleri bende duydum nişanlıyken ben eltimin bizim hayatımızda çok rolü olmaz diye kendimi kandırdım.sonuşta ben eşimle evleniyordum ama hiçde öyle olmadı yıllarca eşim bana idare et boşver dedi beni konuşturmadı.bide o büyük gelin seninki gibi elinde milleti fırıldatmasını öğrenmiş.Sen en başta eşine bu konuda taviz verme.Eğer bu konuda en baştan sinersen yandın.sadece senin değil onunda da idareci olması gerektiğini böyle hareketleri kimseye yapmaya hakkı olmadığını eşine inandır.hele hele aileye yeni girmiş olan sana daha tanımadan soğuk davranmaya hakkı olmadığını söyle.Baştan diyaloğa girmek istemeyenin eltin olduğunu eşine ispatla sonra iş işten geçer sen suçlu olursun.Bak kayınvalidem iyi diyorsun asla aranı bozmasına izin verme kendinide asla ezdirme sevgiler

bu tarz konularda insanların hemen kendinden örnek vermeside huy olmuş:1closedeyes:ben sizi sorgulamıyorum arkadaşımarkadaşın yazdıklarına göre yorum yaptım,ben genel konuştum,sadece siz üstünüze almışsınız..tuhaf:1closedeyes:
o sizin diyaloğunuz sizin yaşadığınız..arkadaşın anlattığı apaçık ortada,yorumumu yaptım zaten tekrarlamıycam,ayrıca evet herkez eltici olmuş..çünkü kimsenin yazdığı inandırıcı değil,bu kadar anlayışlı olunamaz böyle bi tavıra..yeni gelin gelicek birine kucak açılır,sıcak samimi davranılır,yabancılık hissetmemesi için elinden gelen yapılır,haa mecburmu derseniz,asla..ama bizim örfümüzde olan yaklaşımlar bunlar..eğer saatlerce kızla 2 kelam laf etmiyorsa aynı odada kalıp ben bunda bir art niyet ararım

Ben dogru okudum sanirsam..genel konusmadin ..burda yani KK daki herkesin eltici oldguna dayir saskinligni belirtdin...ehh hali ile burda yorum yazanlardan biri ben oldugum icin üstüme alindim...af buyur...

Asil tuhaf olan sey nedir biliyormusun ...hem sorgulamiyorum diyorsun hemde yorumlari inadirici ve gercekci bulmadigni söylüyorsun....hani sorgulamiyordun?? Bu ne celiski ayol

Tabiki kendimizden örnek vericez...en güzel örnek yasanmisliklardir...bunda yanlis olan ne? Inanmana gerek yok...ama yalanciliklada suclama insanlari lütfen...türk örf ve adetlerine böyle önem veren biri olarak bilmelisinki günah aliyorsun...olmaz....lmaz:

Ben art niyeti sadece benimle 2 kelam etmeyen samimi davranmayan bana kucak acmayan insanlarda aranmamasini coktan ögrendim...
Bu isler belli olmaz....yüzüne gülen herkes nasil dostun degilse, sana samimi davranmayan herkesde düsmanin degildir...

hanımefendi benim yorumum sizi ilgilendirmiyo!nasıl istersem öle düşünürümde eleştiririmde..sizden öğrenmiycem.bana ince ince laf sokmayı bırakın çünkü af buyur falan gibi ince hitaplarınıza gülüyorum sadece.istediğime istediğim yorumu yaparım gelde karış!

Yok canim karismam yorma kafani..zaten burda seninle tartisip konuyu acan arkadasin topigni dagatacak kadar saygisiz degilim....
Sadece su istedigme istedigim yorumu yaparim lafin olmamis.....kusura bakma....yapamazsin...babanin sitesi degil burasi.
Milletini yalancilikla suclamak yorumlar inandirici degil demek resmen zan altinda birakmaktir...

Diger söylediklerin umrumda degil....hadi rastgele

Son düzenleme:
cnm senı anlıyorum ama ılk bastan olumsuz dusunme sen yıpranırsın
ben 17 kardeslı bı aıleye gelın geldım tek yabancı benım araplar esım
yanımda hep kaynanam kı oz degıl eltımle hep arapca konusur benı dıslarlar
ben hep adım atarım bazen zor gelıyo ama olsun esımle mutluyum ya o yeter derım
sende bastan olumlu dusun ve ne olursa olsun ıyı davran evlendıgınde baktın olmadı
ona gore tavrını alırsın ama yapıcı olmak herzmaan fayda getırır esın ve sevdıklerının gozunde
nacızane fıkrrımm

sözlüne ailesinden yana şikayetlerini çok sık belli etme.. bu sefer ona iyi davran onlar böyle kabul et demeyi arttırır. eltinizi yücelttiğinizle hatta onu kıskandığınızı bile düşündürürsünüz.
onun yerine biraz garip geldi bu huyunu falan beğenmedim. aman önemli değil sanki kaç kere görücem ki gibi soğuk ve önemsiz yaklaşımda bulunun.
ben eltimi sadece kayınvalideme yemeğe gittiğimde yada düğünlerde görüyorum yoksa banane....

ınsan hiç tanımadığı bir şehirde evleneceği kişinin ailesinde kendi ailesinin sıcaklığını arıyor işte ama ne demişler " herşey biz insanlar için".Sanırım okuduğum yorumlar içinde en bombası eltimi kıskandığım oldu çok güldüm valla :)) Kıskanmış olsaydım kendime daha maddi şeyleri ölçüt alırdım inanın :)
Ben insanlara önyargıyla yaklaşan bir insan değilim çünkü anlattığım olay eltim dediğim insanla ilk karşılaşmam değildi ve aynı yaklaşımı bir kez daha karşılaşınca tuhafıma gitti.Sonuçta sadece ben değil yanımda annem var ve bizim örfümüze göre misafir olan hele ki aileye yeni girecek bir insana en azından nezaketen insana buyrun bizede gelin denilir.Buna rağmen hala sen eltini kıskanıyosun derseniz hakikatten ben kendimde kötü niyet aramaya başlayacağım.. Kendimi ve ailemi sorgulamaya başladım valla bazı yorumlardan sonra :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…