• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir elti sorusu

Beyaz eşyaya yardım etmek istiyorsanız edin. Ben olumsuz bakmadım bu duruma. Kendi ailemde de büyük kardeşler küçüklere imkanı ölçüsünde destek olur. Ben evlenirken mesela abim hatrı sayılır destekte bulunmuştu. Kuzenlerimle falan da durum aynıdır.

Ama sonrası sizin probleminiz değil. Sizin düğün yıllar evvel olmuş. Gelirler aynı olmadığı için elbette farklılıklar olacak. Kayınvalide anne olarak bu oğlumda aynı imkanlara sahip olsa keşke diyebilir ama ahlık, vahlık bir mesele de değil yani. Özellikle kayın biraz daha büyüyüp nişanlısının her "üzüldüğü" şeyi aileye yetiştirmesin. Açık açık nişanlısına bizim gelirimiz bu, yapabileceğimiz bunlar diyebilmeli. Zamanla alırlar boyunlarının ölçüsünü. Sizlik dert edilecek pek bir şey yok bence.

ya bazı insanların karakteri o kadar kararlı keskin duruşlu olmuyor. o da öyle biri. ama niyeti falan asla kötü değildir. para pul derdi olan birisi zaten değil. nişanlısını mutlu etmeye çalışıyor sadece. valla tanısanız hiç şüphe etmezsiniz.

bacım bunları diyebilen yapıda biri olsaydım bu soruyu sorar mıydım 😂

düğün için de aynı karşılaştırmayı yapıyor ama sadece eşya olsa hadi neyse. sizin kuzenler ne yaptı
Şu anlatımlarınıza göre kayınbirader saftirik, elti adayı mıy mıy üzülüyorum ayağına eş ailesine ve size her şeyi yaptırma uyanıklığında, siz de elti adayınıza sen kendini benimle kıyaslama, biz her şeyi kendimiz yaptık, siz de kendiniz yapın sağa sola ağlamayın diyemeyen birisiniz.
Peki kızın ailesi ? Evlenirken bir siz bir de kayınvalide mi yardım etsin istiyor? Çok ağlıyorsa gitsin ailesine ağlasın onlar yapsın.

Tamam gençtir evlenirken hayalleri vardır da ben bu gençleri de hiç anlamıyorum, hem seviyorum aşığım bir kuru soğana razıyım deyip evlenmek isterler hem kendilerinin de evlenecekleri adamın da maddi durumu ortadayken leydi Di muamelesi beklerler.

teşekkür ederim ya gerçekten. beni kendime getirdiniz 😂 bunlar az şeyler değil gerçekten daha fazlası da imkanlar ölçüsünde yapılır ama yukarıda birinin dediği gibi ne kadar yapılırsa yapılsın eksik kalan bir şey oluyor. kimse şey demiyor yani sağolsunlar bize destek oldular denmiyor da şu farklı oldu bu eksik oldu insanlar arkamızdan konuşacak oluyor.
kaynım nişanda ne taktı hatırlamıyorum bir şey takmamıştır muhtemelen o zaman yaşı küçüktü zaten öyle bir beklentimiz yoktu.
tekrar söylüyorum ben gerçekten maddiyatında değilim para kazanılır bir şekilde önemli olan aile içi ilişkiler bozulmasın diye düşünüyorum ama her şekilde zedeleniyor zaten. yaklaşım bana iyiniyetli gelmiyor çünkü.
kızın ailesi ne yapacak bilmiyorum inanın durumları ortalama çok fazla destek olabileceklerini sanmıyorum. nişanda kızın ailesi geldi bana üzerimdeki takı setinin çok güzel olduğunu falan söyledi ne tatlı kadın demiştim şimdi her şeyi farklı algılıyorum. bilmiyorum belki ben de iyi niyetimi kaybediyorum. ama bu hale kendiliğimden gelmedim.
yukarıda biri sormuş eşim serbest meslekle uğraşıyor şimdi alanı yazmak istemedim hikayeden çıkaran biri olur diye. biz beraber çok yokluk da gördük sevgililik dönemimizdeyken. o yüzden para meselelerine önem veren biri değil mal mülk yalan, her şey Allahtan gelir diye düşünen biri ben de böyle düşünüyorum. aile içinde hiç maddi konularda sorun yaşayan insanlar da olmadık bugüne kadar herkes birbirine açık oldu destek oldu. hani bize gelinse mesela dense ki şu kadar meblağ ihtiyacımız var inanın yine takmam kafaya ama şu sinsilik beni rahatsız etti. neyse öyle işte hayat böyle kabul etmek lazım sanırım yapacak bir şey yok. aile içinde yanlış anlaşılırım diye çekiniyordum ama beni yıllardır tanımış olmalılar

20 20 ikimiz 40 yapmış olduk. üstüne bir de beyaz eşyaları alalım dedik ve yine yaranamadık. eşim de diyor ki bir de düğün için biraz daha para versem mi ben de her seferinde ver tabi kardeşin diyen bir saf 😂
yok tamam ikna oldum düzgün bir üslupla konuşacağım kendileri açıkça yardım istemedikçe bir şeyi üstümüze almayalım diye. cevap veren herkese teşekkür ederim
Beyaz eşyaları almanızda bir sorun yok bütçeniz elveriyorsa güzel bir jest olmuş.

Ama bundan sonra bir dur demeniz gerekiyor. Her şeyde eşitlenemezsiniz. Sizinle yarışmayı bıraksın. Çok ağlıyorsa kendi ailesi karşılasın eltinin lüks isteklerini.

20 20 ikimiz 40 yapmış olduk. üstüne bir de beyaz eşyaları alalım dedik ve yine yaranamadık. eşim de diyor ki bir de düğün için biraz daha para versem mi ben de her seferinde ver tabi kardeşin diyen bir saf 😂
yok tamam ikna oldum düzgün bir üslupla konuşacağım kendileri açıkça yardım istemedikçe bir şeyi üstümüze almayalım diye. cevap veren herkese teşekkür ederim
Mustakil ev alip kapisina bir Mercedes falan cekin bir de eliniz degmisken dugunu 10 TL farkla Ciragan Sarayi’na tasiyin. Bunlar cok az olmus, gelin Allah muhafaza uzulur.

e sana ne, senden mi istiyor?
yuzune bjrsey soyledigi yok zaten. baska kisilere soyledigini de bir zahmet sana aktarmasinlar. iyi niyetle(!) de soyleseler "eltimle beni dusman mi edeceksiniz? duymak istemiyorum" diyin gecin

yani es kardesine 40 gram altin alip beyaz esyalari da alirsaniz onlar da "biz halvet olacagiz diye tum dunya bize hizmet etmeli, benim kukumuz cok onemli" der, dunyayi ister. kiz hakli:) onun kocasi size ne takti? sonucta koca adamdi siz evlendiginizde. ona denk birset takin iste

tam olarak böyle oluyor da ben anlatamıyorum işte. sizlerin verdiği akla göre düğünde bir tam altın takıp geçmemiz lazım. daha nişanda kişi başı birer tanesi 20 grlık bilezik taktık kızlar. haklısınız biz yaptıkça görevimiz oluyor kimse de teşekkürler demiyor. off. ama sorun sevimli olan destek bekleyen o oluyor anlatabiliyor muyum. üzülüyor diye herkes onu avutmaya koşuyor kimse had bildirmiyor. yani kibar bir şekilde bunu söyleyebileceğim bir ortam yok şu anda. elinden geleni yapmayan insanlar olacağız günün sonunda.
Karı koca aklınızı peynir ekmekle mi yediniz. 😑 Size gelen düğünde 1 tam altınken, siz nişanda 2 adet toplam 40 gram bilezik takmışsınız. Durun artık. Düğünde de aynı bilezikleri size versinler, onları ele güne karşı yeniden takın.

Son düzenleme:
Yardım isteseler de hayır demelisiniz. Siz zaten onlara 40 gram bilezik takarak yardımcı olmuşsunuz. Daha ne beyaz eşyası, takısı artık 1 lira daha vermemelisiniz.

Son düzenleme:
Siz neden kendinizi sorumlu hissediyorsunuz, ben evlenirken kaynım gençti diyorsunuz peki elti adayınız nerden biliyor sizin düğün süreciniz ile ilgili bu kadar detay öncelikle bunu bir düşünün, kaynınız belki de sizin düşündüğünüz kadar iyi niyetli olmayabilir.

Bu hikayede kızın ailesi nerde, gelin hanımın ailesi neden dert etmiyor bu kadar. Siz nişanda bu kadar takı taktığınıza göre bir miktar para ve altın toplanmıştır diye düşünüyorum, eksiklerini toplanan takı ile karşılasınlar.

İyi niyetli düşünmek istiyorsunuz ancak şimdiden kendini yarıştıran elti adayınız bu kadarı ile yetinecek mi sanıyorsunuz, evinizin bütçesi, yapmış olduğunuz geziler, çocuğunuz varsa sunduğunuz imkanlar filan hep sorun olacak.

Eşinizle de açık açık konuşun karı koca duracağınız yeri bilin bu kadar verici olmayın sonra çok üzülürsünüz.

Ayrıca çok yüksek ihtimalle düğünden sonra sizle işleri bittiğinde yalandan bir küslük çıkaracaklar buna da hazır olun şimdiden

aile içinde yanlış anlaşılırım diye çekiniyordum ama beni yıllardır tanımış olmalılar
Siz her şeyde böyle düşünür yanlış anlarlar endişesi yaşarsanız haddi olmayan kişilere hakları olmayan açıklamalar yapıp maddi destekte bulunmak zorunda kalırsınız.

Siz evlenirken eşinizin ailesi önünüze dünyaları sermemiş, alın terinizle kazandıklarınızı harcamış evlenmişsiniz, onlar da belli bir miktar destek olmuş, ki yanlış okumadıysam size kendileri belirlediği kadar gram altın verip destek olmuşlar, size verdikleri kadar kayınbiradere de verilecekmiş, aile eşit davranıyor siz zaten kayınbiradere bir şeyler yapmışsınız, daha fazlasını yapmanız artık sömürülmeye girer.

Ayrıca sizi biraz fazla iyi niyetli gördüm, sizin mobilya aldığınız yerden başka mobilyacı mı yok düğün salonu mu yok? Elti hanım aynı yerlerden alışveriş yapmak aynı yerde göbek atmak zorunda mı?
Herkes bütçesi ne ise ona göre yapar hazırlığını ama sanki sizin elti adayı yarışa girmiş gibi, bunun bir de evlendikten sonrası var o yüzden bence mesafeli olun sınır çizin, kimsenin ajitasyonuna para akıtmayın + maddi imkanlarınız daha iyiydi daha iyi imkanlarda evlendiniz diye sanki utanılacak bir şey yapmışsınız gibi gözükmeyin, sizi kimsenin yanlış anlamaya hakkı olmadığı gibi, imkanlarınızı sorgulama veya yararlanma hakkına sahip değiller.

Siz her şeyde böyle düşünür yanlış anlarlar endişesi yaşarsanız haddi olmayan kişilere hakları olmayan açıklamalar yapıp maddi destekte bulunmak zorunda kalırsınız.

Siz evlenirken eşinizin ailesi önünüze dünyaları sermemiş, alın terinizle kazandıklarınızı harcamış evlenmişsiniz, onlar da belli bir miktar destek olmuş, ki yanlış okumadıysam size kendileri belirlediği kadar gram altın verip destek olmuşlar, size verdikleri kadar kayınbiradere de verilecekmiş, aile eşit davranıyor siz zaten kayınbiradere bir şeyler yapmışsınız, daha fazlasını yapmanız artık sömürülmeye girer.

Ayrıca sizi biraz fazla iyi niyetli gördüm, sizin mobilya aldığınız yerden başka mobilyacı mı yok düğün salonu mu yok? Elti hanım aynı yerlerden alışveriş yapmak aynı yerde göbek atmak zorunda mı?
Herkes bütçesi ne ise ona göre yapar hazırlığını ama sanki sizin elti adayı yarışa girmiş gibi, bunun bir de evlendikten sonrası var o yüzden bence mesafeli olun sınır çizin, kimsenin ajitasyonuna para akıtmayın + maddi imkanlarınız daha iyiydi daha iyi imkanlarda evlendiniz diye sanki utanılacak bir şey yapmışsınız gibi gözükmeyin, sizi kimsenin yanlış anlamaya hakkı olmadığı gibi, imkanlarınızı sorgulama veya yararlanma hakkına sahip değiller.

tam olarak böyle oluyor da ben anlatamıyorum işte. sizlerin verdiği akla göre düğünde bir tam altın takıp geçmemiz lazım. daha nişanda kişi başı birer tanesi 20 grlık bilezik taktık kızlar. haklısınız biz yaptıkça görevimiz oluyor kimse de teşekkürler demiyor. off. ama sorun sevimli olan destek bekleyen o oluyor anlatabiliyor muyum. üzülüyor diye herkes onu avutmaya koşuyor kimse had bildirmiyor. yani kibar bir şekilde bunu söyleyebileceğim bir ortam yok şu anda. elinden geleni yapmayan insanlar olacağız günün sonunda.

@Mune karı koca 2 adet, toplam 40 gram bilezik takmış nişanda. Hâlâ daha ağlayan bir elti var ortamda. İnsanda az utanma olur. Kaynı da zamanında 1 tam altın takmış abisine.

Beyaz eşyaları kizin kendisi veya ailesinin alması gerekmiyor mu? Veya ikisinin birlikte almaları .. burada konuşacak tek kişi var bence o da kayinvalideniz. Biz abladinlere sadece su kadar gram verdik. Size de aynısını vereceğiz. Onlar dugun. Taki. Mobilya, beyaz esya her ne ise hepsini kendi birikimleri ile yaptılar ve abladinin ailesinin desteği ile yaptılar. Siz de planlarınızı ona gore yapın. Hatta düğünde taktığımız bileziği bile onlara verdiğimiz su kadar gramdan düştük ve size de aynisini yapacağız. İsterseniz biraz birikim yapın, dugun tarihini erteleyin diyecek. Ama demiyor, degil mi? Sizce neden? Masraflara epey katılın istiyorlar da o yüzden ..

@Mune karı koca 2 adet, toplam 40 gram bilezik takmış nişanda. Hâlâ daha ağlayan bir elti var ortamda. İnsanda az utanma olur. Kaynı da zamanında 1 tam altın takmış abisine.
E daha ne olsun🤷‍♀️

Valla biliyorsunuz kız annesiyim erkek çocuğum yok hani taraflı yazıyor diyemezler, kızım benim oyum yok buyum yok deyip ağlasa önce benden alır ağzının payını.
Bilmem kaç senedir evlenmeye niyetlilerse ona göre birikim yapıp alsalarmış. Ne kadar ayıp birilerinden bir şey istemek.

Son düzenleme:
Sizinle hiç alakası olmayan bir konu, fazla önemsiyorsunuz. Sağda solda konuşup size gelene bu konunun muhatabı ben değilim yorum yapmak uygun olmaz deyin. Anne baba değilsiniz neden bu kadar sorumluluk alasınız? Ben şunu da anlamadım hani kardeşler kendi aralarında hesap kitaba düşer aileye karşı, veya ilk evlenen elti kendini ikinciyle kıyaslar daha az destek ve değer gördüğünü düşunür falan buna alışığız da aileye sonradan dahil olup verilen desteği her şeyi hesap kitaba dökmek mağdurum diye dolaşmak hiç iyi niyetli durmuyor dışarıdan.

Back
X