• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir elti sorusu

ya kayınvalidem iyi niyetli bir insan. şükür durumumuz da var biliyor belki biraz. ama aslında yokluk çekerken biz kimseye bir şey çaktırmıyoruz. yani bazen ödemelerin sıkıştığı zamanlar oldu, bunaldığımız daraldığımız zamanlar oldu ama işte biz ağzımızı açıp bir şey söylemeyince imkanlar sınırsız zannedilebiliyor. o da heyecanlı gelinin içinde bir şey kalmasın istiyor gerçekten iyiniyetli bir kadındır bana da hep öyle yaklaştı. kızı yok bizleri kızı gibi algılıyor o yüzden

tam olarak böyle oluyor da ben anlatamıyorum işte. sizlerin verdiği akla göre düğünde bir tam altın takıp geçmemiz lazım. daha nişanda kişi başı birer tanesi 20 grlık bilezik taktık kızlar. haklısınız biz yaptıkça görevimiz oluyor kimse de teşekkürler demiyor. off. ama sorun sevimli olan destek bekleyen o oluyor anlatabiliyor muyum. üzülüyor diye herkes onu avutmaya koşuyor kimse had bildirmiyor. yani kibar bir şekilde bunu söyleyebileceğim bir ortam yok şu anda. elinden geleni yapmayan insanlar olacağız günün sonunda.
Ya herhangi bie ortamda bunu çok rahat dile getirebilirsiniz. Bizim zaten aile desteğine ihtiyacımız hiç olmadı yoktu her şeyimizi eşim ve ben yaptık zaten çalışıyorduk kişisel birikimimiz vardı atıyorum salon 100k idi kayın aile 10 k verdi bize o da ayıp olmasın diye, deyiverin geçiverin.

Ya herhangi bie ortamda bunu çok rahat dile getirebilirsiniz. Bizim zaten aile desteğine ihtiyacımız hiç olmadı yoktu her şeyimizi eşim ve ben yaptık zaten çalışıyorduk kişisel birikimimiz vardı atıyorum salon 100k idi kayın aile 10 k verdi bize o da ayıp olmasın diye, deyiverin geçiverin.
herkes biliyor canım bunu zaten. bilinmeyen bir şey değil ki

herkes biliyor canım bunu zaten. bilinmeyen bir şey değil ki
Yav bu kız neye üzülüyor o zaman neyi yarıştırıyor sizle. Boşverin aman. İlla laf söz olur yardım edicem diyosanız sembolik bir yardım yapın madem bi de düğünde takın tamam yani daha napçaksınız.

kızlar bizim durumumuz çok şükür iyidir yani nasıl deyim. kendimi tam açıklayamadım sanırım. bizim düğünümüz beş yıldızlı bir yerde oldu mesela ama o ücretin belki yüzde onunu eşimin ailesi karşılamıştır. şimdi o yüzde onluk kısım denklendiği zaman orta halli bir yer ancak tutabiliyorlar. herkes konuşacak vs. dedikleri şey de biraz onunla alakalı. abinin düğünü şurdaydı, kardeşin düğünü burda gibi. mobilyalarımızı vs. kendimiz evimize göre yaptırdık gibi gibi. yani işin biraz lüksüne kaçmış olduk.
şimdi maddi durumu çok şükür olan biri olunca ailede yardım etmiyoruz demek garip kaçıyor. beni rahatsız eden yardım etmek değil zaten bu üzülüyormuş tavrı
Aynı yerde düğün yapsalar bu sefer de başka bir şey eleştirilecek. Hem eski zamanla şu anki zaman bir mi?

Bir daha kıyas yapıldığında zaman farkı ve gelirinizin iyi olduğunun vurgusunu yapın. Hem kıyaslama ypaılacaksa da eleştirilen kayın ailesi olacak. Gelin için niye dert ki?

Ailenin maddi durumu ne kadar el verirse o kadar yardım eder. Eskiden altın bu kadar değerli değildi. Mümkün değil ki aynı miktarda karşı tarafa versinler. Her düğünde çeyrek altın takan babam şimdi en fazla çeyrek gram altın kadar para takar.

Düğünlerini hayal ettikleri gibi gerçekleştirmek istiyorlarsa yapsınlar birikimlerini ortalıkta ağlayacaklarına ne kadar aç gözlü bir kız elti adayınız.
Aile işi olur kese ortaktır sizin düğün için ortak keseden harcama yapılmıştır anlarım ama ortak geliriniz yok ne diye kendinizi mahcup hissediyorsunuz.
Kendi düğününüz için birikim yaparken kim bilir ne heveslerinizden vazgeçtiniz 2 kuruş daha kenara para atmak için şimdi evlilik yoluna girmiş ileriye dönük bir birikim yapmamış insanların ağlaması sizi ne ilgilendirir boşverin durumu olmayan bütçesine göre hareket etsin.

ya kayınvalidem iyi niyetli bir insan. şükür durumumuz da var biliyor belki biraz. ama aslında yokluk çekerken biz kimseye bir şey çaktırmıyoruz. yani bazen ödemelerin sıkıştığı zamanlar oldu, bunaldığımız daraldığımız zamanlar oldu ama işte biz ağzımızı açıp bir şey söylemeyince imkanlar sınırsız zannedilebiliyor. o da heyecanlı gelinin içinde bir şey kalmasın istiyor gerçekten iyiniyetli bir kadındır bana da hep öyle yaklaştı. kızı yok bizleri kızı gibi algılıyor o yüzden

Kardeşine nişanda 40 Gr altın takan, kvyi de parasız, hediyesiz bırakmıyor, gönlünü maddi - manevi hoş tutuyordur diye düşünüyorum. Yanlışsam düzeltin.

İnsanların istediklerini yaparsanız iyi niyetli,sizi kızı gibi seven bir KV olur. Hele bir istediğini yapmayın bakın neler oluyor.

Yeni gelin ve kayna para akıtmayı kesin bakın bakalım tavırları ne olacak. Sizi hala kızı olarak görüyor mu?
Anne biz nisanda 40 Gr taktık artık bir şey yapmayı planlanıyoruz. Herkes parası kadar harcasın deyin bakalım. İnşallah yanılan ben ölürüm.

Kardeşine nişanda 40 Gr altın takan, kvyi de parasız, hediyesiz bırakmıyor, gönlünü maddi - manevi hoş tutuyordur diye düşünüyorum. Yanlışsam düzeltin.

İnsanların istediklerini yaparsanız iyi niyetli,sizi kızı gibi seven bir KV olur. Hele bir istediğini yapmayın bakın neler oluyor.

Yeni gelin ve kayna para akıtmayı kesin bakın bakalım tavırları ne olacak. Sizi hala kızı olarak görüyor mu?
Anne biz nisanda 40 Gr taktık artık bir şey yapmayı planlanıyoruz. Herkes parası kadar harcasın deyin bakalım. İnşallah yanılan ben ölürüm.
evet dediğiniz gibi yapıyoruz ama kv bizden bir şey istiyor değil. ben kendisini gerçekten seviyorum, tanıştığımız günden beri bana böyle yaklaştı. benim sağlık sorunlarım olduğunda bebeği gibi baktı bana. bir de imkanı varsa kişinin bunu ailesiyle eşiyle dostuyla paylaşmalı diye düşünüyorum bu son olay daha farklı tabi belki daha mesafeli olmak lazım bilmiyorum

bir de imkanı varsa kişinin bunu ailesiyle eşiyle dostuyla paylaşmalı diye düşünüyorum bu son olay daha farklı tabi belki daha mesafeli olmak lazım bilmiyorum

Eltiniz evlensin bu fikriniz değişecek, sizin elti aileyi komple yemeyi düşünüyor gibi.

merhaba kızlar. biz eşimle yıllar önce evlenirken gönlümüzce güzel bir düğün yaptık. beğendiğimiz eşyaları aldık. masrafların büyük çoğunluğunu eşim kendi ödedi. ailesi de bir miktar destek oldu ama şükür maddi durumu iyi insanlardık ailenin üstüne çok yüklenmeye gerek duymadık. biz masrafları büyük ölçüde kendimiz hallettik onlar da destek oldular sağolsunlar aramız zaten iyidir eşimin ailesini severim.

sorun şu ki şimdi eşimin kardeşi evlilik aşamasında. ama müstakbel gelin sürekli kendi süreciyle bizimkini karşılaştırıyor. böyle saçma sapan karşılaştırmalara girip sonra da sürekli “üzülüyor” eşimin ailesi bize verdikleri maddi desteğin aynısını onlara da verecek. evlat ayrımı falan yok yani ortada. ama tabiki sadece onların verdiğiyle bizim yaptığımız şeyleri yapabilmeleri mümkün değil. sürekli gelinin her şeye üzülüyorum diye duygu sömürüsü yapması biraz sıktı canımı. kaynımı çok severim normalde, bizim maddi destek çıkabilecek imkanımız var aslında. eşimle de biz biraz destek olalım diye konuşmuştuk ama kız böyle yaptıkça şeytan dürtüyo kendi hallerine bırakalım diyesim geliyor
Kendi haline bırakın .

Biz 3 eltiyiz . Eşimin ailesi hepimize eşit miktarda altın ve düğün yaptı hatta baya baya yemek menüsüne kadar aynıyd geleneksel ege düğünü. Yalnız maddi olarak hiçbirimiz eşit değiliz aynı sizinki gibi . Yakın zamanlarda evlendik ancak bu tarz kıyaslama olmadı ben mesela gelinliğimi özel dikim yaptırdım eltim tek mağazadan beğenmiş almış ben davetlilere verilecek hediyelere kadar yaptırdım ama eltim ihtiyaç duymadı sevmedi öyle şeyleri . Ben fotoğraf çekimi yaptırdım mesela dış çekim onu da istemedi . Ama bunca zamandır asla kıyaslama olmadı aramızda çünkü o sevmiyor öyle şeyleri saygı duyarız hepimiz . Ben altınlarımı arabaya verdim sattık o mesela borçları kapattı eşiyle o şekilde konuşmuşlar yani kimin ne durumu varsa kendine özeldir en ufak eltimizin düğünü var yakında o da mesela kendi ne severse onu yapar . O da örneğin nişanı çok büyük istiyor bizler evde yaptık o salonda istiyor kısacası kıyaslamaya gerek yok bence .

Kızın kendi sorunu
Size “ üzülüyorum “ falan derse
Biz her şeyi kendimiz yapmıştık o zamanın koşulları başka idi deyin

merhaba kızlar. biz eşimle yıllar önce evlenirken gönlümüzce güzel bir düğün yaptık. beğendiğimiz eşyaları aldık. masrafların büyük çoğunluğunu eşim kendi ödedi. ailesi de bir miktar destek oldu ama şükür maddi durumu iyi insanlardık ailenin üstüne çok yüklenmeye gerek duymadık. biz masrafları büyük ölçüde kendimiz hallettik onlar da destek oldular sağolsunlar aramız zaten iyidir eşimin ailesini severim.

sorun şu ki şimdi eşimin kardeşi evlilik aşamasında. ama müstakbel gelin sürekli kendi süreciyle bizimkini karşılaştırıyor. böyle saçma sapan karşılaştırmalara girip sonra da sürekli “üzülüyor” eşimin ailesi bize verdikleri maddi desteğin aynısını onlara da verecek. evlat ayrımı falan yok yani ortada. ama tabiki sadece onların verdiğiyle bizim yaptığımız şeyleri yapabilmeleri mümkün değil. sürekli gelinin her şeye üzülüyorum diye duygu sömürüsü yapması biraz sıktı canımı. kaynımı çok severim normalde, bizim maddi destek çıkabilecek imkanımız var aslında. eşimle de biz biraz destek olalım diye konuşmuştuk ama kız böyle yaptıkça şeytan dürtüyo kendi hallerine bırakalım diyesim geliyor
Bir başlarsanız bitmez.Hiç karışmayın gelin hanım bu evlilikte ayağını yorganına göre uzatmayı öğrenmeli.

Eltinizin bakan Şimşekle akrabaligi var diye yorumladım 🙄 Bir evim vardı sattım üç kez ceza ödedim meğer ev benim değil vergininmis borcunu ben ödedim sefasını kâr payı adı altında sürdüler. Senin eltide hakkı olmayana ortak olmaya çalışıyor az değil valla maşallah.

Milletin düğünde takamadığı 40 gr bileziği siz nişanda takmışsınız. Mesela elti ben olsam çok mahçup olur ezilirdim. Çok büyük destek sağolsunlar ayaklarına taş değmesin derim. Sizin elti ne yapıyor, sanki mecburmuşsunuz borçluymuşsunuz gibi hala tavırlar tripler. Kendi kızının nişanında annesi sizin takıları süzüyor, anlaşılan bu aç gözlülük aileden geliyor ve annesi de dolduruyor. Kusura bakmayın da yüce gönüllü olmak ayrı kerizlik enayilik ayrı. Değen insana yüce gönüllü olursun. Eltiniz gibi tipler de bu yüce gönüllülüğü yolabildiği kadar yolar. Sizin düğünle, evle eşyayla kıyas yapıyor, durumlar kötüyken kupkuru evlenseydiniz ben de istemem bana da yapmayın mı diyecekti? Sen abinlere takı bile takmamışsın ama onlar 2 bilezik taktı demiyor.

Karı koca şov yapmayı bırakın da aklınızı kullanın. Aç gözlü bir kızın her dediğine he diyip koşmak sizi iyi insan yapmaz. Yokluk görmüşsünüz ne demek olduğunu biliyorsunuz. Kocanız serbest meslek yapıyor, ticarette her zaman kazanamazsın. Ne evler ne varlıklar eriyor ticarette. O altınları ileride çocuğunuz çocuklarınız için yapın. Elti dediğiniz kişi sevdiğiyle evlenmiyor, kafasında hayalinde kurduğu düğüne eve eşyaya altına odaklanmış. Kaynım şöyle iyi böyle kefilim, bu da ayrı bir saçmalık. İnsanlar değişir, siz evlenirken ergenmiş ama şimdi evlilik sorumluluğu alacak yaşta yetişkin biri. Siz iyi niyetlisiniz kocanıza değer veriyorsunuz manipüle etmiyorsunuz ama eltiniz yapıyor ve başarıyor. Altınla beyaz eşyayla bitecek bir durum değil bu. İleride hamilelikler, doğum yapılan hastaneler, çocukların doğum günü okulu ... böyle gidecek bu kıyas listesi. Cici gelinim sanıyorsunuz ama ağzımızın tadı bozulmasın pısırıklığı bu. Ayrıca eş ailesinin verdiği bir miktar dışında her şeyi eşinizle ikiniz yapmışsınız. Kaynınız uzayda mıydı siz evlenirken, abim yengem beraber yaptılar aldılar ödediler diyemiyor mu nişanlısına? Buradan anlayın işte kimseye kefil olmamak yüzde yüz güvenmemek gerek.

Bu kadar kişi sizi uyardı, yapılacak şeyler belli. Sesinizi çıkarmayıp koyun gibi her şeye he derseniz bu çiftten daha çok darbe kazık yersiniz bu gidişle. Ne sevgi ne saygı görürsünüz bunlardan. Eltiniz uzak durulması gereken bir tip, tüm ailenizi birbirine katacak haberiniz olsun.

20 20 ikimiz 40 yapmış olduk. üstüne bir de beyaz eşyaları alalım dedik ve yine yaranamadık. eşim de diyor ki bir de düğün için biraz daha para versem mi ben de her seferinde ver tabi kardeşin diyen bir saf 😂
yok tamam ikna oldum düzgün bir üslupla konuşacağım kendileri açıkça yardım istemedikçe bir şeyi üstümüze almayalım diye. cevap veren herkese teşekkür ederim
Müsaitseniz bir 20 de bana takar mısınız ? 40 çok olur bana 20 yeter . Teşekkürler şimdiden 😂 yani şu an zaten ütopik bir şey takmışsınız farkında mısınız ? Daha fazlası bence kendinizi kullandırmaya girer

6 yaşındaki kızım x arkadaşımda bundan var bende yok diye ağlayınca herşeye sahip olamayız annecim diye açıklıyorum, üzülüyor ama iki güne unutuyor. Eltinizin evlenme yaşına kadar öğrenmesi gerekiyordu her istediğinin, heves ettiğinin gerçekleşmeyeceğini.

Siz maddi anlamda kendinizi kullandırtmayın ama kayınailenize söyleyin madem, benim için önemli değil eşit olmasa da olur dilerseniz fazla fazla yapabilirsiniz diye. Hem kendinizi korumuş hem de kötü olmamış olursunuz.

Back
X