Milletin düğünde takamadığı 40 gr bileziği siz nişanda takmışsınız. Mesela elti ben olsam çok mahçup olur ezilirdim. Çok büyük destek sağolsunlar ayaklarına taş değmesin derim. Sizin elti ne yapıyor, sanki mecburmuşsunuz borçluymuşsunuz gibi hala tavırlar tripler. Kendi kızının nişanında annesi sizin takıları süzüyor, anlaşılan bu aç gözlülük aileden geliyor ve annesi de dolduruyor. Kusura bakmayın da yüce gönüllü olmak ayrı kerizlik enayilik ayrı. Değen insana yüce gönüllü olursun. Eltiniz gibi tipler de bu yüce gönüllülüğü yolabildiği kadar yolar. Sizin düğünle, evle eşyayla kıyas yapıyor, durumlar kötüyken kupkuru evlenseydiniz ben de istemem bana da yapmayın mı diyecekti? Sen abinlere takı bile takmamışsın ama onlar 2 bilezik taktı demiyor.
Karı koca şov yapmayı bırakın da aklınızı kullanın. Aç gözlü bir kızın her dediğine he diyip koşmak sizi iyi insan yapmaz. Yokluk görmüşsünüz ne demek olduğunu biliyorsunuz. Kocanız serbest meslek yapıyor, ticarette her zaman kazanamazsın. Ne evler ne varlıklar eriyor ticarette. O altınları ileride çocuğunuz çocuklarınız için yapın. Elti dediğiniz kişi sevdiğiyle evlenmiyor, kafasında hayalinde kurduğu düğüne eve eşyaya altına odaklanmış. Kaynım şöyle iyi böyle kefilim, bu da ayrı bir saçmalık. İnsanlar değişir, siz evlenirken ergenmiş ama şimdi evlilik sorumluluğu alacak yaşta yetişkin biri. Siz iyi niyetlisiniz kocanıza değer veriyorsunuz manipüle etmiyorsunuz ama eltiniz yapıyor ve başarıyor. Altınla beyaz eşyayla bitecek bir durum değil bu. İleride hamilelikler, doğum yapılan hastaneler, çocukların doğum günü okulu ... böyle gidecek bu kıyas listesi. Cici gelinim sanıyorsunuz ama ağzımızın tadı bozulmasın pısırıklığı bu. Ayrıca eş ailesinin verdiği bir miktar dışında her şeyi eşinizle ikiniz yapmışsınız. Kaynınız uzayda mıydı siz evlenirken, abim yengem beraber yaptılar aldılar ödediler diyemiyor mu nişanlısına? Buradan anlayın işte kimseye kefil olmamak yüzde yüz güvenmemek gerek.
Bu kadar kişi sizi uyardı, yapılacak şeyler belli. Sesinizi çıkarmayıp koyun gibi her şeye he derseniz bu çiftten daha çok darbe kazık yersiniz bu gidişle. Ne sevgi ne saygı görürsünüz bunlardan. Eltiniz uzak durulması gereken bir tip, tüm ailenizi birbirine katacak haberiniz olsun.