• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir elti sorusu

sanki sen mi kazandın dedi.
anlaşıldı. sizin asıl sıkıntınız bu, yoksa kayın kayınvalide böyle bir saçmalığa kalkışamazdı.

ve evet siz kazandınız. bugün boşansanız o malın yarısı sizin çünkü sizin desteğinizle kazandı o parayı. umarım bu lafın karşısında susmamışsınızdır. hakkınızda hayırlısı olsun.

Tamam haklısınız ama bu konuşmayı yaptıktan sonra kayınvalide diyecek ki biz sizden para mı istedik? Sen niye kendi kendini doldurdun eltini mi kıskanıyorsun? Ortada açık açık söylenmiş istenmiş bir durum yok ki bu konuşmayı yapabilmesi için.
Evet istenmiş bir para var. Evi arsayı satamazsam senden borç alir aydan aya öderim demişler. Bi gün elti geliyor yok mobilyacıyla konus indirim yapsın, bir gun baba geliyor gerekirse oturduğum evi satarım kiraya çıkarım diyor. Ben niye bj hikayeleri dinliyorum eger benden bir talep yoksa. Gitsin herkes bütçesi neyse yapsın madem benimle ilgisi yok. Eltiyi de kimsenin kıskanacağı bir pozisyon yok valla su dünyada en sinir olduğum laf da seviye olarak altta olan birini kıskanma iması. Buna sadece kafasi çalışmayanlar düşer ve bu kadar çekinir bundan.

En makul çözüm eşimin konuşmayı yapmasıydı rica ettim düzgünce net bir şekilde sınır çiz dedim. Satacakları evde senin hatta doğmamış çocukların da hakkı var kafalarına göre bir şey satmasınlar zaten satmazlar da en azından sonra sana gelmeye yüzleri olmasın diye düşündüm. Çok abarttığımı bu meseleyi benim kadar düşünmediğini söyledi. Peki baban sana gelse oğlum düğünde şu kadar harcamayı yetiştiremedim borç ver dese banane baba evinizi satın mı diyeceksin dedim tabiki diyemem dedi. Babamı mı sileyim ne istiyorsun dedi. Konu uzadıkça uzadı, borç da olsa paramızdan vermeni istemiyorum dediğim için sanki sen mi kazandın dedi. Burdaki hesabı kapatacağım kızlar çok üzgünüm daha fazla takip edemeyeceğim konuyu.
Ohoo is oraya geldiyse daha ne işiniz var ustunde hicbir hakkınız olmayan adamin yanında. Bi bosa bakalim o paranın yarisi sana mi kalıyormuş babasına mi yarıyormuş görsün. Otursun evde babasıyla saysın paralarını senden sonra. Siz de hala kv cok iyi yok kayin melek diye gezin nisanda 40gram bilezik takın.

Sen mi kazandın lafını duyduğunuz evde evlilikte siz nesiniz? Nereye düşüyorsunuz tam olarak? Sordunuz mu bunu en azından kendinize? En ufak söz hakkım yoksa napayım bu zenginliği, iki çanta parfüme ayakkabıya ne kadar daha avunacağım dediniz mi kendinize?

En makul çözüm eşimin konuşmayı yapmasıydı rica ettim düzgünce net bir şekilde sınır çiz dedim. Satacakları evde senin hatta doğmamış çocukların da hakkı var kafalarına göre bir şey satmasınlar zaten satmazlar da en azından sonra sana gelmeye yüzleri olmasın diye düşündüm. Çok abarttığımı bu meseleyi benim kadar düşünmediğini söyledi. Peki baban sana gelse oğlum düğünde şu kadar harcamayı yetiştiremedim borç ver dese banane baba evinizi satın mı diyeceksin dedim tabiki diyemem dedi. Babamı mı sileyim ne istiyorsun dedi. Konu uzadıkça uzadı, borç da olsa paramızdan vermeni istemiyorum dediğim için sanki sen mi kazandın dedi. Burdaki hesabı kapatacağım kızlar çok üzgünüm daha fazla takip edemeyeceğim konuyu.
Halbuki burda yazılan yorumlar sayesinde yaşadığınız rüyadan uyanmıştınız, neden kapatıyorsunuz ki?

Hayatınızdaki insanlardan alamadığınız tavsiyeleri almışsınız, gerçekleri görmüşsünüz. Bundan sonrası için desteğe daha da ihtiyacınız var aslında...

Halbuki burda yazılan yorumlar sayesinde yaşadığınız rüyadan uyanmıştınız, neden kapatıyorsunuz ki?

Hayatınızdaki insanlardan alamadığınız tavsiyeleri almışsınız, gerçekleri görmüşsünüz. Bundan sonrası için desteğe daha da ihtiyacınız var aslında...

konu devam ederse hepimiz boşan diyeceğiz çünkü. o da bunu istemiyor. şimdi iyice anladım konunun başında neden safa yattığını, yuvarlak cevaplar verdiğini.

Eşiniz dahil herkesin karın ağrısı belli olmuş oldu son güncellemeden sonra, tabi ki ailesi istiyor eşiniz de vermek istiyor, sizin emekler çöp tabii.
En azından kurduğunuz düzende eşinizin sizi nereye koyduğunu ve ütopik şeylerle kendinizi kandırmamanız gerektiğini anlamış oldunuz.

Buna yapılacak en güzel şey boşayıp şirketi mali mülkü ne varsa yarısını alıp keyfine göre paşa paşa yemek. Tahmin ettiğim kadar güzel bir paraysa bu adamı da ailesini de çekmeye değmez diğer yarısı. Bulurum istediğim adami onunla çatır çatır yerim.

borç da olsa paramızdan vermeni istemiyorum dediğim için sanki sen mi kazandın dedi.
Size film yeni başlıyor, herkesle yeni tanışacaksınız yazmıştım. Siz hariç herkesin işi tıkırında. Bir şey güzel olamayacağı kadar güzel görünüyorsa değildir. Elti kaynınızdan, kaynınız anasından, anası da kocanızdan yüz buluyor. Kocanız öyle de böyle de verecekti o parayı. Neye göre kimin lafına parasına güvenip sizin mimara ev dayatıp döşetebileceklerdi yoksa?

Üyeliği kapatıp gitmeyin. Belki annenizden bile duymadıklarınızı duydunuz okudunuz burada. Kızımın yuvası yıkılmasın, kötü kayınvalide olmayayım, huzurlarını bozmayayım diyip cesaret edemediği akılları tavsiyeleri aldınız. Bir koca gelip seni artık sevmiyorum desin ama sanki sen mi kazanıyorsun demesin. Ağır ve incitici bir laf bu. Evlilikte iyi gün değil kötü gün önemlidir, asıl test sınav kötü anlarda olaylarda belli olur. Paraları saçarken bizim paramız, fazla oldu duralım vermeyelim derken sen mi kazandın deyivermiş.

Evet istenmiş bir para var. Evi arsayı satamazsam senden borç alir aydan aya öderim demişler. Bi gün elti geliyor yok mobilyacıyla konus indirim yapsın, bir gun baba geliyor gerekirse oturduğum evi satarım kiraya çıkarım diyor. Ben niye bj hikayeleri dinliyorum eger benden bir talep yoksa. Gitsin herkes bütçesi neyse yapsın madem benimle ilgisi yok. Eltiyi de kimsenin kıskanacağı bir pozisyon yok valla su dünyada en sinir olduğum laf da seviye olarak altta olan birini kıskanma iması. Buna sadece kafasi çalışmayanlar düşer ve bu kadar çekinir bundan.
Bize şu kadar para verin ya da düğün masrafını siz karşılayın diye açık açık söylemedikleri sürece kv biz sizden para mı istedik diyip çıkacak işin içinden. Açıkça söylenen bi talep yok bu yüzden konu sahibi bu kadar çırpınıyor zaten. Yoksa söylediklerinizde haklısınız zaten daha önce de yazdım kv üzüldük eltin üzüldü dediğinde ödeyebileceği yerlere baksın o zaman diyip geçmesi gerekiyordu. Konu sahibi düne kadar bebek gibi sevildiğini düşünüyordu kv tarafından, nelere düşmüş nelere inanmış işin kötüsü kocası da arkasında değil. Son yorumu şimdi gördüm konuyu takip etmeyeceğini yazmış daha yolun başındaki ilk tartışmada vazgeçmiş bile dahasını kaldıramazdı zaten.

Evi satarız demişler daha ne desinler? Lafın tamamı deliye denir. Gelini kıskanıyomuş da o işi geçecekler.
Yahu bunları bende biliyorum ama kv manipüle ediyor, diğer geline abinler ordan aldı burdan yaptı diyip ortalığı karıştıran kendisi. Kadının evet kızım haklısın bizim ayıbımız diyip susup oturmayacağını söylüyorum. Konu sahibine kıskandın mı diyip ya da buna benzer şeyler söyleyip manipüle etmeye çalışacak, suçlu çıkarmaya çalışacak ve tamamen okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum ki konu sahibi bu tarz muhabbetler karşısında çat çat cevap verebilecek karakterde gelmedi bana. Zaten öyle bi karakterde olsaydı bu saçma konu buraya kadar uzamazdı.

merhaba kızlar. biz eşimle yıllar önce evlenirken gönlümüzce güzel bir düğün yaptık. beğendiğimiz eşyaları aldık. masrafların büyük çoğunluğunu eşim kendi ödedi. ailesi de bir miktar destek oldu ama şükür maddi durumu iyi insanlardık ailenin üstüne çok yüklenmeye gerek duymadık. biz masrafları büyük ölçüde kendimiz hallettik onlar da destek oldular sağolsunlar aramız zaten iyidir eşimin ailesini severim.

sorun şu ki şimdi eşimin kardeşi evlilik aşamasında. ama müstakbel gelin sürekli kendi süreciyle bizimkini karşılaştırıyor. böyle saçma sapan karşılaştırmalara girip sonra da sürekli “üzülüyor” eşimin ailesi bize verdikleri maddi desteğin aynısını onlara da verecek. evlat ayrımı falan yok yani ortada. ama tabiki sadece onların verdiğiyle bizim yaptığımız şeyleri yapabilmeleri mümkün değil. sürekli gelinin her şeye üzülüyorum diye duygu sömürüsü yapması biraz sıktı canımı. kaynımı çok severim normalde, bizim maddi destek çıkabilecek imkanımız var aslında. eşimle de biz biraz destek olalım diye konuşmuştuk ama kız böyle yaptıkça şeytan dürtüyo kendi hallerine bırakalım diyesim geliyor
Kendini şimdiden daha evlenmeden sizinle kıyaslamaya başlamış. Ben olsam daha en baştan tavrımı koyar 5 kuruş da yardım etmem. Düğün günü takımı takar geçerim. Şu an yardım etseniz bitmeyecek çünkü. Araba alacaksınız araba isteyecek, çocuğunuz olacak bir şry yapacaksınız benim de olsun diyecek. En başta tavrı net koyun. Herkes kendi bütçesine göre iş yapsın

Bize şu kadar para verin ya da düğün masrafını siz karşılayın diye açık açık söylemedikleri sürece kv biz sizden para mı istedik diyip çıkacak işin içinden. Açıkça söylenen bi talep yok bu yüzden konu sahibi bu kadar çırpınıyor zaten. Yoksa söylediklerinizde haklısınız zaten daha önce de yazdım kv üzüldük eltin üzüldü dediğinde ödeyebileceği yerlere baksın o zaman diyip geçmesi gerekiyordu. Konu sahibi düne kadar bebek gibi sevildiğini düşünüyordu kv tarafından, nelere düşmüş nelere inanmış işin kötüsü kocası da arkasında değil. Son yorumu şimdi gördüm konuyu takip etmeyeceğini yazmış daha yolun başındaki ilk tartışmada vazgeçmiş bile dahasını kaldıramazdı zaten.
Konuda gayet para istenmiş 🫠 ay biz istemedik falan demelik kısım geçeli çok olmuş. Olaya ayni yerden bakmak zorunda değiliz. Lafın tamamı aptala söylenir yani para istendiği barizken eğip büküp hakli çıkacak bir pozisyon yok burada.

Bunca manipülasyonu yapan insanlar zaten açık açık para istemezdi ki açık açık istemediler zaten. Ama para istendiğini konu sahibi de eşi de anladı. Bunlarda işler böyle yürüyor. Bi tanesi çıkıp şakır şakır suratlarına atsa neyin ne olduğunu, bütün sistemleri çökecek. Ama bu işin sonunda kötü olmak var işte.

kocası yanında olmadıktan sonra istediği konuşmayı yapsın.
Bir çanta parası bilmem ne derken iş nerelere geldi ama kendisi de biliyordu kocasının böyle diyeceğini ondan safa yatıyordu bence. Günün sonunda sen mi çalıştın senin paran mi oldu iş...

Bir çanta parası bilmem ne derken iş nerelere geldi ama kendisi de biliyordu kocasının böyle diyeceğini ondan safa yatıyordu bence. Günün sonunda sen mi çalıştın senin paran mi oldu iş...
adamın ailesi de bunu bildiği için köklemişler müstakbel eltiyi.

Sen mi kazandın? Çok çok ağır laf bu
Biz sana gaz vermedik para musluğu olmayınca gerçek duyguları ortaya çıkar dedik eşin illaki ev satışı vs dayanamaz para verir dedik .Kurt kuzuyu yemeyi aklına koymuş o paralar sizden çıkarnyazdım ama bu kadar hayalkırıklığını yanlız kalacağınızı bende beklemiyordum.Mideme ağrı girdi o kocaya bundan sonra nasıl güveneceksiniz onun bakış açısı iğrenç çok çok acı

Sen mi kazandın? Çok çok ağır laf bu
Biz sana gaz vermedik para musluğu olmayınca gerçek duyguları ortaya çıkar dedik eşin illaki ev satışı vs dayanamaz para verir dedik .Kurt kuzuyu yemeyi aklına koymuş o paralar sizden çıkarnyazdım ama bu kadar hayalkırıklığını yanlız kalacağınızı bende beklemiyordum.Mideme ağrı girdi o kocaya bundan sonra nasıl güveneceksiniz onun bakış açısı iğrenç çok çok acı
Kocasının zihniyetini biliyordur mutlaka, üzülme

Back
X