• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir erkeğin bir kıza umut vermesi ve çekip gitmesi? Kız yalnız erkek mutlu?

Tiny-Miny

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2018
288
140
18
40
Kızlar bu forumda arkadaşım diyip kendini çok anlatan var biliyorum. Ama bu gerçekten en yakın arkadaşımın olayı. Benim olaylarımı zaten biliyorsunuz. Anlatıyorum hemen. Benim en yakın arkadaşım yine bizim üniversitede sınıf arkadaşımız olan bir beyle yaklaşık 4-5 yıl kadar adı konulmamış bir ilişki yaşadı. Çok sevdi yaa. Ben şahidim. İçi titrerdi. Olayları objektif anlatmak için açıkca yazıcam. Ne olur ondan yargılamayın nasıl böyle dersin diye. En yakın arkadaşım maalesef öyle çok güzel bir kız değil. Gönlü ama dünyanın en güzeli. Bu olaydan sonra erkeklerin dış görünüşü ne kadar önemsediğini anlamış oldum. Erkeğimiz gidiyor ve başka kızla nişanlanıyor. Arkadaşımın hali içler acısı. O ara çalışıyorduk artık öğrenciliğimiz bitmişti. İstifa edip şehir değiştirmeyi bile düşündü. Dayanamıyorum onu görmeye diyordu. Sonra erkeğimizin nişanı bozuluyor. Ben hatta içimden ilahi adalet demiştim. Arkadaşım da tekrardan umutlandı. Belki olur diye. Sonra erkek tekrar nişanlanıyor. Nişanlandığı kızı görseniz. Çok güzel, çok naif, kırılgan. Çok mükemmel. Düğünleri de şubattaymış. Arkadaşım kızı instagramdan görünce şok oldu. Kızlar bunu yazmamım nedeni şu. Hani ne bileyim ilahi adalet filan diyoruz ya. Arkadaşım tüm bunları yaşadı ve yalnız hala. Bu süreç de 7 yıllık bir süreç. Yani ilişkileri ve erkeğin nişanları filan. Erkek ise çok mutlu mesut. Evleniyor filan. Ne bileyim bir düşündüm yani. Ne dersiniz, ne yorum yaparsınız?

İyi insanlarla karşılaşmak önemli ama yaşadıklarımızın tüm sorumluluğunu da karşımıza çıkan insanlara atamayız. Hepimizin aklı, mantığı var. 4-5 yıl adı konulmamış ilişki nedir? Sevgiliyiz bile diyemediler mi? Böyle bir ilişkiden ne köy ne kasaba olacağını arkadaşınız görmüştür de görmek istememiştir. Bence sizin gibi etrafındaki arkadaşları da görmüştür ortada düzgün bir ilişki olmadığını, değil mi? O yüzden sonuca şaşırmamak lazım. 7 yıl hastalıklı bir ilişkiye tutunmaya çalışıp, hüsrana uğrasam, ilahi adaletin tecelli etmemesine değil, bile bile lades diyen kendi aklıma şaşarım açıkçası. Arkadaşınızın bundan sonra önüne bakmaktan başka çaresi yok.

İyi insanlarla karşılaşmak önemli ama yaşadıklarımızın tüm sorumluluğunu da karşımıza çıkan insanlara atamayız. Hepimizin aklı, mantığı var. 4-5 yıl adı konulmamış ilişki nedir? Sevgiliyiz bile diyemediler mi? Böyle bir ilişkiden ne köy ne kasaba olacağını arkadaşınız görmüştür de görmek istememiştir. Bence sizin gibi etrafındaki arkadaşları da görmüştür ortada düzgün bir ilişki olmadığını, değil mi? O yüzden sonuca şaşırmamak lazım. 7 yıl hastalıklı bir ilişkiye tutunmaya çalışıp, hüsrana uğrasam, ilahi adaletin tecelli etmemesine değil, bile bile lades diyen kendi aklıma şaşarım açıkçası. Arkadaşınızın bundan sonra önüne bakmaktan başka çaresi yok.
Bence arkadaşım çok sevdi. Nişanlandığında bile çekip gidemedi. Yani aslında bile bile lades olayına katılıyorum. Ama başta umut veren, bir sevgili gibi davranan erkeğe hiçbirşey olmayıp da kızın hala mutsuz olması bilmiorum beni düşündürüyor.

Arkadaşınızdaki takıntı bence.
4-5 yıl ilişki yaşadıkları falan da yok, öyle olsa hemen ardından adam biriyle niianşanmazdı. Muhtemelen çok yakın arkadaşlık kurdular, kız da sevgiliyiz sandı. Ya da çocuk o süreçte kızı kullandı.

Her ne olursa olsun arkadaşınızın toparlanıp yoluna bakması lazım. 5 sene adını koymadıkları ilişki ile çocuğun umut vermeye çalıştığını düşünmeniz bile hata.

Sevgiliyken baskasiyla nisanlanir anlarim, erkek kötü derim. Ama burda kendi kendine gelin güvey olan biz kadin var sanki.. bazi insanlarin tavri biraz flörtöz olabiliyor. Arkadadiniz yanlis anlamis muhtemelen. Ya da adam yedekte dursun demis ama hic baslamayan bir iliskiye 5 yil umut baglamak asiri safca degil mi sizce de?

Sevgiliyken baskasiyla nisanlanir anlarim, erkek kötü derim. Ama burda kendi kendine gelin güvey olan biz kadin var sanki.. bazi insanlarin tavri biraz flörtöz olabiliyor. Arkadadiniz yanlis anlamis muhtemelen. Ya da adam yedekte dursun demis ama hic baslamayan bir iliskiye 5 yil umut baglamak asiri safca degil mi sizce de?
Ama ben de dahil herkes onların arasında birşey olduğunu düşünüyordu. Sevgili gibilerdi. Adı yoktu sadece. Burda suçu sadece kıza atmak doğru mu sizce?

Bence arkadaşım çok sevdi. Nişanlandığında bile çekip gidemedi. Yani aslında bile bile lades olayına katılıyorum. Ama başta umut veren, bir sevgili gibi davranan erkeğe hiçbirşey olmayıp da kızın hala mutsuz olması bilmiorum beni düşündürüyor.
Çok sevmiştir elbette, orasına bir şey diyemem. Ama adam umut verse ne olacak, ortada belirsiz bir ilişki, yanar döner bir adam var. İnsan nasıl gözünü kapayabilir bunca sene bunlara? Bazı durumlarda mutlu ya da mutsuz olmak bizim elimizdedir. Arkadaşınız bu olmamış, oturmamış ilişkiye kafayı takmaya devam edip, mutsuz olmayı seçiyor. Kendi kendine başaramıyorsa, belki bir psikolog yardımı almalı. Zamanına yazık çünkü. Onun mutluluğu, adamın mutsuzluğuna endeksli bir durum değil ki. Boş verip, önüne baksa, değmez, hayatta mutluluğun yakalanabileceği nice şey var diye düşünmeye başlasa, mutlu olmaması için bir sebep yok.

ilahi adalet dünyada mevcut degil. Böyle beklentiler insani üzer. Vaad edilmiş bir adalet yok dünya yaşaminda.Ancak ahiret icin. O yüzden basiniza gelen olaylarda karsi tarafin mutlaka bir gün bunu cekecegini düsünmeyin.Cekmediginde hayal kirikligi olur.Ben bugune dek baya insandan zarar gördüm. Nerdeyse hicbirinin keyfi öyle ahim şahım bozulmadi yani.Bu durumlari kabullenmek saglikli bir psikoloji icin yapilacak en büyük iyiliktir. Şimdi şahislari suçlamakta olmaz. İnsanlarin baskasini tercih etme sebeplerini bilemeyiz. Ortada bir soguma olmuşsa mesela sirf bu yola cikti diye arkadaşinizla evlense ve evlilikte mutsuz olsalardi daha mi iyi olurdu? o yüzden bu tür şeylerde ince düsünmeden medeni sekilde kabullenmek gerekiyor.

Arkadaşınız suçlu asıl. Nasıl kendine yakıştırdı adı bile konulmamış bir ilişkiyi. Ne sıfatı vardı o adamın yanında?

Hani ikisi gerçek sevgili olsalar sizler de hissediyoruz aralarında birşeyler olduğunu değilde, onlar gerçek sevgiliydi adam arkadaşıma ihanet etti deseydiniz arkadaşınıza hak verirdim.

Demek ki adamın karakteri belliymiş arkadaşınız neden halen onun peşinde. O adam hiç açıklama yaptı mı nişanlanması hakkında?

Umut vermemiş bile olsa kız onu zaten sevecekmiş. Kendisi umut beslemiş 7 yıl diyorsun.. Çok sevseler bile ayrılmış yeniden nişanlanmış da olabilirdi.

Ama ben de dahil herkes onların arasında birşey olduğunu düşünüyordu. Sevgili gibilerdi. Adı yoktu sadece. Burda suçu sadece kıza atmak doğru mu sizce?
Ama 5 yildan bahsediyorsunuz sizce normal mi bu durum? 5 koca yil adi konmamis bi iliskiyi beklemek, bu arada adamin nisanlanmasi ama ayrilinca yine ümitlenmek?? Yasini basini almis insanlarsiniz. Ben arkadasinizin bu durumunu aciklayamiyorum gercekten. Okuldayken bir arkadasim kendisine selam veren her eril canliya asik olup gelecek planlari yapiyordu onu animsadim konunuzda.

İlahi adalet tecelli etmiş işte
Kız kurtulmuş, oğlan üç ilişkide dikiş tutturamamış...
Kız Yatıp kalkıp Allaha şükretsin

İlahi adalet tecelli etmiş işte
Kız kurtulmuş, oğlan üç ilişkide dikiş tutturamamış...
Kız Yatıp kalkıp Allaha şükretsin
Aslında oğlan 3. De bayağı dikiş tutturdu. Evleniyor yani. Evlendiği kız da çok hoş bir kız, güzel.

Aslında oğlan 3. De bayağı dikiş tutturdu. Evleniyor yani. Evlendiği kız da çok hoş bir kız, güzel.
Güzel olması onların mükemmel anlaşacakları anlamına gelmiyo. Veya kızın harika muhteşem huyları olduğuna. Ayrıca evlenince her şey bitmiyo. Evlenince oh tamam her şeye kavuştum gibi bi durum da yok. Esas sorunlar evlenince başlar. İlahi adalet var. Çook gördüm çok. Ama zamanı var. Allah hemen çıkarmaz. Sabır sabır sabır.

Çoğu kişi adı konulmamış ilişki falan demiş ama. Bir çocuğa bile ümit vermek çok günah. Kendi inancım doğrultusunda söylüyorum bunları. Birini kendine aşık edip oyalamak, ümit vermek sanırım en kötü olay. Çok günah çok yazık. Cok zor bi durum ama Allah yardımcısı olsun arkadaşınızın. Sabırlı olup kendi yoluna baksın. İşte o zaman ilahi adalet tecelli eder.

Kız arkadaşıniz bu adamı takınti haline getirmiş. Ayrıldıktan sonra bile belki olur diye düşünmüş i stadan fln takip etmiş. Fiden bir adamı boyle takıntı haline getirmeyip önüne bakmalı fırsatları kaçırmamali. Evet cok sevmiş yine sever.

İlahi adalet ? Ne için ? Ortada ilişki falan yok ki.Çocuk öylesine zaman geçirmiş arkadaşınızla,bu bir iki ay olsa anlarım da 5 yıl diyorsunuz hiç mi uyarmadınız arkadaşınızı bak bu böyle olmaz diye ? :KK43:
Birbirinden hoşlanan 2 insan 5 yıl boyunca birbirine uzaktan bakmaz,adı konulmamış bir şeyler yaşamaz,yaşadıklarının adı çoktan konmuş olur zaten.Ama birbirlerinden hoşlanıyorlarsa.Bu olayda maalesef arkadaşınız tek taraflı duygular beslemiş,karşı taraf için belki çok yakın arkadaş bile olabilir adı.O yüzden çocuğa çok suç bulamadım,özür dilerim.
Arkadaşınızın yanında olun,kafasını dağıtın.Yeni çevre edinin beraber.Spora falan gidin,birlikte bir kursa gidebilirsiniz,sonuç olarak bu takıntısından uzak tutun.

hayatta yapılan yanlış tercihler ve yürümeye çalışılan yanlış yolların sonu ilahi adalet mi bilmiyorum ama böyle sonuçlanıyor
Kız saflığının yıllarca adı konmamış ilişkinin bedelini ödüyor işte umarım unutur kısa zamanda ve o da hayatında mutlu olur

Maalesef arkadaşınız bile bile lades demiş bu durumda.Ama gönül bu ferman dinlemiyor ki biz burda istediğimiz kadar konuşalım.Zaten o erkek arkadaşınızla birlikte olmak isteseydi yüz kere adını koyardı 4-5 yıl ne demek? Arkadaşınız boş yere üzülmesin bu durumun güzellik ve çirkinlikle hiçbir alakası yok ne erkekler gördük yanındaki kızların tipine akıl sır ermez.Maalesef çocuk tarafından duygusal olarak kullanılmış arkadaşınız olayın özeti bu.Ama karşısına sevebileceği bir insan çıktığı zaman unutur bu olanları.

Back
X