- 18 Eylül 2014
- 2.012
- 993
- 163
- Konu Sahibi nickisonrasoylesem
-
- #101
Yoo dogru olani yaptin.seni yalancilikla sucluyor tabi cevabini vericen.o kim ki sana boyle konusuyor terbiyesiz.inanmiyormus gibi yapiyor guya olta atiyor.bundan sonra sakin muhattab olma...Ne bilim arkadaşın dediği gibi galiba kendimi kanıtlama peşine düştüm keşke yazsaydım değilim sonra engelleseydim daha yerinde bir karar olurdu , o an aklım durdu offf
İyi de dediklerinin aynısı kadınlar için de geçerli. Kadınla da erkeklerin ilki olmak isterler ona bakarsan. Kadınlar da partnerlerinin geçmişini kıskanırlar. Ayriyeten içgüdesel bir şey de olamaz, çünkü içgüdü hayvanlarda olur insanlarda olmaz. Hayvanlarda da zaten 'ilki' olma gibi bir içgüdü olmaz. Çünkü çook büyük kısmı çok eşlidir. İnsanlarda gerçekte çok eşlidir.cogu onemser dedim.bazilari onemsemiyor olabilir.turkiyede cogu erkek onemser.bu gercek.cok dogal.erkek sevdigi kizin ilki olmak ister onu gecmisinden bile kiskanir sahiplenir.bu içgüdüsel birsey.ama artik bulmak cok zor.bakireyim desende kimse inanmiyor artik.cunku bakire kalanlarda farkli yollara giriyor.herkes degil tabi ama boyle yapanida cok var.insanlar istedigi gibi yasar .buna kimse karisamaz.tercihlere saygi duyarim.bekaret konularina yazmicam diyorum ama yine yaziyorum.herkes kendi dusuncesini karsisindakine dayatiyor bu konularda.
Bilincalti demek istedim..kadinlarda durum daha farkli.katilmayabilirsin ama piskolojik arastirmalar bu yonde.google a yaz bak turkiyede yapilan arastitmalari.gercek bu kabul edin yada etmeyin.erkek kadini sahiplenmek ister.bizde sahiplenilmek istetiz kadin olarak zaten.nedense hep sahiplenici erkrkleri cekici buluruz.egitim,kultur ,ekonomik durumu ust seviyelerde olan erkeklerde bile bu cok var.ben bir keresinde abd de okumus docent olmus birinle gorusmustum.oda bunun onemli oldugunu söylemişti.cevresindeki cogu erkegin onrmsedigini ama onemsemiyirmus gibi yaptigini soyledi.ki bu gercek.onemsemeyen az sindirebilende cok az.bekaret onemsiz olsaydi su an bu konuyu konusmazdik bile inan bana...İyi de dediklerinin aynısı kadınlar için de geçerli. Kadınla da erkeklerin ilki olmak isterler ona bakarsan. Kadınlar da partnerlerinin geçmişini kıskanırlar. Ayriyeten içgüdesel bir şey de olamaz, çünkü içgüdü hayvanlarda olur insanlarda da olmaz. Hayvanlarda da zaten 'ilki' olma gibi bir içgüdü olmaz. Çünkü çook büyük kısmı çok eşlidir. İnsanlarda gerçekte çok eşlidir.
Haklısınız, şimdi mesleğe falan bağlamak da abes zaten adam hadsizmiş, umarım susar ve rahatsız etmeye çalışmaz. İlla yapar diye düşünmeyin tabi ama herkesi kendimiz gibi biliyoruz bazenmanyağı bilmek için böyle denk gelmek de lazım.
Ne alakası var ya.bakire kiz isteyen erkek karsisindakine mal gözüyle neden baksin ne cirkin bir laf.onun ahlak anlaysi bu durumu kaldirmiyor demek ki.herkesin dusuncesi farkli..ben artık denk gelmek istemiyorum zaten bomboş 2 ilişki yaşadım olan zamanıma oldu ya, adamın bir de niyeti evlilik komser olmuş ama adam olamamış hala kadınlara mal gözüyle bakıyor. O zaman gitsin bebekliğinde bir kız alsın büyütsün gözünün önünde ayırmasın onula evlensin
Ne alakası var ya.bakire kiz isteyen erkek karsisindakine mal gözüyle neden baksin ne cirkin bir laf.onun ahlak anlaysi bu durumu kaldirmiyor demek ki.herkesin dusuncesi farkli..
Hayir soramaz buna hakki yok.zaten ona yorumumu yaptim.benimde basima geldi buna benzer bir olay.direk bakire misin diye sormadi ama ima etti.bakireyim deyincede inanmadi sinirimi bozdu salak salak konustu.alimlisin havalisin kesin olmustur dedi.ama onlari inandirmak icin rapor getircek halimiz yok.kendileri bilir.bunun nedeni zaten artik cok fazla bakire kiz yok.bakirelerde bir haltlar yiyor inandiriciligi yok.ama sen bakire arayana mal ariyor diyemezsin.onlarin tercihi bu yonde.zaten asiri sahiplenici erkekler baska turlu yapamaz.ben bu adamdan şunu anladım şüpheci mesele bekaret değil ya , evlensen bile sürekli şüphe eder gibime geliyor, yahu insan yeni konuştuğu birine bakiremisin değilmisin diye sorar mı, demek ki ona göre devam edicekti oooff aklım karıştı ya
Hayir soramaz buna hakki yok.zaten ona yorumumu yaptim.benimde basima geldi buna benzer bir olay.direk bakire misin diye sormadi ama ima etti.bakireyim deyincede inanmadi sinirimi bozdu salak salak konustu.alimlisin havalisin kesin olmustur dedi.ama onlari inandirmak icin rapor getircek halimiz yok.kendileri bilir.bunun nedeni zaten artik cok fazla bakire kiz yok.bakirelerde bir haltlar yiyor inandiriciligi yok.ama sen bakire arayana mal ariyor diyemezsin.onlarin tercihi bu yonde.zaten asiri sahiplenici erkekler baska turlu yapamaz.[/QUOTE
malı şu anlamda kullandım yani kadını mal gibi görüyorlar , erkekler her haltı yapıp işte temiz el değmemiş kız istiyorlar ama acaba onlar bakir mi buda bizim hakkımız , kaldı ki biz bekaretimizi ne bir erkek için ne aile için nede toplum için muhafaza ediyoruz biz sadece Allah zinayı yasakladığı için ve kendimize olan saygımız için saklıyoruz şahsen ben bir erkek için bekaretimi korumuyorum , ha bakire olmayan veya inandığı çin biriyle birlikte olan kızları asla kınamıyorum kınamaya hakkım yok herkesin görüşüne saygım var, ancak Allah yargılayabilir.
Bende erkekler ivin saklamiyorum tabi ama erkeklerinde bu istegi bana garip gelmiyor.kadin erkek piskolojik olarak farklidir bunuda unutmamak gerek.bir erkek onlarca kizla olmus olsada bakire kiz isteyebilir evlenmek icin garip bulmuyorum ben.tercih meselesi.o kizlarla zorla yatmadi ya..malı şu anlamda kullandım yani kadını mal gibi görüyorlar , erkekler her haltı yapıp işte temiz el değmemiş kız istiyorlar ama acaba onlar bakir mi buda bizim hakkımız , kaldı ki biz bekaretimizi ne bir erkek için ne aile için nede toplum için muhafaza ediyoruz biz sadece Allah zinayı yasakladığı için ve kendimize olan saygımız için saklıyoruz şahsen ben bir erkek için bekaretimi korumuyorum , ha bakire olmayan veya inandığı çin biriyle birlikte olan kızları asla kınamıyorum kınamaya hakkım yok herkesin görüşüne saygım var, ancak Allah yargılayabilir.
Bilincalti demek istedim..kadinlarda durum daha farkli.katilmayabilirsin ama piskolojik arastirmalar bu yonde.google a yaz bak turkiyede yapilan arastitmalari.gercek bu kabul edin yada etmeyin.erkek kadini sahiplenmek ister.bizde sahiplenilmek istetiz kadin olarak zaten.nedense hep sahiplenici erkrkleri cekici buluruz.egitim,kultur ,ekonomik durumu ust seviyelerde olan erkeklerde bile bu cok var.ben bir keresinde abd de okumus docent olmus birinle gorusmustum.oda bunun onemli oldugunu söylemişti.cevresindeki cogu erkegin onrmsedigini ama onemsemiyirmus gibi yaptigini soyledi.ki bu gercek.onemsemeyen az sindirebilende cok az.bekaret onemsiz olsaydi su an bu konuyu konusmazdik bile inan bana...
Bu arada ben bilimden başka şey inanmam onu da belirteyim de konu başka yere kaymasın.Bilincalti demek istedim..kadinlarda durum daha farkli.katilmayabilirsin ama piskolojik arastirmalar bu yonde.google a yaz bak turkiyede yapilan arastitmalari.gercek bu kabul edin yada etmeyin.erkek kadini sahiplenmek ister.bizde sahiplenilmek istetiz kadin olarak zaten.nedense hep sahiplenici erkrkleri cekici buluruz.egitim,kultur ,ekonomik durumu ust seviyelerde olan erkeklerde bile bu cok var.ben bir keresinde abd de okumus docent olmus birinle gorusmustum.oda bunun onemli oldugunu söylemişti.cevresindeki cogu erkegin onrmsedigini ama onemsemiyirmus gibi yaptigini soyledi.ki bu gercek.onemsemeyen az sindirebilende cok az.bekaret onemsiz olsaydi su an bu konuyu konusmazdik bile inan bana...
Tamam ben de bilinçaltından bahsettim zaten, az önce söylediklerim hep bilimsel verilerdi. İnsanlarda içgüdü olmaz, hayvanlarda olur onlar da çok eşlidirler. O dediğin de Türk erkekleri için geçerli. eğer dediğin gibi bu kadın bekaretine verilen önem bilinçaltıyla ilgili bir durum olsaydı bu tüm ülkelerde aynı şekilde, aynı oranda görülürdü. Oysaki öyle mi? HAYIR. Finlandiya'da kadın bekaretine verilen önemle, Suudi Arabistan'da verilen önem arasında ışık yılı kadar fark varsa bu da bunu insanın doğuştan var olan zihin yapısıyla değil de içinde büyüdüğü kültürle ilgili olduğunu kanıtlar. Eski uygarlıklarda kadın tanrıçalara rastlanır mesela, ya da kadının emrine giren erkeklere, karısını gelen konuklara ikram eden kabileler de var. Erkek hegomanyası kadınların böyle düşünmesini istiyor,kadınlar da bu oyuna geliyor, daha doğrusu işlerine öyle geliyor. Düzene boyun eğmek düzene karşı savaşmaktan çok çok daha kolay. Tıpkı kocasına ev işi yaptıramayan kadınların 'Aaa şekerim, ne yapalım erkeler doğuştan böyleler.' diye kendilerini kandırıp kocalarının bencil olduğu gerçeğine inanmayı reddetmeleri gibi. Bak bundan 40 sene önce de kadınlar dayak yemeyi normal ve hatta hak görüyordu. Neden biliyor musun? Çünkü başka çareleri yoktu. Onlar da kendilerini kandırıyorlardı. Avrupa'da birçok erkek bakire kadın da istemez yatakta tecrübesiz olur diye. E hani bunların beyin yapısı doğuştan Türk erkeklerinden farklı mı? Böyle bir şey mümkün olabilir mi sence? Erkek hegemonyasının dayattığı oyunlara gelmeyelim lütfen, ataerkil düzen safsataları bu dediklerin hep.
Erkek bilincalti derken ben musluman erkeklerden bahsettimyani kulturun bilincaltimuzda olan etkisinden..ama yeri gelmusken soyleyeyim Katolik inancinda da bekaret kutsaldir.rahipler ve rahibeler evlenmez cinsel iliskiye girmez mesela.Tamam ben de bilinçaltından bahsettim zaten, az önce söylediklerim hep bilimsel verilerdi. İnsanlarda içgüdü olmaz, hayvanlarda olur onlar da çok eşlidirler. O dediğin de Türk erkekleri için geçerli. eğer dediğin gibi bu kadın bekaretine verilen önem bilinçaltıyla ilgili bir durum olsaydı bu tüm ülkelerde aynı şekilde, aynı oranda görülürdü. Oysaki öyle mi? HAYIR. Finlandiya'da kadın bekaretine verilen önemle, Suudi Arabistan'da verilen önem arasında ışık yılı kadar fark varsa bu da bunu insanın doğuştan var olan zihin yapısıyla değil de içinde büyüdüğü kültürle ilgili olduğunu kanıtlar. Eski uygarlıklarda kadın tanrıçalara rastlanır mesela, ya da kadının emrine giren erkeklere, karısını gelen konuklara ikram eden kabileler de var. Erkek hegomanyası kadınların böyle düşünmesini istiyor,kadınlar da bu oyuna geliyor, daha doğrusu işlerine öyle geliyor. Düzene boyun eğmek düzene karşı savaşmaktan çok çok daha kolay. Tıpkı kocasına ev işi yaptıramayan kadınların 'Aaa şekerim, ne yapalım erkeler doğuştan böyleler.' diye kendilerini kandırıp kocalarının bencil olduğu gerçeğine inanmayı reddetmeleri gibi. Bak bundan 40 sene önce de kadınlar dayak yemeyi normal ve hatta hak görüyordu. Neden biliyor musun? Çünkü başka çareleri yoktu. Onlar da kendilerini kandırıyorlardı. Avrupa'da birçok erkek bakire kadın da istemez yatakta tecrübesiz olur diye. E hani bunların beyin yapısı doğuştan Türk erkeklerinden farklı mı? Böyle bir şey mümkün olabilir mi sence? Erkek hegemonyasının dayattığı oyunlara gelmeyelim lütfen, ataerkil düzen safsataları bu dediklerin hep.
Hah işte ben de bunu diyoru. İnsanın GERÇEK dürtüleri toplumdan topluma, çağdan çağa, dinden dine farklılık göstermez. Her yerde aynıdır.Nedir bunlar: Yemek, içmek, yaşamak, cinsellikerkek kardeşim rusya da okuyor çocuk şöyle dedi rusyada bakire olan kızlara kötü istenmeyen arzulanmayn gözle bakıyorlarmış düşünün artık ve evli olmayıp hamile olarak okula gelen kızlar var diyor vede çok normalmiş Rusyada bu . Şahsen ben istemem toplumu o yönden yozlaşmasını o zaman evlilik kurumu bozulur. Bir erkeğin gözünde kadın iki damla kanda olmamalı duyguları , kişiliği önemli olmalı kısaca bir bütün olarak kadına değer verip sevmeli.
Olay iki damla kan degil iste..kiz herseyi yasamis o zari korumus o bakire falan degil kandurmasin kendini...erkek kardeşim rusya da okuyor çocuk şöyle dedi rusyada bakire olan kızlara kötü istenmeyen arzulanmayn gözle bakıyorlarmış düşünün artık ve evli olmayıp hamile olarak okula gelen kızlar var diyor vede çok normalmiş Rusyada bu . Şahsen ben istemem toplumu o yönden yozlaşmasını o zaman evlilik kurumu bozulur. Bir erkeğin gözünde kadın iki damla kanda olmamalı duyguları , kişiliği önemli olmalı kısaca bir bütün olarak kadına değer verip sevmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?