bir erkek evlilikten neden korkar???

Evlilikten korkmak diye bişey yoktur.
Belki daha iyisini bulurum, acele etmeyeyim düşüncesi vardır.

Erkek ya da kadın farketmez.
Bence insan etrafındaki sorunlu evliliklere, hüsranla biten aşklara şahit olarak
evlilikten korkmaya başlar.

Ya biz de yapamazsak onlar da çok seviyordu?
8 yıl çıktılar kavuşalım diye ölüyordular 1 yılda boşandılar bak niye?

Böyle böyle sorular korkutur insanı..

Yoksa aşk öyle güçlü,baskın bir duygudur ki normal şartlarda.
Her engeli aşacağını sanırsın. Parasızlığa rağmen, küçük yaşına rağmen
evlilik yoluna girenler neden?
Mantık devre dışı kalp kalp gezmekten.
Bir de evliliği gerçekten çok güzel bir şey sandıklarından..

Evlilikten korkan insan akıllı insan bence :)

Gorustugum biri var.1.5 yil once konustuk bir iki kez, sonra durumlar cok karisti( hic anlatmiyim kafaniz karismasin) ve ayrildik. Ben tam onu aklimdan cikarmistim ki gecenlerde mesaj atti. beni sevdigini, aklindan cikmadigimi ,niyetinin ciddi oldugunu soyledi ve tanimak istiyorum dedi. Ben de tamam dedim. Gayet iyi hos konusuyoruz mesajlasiyoruz hersey yolunda. Ama konu evlilige gelince hep bir tedirginlik, bir korku hali. Neden diye sorunca da seni uzmekten korkuyorum diyor. Bir suru sorumluluk ya esime bir sey olursa ya cocuklarimi iyi yetistiremezsem falan diyor. Bu korkularima ragmen senden vazgecemiyorum diyor. Ben ne yapayim, sizce bu adam niye boyle yapiyor? Hem asığım seviyorum diyor hem de evlenmekten korkuyor. Umarim anlasilir yazmisimdir kafam cok karisik yardim edin.

bence o net değil.emin değil. ya da kafası karışık. bir erkek gerçekten seviyorsa inan evlenmek için kırk takla atıyor.

Gorustugum biri var.1.5 yil once konustuk bir iki kez, sonra durumlar cok karisti( hic anlatmiyim kafaniz karismasin) ve ayrildik. Ben tam onu aklimdan cikarmistim ki gecenlerde mesaj atti. beni sevdigini, aklindan cikmadigimi ,niyetinin ciddi oldugunu soyledi ve tanimak istiyorum dedi. Ben de tamam dedim. Gayet iyi hos konusuyoruz mesajlasiyoruz hersey yolunda. Ama konu evlilige gelince hep bir tedirginlik, bir korku hali. Neden diye sorunca da seni uzmekten korkuyorum diyor. Bir suru sorumluluk ya esime bir sey olursa ya cocuklarimi iyi yetistiremezsem falan diyor. Bu korkularima ragmen senden vazgecemiyorum diyor. Ben ne yapayim, sizce bu adam niye boyle yapiyor? Hem asığım seviyorum diyor hem de evlenmekten korkuyor. Umarim anlasilir yazmisimdir kafam cok karisik yardim edin.

eskı arksasım erkek olan tabı benımde boledı 3 yıl boyunca ıgnelerdım neden ıkı uc kere ayrılmıstık bu yuzden
nse ayrıldık 32 yasına geldı zamanı geldını dusundu heralde eylule evlenelım demıstı
ama tren kacmıstı :) artık bakmam ona sımdıde ben ıstemıyorum demıstım

bı bayanın kesınlıkle 25 yastan oncede karsıyım gez toz yasa hayatını bılıncıne var 22 yas cok cok erken ne bıkım oku dısardan unı bıtır yuksek lısans yap
hobı kursuna gıt
calıs paranı al hayatı tanı derım

Son düzenleme:
Korkmak değilde senle evlenmeyi düşünmüyor gibi geldi.

daha çok yeni bir ilişki de evlilik konuşmayı gereksiz buluyorum..

"seni üzmekten korkuyorum" dediğinde biraz açar mısın neden deseniz..

evlendiğinizde sizi neden üzecekmiş.. aldatır mıymış, sıkılır boşar mıymış anlamadım..

sana birşey olsa çocuklara nasıl bakarım diye evlenmekten korkuyorum demek de ne?

kusura bakmayın ama bana garip hatta komik geldi söyledikleri..

seviyorsanız birbirinizi yolunuza bakın.. ilişkiniz sizi zaten evliliğe götürür ya da götürmez..

biri evlenmekten korkuyorsa sevmiyordur bana göre kusura bakmayın..

Özgüveni eksiktir. Sorumluluk almak istemiyordur. Sorumluluklarını yerine getirememekten endişe ediyordur. Yeterince sevmiyordur. Evcimen değildir. Aile bağları güçlü değildir. Aile kurmak istemiyordur. Aşkı evlilik ile bağdaştırmıyordur. Bağlanma korkusu vardır. Evliliği becerecek olgunlukta görmüyordur kendisini. Karşısındaki ile ilgili evlilik konusunda şüpheleri vardır. Çocuk sahibi olmak istemiyordur. Özgürlüğüne düşkündür. Bekar hayatı seviyordur. Bla bla bla...

Milyon tane bunlar ve bunlar gibi sebep sayılabilir.

Ben valla çoğunuz gibi düşünmüyorum açıkcası.
Hani şu "daha çok çiçeğin tadına bakmak istiyordur" gibi düşüncelere...

Şahsen çok seviyorum ama (23 yaşındayım) şuan gelse evlenmeye korkarım. Aşık mısın derseniz evet, ilerde de yine onunla aynı yastığa baş koymayı çok isterim ama şuan değil. Ne yani bende mi gönül eğlendiriyorum:53::27:

Malesef günümüzde evlilik öyle pek imrenilecek bi'halde değil.

daha çok yeni bir ilişki de evlilik konuşmayı gereksiz buluyorum..

"seni üzmekten korkuyorum" dediğinde biraz açar mısın neden deseniz..

evlendiğinizde sizi neden üzecekmiş.. aldatır mıymış, sıkılır boşar mıymış anlamadım..

sana birşey olsa çocuklara nasıl bakarım diye evlenmekten korkuyorum demek de ne?

kusura bakmayın ama bana garip hatta komik geldi söyledikleri..

seviyorsanız birbirinizi yolunuza bakın.. ilişkiniz sizi zaten evliliğe götürür ya da götürmez..

biri evlenmekten korkuyorsa sevmiyordur bana göre kusura bakmayın..

Sevmiyormus bunu anladim ve bitirdim zaten.

Ben valla çoğunuz gibi düşünmüyorum açıkcası.
Hani şu "daha çok çiçeğin tadına bakmak istiyordur" gibi düşüncelere...

Şahsen çok seviyorum ama (23 yaşındayım) şuan gelse evlenmeye korkarım. Aşık mısın derseniz evet, ilerde de yine onunla aynı yastığa baş koymayı çok isterim ama şuan değil. Ne yani bende mi gönül eğlendiriyorum:53::27:

Malesef günümüzde evlilik öyle pek imrenilecek bi'halde değil.

Onun amaci cicegin tadina bakmakmis. Aptal gibi inanmistim ben de sevgisine saka gibi:)

Ben 22 yasindayim o 28 yasinda..

28 yaşına gelmiş bir beyefendinin eğer ki askerliğini yapmışsa,bir işi mesleği varsa geçindirebilecek ölçüde biriyse evlilikten korkabilmesinin tek nedeni ya karşısındaki insandan emin değildir ya da korktuğu kendi karekteridir :ssz:

Askerlegini de yapmis, meslegi de var. Ben ilk basta konusmuyordum telefonlarina cevap vermiyordum. Artik inat mi oldu bilmiyorum seni seviyorumlar, aşığımlar, esim ol istiyorumlar.. neler neler demediki sirf ikna edebilmek icin. İkna edince de bir anlami kalmadi tabi onun icin..

Sizi seviyor olabilir. Sizden kopamıyor olabilir.
Ama bu evlenmek için yeterli değil ki..
Eğer onun evliliğe hazır olana kadar bekleyebilecekseniz (ki belki de bu hiç mümkün olmayacak), bu tür bir ilişkiyle yetinebilecekseniz, sonu ne olursa olsun onunlayım diyecek kadar önemliyse sizin için hiç zorlamayın. Akışına bırakın.
Ama "Yoo ben bir an önce evlenmek yuvamı kurmak istiyorum. Hayatımda benim gibi düşünen biri olmalı. Sürüncemede kalan bir ilişki bana göre değil" derseniz açıkça sorun. Gerçekten evliliği ciddiye alıp başarılı bir tanıma sürecinden sonra olması gerektiğine mi inanıyor, yoksa hayal kırıklıklarıyla dolu bir geçmiş mi, beklentisi bitmemiş bir gelecek mi onu durduruyor anlayın.. Sonuca göre yolunuzu çizersiniz..

Sizi seviyor olabilir. Sizden kopamıyor olabilir.
Ama bu evlenmek için yeterli değil ki..
Eğer onun evliliğe hazır olana kadar bekleyebilecekseniz (ki belki de bu hiç mümkün olmayacak), bu tür bir ilişkiyle yetinebilecekseniz, sonu ne olursa olsun onunlayım diyecek kadar önemliyse sizin için hiç zorlamayın. Akışına bırakın.
Ama "Yoo ben bir an önce evlenmek yuvamı kurmak istiyorum. Hayatımda benim gibi düşünen biri olmalı. Sürüncemede kalan bir ilişki bana göre değil" derseniz açıkça sorun. Gerçekten evliliği ciddiye alıp başarılı bir tanıma sürecinden sonra olması gerektiğine mi inanıyor, yoksa hayal kırıklıklarıyla dolu bir geçmiş mi, beklentisi bitmemiş bir gelecek mi onu durduruyor anlayın.. Sonuca göre yolunuzu çizersiniz..

Maalesef bekleyemem. Bana once birbirimizi taniyalim sonra evleniriz dedi. Sonra evlilikle ilgili tatli hayaller kuruyorum ama soz veremem bunun icin dedi.. ben boyle devam edemeyecegim dedigim zaman da bayagi dil doktu ikna olmadim, sonra da umudumu kesmem senden dedi. Kafasi karişık.. Kendine guveni yok, kararsiz ayni anda iki zit seye sahip olmak istiyor. Sanirim artik o istesede ben istemem evlenmeyi.

Arkadaşımın sevgilisi de böyle, seviyor ama evlilik düşünmüyor 5 senedir beraberler yaşı da 28 planları arasında erkek kardeşine işyeri açmak falan var. Düşününce zaten bi 4 seneyi de o işler alır. Bende seviyorum, seviliyorum evlilikten yine de korkuyorum açıkçası, çünkü evlilik göründüğü gibi masalsı gelmiyor bana, özellikle daha 20 yaşına gelmemiş insanların evlilik merakını görünce daha da bir şaşırıyorum. O yaşta yapılacak çok daha güzel işleri olması gerekiyor evlilikten ziyade, Tek heyecan ve hevesleri gelinlik giymek, düğün yapmak, evi olması, halbuki hayat sadece erkekten, evlilikten ibaret değil. Doğru zamanı bulmakta malesef pembe gözlükleri çıkardıktan sonrasına bakar. :ssz:

Son düzenleme:
Back
X