bir erkek ilerde evleniceği bayanın neden çalışmasını istemez

il pragrafınıza katılıyorum.. hatta bızım orada bır tanıdık gelın almişti.. kız ögretmendi.. ama bır şeyı eksık mış ne tam bılmıyorum...1 sene çalişamadı... kv kafayı yedı.. bızı kandırdı dıye:))

bence hayatınıza deger vermeyen birini kaybetmek daha iyi olur. sana guvenı olmadıgı için çalişmanı istemedıgı kesın.. bazı şeyler yazmak geçıyor ama yazmıyorum.. :(

değer vermedğini düşünmüyorum ban değer veren bi sürü şeyini gördüm şimdi allah var hakkını yemeyeyim:))

ama yumuşamam asla:))

inaşşah canım inaşşah .ama ya atanamazsam onuda kaybetcem:)o zman psikolojimi düşünemiyorum:))

sen çalışıyosun sanırım dimi yaş kaç

kız ben niye yırtınıyorum senin için ben de 2010 kpss ile atandım bilirim sınav stresini, sen de atan sen de kazan istiyorum zaten bi başlasan para kazanmaya dilediğince harcamaya annene babana bişeyler almaya asla vazgeçemezsin, ara versende geri dönersin,Allah herkese tattırsın o hissi, annemi babamı kardeşimi yemeğe çıkarmıştım ilk maaşımla, çok mutlu olmuşlardı, hep yemeğe çıkardık ama benim davet etmem çok özeldi, annen baban özellikle çok mutlu oluyo, babam hep diyo artık sen kendini kurtardın sıra kardeşinde, memuriyet bu sene olmasada pes etme

kız ben niye yırtınıyorum senin için ben de 2010 kpss ile atandım bilirim sınav stresini, sen de atan sen de kazan istiyorum zaten bi başlasan para kazanmaya dilediğince harcamaya annene babana bişeyler almaya asla vazgeçemezsin, ara versende geri dönersin,Allah herkese tattırsın o hissi, annemi babamı kardeşimi yemeğe çıkarmıştım ilk maaşımla, çok mutlu olmuşlardı, hep yemeğe çıkardık ama benim davet etmem çok özeldi, annen baban özellikle çok mutlu oluyo, babam hep diyo artık sen kendini kurtardın sıra kardeşinde, memuriyet bu sene olmasada pes etme

ayyy ne güzel canım ya hayali bile çok güzel rabbim o duyguyu bana ve tüm kpss mağdurlarına yaşatsın inşallah.

onu ikna etmenin yollarını bulmalıyım ben ne onu kaybetmek isterim ne hayallerimden vazgeçerim

burada iş sana düşüyor. şöyle ki sen de ''çalışmam, evimde oturur, çocuğuma bakarım.'' diyorsan sorun yok zaten.
ama ''ben kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum.'' diyorsan o zaman tek çare ayrılman.
hem ayrıca şimdiden sana böyle bir yasak koyan birinin ileride daha başka yasaklar koymayacağı ne malum?
şu saatten sonra ona gerçekten güvenebilecek misin?
8 aylık bir ilişkide, bu ve benzeri konular daha önce konuşulmalıydı, baktın fikirleriniz uyuşmuyor, ilişkinin başlarındayken ayrılman daha kolay olurdu.
hem daha önce de söylendiği gibi şu ''ilk'' konusunu bir kenara bırakalım.
ilk seferde karşımıza yontulmamış bir kalas çıktıysa biz kızların suçu mu bu :9:

Son düzenleme:
Yorumlarla beraber konuyu bütün olarak okudum da, çoğu insan 'çalışırsan eşinin parasına minnet etmezsin' gibi laflar etmiş.
Evlilik aşkı geçin sevgiyi geçin çoğunluğunda sorumluluk ve beraberlik işi. O para kazanıldıktan sonra adamın karşısına geçip evin masraflarını herşeyi sen ver bu benim param ben kazandım tamam mı?' filan mı diyecekler? :31:
O kadar kolay değil...
Sevgilin memurmuş aldığı belli kazandığı belli. Sonuçta uzalıp kısalmayacak orta halli bir hayat süreceksiniz. 2 ayağınızı bir pabuca sokup daha zor geçinmek mi, yoksa 2 maaşla rahat rahat geçinmek mi? Bunu konuşun önce.
Mesleğin elinde hazır varken ve rahat çalışma saatlerine sahip olacakken bu istememezlik niye? Sadece ego ve erkeklik gururu.
Ben sevgilinin senin ona minnet etmeni istemesinden çok, eve gelince yorgunum öldüm bittim diyen asık suratlı bir eş yerine güler yüzlü akşama kadar eşini mutlu etmek için türlü yemekler hazırlamış ve evin düzenini sağlamış bir eş hayal ettiğini düşünüyorum... Eski tip kadınlardan yani... :1:
Ama maalesef şartlar ona uygun değilse olmaz olmaz...
Çift maaşın rahatlığına varınca ne o hayalleri kalır ne de kıskançlığı merak etme :9:

Bu konuda net bir tavrınız var devam ettirin o vakit :46: Lakin ben bir kadının daha çok annenin evde çocuklarıyla daha çok vakit geçirip,sağlıklı anne sevgisini yeterince görmüş,dadı,anneanne,babaanne elinde değil de ancak bir annenin verebileceği sevgiyle büyüyen nesillerin taraftarıyım...ve bu konuda yazılacak o kadar uzun şey var ki Haklılık ve haksızlık babında ....... :42:

çok haklısınız yok yüz vermedim vermemde burnu sürtsün:)

ama bir ortayolu olamaz mı bunun onuda kaybetmek istemiyorum tek sıkıntımız bu bizim çünkü

onu kaybetmek istemiyorsun diye hayatindan mi vazgececeksin?
hic degmez...
seni boyle kabul ediyorsa eder, etmiyorsa da pasa gonlu bilir yol verirsin...
seviyorsa kabul eder zaten...

Bu konuda net bir tavrınız var devam ettirin o vakit :46: Lakin ben bir kadının daha çok annenin evde çocuklarıyla daha çok vakit geçirip,sağlıklı anne sevgisini yeterince görmüş,dadı,anneanne,babaanne elinde değil de ancak bir annenin verebileceği sevgiyle büyüyen nesillerin taraftarıyım...ve bu konuda yazılacak o kadar uzun şey var ki Haklılık ve haksızlık babında ....... :42:

Haklisin canim ama kimse evde sut kokulu yavrusunu birakip ise gitmek istemez degil mi:((( Ay bende cok cok isterim evde yan gel yatayim evlenecegim insanin cok cok iyi geliri olsun ve calismak zorunda kalmayayim tum gun tek derdim aksama ne pisirecegim derdi olsun... Evlenilecek koca adayi zengin olmadikca iyi gelir alan insanlar bile calismak zorunda esi cok iyi alsa bile... O parayi biriktirmek gelecegini garantiye almak zorunda. Yoksa kim isterki calissin. Herkes zaten eli ekmek tutsun iyi bir ise girebilsin diye okullara gitmiyor mu? Universite hayati ogrenme, deneyim edinme aydinlanma yolu oldugu kadar hepsinden cok maalesef hepimizin ilerde gelecegini garantiye almak icin tek cikis yolu para kazanma araci bir kurumdur maalesef. Insanlar once hangi universiteden hangi is kolunda uzmanlasirsam para kazanirim diye dusunuyor... Dusunmek zorunda cunku universiteye ilerde meslek sahibi olmak icin gidiliyor. Ogrenim gormekten cok... Durum boyle olunca insan onca emeklerinide 4 yil okullarada dirsek curutup aldigi diplomayida kenara itemiyor.Bu devirde bayanlarda calismak zorunda. Bir lokma ekmekle gecim zorluguyla cocugumun buyumesindense hayat standartlarimi yukseltip evime katki edinmeyi cocuguma daha iyi gelecek hazirlamayi tercih ederim. Onlarin bazi seylerden yoksun olmasi beni uzer.

Konu sahibi... Herhalde universite mezunusun.Kac yil emek verdin okuluna ailen emek verdi harcama yapti , sen yillarini verdin beynini patlattin sinav stresi vs... Mezun oldun vs.. yillarin emegini 8 aylik bir adam icin mi silip atacaksin. Unutma ki koca her alukarda bulunur. Sirf evleneceksin siye kendinden emeginden vazgecme. Evlilik her sekilde yapilir sen durusunu bozma elbet adaylarin olcaktir.Daha iyi birini bulursun.

Benimde esim calisma sartini koymustu bana :52:
Simdilerde ise cit cikaramiyor.
Yurtdisinda oldugumuzdan kendisi asiri kaygilaniyor her konuda da bu yuzden.
9 aylik bir birliktelikte sakin kendinden taviz verme.
Bende simdilerde kpss ye hazirlaniyorum.
Olursa ins turkiyeye donus yapacagiz.
Sen adam akilli sinavina calis, atamanda olsun, gerisi inanki daha guzel olacaktir.
Calismak gibisi yok, heleki evlendikten sonra, ekonomik ozgurlugun elinde olmali.
Birak aramasin, sende sakin arama.
Asla taviz verme kendi kararindan.

Benim eşimde evlenmeden öncede ve şu ana kadar çalışmamı istemiyordu. üniversiteyi bitirdiğim yaz evlendim 5 aylık evliyim eşim polis ve tayinle hakkariye geldik burada yaşam çok zor ve stresli.insan takınca bişeylere daha çok takabiliyor çalışma konusunda ilk başlarda kesinlikle izin vermiyorum diyordu bende güzel bir dille anlattım yıllarca okudugumu bunu istediğimi kendime olan saygımla ilgili bir şey olduğunu söyledim şimdi internetten kitap aldık ders çalışıyorum. gerçekten istiyorsan kavga ile değil güzel yolla da anlatabilirsin. eğer seni aramıyorsa bekle. ilk erkek arkadaşım diye ideallerinden vazgeçme orta yol bulmaya çalışın evlilikte tek taraf karar alırsa yürümez. sevgiler

canım geçmiş yorumlarımda benim nişanlımın da polis olduğunu söylemiştim, senin sevgilin özel harekatçıydı aynı mesleğin farklı dalları yani, neyse bugün nişanlımla senin konun üzerine konuşuyoduk, bana dediklerini aynen yazıyorum: özel harekatçı olmak adamın kendi tercihi, özel harekat polisliği tamamen gönüllülük esasına dayanır, dilekçe doldurur ve özel harekat eğitimini tamamladıktan sonra özel harekatçı olur, yani kıza söylediği yok benim işim ağır yok ben karımı evde isterim çocuk büyütsün bahaneleri yersiz, çünkü o ağır mesleği kendi seçti, o kendi tercihine göre yaşama hakkına sahipte kız arkadaşına neden baskı yapıyo?
aynen bunları söyledi ki bence çok haklı

canım geçmiş yorumlarımda benim nişanlımın da polis olduğunu söylemiştim, senin sevgilin özel harekatçıydı aynı mesleğin farklı dalları yani, neyse bugün nişanlımla senin konun üzerine konuşuyoduk, bana dediklerini aynen yazıyorum: özel harekatçı olmak adamın kendi tercihi, özel harekat polisliği tamamen gönüllülük esasına dayanır, dilekçe doldurur ve özel harekat eğitimini tamamladıktan sonra özel harekatçı olur, yani kıza söylediği yok benim işim ağır yok ben karımı evde isterim çocuk büyütsün bahaneleri yersiz, çünkü o ağır mesleği kendi seçti, o kendi tercihine göre yaşama hakkına sahipte kız arkadaşına neden baskı yapıyo?
aynen bunları söyledi ki bence çok haklı

evt canım mesleğini çok severek yaptığını kendiside söylüyo zaten beim şartlarım zor eğer evlenirsek senin işin daha da zor olacak dedi sıkıntıları yaşıyabieceklerimizi acık ve net bi şekilde söyledi.ben eşimi özlemek istemiyorum 1 ay dışarda olucam eve gelince kapımı eşim açsın istiyorum izinlerimi onunla geçiriyim istiyorum daha birsürü bişi o da kendince haklı bazı arkdaşlar kıskaçlık demiş çok aşırı kıskançlığı yok tek korkusu bence ilgisizlik çocuğun eğitimi gibi endişeleri bugunde hiç aramadı niye bu kadar inat yaptı gerö
çekten sevse bi ara tekar konuşalım falan demez miydi ya da ben arasam bi kre daha konuşalım deseem ne düşünür

Benim eşimde evlenmeden öncede ve şu ana kadar çalışmamı istemiyordu. üniversiteyi bitirdiğim yaz evlendim 5 aylık evliyim eşim polis ve tayinle hakkariye geldik burada yaşam çok zor ve stresli.insan takınca bişeylere daha çok takabiliyor çalışma konusunda ilk başlarda kesinlikle izin vermiyorum diyordu bende güzel bir dille anlattım yıllarca okudugumu bunu istediğimi kendime olan saygımla ilgili bir şey olduğunu söyledim şimdi internetten kitap aldık ders çalışıyorum. gerçekten istiyorsan kavga ile değil güzel yolla da anlatabilirsin. eğer seni aramıyorsa bekle. ilk erkek arkadaşım diye ideallerinden vazgeçme orta yol bulmaya çalışın evlilikte tek taraf karar alırsa yürümez. sevgiler

biz ara ara konuşuyoduk bu konuyu ama ilk defa bu kadar kesin konuçtu acaba diyorum duyguları bittide bunu mu bahane etti eğer sevseydi 4 gün oldu bi arar tekara konuşalım demezmiydi zaman geçtikçede ya soğursa ne biliyim çok dil döktüm o da herşeyini garanti ederim dedi yanlış anlıyosun çalışmazsan bana bağlı hissediceğini falan düşünüyosun dedi ama senin bendeki hakkındır o dedi abdestli namazlı yani kuranını okuyo ve kadının haklarını falan evlikteki sorumluklardan falan bahsetti çocuk olna kadar çalış diyo sonra bırak diyo nasıl değiştiricem ben bu adamın fikrini ya

konunu açtığından beri hayatlarımızı bazı konularda benzer bulduğumdan sana yardımcı olmaya çalıştım, bi kez daha söylüyorum adam senin ona döneceğini biliyo bunu bana bile klavyeden hissettirdin adam anlamaz mı, nitekim ben arasam nolur diye soruyosun, cevap veriyim, gardın düşer bi daha hiçbi konuda inandırıcılığın olmaz, iki gün ayak direr üçüncü gün lafıma gelir diye düşünür

Back
X