ne yani bu mu simdi? sirf seni mac izlemeye götürmedi diyemi bu yaptiklarin? senin saglik durumun iyi degil bence kendi kendine yapmissin herseyi, oturup esinle konusacagina hep kavga hep kavga.
bukadar basitmi ya bir evliligi bitirmek?? ne zahmetlerle kuruluyor o yuva o ev, dügün dernek. bukadar basitmi? bence asilmiyacak bir sorun degil sen büyütmüssün ve kendi elinle huzursuzluk cikarmissin düpe düz. her ne konu olursa olsun bu bir örnek sadece, baktin konusurken tartismami basliyor sende altan al sakin kal bide tatli dille dene bakalim, söyle sölim cocukla cocuk olucagina yapici ol belki ise yarar. kadindir yuvayi yapan erkegi istersen tatli dille sekilendirebilirsin ancak sen bu yolu tercih etmissin cok kolay ya evlenmek bosanmak... hakkinda hayirlisi
bakın ben bunlar bardağı taşıran son damlalar diyorum.sanırım kendimi anlatamadım size.doğal olarak da sizler bir çok şey yazabilrsizniz. eşim gündüz arkadaşlarla 2 saat görüşsem sorun eder ve inadına sevmediğim şeyler yapar.ağzını bozup hakaretler eder .bir çok arkadşımla görüşemiyorum şu anda.atanamadığım zamanlarda beni çok aşağıladı o sözleri hiç unutamıyorum.hep alttan aldığım için dayandım.erkek sinekten dahi söz etmemi istemez ama aynı şeyi kendi yapar.uyarınca ben haksız olurum sonra.en son maaş kartımı elimden alıp kendi çekmek istedi ilk ay tartışma olmasın diye verdim.ama baktım böyle olmuyor kendime yediremedim.karşı çıktım.bir daha da vermedim.ardından da kesilmedi tartışmalar.aslında hatalıyım en son yaşanan olayı yazıverdim o da doğal olarak size basit görünüyor.yuva bozmanın kurmaktan daha zor olduğunu ben de biliyorum.zaten sırf bu yüzdendir şu anda yaşadıklarım.belki ilk zamnda bu kadar tepki gösterseydim buralara kadar gelmezdi her şey.
evet buraya yazdıklarınız daha mantıklı boşanmak için, tabi ki evliliğiniz bitmeli ya da devam edin diyemem ama en azından daha elle tutulur gerekçeler..
Haklıyken.. haksız duruma düşmek...
Bu tür şeyler yalnızca sizin başınıza gelmiyor.. Bu konuda rahatlayın.. Pek çok evli erkeğin yaptığı bir şey bu... Arkadan iş çevirmek.. Gizli telefonda konuşmak... Kendisine göre zekice bir Ali Cengiz oyunu çevirmek... Ama elbette bu cahilliğinin eşi tarafından tıpkı sizin ki gibi yakalanması...
Doğru bir şey mi yapıyor? Hayır.. Zaten bu yüzden gizli yapıyor... Ve çok hatalı...
Siz neden tüm o eşyaları alıp koridora yığıyor ve kapıyı üstüne kitliyorsunuz... Bu tepkinizi böyle bir hataya karşı verdiğiniz zaman çok iyi düşünmeniz gerekir.. Çünkü daha büyük ve incitici bir hata yaparsa... O zaman vereceğiniz tepki bu tepkiyle eşit olmamalı...
Erkekler, ne kadar kabul etmeseler de... ilk yetiştirdiğimiz evlad, göz ağrımızdır...
Madem "Evet" dedik.. O zaman böyle cahilce bir oyununda onunla aynı seviyeye düşmeyelim...
Hoşunuza gitmedi bu durum, haklısınız...
Sonraya erteleyin.. O gece de yatın arkadaşım... erkenden yatın.. hiç konuşmayın... Bu konuyu unutturun, hiç açmayın... Günü geldiğinde "filan yere çıkacağız arkadaşlarla, hazırlan istersen" deyiverin... Uygun bir zamanda olsun... Sonra bir duş için veya onu terletecek her hangi bir iş için onu zorlayın... Tıpkı onun size yaptığı gibi.. Bu arada siz hazırlanmış olun.. ve aynısını ona yapın... "Sen şimdi gelemezsin.. Ben çıkayım" diye...
Eşinizin karakterini bilemedim ama bu durumda genelleme yaparsak erkek tiplerinden, iki tepkiden biriyle karşılık verebilir;
Aklına size yaptığı şey gelirse "Olur tamam o zaman" diyebilir... Akıllıca olur bu... O vakit siz bir durun yerinizde ve "Vazgeçtim ya.. Sana o kadar hazırlanmanı söyledim.. Yaptığım alçaklık olur, mutlaka gelmelisin.. Özür dilerim" dersiniz...
Sinirlenir ve tepki gösterirse "Şaka yapmıştım.. Empati yapmanı istedim sadece.. Seni bu konuda yeterli görmüyorum.. Benim nasıl hissettiğimi anlaman içindi" deyiverirsiniz..
Ama koridora eşya yığıp bir de eve almamak... açıkçası bu hatanın karşılığı değil..
Üstelik böyle bir tepkiden sonra artık bir de affederseniz, kendi kuyunuzu kazmış olursunuz..
Bence bu konuyu elinizden geldiğince "lütfedip de affetmişsiniz" şeklinde halledebilirseniz iyi olur...
Benim kendimce fikrim bu...
Allah hayırlı günler göstersin evliliğinizde,
Selamlar,
bazen insan tamamen her şeyi söyleyemiyor yada küçük bir noktaya takılabiliyor fakat ben de bir eğitmenim .insan kazanmanın kaybetmekten daha değerli olduğunun farkındayım.1.5 yıllık evliliğim süresince 2gün iyi geçiyorsa 3.gün mutlaka tartışma var. beraber yapamıyoruz sanki.ben alttan alsam bundan sonraki adımlarında da hep benim alttan almamı bekliyor..bunu dile getirdiğimde sen hiç alttan almıyorsunki bazı şeyleri diyor farkına bile varmıyor onun için yaptıklarımın.çok yıprandım.özgüvenim zedelendi.para kazanıyorum rahat harcayamıyorum,kendime vakit ayıramıyorum.düşünün kuaföre bile erkekse gidemiyorum.epilasyonumu dışsrda yaptıramıyorum.kıyafetlerime her türlü karışmasını bir yana bırakıyorum.artık en iğrenç cümlelerinden birini de söyleyeyim.buraya gelirken "benim 15 bin zararım oldu,onu telafi etmeden seni bırakmam sabret zamanı var" dedi.ki buraya gelmesini ben istemedim.kendi kıskançlığından bırakamadı beni...offff bir dokun bin ah işit hesabı daha neler neler......
eşinle birlikte psikolojik destek almayı düşündün mü hiç? yani artık aile mahkemeleri bile eşleri bu tarz davranışlar sergilediğinde uzmanlara yönlendiriyor, özellikle iki taraftan birinin şans istediği durumlarda. siz bence öncelikle bu konuyu değerlendirin. henüz kavganız çok sıcak, şimdi her şeyi birleştiriyorsunuz. şiddet, aldatma, hakaret, evden atma, eve gelmeme .... bu tip durumlarda bile bekle derken, size başka bir öneri de bulunamıyorum maalesef, destek alın birlikte, ikna edemiyorsanız, tek başınıza deneyin derim..
dbazin;
davanda haklı olabilirsin ama davranışların çok çoook fevri...
haklıyken haksız konuma düşmek gibi bişey...
mesela son olayı çoookkkça abartmışsın...
belki de birikti bazı şeyler, en ufak yağmurda nem kapıyor...
sakin olmanı, sorunlarını küçük harflerle eşine iletmeni tavsiye ederim...
erkekler, kadınlar kadar ince ve detaylı düşünemiyor hiç bir şeyi...
binbir emekle kurulan yuva, pamuk ipliğine bağlı olmamalı...
eşinize ve kendinize, yuvanıza zaman tanıyın... önce sakin olmakla başlayın...
Sevgiler.
1,5 yılda çok şey biriktirmişsin içinde bu son olayda da patlamışsın bellişu an sinirlerin çok bozuk daha sakin kafayla düşünüp karar ver canım.eşini sevmiyorsan anlaşamıyorsanız boşanmayı düşünmen doğal tabbi ama önce duygularından emin ol ve sinirle değil mantığınla hareket etmeni tavsiye ederim
tavsiyenize uyucam.ama bulunduğum yerde yardım alabileceğim imkanlar malesef yok.fakatt yakın illerde mutlaka vardır.sonuçte benim de psikolojim çok bozuldu.problemli bir yerdeyz zaten canımız burnumuzda.boykottur yok bilmem eylemdir ...bunların dışında okulumda son 15 günde aşiret kavgaları adı altında taşlı sopalı kavgalar vardı.kavgalar ayrılsın diye biber gazı yemekten beynimiz uyuştu valla.hayat şartları bu kadar zorken ve problemli bir okuldayken eşimin biraz alttan almasını bekledim sadece.çünkü ben istemdışı gerginim.düşünün eve koştur koştur geliyorum yemek hazır değil diye laf işitiyorum ki ben işlerimi en son ihmal edecek insanlardan biriyim.anlayış sıfır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?