canım zor bir dönemden geçiyorsun belli, yemek için hangimiz laf işitmiyoruz ki, ben de koştur koştur yemek yapıyorum. bütün gün karakolu, adliyesi, borçlusu, alacaklısı, tutuklusu, mağduru nelerle uğraşıyorum. boşanayım mı? kimse aynı değil tabi ki, kimse kimseye ben çekiyrm sen de çek diyemez ama benim anladığım sen genel olarak mutsuzsun, eşin değil yani asıl problem. çok hafif antidepresanlar var, bir dr.a gidip yazdır hiçbir sey yapamıyorsan. evliliğini bitirmeye değer bir şey olsa inan önce ben söylerdim. biraz zaman geçsin, tekrar değerlendirelim
tamam o zamn yarın hemen bi doktora gidicem umarım vardır buralarda...yine konuşalım olur mu?
bakın ben bunlar bardağı taşıran son damlalar diyorum.sanırım kendimi anlatamadım size.doğal olarak da sizler bir çok şey yazabilrsizniz. eşim gündüz arkadaşlarla 2 saat görüşsem sorun eder ve inadına sevmediğim şeyler yapar.ağzını bozup hakaretler eder .bir çok arkadşımla görüşemiyorum şu anda.atanamadığım zamanlarda beni çok aşağıladı o sözleri hiç unutamıyorum.hep alttan aldığım için dayandım.erkek sinekten dahi söz etmemi istemez ama aynı şeyi kendi yapar.uyarınca ben haksız olurum sonra.en son maaş kartımı elimden alıp kendi çekmek istedi ilk ay tartışma olmasın diye verdim.ama baktım böyle olmuyor kendime yediremedim.karşı çıktım.bir daha da vermedim.ardından da kesilmedi tartışmalar.aslında hatalıyım en son yaşanan olayı yazıverdim o da doğal olarak size basit görünüyor.yuva bozmanın kurmaktan daha zor olduğunu ben de biliyorum.zaten sırf bu yüzdendir şu anda yaşadıklarım.belki ilk zamnda bu kadar tepki gösterseydim buralara kadar gelmezdi her şey.
Haklıyken.. haksız duruma düşmek...
Bu tür şeyler yalnızca sizin başınıza gelmiyor.. Bu konuda rahatlayın.. Pek çok evli erkeğin yaptığı bir şey bu... Arkadan iş çevirmek.. Gizli telefonda konuşmak... Kendisine göre zekice bir Ali Cengiz oyunu çevirmek... Ama elbette bu cahilliğinin eşi tarafından tıpkı sizin ki gibi yakalanması...
Doğru bir şey mi yapıyor? Hayır.. Zaten bu yüzden gizli yapıyor... Ve çok hatalı...
Siz neden tüm o eşyaları alıp koridora yığıyor ve kapıyı üstüne kitliyorsunuz... Bu tepkinizi böyle bir hataya karşı verdiğiniz zaman çok iyi düşünmeniz gerekir.. Çünkü daha büyük ve incitici bir hata yaparsa... O zaman vereceğiniz tepki bu tepkiyle eşit olmamalı...
Erkekler, ne kadar kabul etmeseler de... ilk yetiştirdiğimiz evlad, göz ağrımızdır...
Madem "Evet" dedik.. O zaman böyle cahilce bir oyununda onunla aynı seviyeye düşmeyelim...
Hoşunuza gitmedi bu durum, haklısınız...
Sonraya erteleyin.. O gece de yatın arkadaşım... erkenden yatın.. hiç konuşmayın... Bu konuyu unutturun, hiç açmayın... Günü geldiğinde "filan yere çıkacağız arkadaşlarla, hazırlan istersen" deyiverin... Uygun bir zamanda olsun... Sonra bir duş için veya onu terletecek her hangi bir iş için onu zorlayın... Tıpkı onun size yaptığı gibi.. Bu arada siz hazırlanmış olun.. ve aynısını ona yapın... "Sen şimdi gelemezsin.. Ben çıkayım" diye...
Eşinizin karakterini bilemedim ama bu durumda genelleme yaparsak erkek tiplerinden, iki tepkiden biriyle karşılık verebilir;
Aklına size yaptığı şey gelirse "Olur tamam o zaman" diyebilir... Akıllıca olur bu... O vakit siz bir durun yerinizde ve "Vazgeçtim ya.. Sana o kadar hazırlanmanı söyledim.. Yaptığım alçaklık olur, mutlaka gelmelisin.. Özür dilerim" dersiniz...
Sinirlenir ve tepki gösterirse "Şaka yapmıştım.. Empati yapmanı istedim sadece.. Seni bu konuda yeterli görmüyorum.. Benim nasıl hissettiğimi anlaman içindi" deyiverirsiniz..
Ama koridora eşya yığıp bir de eve almamak... açıkçası bu hatanın karşılığı değil..
Üstelik böyle bir tepkiden sonra artık bir de affederseniz, kendi kuyunuzu kazmış olursunuz..
Bence bu konuyu elinizden geldiğince "lütfedip de affetmişsiniz" şeklinde halledebilirseniz iyi olur...
Benim kendimce fikrim bu...
Allah hayırlı günler göstersin evliliğinizde,
Selamlar,
bakın ben bunlar bardağı taşıran son damlalar diyorum.sanırım kendimi anlatamadım size.doğal olarak da sizler bir çok şey yazabilrsizniz. eşim gündüz arkadaşlarla 2 saat görüşsem sorun eder ve inadına sevmediğim şeyler yapar.ağzını bozup hakaretler eder .bir çok arkadşımla görüşemiyorum şu anda.atanamadığım zamanlarda beni çok aşağıladı o sözleri hiç unutamıyorum.hep alttan aldığım için dayandım.erkek sinekten dahi söz etmemi istemez ama aynı şeyi kendi yapar.uyarınca ben haksız olurum sonra.en son maaş kartımı elimden alıp kendi çekmek istedi ilk ay tartışma olmasın diye verdim.ama baktım böyle olmuyor kendime yediremedim.karşı çıktım.bir daha da vermedim.ardından da kesilmedi tartışmalar.aslında hatalıyım en son yaşanan olayı yazıverdim o da doğal olarak size basit görünüyor.yuva bozmanın kurmaktan daha zor olduğunu ben de biliyorum.zaten sırf bu yüzdendir şu anda yaşadıklarım.belki ilk zamnda bu kadar tepki gösterseydim buralara kadar gelmezdi her şey.
bazen insan tamamen her şeyi söyleyemiyor yada küçük bir noktaya takılabiliyor fakat ben de bir eğitmenim .insan kazanmanın kaybetmekten daha değerli olduğunun farkındayım.1.5 yıllık evliliğim süresince 2gün iyi geçiyorsa 3.gün mutlaka tartışma var. beraber yapamıyoruz sanki.ben alttan alsam bundan sonraki adımlarında da hep benim alttan almamı bekliyor..bunu dile getirdiğimde sen hiç alttan almıyorsunki bazı şeyleri diyor farkına bile varmıyor onun için yaptıklarımın.çok yıprandım.özgüvenim zedelendi.para kazanıyorum rahat harcayamıyorum,kendime vakit ayıramıyorum.düşünün kuaföre bile erkekse gidemiyorum.epilasyonumu dışsrda yaptıramıyorum.kıyafetlerime her türlü karışmasını bir yana bırakıyorum.artık en iğrenç cümlelerinden birini de söyleyeyim.buraya gelirken "benim 15 bin zararım oldu,onu telafi etmeden seni bırakmam sabret zamanı var" dedi.ki buraya gelmesini ben istemedim.kendi kıskançlığından bırakamadı beni...offff bir dokun bin ah işit hesabı daha neler neler......
bazen insan tamamen her şeyi söyleyemiyor yada küçük bir noktaya takılabiliyor fakat ben de bir eğitmenim .insan kazanmanın kaybetmekten daha değerli olduğunun farkındayım.1.5 yıllık evliliğim süresince 2gün iyi geçiyorsa 3.gün mutlaka tartışma var. Beraber yapamıyoruz sanki.ben alttan alsam bundan sonraki adımlarında da hep benim alttan almamı bekliyor..bunu dile getirdiğimde sen hiç alttan almıyorsunki bazı şeyleri diyor farkına bile varmıyor onun için yaptıklarımın.çok yıprandım.özgüvenim zedelendi.para kazanıyorum rahat harcayamıyorum,kendime vakit ayıramıyorum.düşünün kuaföre bile erkekse gidemiyorum.epilasyonumu dışsrda yaptıramıyorum.kıyafetlerime her türlü karışmasını bir yana bırakıyorum.artık en iğrenç cümlelerinden birini de söyleyeyim.buraya gelirken "benim 15 bin zararım oldu,onu telafi etmeden seni bırakmam sabret zamanı var" dedi.ki buraya gelmesini ben istemedim.kendi kıskançlığından bırakamadı beni...offff bir dokun bin ah işit hesabı daha neler neler......
hmmm anliyorum peki önceden sen bu adamla flört yasamadinmi keske evlenmeseydin o zaman yaa....
evlilik bu kadar kolay bitirilmemeli. çok fevri davranmışsın bacım. erkek sonuçta erkek arkadaşlarıyla tabi buluşmak isticek. ayrıca saçların ıslakmış seni düşünmüş. şimdi diceksin ki o banyoya girmem için ısrar etti diye ama inan ısrar ederken aklına gelmemiştir bile seni götürmemek için ısrar etmek. çok yanlış düşünmüşsün. çok ters davranmışsın :26:
kaç yıllık evlisiniz merak ettim
yasadıgınız yerden,ısınızdekı problemlerden kaynaklı sorunlarınız var ve bunların acısını en yakınınızdan yanı esınızden cıkarmıssınız.belkı esınız arkadaslarıyla maca gıdınce kafa dagıtıyor.daha oncekı gıdıslerınızde sız sorun cıkardıgınız ıcın bu sefer bırlıkte gıdelım demıs ama numara yapıp sızı tuzaga dusurerek evde bırakmıs.bunları ınanın butun erkekler yapıyor.cok fazla buyutulecek bır sorununuz yok aslında.hepımızın evınde olan sorunlar sızın evde de var.tek degılsınız yanı.hayattakı mutsuzlugunuzu esıne mal etmeyın.yasadıgınız yerden ve calıstıgınız okuldan memnun degılsenız hayatınıza baska bır yon verın.ıstıfa edın baska bır yere tasının.ılla kı ogretmenlık yapmak zorunda degılsınız kı.baska bır ıs yapın ama mutlu olun.en onemlısı bu bence.
Ben bu çıkışınızın altında daha önce bastırdığınız biriktirilmiş öfkeleriniz olduğunu düşünüyorum;
Birde yaşadığınız şehrin üzücü olayları sebebiyle psikolojiniz haklı olarak bozulmuş;
Tüm bunları birleştirdiğimde yaşadığınız bir duygu patlaması gibi geldi;
Ancak aynı koşullarda eşinizde yaşıyor,dolayısıyla eşinizde çok huzurlu değildir;
Birlikte bu zor günleri aşmanızı dilerim...
off inanamıyorum ya bu ne demek adam resmen zamanı var 15 bini alınca bırakıcam seni diyor ne çekiyorsun canım bu kkkkkkkkkkkkkkkki
kusura bakma talım ya yanlışlıkla konu açayım derken sana cevap yazmışım.hakkını helal et
Iste boyle yeni konu da acamiyorum o yuzden buraya yazdim konu sahibinden de ozur dilerimMeraba bende 4 yillik evliyim balayinda esime bence bu evlilik uzun surmez gibi birsey dedim sonra pisman oldum baristik falan. Sonra ara da tartismalarla evlilik biraz duzelmeye basladi.Ben biraz sikilgan ve sabirsiz biriyim bazen cok sikildim esimden ayrilmayi dusundugum zamanlar oldu. Sonra seviyorum mutluyum genelde diye unuttum gitti. Bir yandan da cesaret edemem diye dusundum. Sonra pisman olmalarim coktur. Simdi biraz dallanip budaklandi olay hatta bir. Kere ruyamda ayrildigimiz icin asiri rahatlamis ve mutlu bir ruh haliyle ohh cektim uyaninca hayirdir dedim pek deil :/. Ben cocuklari pek sevmem esim seviyor ve evlendigimizden beri cocuk istiyor bu da bir problem. Bir yandan bunlarn hepsi cozulmeyecek seyler deil yibi ama cozemiyoruz ist bende mi bir problem var acaba diyorumsevmeyi beceremiyormuyum ona haksizlikmi ediyorum seviyorum da offfff bilmiyorum ayrilma fikri kolay geliyor ama uygulamasi zor ve sonrasi bir de ayni isyerinde calisiyoruzo kadar sevgim bitmedi amaazaldi sanki ne yapsam bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?