bir ev içerisinde iki yabancı olduk...

tamam o zamn yarın hemen bi doktora gidicem umarım vardır buralarda...yine konuşalım olur mu?

hmmm anliyorum peki önceden sen bu adamla flört yasamadinmi keske evlenmeseydin o zaman yaa....

Benim fikrim siz doğuda görev yaptığınız ve ailenizden uzakta olduğunuz için,
Ve sanıyorum bu terör olaylarının sık yaşandığı bir yerdesiniz onunda verdiği korkuyla çok gerilmişsiniz.
Eşinizin basit, küçük hataları bile size çok büyük gelmiş.
Birde unutmayın evlilikte ilk yıllar gerçekten genel olarak sıkıntılı geçer çiftler 10 yıl flört etse dahi aynı eve girince ancak birbirlerini tanıma fırsatı bulabiliyorlar.

daha öncede belirtmistim diger konunuzda yazdikalriniz yasadiklarima yüzde yüz benzemesede cok benziyor...Allah sabir versin insallah...ben cok zor toparliyorum suan umarim siz aynisini yasamazsiniz....

evlilik bu kadar kolay bitirilmemeli. çok fevri davranmışsın bacım. erkek sonuçta erkek arkadaşlarıyla tabi buluşmak isticek. ayrıca saçların ıslakmış seni düşünmüş. şimdi diceksin ki o banyoya girmem için ısrar etti diye ama inan ısrar ederken aklına gelmemiştir bile seni götürmemek için ısrar etmek. çok yanlış düşünmüşsün. çok ters davranmışsın :26:

''buraya gelirken "benim 15 bin zararım oldu,onu telafi etmeden seni bırakmam sabret zamanı var" dedi.''

ben eşinizin mesleğini merak ettim? eş durumundan başka bi şehre gitmek zorunda kalmasını bu şekilde dillendirmesi oldukça nahoş. yani; ''istersen elbette boşanırız ama önce kaybettiklerimi geri kazanayımdır'' bunun türkçesi. sanki lütfetmiş sizinle gelerek. eşisiniz, ailesisiniz elbette gelecekti. bunun için minnet mi bekliyor bonus olarak? banka kartını almalar falan, ben olsam bu adama güvenmezdim.

yasadıgınız yerden,ısınızdekı problemlerden kaynaklı sorunlarınız var ve bunların acısını en yakınınızdan yanı esınızden cıkarmıssınız.belkı esınız arkadaslarıyla maca gıdınce kafa dagıtıyor.daha oncekı gıdıslerınızde sız sorun cıkardıgınız ıcın bu sefer bırlıkte gıdelım demıs ama numara yapıp sızı tuzaga dusurerek evde bırakmıs.bunları ınanın butun erkekler yapıyor.cok fazla buyutulecek bır sorununuz yok aslında.hepımızın evınde olan sorunlar sızın evde de var.tek degılsınız yanı.hayattakı mutsuzlugunuzu esıne mal etmeyın.yasadıgınız yerden ve calıstıgınız okuldan memnun degılsenız hayatınıza baska bır yon verın.ıstıfa edın baska bır yere tasının.ılla kı ogretmenlık yapmak zorunda degılsınız kı.baska bır ıs yapın ama mutlu olun.en onemlısı bu bence.

Ben bu çıkışınızın altında daha önce bastırdığınız biriktirilmiş öfkeleriniz olduğunu düşünüyorum;

Birde yaşadığınız şehrin üzücü olayları sebebiyle psikolojiniz haklı olarak bozulmuş;

Tüm bunları birleştirdiğimde yaşadığınız bir duygu patlaması gibi geldi;

Ancak aynı koşullarda eşinizde yaşıyor,dolayısıyla eşinizde çok huzurlu değildir;

Birlikte bu zor günleri aşmanızı dilerim...

yazdıkların çok hoşuma gitti gerçektende dogru...
onu onun silahıyla vurmak en dogrusu..

maaş kartını ona niye veriyomuşsun o davanda haklısın verme..
kurdugu cümle çok yanlış.. ama sinirle demiştir onu.. bazı insanlar öyle en son söylenecek şeyi ilk başta derler..
senin hatan burda şu.. görümcene söylemişsin.. görümcen ne yapabilirki huyunumu değiştircek .. hayır.. neden bilsinler..
eger biraz bencilseler zaten seni kötü bilirler kardeşlerini değil.
birde maç olayında abartmışsındır ..
erkek bu maça gitmek ister.. senin halı saha maçında zaten işin ne.. gidip izlesen nolacak..
şöyle düşün erkek arkadşları maç izlicek senin eşin karısıyla gidecek.. oda bir erkek.. maça eş getirmesi arkaşları dalga geçmezlermiş şakayla karışık aralarında.. :)
alıntı yaptıgım arkdaşında dediği gibi bu olaya verdiğin tepkiii sanki eşin bi kadınla gece yemeğine gitmişte eve sarhoş gelmiş :))) yani böyle bir olaya bu tepki ancak verilebilir ama sen bu olaydan eger bu tepkiyi verirsen eger Allah göstermesin eşin daha büyük bir hata yaparsa napacaksın bu sefer adamımı camdan atacaksın... Avukatımı eve getireceksin..
Sussan konuşmasaydın ona daha büyük ders olurdu bence..

böyle bir nedenden boşanma lafını agzına bile alma bence..
İyi düşün ve üzülme her evlilikte olur böyle şeyler..

Ben şuraya takıldım; keşke hiç görümceyi muhattap alıp ayrılmayı düşündüğünüzü demeseydiniz.

Siz onun ailesine karşı eşinizi eleştirdikçe veya rahatsızlıklarınızı söyledikce onlar bunu ters anlayabilir.

Haliyle siz haklı iken haksız duruma düşebilirsiniz ya da daha çok anlaşmazlıklara sebebiyet verebilirsiniz.

Tabi olayı haklı/haksız diye indirgemek hoş değil,zira bir tartışma/anlaşmazlık çok uzuyorsa her iki tarafta da çözülmesi gereken durumlar vardır.

Anladığım kadarıyla sizde biraz baskın karakterlisiniz,eşiniz de...

Bir de diğer bir önerim; evlilik ortak paydalar, ortak fikirler üzerine kurulursa o evliliğin temeli sağlam olur.

Ev idaresi-ev yönetmeni-ev reisi adı altında tartışmalara girmeniz evliliğiniz için çok kırıcı ve anlamsız.

Maaş kartları ya ortak olur ya da herkesin kendinde kalır. Bunun bile tartışması olması hoş olmamış.

Özellikle çalışan bir bayanın kendi kartını eşine vermesini çok anlamsız buluyorum kendi adıma.

Bir arkadaşımızın dediği gibi, bir uzmandan yardım almanız daha akıllıca olacaktır.

Çünkü anlaşmazlıklarınızın temeli iletişim problemi ve kişilik çatışması gibi görünüyor.

Uzman yardımı aldıktan sonra dingin kafayla ayrılık konusunu düşünmeniz daha sağlıklı karar vermenizi sağlayacaktır.

bu sabah eşimle çok kötü tartıştık.ben daha 5 aydır çalışıyorum.eşimle aynı kurumdayız.o 600 milyon maaş alıyor ben onun üç katı..eşim sadece akşam birkaç saat nöbete gidiyor geliyor.bense sabah 8 akşam 5 çalışıyorum..ben aylığımı alır almaz evin masraflarını yatırıyorum..eşimse sadece kredi kartını yatırıyor.üstü kendinin.artı haftada bir gittiği bir iş var şoförlük..ordan da aylık 1000 lira gibi bir ücret alıyor.bununlada işte kredisi var.onu ödüyor.üstü harçlık..başta bana evin masrafına ek olarak kredimi de ödersin demişti.ses etmedim.çünkü kredi kartı ödemesi yüklüydü.ama hiçbir ay krediyi ödeyecek kadar para kalmadı elime..şimdi birde oğlum kreşe başladı aylık onunda bir ödemesi var.didinip duruyoruz herkes gibi.konuya gelince..daha önce ev hanımıydım ve giyimi ona göreydi..hani günlerimiz falan olurdu.şıkıdım şıkıdım şeyler..incikli boncuklu.işe başlarken bir iki sade kıyafet aldım kendime..yaz geçti..şimdi kış geldi..geçenlerde mağazaya gittik.iki yane bluz aldım kendime biri kırmızı biri krem..kremi deolu çıktı ama mağaza uzak olduğu için daha geri veremedim..havalarda soğudu..şimdi başka birşeyim olmadıı için hergün kırmızı bluzu ve siyah eteğimi giyiyorum..eşişm bu sabah hadi hazırlan geç kalıyorsun diye sıkıştırıyordu..bende deim siz hazırlanın ben nasıl olsa kırmızı bluzumla eteğimi giycem..artık midem bulandı sürekli aynı şeyi giyiyorsun dedi.bende bozuntuya vermeden dolabımdakileri tek tek gösterdim..hiçbirini uygun bulmadı..(gerçekten de kamu kuruluşunda giyilebilecek şeyler değiller..)birde kapalıyım..hani, bayan içinde giydiğim için kısası var..kolsuzu var..öyle işte..bende sinirlendim..eee al da bende giyiym dedim.aldında alma mı dedim dedi..alma demiyorsun ama bir parça bişey alsam kart çok geldi diye sürekli mızırdıyorsun..(sanki kart benim bir parça kıyafetimle patlama yapıyor..)dedim.çalışıyorsun al kendine dedi..çalışıyorum ama elime para mı kalıyor nasıl alıym dedim..al işte dedi..öyle diyorsun ama ay başında da krediyi ödeyecek para kalmayınca kaçgün surat ediyor başıma kakıyorsun dedim.sinirlendi..verme bundan sonra istemiyorum dedi..vermem tamam evin masraflarına da karışma dedi..tamam dedim.zaten sen bizim hertürlü massrafımızı karşılamak zorundasın hem kendine baktırıyorsun hem para yetmeyince homurdanıyorsun..akşama kadar kahvede poponu büyüteceğine bir iş daha bulda evini geçindir dedim..tama verme dedi..kendi kendine küfürler etti..sustu..arkadaşlar siz tarafsız bakabiliyorsunuz ben haksız mıyım?üç senedir su faturası ödememiş..altı aydır elektrik ödenmemiş..bakkalı devraldığımda 900 milyon du..ben bi taraftan açık kapatayım diye uğraşıyorum..akşam eve gidiyorum yemek yoksa surat ev bal dök yala olmamışsa surat..ee benim canım yok mu?aqrtık hiçbir yere ödeme yapmayı düşünmüyorum..kendi harcamalarımı çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayıp gerisini birikim yapıcam..yanlış mı düşünüyorum...??

off inanamıyorum ya bu ne demek adam resmen zamanı var 15 bini alınca bırakıcam seni diyor ne çekiyorsun canım bu şerefsizi

hmmm anliyorum peki önceden sen bu adamla flört yasamadinmi keske evlenmeseydin o zaman yaa....

flört dönemi çok kısa oldu.2 ay içinde nişanlandık 1.5 yıl nişanlı kaldık.az buçuk sinirli olduğunu belli etmişti ama işte hep düzelir diye bekledim.

onunla gitmeyi ben istemedim ki aksine en yoğun olduğum gündü.aynı zamnda okulda toplantıda yapılmştı zaten akşam 7 gibi gelebilmştm eve.yorgun olursam gelmem demiştm zaten.ama birlikte gitmek istiyormuş havası verdi bana.galayana getirip evden çıkıverdi.içimde birikenler de patlayıverdi işte...

kaç yıllık evlisiniz merak ettim

birbuçuk yıllık evliyim.

hayır eşim burda ilk defa gitmek istedi zaten karşı çıkmadımki.kendi beni de götüreceğini söylemişti ben gitmeyi istemedim ayrıca hele bi o saat olsn düşünürüm demiştim.bu arada buralı arkadaşlarıyla kahveye takılmaya başlamştı son zamanlarda.bu da benim hoşuma gitmediği için dile getirmiştim.bana yalan söyleyip kahveye gideceğini düşündüm.artık günahı sevabı ona....ayrıca yaptığım işi ve çocuklarımı(öğrencilerimi) çok seviyorum.problemim işimle alakalıı değil.çok iyi şartlardan gelince ilk zamanlar alışmak zor oluyor.ki kavgaya hangimizz alışık olabilirizki.bi hafta boyunca okulda kavga evde kavga vardı.bunalmıştım.patladım...

evet farkındayım.eşim de burda hem de benim için.ama onun koşulları daha iyi.öğrenci potansiyelinden mekanın imkanlarına kadar.aynı zamnda arkadaş ortamı da çok samimi iyi yani.bu beni sevindiriyordu ilk zamanlar.ama son zamanlarda bu arkadaşlarıyla kahvelere takılmaya başladı.eşim gitmeyince aptal insanlar sen layt erkeksin bilmem ne gibi sözler söyleyerek yanlarına çekiyorlardı.sinir olmuştum onun çevresine zon zamanlarda.izmirdeyken dahi akşamları yalnız bırakmamaya çalışırdı beni şimdi böyle bir yerde sık sık çıkmaya başlayınca...ayrıca nerdeyse günde 3-4 kez elektrik kesintisi oluyor.akşamları biraz yalnız kalmaktan çekiniyorum ne bileyim işte böyle...ama sanırım son tepkim çok ağır olmuş.birikim...

maaş kartını ona niye veriyomuşsun o davanda haklısın verme..
kurdugu cümle çok yanlış.. ama sinirle demiştir onu.. bazı insanlar öyle en son söylenecek şeyi ilk başta derler..
senin hatan burda şu.. görümcene söylemişsin.. görümcen ne yapabilirki huyunumu değiştircek .. hayır.. neden bilsinler..
eger biraz bencilseler zaten seni kötü bilirler kardeşlerini değil.
birde maç olayında abartmışsındır ..
erkek bu maça gitmek ister.. senin halı saha maçında zaten işin ne.. gidip izlesen nolacak..
şöyle düşün erkek arkadşları maç izlicek senin eşin karısıyla gidecek.. oda bir erkek.. maça eş getirmesi arkaşları dalga geçmezlermiş şakayla karışık aralarında.. :)
alıntı yaptıgım arkdaşında dediği gibi bu olaya verdiğin tepkiii sanki eşin bi kadınla gece yemeğine gitmişte eve sarhoş gelmiş :))) yani böyle bir olaya bu tepki ancak verilebilir ama sen bu olaydan eger bu tepkiyi verirsen eger Allah göstermesin eşin daha büyük bir hata yaparsa napacaksın bu sefer adamımı camdan atacaksın... Avukatımı eve getireceksin..
Sussan konuşmasaydın ona daha büyük ders olurdu bence..

böyle bir nedenden boşanma lafını agzına bile alma bence..
İyi düşün ve üzülme her evlilikte olur böyle şeyler..[/QUOTE]

haklısın görümceme söylememem lazımdı.ama onunla çok iyi anlaşırdık.bilirdi yaşadıklarımı.yanlış anlamaz ve kimseye söylemez bilirim. o da haklıymış tepkim ağır olmuş yeni yeni anlıyorum ama çok biriktirdim.konuşmaya çalıştıkça beni susturmuştu oysa eşim.zaten bu konuları konuşturmuyor bana.nasıl hallocak bilemiyorum...

off inanamıyorum ya bu ne demek adam resmen zamanı var 15 bini alınca bırakıcam seni diyor ne çekiyorsun canım bu kkkkkkkkkkkkkkkki

evet canım aynen öyle .canımı acıtacak cümleleri özellikle seçiyor.yapısında bu var zaten.en nefret ettiğim konu da bu benim.bildiği için bana saldırıyor resmen.dün de dalga geçer gibi mal paylaşımımızı yapalım da mahkemeye başvuralım dedi.(artık hayatımda yoksun dediğim için)onun söylediklerini ağzından sinirle çıkmış kabul edecem ama ben siniirlenince cümlelerime dikkat edecem.kim başarabilr ki...

Meraba bende 4 yillik evliyim balayinda esime bence bu evlilik uzun surmez gibi birsey dedim sonra pisman oldum baristik falan. Sonra ara da tartismalarla evlilik biraz duzelmeye basladi.Ben biraz sikilgan ve sabirsiz biriyim bazen cok sikildim esimden ayrilmayi dusundugum zamanlar oldu. Sonra seviyorum mutluyum genelde diye unuttum gitti. Bir yandan da cesaret edemem diye dusundum. Sonra pisman olmalarim coktur. Simdi biraz dallanip budaklandi olay hatta bir. Kere ruyamda ayrildigimiz icin asiri rahatlamis ve mutlu bir ruh haliyle ohh cektim uyaninca hayirdir dedim pek deil :/. Ben cocuklari pek sevmem esim seviyor ve evlendigimizden beri cocuk istiyor bu da bir problem. Bir yandan bunlarn hepsi cozulmeyecek seyler deil yibi ama cozemiyoruz ist bende mi bir problem var acaba diyorumsevmeyi beceremiyormuyum ona haksizlikmi ediyorum seviyorum da offfff bilmiyorum ayrilma fikri kolay geliyor ama uygulamasi zor ve sonrasi bir de ayni isyerinde calisiyoruz o kadar sevgim bitmedi amaazaldi sanki ne yapsam bilmiyorum.

Iste boyle yeni konu da acamiyorum o yuzden buraya yazdim konu sahibinden de ozur dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…