Bir ev meselesi..

anneme yakin oturuyorum sayilir. 2 km aramiz, eski evim 400 metre mesafedeydi.

bu senin ailene bagli. biz hep avantajini gorduk yakin oturmanin, ama ayni sokakta oturmak istemezdimyine de,komsuluk iliskisi gibi de olmamali ama yakin olmali.

Sizin aile yapınızla alakalı. Ablam annemlerle aymı apartmanda yaşıyor. Benim ailem hayatta öyle gidip rahatsız etmezler. Ablam yemeğe çağırdığında bile rahatsız etmeyelim siz gelin derler. Çok faydalarını gördü ablam ve en ufak dezavantajını görmedi. Çocukları bırakmak istediğinde iki kat aşağıda. Şimdi biz de tayin isteyeceğiz inşallah yaza. Ben de istiyorum yakın olmak.

Ailenizi siz tanırsınız en iyi. Eğer rahatsızlık duyacağınızı düşündüğünüz şeyler varsa canınız ciğeriniz de olsa tavsiye etmem.

Aynı bina olmasın.aynı sokak birkaç bina uzaklık falan olabilir.kesinlikle aynı bina olmasın bu kadar diyorum.15-20 dk mesafesi olan bir yer ideal.kendi ailemle bu şekilde oturmak isterdim.

Karsi daire, alt kat, ust kat, ayni site olmasi bence iyi degil. Kendi adima cocuklarimi istemedim. Balkonunu gormeyecek sekilde bir kac sokak otesi iyidir. Elbette ailenizi siz daha iyi tanirsiniz. Eger zirt pirt cat kapi ugrayacak veya hadi gelin deyip huzur kacacaksa, sehrin en uc noktasinda oturun. Mutluluklar dilerim...

Merhaba hanımlar. Uzun süredir sormak istediğim bir soru var. Nişanlıyım, yakın zamanda evleneceğim. Şu an ev bakıyoruz ama nişanlım benim aileme yakın yerden ev tutmak istiyor ( yakın dediğim aynı bina da olur çevresindeki binalar da olur) . Bana da en başta güzel geldi ama korkuyorum da .Öğretmenim( özel bir okulda) şu an KPSS ye hazırlanıyorum ve ben tek kalmayı da seviyorum evde kalıp ders çalışmak isteyebilirim acaba gelip gitmediniz diye sorun olur mu. Yani evlenip ailesine yakın oturan varsa iyi kötü neler yaşayabilirim acaba. Evet olumlu yönleri var ama olumsuz yönlerini de yaşayanlar var mı? Sizce aileye yakın mı olunmalı yoksa normal bir uzaklıkta mı olunmalı.. kafamda deli sorular..🥴 Hem istiyorum hem istemiyorum.. Fikir lazım ve yaşayanlardan tecrübe.
Aileye bağlı. Ben annemle aynı binadayım 1 haftadır falan gidip gelmiyoruz. Az önce tam 1 buçuk saat telefonla konuştuk. Dedim anne yol çok uzun gelemiyorum kusura bakma böyle telefonda konuşuyoruz 😂 arada bir sitem ediyor tabi. Ama ben anneme rn başta söyledim. Sana misafir gelince bana amcan geldi dayin geldi diye çağırma. Benim evim burası. Sana gelen şöyle bir banaa uğramasın. Herkesin misafiri kendine. He misafir için yardım gerekir o zaman gider ne gerekirse yaparım.. Ama şöyle bir güzelliği var. Mesela sabah erken bir yere gidicem çoğun uykusu bolunmesin diye onda uyuyor. İşim var mesela servisten o alıyor. Çocuğum sürekli anneannesi ile beraber aynı evin içinde olmasada bu gelişimi için çok iyi. Mesela geçen sabaha karşı 4 de aradı hastalanmış. Hemen alıp acile götürdüm. Geri eve döndük ben ordan oraya bölünmemis oldum.
Mesela perdelerini yikamam gerek annemin. Atiyorum makineye diyorum bitince ara beni çıkıyorum evime. Bitince gidip takıyorum. Çalışıyorum diyelim. Akşam ne yemek yapacam derken annem 2 küçük tencere yemeği veriyor elime. Yani bir birimize hep faydamız oluyor.

En sevmediğim bazı akraba tipleri. Ben daha önce başka mahalledeydim. 1 kere evime gelmeyen kişiler anneme gelince aaa cikom nerde. Yanlışlıkla onlar varken insem sen niye gelmiyorsun. Geçen evden çıktım biri diyor biz geldik diyemi kaçıyorsunuz dedim siz anneme gidiyorsunuz biz kendi evimizden geliyoruz.
Anneme gelmişken bize uğramaya kalkanlar oldu onlarda arayinca evde değilim yada şimdi şuraya çıkıyorum diyorum. Aynı apartmanda ailesi ile yaşayan kişilere gitmiyorum ben bu yüzden. Ya gidiyoruz gençler oturup sohbet edecek. Anası babası kaynanasi torunu tombalagi. Ya size gelsem sizin kapıyı calarim. Eğer bu dengeyi koruyamayacaksanız uzulursunuz. Ama çok güzel yanları var özellikle çocuk olunca. Mesela ne zaman güzel bir yemek olsa özel birşey. Oğlum hemen anneannesini arar gel annem mantı yaptı falan diye. Dışarı çıkarım bir şeye ihtiyaç varmı diye gelirken alışverişini yaparım. Ama kv olsa olmazdı. Çünkü kadın ben yokken bize gelir evi yakın gece kalır. Ben yokken odaların icinde cekmecelerin içinde. Mutfağın içinde ve ben nutfagimda birinin yemek vs yapmasından hoşlanmam zor biriyim kabul ama annem asla bunu yapmaz mesela. Evinde yapar getirir.gerçi o da benimle aynı huya sahip belki ondan.

Aileye göre değişiyor bence bu.
Bende aileme yakın oturuyorum yürüme mesafesi.
Hiç bir sorun yaşamıyoruz.
Bazen yemeğim olmuyor ya annemden alıyorum ya da orada yiyip kalkıyoruz, hasta olup evdr yattığımda hemen bir çorba geliyor annemden mesela 😊
Belki en çok yararını çocuk olunca görücem ki bu nedenle yakın olmayı tercih ettik.
Dediğim gibi avantajları da var😊

Merhaba hanımlar. Uzun süredir sormak istediğim bir soru var. Nişanlıyım, yakın zamanda evleneceğim. Şu an ev bakıyoruz ama nişanlım benim aileme yakın yerden ev tutmak istiyor ( yakın dediğim aynı bina da olur çevresindeki binalar da olur) . Bana da en başta güzel geldi ama korkuyorum da .Öğretmenim( özel bir okulda) şu an KPSS ye hazırlanıyorum ve ben tek kalmayı da seviyorum evde kalıp ders çalışmak isteyebilirim acaba gelip gitmediniz diye sorun olur mu. Yani evlenip ailesine yakın oturan varsa iyi kötü neler yaşayabilirim acaba. Evet olumlu yönleri var ama olumsuz yönlerini de yaşayanlar var mı? Sizce aileye yakın mı olunmalı yoksa normal bir uzaklıkta mı olunmalı.. kafamda deli sorular..🥴 Hem istiyorum hem istemiyorum.. Fikir lazım ve yaşayanlardan tecrübe.
Ben yakin oturuyorum aramizda bi sokak var arada birileri gelince haberin olsun istersen sende gel diye ararlar onun disinda ailemin heo faydasi oldu hastalansam ise gidemesem annem geldi camasir assam yagmur yagsa aradim annem topladi disarda bisey unutsam annem farketse gitti aldi benim babam rahatsiz bazen ihtiyac durumunda babama ben baktim. Suan bebegim oldu kolik aileme yapisik gibiyim iyi ki yakin oturuyorum yoksa napardim cidden bilmiyorum. Evet bazen istemeden yapmak zorunda oldugunuz seylerde olabiliyo ama fayda zarar tablosu olsa kesinlikle kat kat fayda agir basar

Back
X