Bir ev meselesi..

Biz yakiniz ama yurume mesafesi degil aracla 10 15 dakika. Size gelelim mi diye aradiklarinda etrafi toplayacak cat kapi gelemeyecek olmanin verdugo rahatlikla yasayacak mesafe. Ben seviyorum bu halini
Sanırım bende böyle bir hayat istiyorum ailemi her ne kadar sevsemde kendime ait alan kendi yuvam evim olduğunu hissetmek istiyorum 🙄

Sakın kendi aileniz bile olsa yakın oturmayın.
Eşinizin ailesine de yakın olmasa iyi olur.
Mesafe her zaman iyidir.
Evlilik hayatınız da mutluluklar dilerim.
Teşekkür ederim. Şimdiye kadar ailemden hiç uzak kalmadığım için bu konuyu açarken kafam çok karışıktı şu an netleşti sayılır ☺️ Ben de herzaman mesafe olmasından yanayım her iki tarafa da.

Yürüme mesafesi 20 dk çok iyi bana göre :) benim dediğim yürümeye 2 dk falan yada aynı bina. Benimde evcil hayvanlarım var o yüzden yakın olmaya sıcak bakıyordum ama olumsuz yönleri de var. Ailemle aram iyi sorun şu ki ben kendime ait alan da istiyorum evlendiğimde acaba bu kendi alanıma çok dahil olurlar mı. Onu bilmiyorum işte.
Evcil hayvanın varsa mutlaka yakın mesafe seç canım. Dip dibe oturmak zorunda değilsin. Biraz benim gibi yürüme mesafesi koyarak bir ev baksan?

Merhaba hanımlar. Uzun süredir sormak istediğim bir soru var. Nişanlıyım, yakın zamanda evleneceğim. Şu an ev bakıyoruz ama nişanlım benim aileme yakın yerden ev tutmak istiyor ( yakın dediğim aynı bina da olur çevresindeki binalar da olur) . Bana da en başta güzel geldi ama korkuyorum da .Öğretmenim( özel bir okulda) şu an KPSS ye hazırlanıyorum ve ben tek kalmayı da seviyorum evde kalıp ders çalışmak isteyebilirim acaba gelip gitmediniz diye sorun olur mu. Yani evlenip ailesine yakın oturan varsa iyi kötü neler yaşayabilirim acaba. Evet olumlu yönleri var ama olumsuz yönlerini de yaşayanlar var mı? Sizce aileye yakın mı olunmalı yoksa normal bir uzaklıkta mı olunmalı.. kafamda deli sorular..🥴 Hem istiyorum hem istemiyorum.. Fikir lazım ve yaşayanlardan tecrübe.
Ailemle aynı sitede oturuyorum ve aklınız varsa birazcıcık uzak olun diyorum. Benimkiler habersiz gelmez, kapı çalmadan girmez, eşim evdeyse rahatsız etmez. Buna rağmen az da olsa mesafe iyidir.

Evcil hayvanın varsa mutlaka yakın mesafe seç canım. Dip dibe oturmak zorunda değilsin. Biraz benim gibi yürüme mesafesi koyarak bir ev baksan?
Öyle yapıcam bende yani en azından 10 dk yürüme mesafesi olmasına dikkat edicem ☺️ Teşekkür ederim

Şimdiden konuşuyoruz hayır diyorum tabiki sürekli sürekli gelecekmisiniz olurmu öyle neden evleniyorum o zaman diyorum 🤭 hatta bazen konuşmalarımdan kırılıyorlar kırmamaya çalıştıkça.

Direk anlatmaya çalışmayın sadece karar verip uygulayın. Detaylı dert anlatmaya çalışınca illaki alınacak bir nokta bulurlar. Hemen büyüttük, emek verdik, istemiyor moduna girerler.:KK48:

İleride özellikle çocuk olunca size bir nefes olurlar. Şu anda evliliğe tek başınıza adapte olmak için kendi kararlarınızı alın.

Direk anlatmaya çalışmayın sadece karar verip uygulayın. Detaylı dert anlatmaya çalışınca illaki alınacak bir nokta bulurlar. Hemen büyüttük, emek verdik, istemiyor moduna girerler.:KK48:

İleride özellikle çocuk olunca size bir nefes olurlar. Şu anda evliliğe tek başınıza adapte olmak için kendi kararlarınızı alın.
Öyle yapmaya çalışıyorum bende zaten teşekkür ederim dikkate alıcam☺️☺️

Sizin ailenize yakınsa bir binadan diğerine geçeceksiniz sanırım. Sıkıntı olmaz, neden olsun ki? Aile ilişkileriniz önemli burada. Aileniz nasıl? Ama neden önce sınav, sonra evlilik değil. Evde sürekli tek ders çalışıp ev işi yapıp, maddi ona bağımlı olmayı neden kabul ediliyorsunuz ki?
Çalışan bir kadınım ekonomik özgürlüğüm var ama maddi olarak 1 sene çalışmasa ne olacak ?Hastalik var saglik var evlilik demek her şeyi paylasmak demek zaten..

Çalışan bir kadınım ekonomik özgürlüğüm var ama maddi olarak 1 sene çalışmasa ne olacak ?Hastalik var saglik var evlilik demek her şeyi paylasmak demek zaten..
KPSS ye hazırlananlar bilir aslında ne kadar zor bir süreç olduğunu hem çalışıp para kazanmak hem sınava çalışmak zor üstelik yıllardır süren ilişki varsa bunun sorumluluğu da oluyor. Zaten nişanlım hep destekçi bir ara dersaneye gitmiştim okurken şimdi diyor istersen Tekrar git sadece sınavına odaklan yaparsın diyor. Ama çalışmazsam el elinde heder olacağımı düşünen de var böyle. Anlamadığım şey evlenmek bir hayat paylaşmak demek. Bende çok istedim evlenmeden atanayım kafam rahat olsun ama öyle olmuyor maalesef :(

Demek istediğim tamamen farklıydı, evlilik ortaktır vs bu tamamen farklı bir durum. Konu sahibi için bahsettim. Siz üstünüze neden alındınız anlamadım, benzer bir durumda olmanızdan mı?
Yeni evli olmak kolay değil, bir evden karşı daireye geçse bile aynı şey değil. Ev arkadaşı almak bile zor bir karar. Evlenmeden, aile evinde hazırlanıp sınava girmek daha kolay- eğer aile destekler ve çalışmaya zorlamazsa. Baştan çalışmazken evlenmekle, evlendikten sonra çalışmaya bir şekilde ara vermek ve birbirini desteklemek farklı şeyler. Ne olursa olsun evliliğe adım atarken birine maddi manevi güvenip geleceğini garanti etmeden, onunla yaşamak kolay değil. Tamamen şans işi. Eğer olur da evlilikte problem yaşanırsa o sıkıntı ile ne sınava çalışılır ne başka bir şey.

5-6 dakika mesafedeydik 2 sene önceye kadar.
İyi mi kötü mü bilmiyorum.
Onlar çok gelmezdi ama eşim yoğun çalıştığı için benim gitmemi beklerlerdi.
Evden ayrılmışım gibi davranmadılar, başlarda bunaldım biraz.
Ama çocuktan sonra da iyi oldu.
Yürüyüşe diye çıkıp uğrayacak kapının varlığı güzelmiş derken taşındılar.
Şimdi yine aynı mesafeyi isterim.
Oğluma annem baktı, mesela çocuk uyanmadığı zaman çağırırdık yakın olsaydık, o gün bizde takılırlar veya uyanınca alır evlerine geçerlerdi.
Basit gibi görünen büyük kolaylıklar bunlar.

Ama aynı apartman çok sıkıntı.
Aile yapılarınıza bağlı.
Annemin kim geldi, nerden geldiniz, daha yeni görüşmediniz mi gibi lüzumsuz soruları çoktur.
Evler birbirini görmeyecek kadar mesafe şart bizim için.
Karşılıklı daire büyük konuşmayayım, muhtaç olmadıkları sürece mümkün değil, depresyona girerim 3 günde.

Her iki tarafa da uzak olmak daha iyi cok uzak değilde çat kapı gidip gelemeyecek kadar..

Merhaba hanımlar. Uzun süredir sormak istediğim bir soru var. Nişanlıyım, yakın zamanda evleneceğim. Şu an ev bakıyoruz ama nişanlım benim aileme yakın yerden ev tutmak istiyor ( yakın dediğim aynı bina da olur çevresindeki binalar da olur) . Bana da en başta güzel geldi ama korkuyorum da .Öğretmenim( özel bir okulda) şu an KPSS ye hazırlanıyorum ve ben tek kalmayı da seviyorum evde kalıp ders çalışmak isteyebilirim acaba gelip gitmediniz diye sorun olur mu. Yani evlenip ailesine yakın oturan varsa iyi kötü neler yaşayabilirim acaba. Evet olumlu yönleri var ama olumsuz yönlerini de yaşayanlar var mı? Sizce aileye yakın mı olunmalı yoksa normal bir uzaklıkta mı olunmalı.. kafamda deli sorular..🥴 Hem istiyorum hem istemiyorum.. Fikir lazım ve yaşayanlardan tecrübe.
Benimde hayalim öyle ama benim eşimde kendi ailesi tarafında istiyor bende buna sinir oluyorum aklın varsa tut senin ailen sonuçta açıklamanı yaparsın uğramadığın zamanlarda

Bende bundan korkuyorum aslında kendisi çok istiyor ama ya bir gün sıkıntı olursa bu yüzden kavga etmek tartışmak hiç istemem 🙄 o yüzden fikir almak istedim çoğunluk da benim gibi düşünüyor en azından bir kaç sokak ötesi en iyi ihtimal gibi..
Aynen yani kapıdan pencereden bakıldığında görülmeyecek mesafede ol özeliniz olsun bence de

Her iki tarafada mesafeli olmak iyidir ayni bina asla diyorum kendi ailende olsa. Esin eve gec gelir bilirler mesela seni yanliz birakmak istemezler sen yanliz kalmak istesende. Tartisirsiniz bilirler. Daha cok bir arada olmak gerekir sıkıcınyani. Aileyle bukadar icli olunacaksa evlenmenin bir anlami yok bana göre. He birde yeni evliyken annen herseye yardim edeyim adi altinda evdeki herseye karismak isteyebilir. Ama sen kendin duzenini kurmalisin kendi evinde bilmem anlatabildimmi orasi sizin ozel alaniniz evlilik kimse karismayinca cok guzel:)

Yan apartman olsa hadi bi nebze oluru var da aynı apartmanda helekı aynı katta olmak asla olmaz... Yarın sen olmazsan eşin yüz göz olur

Burada ki kural şudur;
Kaynanadan uzak dur, çünkü ev ev üstünde olmaz.
Annenle yakın ol, çünkü o kız annesidir her şey serbesttir ve yapılanlar göze batmaz.
Yani uzak otur diyen az olur.
Tecrübeyle sabittir, her iki aileye de eşit mesafede olun. Ama kapılarınızı kapatmayın ve her iki aileye eşit olun.

Rahat edemem diyorsanız orta mesafeli bir yer tutarsınız.

5-6 dakika mesafedeydik 2 sene önceye kadar.
İyi mi kötü mü bilmiyorum.
Onlar çok gelmezdi ama eşim yoğun çalıştığı için benim gitmemi beklerlerdi.
Evden ayrılmışım gibi davranmadılar, başlarda bunaldım biraz.
Ama çocuktan sonra da iyi oldu.
Yürüyüşe diye çıkıp uğrayacak kapının varlığı güzelmiş derken taşındılar.
Şimdi yine aynı mesafeyi isterim.
Oğluma annem baktı, mesela çocuk uyanmadığı zaman çağırırdık yakın olsaydık, o gün bizde takılırlar veya uyanınca alır evlerine geçerlerdi.
Basit gibi görünen büyük kolaylıklar bunlar.

Ama aynı apartman çok sıkıntı.
Aile yapılarınıza bağlı.
Annemin kim geldi, nerden geldiniz, daha yeni görüşmediniz mi gibi lüzumsuz soruları çoktur.
Evler birbirini görmeyecek kadar mesafe şart bizim için.
Karşılıklı daire büyük konuşmayayım, muhtaç olmadıkları sürece mümkün değil, depresyona girerim 3 günde.
aynen benim annem de meraklıdır nerden geldi nereye gitti
bi dönem maddi sıkıntı çektik açar dolabıma bakardı ne var ne yok diye... o iyi niyetinden ama ben acayip bunalırdım. anahtarım vardı eşim varken kapı çalar yokken açar girerdi

Back
X