Aynen öyle ben asla haklı mıyım,haksız mıyım diye sormadım.ilk mesajı yeniden okudum, hiçbir yerinde ev sahibim mi haklı ben mi haklıyım diye sormuyor.
beni çıkarabilir mi diye sormuş.
hukuki açıdan da çıkaramayacağına dair bilgiler verildi zaten.
şu aşamada adamla zıtlaşmak yerine orta yol bulmak en mantıklısı. çünkü tekrar ediyorum birden fazla dairesi olan adam neyi yapabileceğini, neyi yapamayacağını biliyordur. zıtlaşsa da adam hukuki anlamda bişey yapamaz eşyasız kiralamış çünkü ama aynı apartmanda olduğu için huzur bozan şeyler yapabilir ve bunu kimse istemez.
tamam evi için plan yapmasına yapsın ama bunu yaparken içinde bir kiracı olduğunu, kiracı ile de arasında bir ticari ilişki olduğunu ve bu ilişkiyi hangi durumlarda sonlandırıp hangilerinde sonlandıramayacağını unutmasın.
İnşallah. Allah yardımcınız olsun. Kolayca hallolur inşallah siz de sağolunAynen dediğiniz şekilde oldu bana yazılı ihtar gelmedi.
Zaten sizin gibi bir kaç kişi daha yazdı çıkartamaz,kontrat yenilenir diye.
Ama ben kötü olmak istemiyorum adamla,hemen altımda oturuyor.
İnşallah yokuşa sürmezde orta yolu buluruz.
Çok sağolun :)
Hay ağzın bal yesinYa bakın burada düzenli bir şekilde kiracısını ödeyen bir hanım var. 10 yıl dolmamış. Mülk sahibine saygısızlık yapmamış. Mülk sahibine fazla vergi kesilmesin diye bile düşünmüş. Ev sahibinin bu saçma talebine sinirlenmekte çok haklı bence. Ha siz ev sahibini de haklı bulabilirsiniz orası ayrı. Ama konu sahibi kızılması gereken kişi değil. Geçenlerde bir kadın 12 yıldır oturuyorum sıkıyorsa çıkartsın diyordu. Ona kızabilirsiniz mesela.
Aynen mevzu çok başka ama bazen anlaşılmıyor demek ki. Siz üzmeyin kendinizi inşallah hallolurHay ağzın bal yesin
İsteyen beni haksız görebilir sorun yok kanunen ben haklı mıyım değil miyim önemli olan o.
Bencesi,sencesi olmasın diye kanunlar var zaten.
sen rahat ol sadece zıtlaşma adamla, yeterli. yasalar senden yana zaten. yasalar olmasa herkes kafasına göre kiracı çıkarır kimse ev kiralayamazdı yani. muz cumhuriyeti değil burası, her iki tarafın da hakları var. sadece insan ilişkilerinin iyi olması adına zıtlaşmamak en mantıklısı.Bende zaten ev sahibim için kötü biri demedim ki.
Bir mesajımda kötü biri değil bile yazdım hatta.
Ve yine aynı mesajda zıtlaşmak istemiyorum da yazdım.
Neden adamın evine çöreklenmişim gibi davranılıyor anlamıyorum.
Şu an dediğin gibi panik halindeyim sadece.
Çünkü il dışındayım,bütün planımıda yapmıştım.
Sadece hakkımı öğrenmek için konu açtım buraya.
İlla konu sahibine saldırılacak ya.
Yok yok diyorum ya adamla asla zıtlaşma gibi bir niyetim yok zaten.sen rahat ol sadece zıtlaşma adamla, yeterli. yasalar senden yana zaten. yasalar olmasa herkes kafasına göre kiracı çıkarır kimse ev kiralayamazdı yani. muz cumhuriyeti değil burası, her iki tarafın da hakları var. sadece insan ilişkilerinin iyi olması adına zıtlaşmamak en mantıklısı.
ben vergi konusunu anlamadım, onun seninle ne alakası var?Hay ağzın bal yesin
İsteyen beni haksız görebilir sorun yok kanunen ben haklı mıyım değil miyim önemli olan o.
Bencesi,sencesi olmasın diye kanunlar var zaten.
İşte işlem türünü konut kirası diye seçip,transfer edince vergi kesiliyormuş.ben vergi konusunu anlamadım, onun seninle ne alakası var?
adama yolladığın para transferinde zaten yollanan paranın kira ödemesi olduğuna dair bilgi yer almıyor mu?
ben enpara'dan konut kirası şeklinde transfer seçeneği var onu kullanıyorum. açıklama kısmına da apartman adı, daire bilmem kaç, aylık kira bedeli yazıyorum. zaten ödediğim tarih dekontta da yazılı, banka kayıtlarında mevcut.
vergi senin problemin değil.
Bakın ben zaten öğrenci değilim.Okulum zaten bitti mezun olduğum şehirde çalıyorum.Eylülde okula dönmeyi düşünüyorum.Okul olayı bundan ibaret.
Siz o zaman bir evi boş kiralayın sonra ev sahibi ben evi eşyalıya çeviricem çık dedin,sonra teşekkür edin.
Bunun Almanyadan oğlum gelecek,kızım evleniyor çık demekten farkı ne pardon?
Ben kimseye saldırmıyorum ayrıca.
Sadece beni istediği gibi evden çıkarabilir mi bunu öğrenmeye çalışıyorum.
Yan benim derdim haklı,haksız mevzusu değil.
Haklı ya da haksız olmamın benim durumuma bir faydası yok çünkü.
Kanuni olarak hakkımı öğrenmeye çalışıyorum sadece.
Allah aşkına şuraya laf sokmak için yazmayın.
Çünkü bana bir faydanız olmadığı gibi konu dağılıyor.
Benim derdim çok basit başıma böyle bir durum geldi beni çıkarmaya hakkı var mı yok mu?
Bu ya bu kadar.
Neden olayı dallandırıp,budaklandırıp saldırıyorsunuz?
Yo tam tersi ben kumtorbası olduğumu düşündüm bir an bu konuda.Ben yazımın sonuna zaten cevabımı yazdım, siz anlamadım neden ama orayı alıntılamamışsınız. Tekrar yazayım okumadınız galiba “Cevaba gelince ev sahibi sizi kafasına göre çıkartamaz ama aynı apartmandaymışsınız huzursuzluk yaratabilir bu durum. O yüzden suyuna gitmeniz yararınıza olur”
Ayrıca sakinleşip öyle yazın lütfen. Size saldırdığım falan yok sinirden gözünüze perde indi galiba. Ruh haliniz de beni zerre ilgilenemiyor. Foruma yazıyorsanız sinirlerinize hakim olmak zorundasınız. Kum torbanız değiliz zira.
Yo tam tersi ben kumtorbası olduğumu düşündüm bir an bu konuda.
Garip bir şekilde eleştiri aldım çünkü.
Ben buraya ev sahimi kötülemeye gelmedim,ev sahibim kötü de demedim.
Kanunen hakkı var mı yok mu onu öğrenmeye geldim.
Konu sahibi eleştirilirken anafikirden uzaklaşılmasa böyle şeylerde yaşanmayacak aslında.
Mesela esajınızın sonunda "ev sahibiniz makul birine benziyor ama sizin için aynı şeyi söyleyemiyeceğim" yazmışsınız,bu bana göre saldırıdır,tahrik etmedir.
Makul olmayan yanım ne tam olarak?
Panik olmam mı,ev sahibine sinirlenmem mi?
Bunlar gayet insani şeyler.
İnsanız ya hani bizde,robot değiliz ya.
Siz hiç mi sinirlenmiyorsunuz?
Ben burada ev sahibine saydırmadım,hakkında atıp tutmadım.
Bir anda kafasına göre bir bahaneyle çıkartmak istediği için sinirlendim sadece.
Bu kadarına da hakkım olsun bir zahmet.
Üstelik bunda teşekkürlük bir durum da yok,çünkü yaptığı şeye hakkı yokmuş bunuda öğrenmiş oldum buradan.
Konu açma amacımda yine söylüyorum bunu öğrenmekti zaten.
Burası bir forum evet,fikir almak için yazıyoruz buraya ama buraya bir şey danışmak için yazıyorum diye üyelerin beni yerden yere vurabileceği anlamına gelmiyor bu.
Sadece benim için değil,herkes için geçerli bu durum.
Bir insanı tahrik etmeden yorum yapmazsanız kimsede size sinirlenmez,tepki göstermez.
Eleştirmekle,taşlamak arasında fark var bence.
Konunun ruh halimle de alakası yok ayrıca,bu detaya yer vermenizi de çok gereksiz buldum.
Benim ilk mesajımda gerçekten ne gibi bir üslup problemi var gerçekten?Makul olmayan yanınız üslubunuz. Ev sahibinizle de burda yazdığınız gibi konuşursanız çok başınız ağrır, umarım gerçek hayatta da sinirinizi bu kadar herkese yansıtmıyorsunuzdur. Konu sahibinin üslubu da konudaki detaylardan biridir yalnız. Elbette insanım sinirleniyorum. Sinirlendiğimde sinirimi herkesten çıkartmıyorum sizden farklı olarak. Bu cümleden tahrik olabilmeniz de enteresan. Eleştiri kaldıramayan da konu açmasın bence. İlla sizin istediğiniz cümleleri yazacağız diye bir şey yok. Size kolay gelsin, negatif enerjinizle daha fazla boğulmak istemiyorum, iyi forumlar
Bana bu konuda hiçbir bildirimde bulunmadı, zaten işi de buİşte işlem türünü konut kirası diye seçip,transfer edince vergi kesiliyormuş.
İşlem türünü başka seç,ad,soyad yaz yeterli demişlerdi.
Onlar öyle diyince napim mecbur o şekilde yolladım bende hep.
Senin ev sahibi vergiden kaçmıyor demek ki
Valla ne bileyim işte benimkiler öyle istediBana bu konuda hiçbir bildirimde bulunmadı, zaten işi de bu
Tamam da burası bdv be kardeşim. Sinirimizi atmak, rahatlamak için yazıyor ve konu açıyoruz. Negatif enerjisini adama dökeceğine buraya döksün. Sinirsiz, ponçik insanın burada ne işi var neden konu açsın. Derdi olanın neden üstüne gidiliyor burda ben de bunu anlamıyorum. Öfke, panik, sinir her duygu var burada. Yani bu hatun buraya boşaltmayacak da adamın yüzüne mi boşaltacak sinirini zıplatan olayı? Biraz makul olmak lazım bence burada konu sahiplerine. Mesele canını sıkmış ki konu açmış, yazıp rahatlamak güzeldir.Makul olmayan yanınız üslubunuz. Ev sahibinizle de burda yazdığınız gibi konuşursanız çok başınız ağrır, umarım gerçek hayatta da sinirinizi bu kadar herkese yansıtmıyorsunuzdur. Konu sahibinin üslubu da konudaki detaylardan biridir yalnız. Elbette insanım sinirleniyorum. Sinirlendiğimde sinirimi herkesten çıkartmıyorum sizden farklı olarak. Bu cümleden tahrik olabilmeniz de enteresan. Eleştiri kaldıramayan da konu açmasın bence. İlla sizin istediğiniz cümleleri yazacağız diye bir şey yok. Size kolay gelsin, negatif enerjinizle daha fazla boğulmak istemiyorum, iyi forumlar
Merhaba. Konuya daldım biraz ama şunu sormak istedim. Oğlum evleniyor diye kiracı çıkarmak için açılan mahkemeler ne kadar sürer ? Sözleşme mayısta doluyor. Yasal işlemler şimdi başlatılacak.Sözleşmeniz devam ediyorsa çıkaramaz. Yalnızca ev sahibinin herhangi bir yakınının aniden gelişen bir olay sebebiyle o evde oturma durumu, veya yine öngörülemeyen bir sebep dolayısıyla evi satma durumu hasıl olduysa yasal fesih sürelerine uyarak sözleşmeyi sonlandırabilir. Olaydan anladığım kadarıyla bu ikisi de yok. Yani ev sahibinin haklı bir fesih nedeni de yok. Sözleşme bitim tarihinize kadar kirayı tıkır tıkır ödeyerek evde durabilirsiniz. Aman diyeyim hiçbir kira ödemesinin gününü kaçırmayın, bu sebeple size iki kere ihtar çekerse bu da haklı bir fesih sebebi teşkil eder.
5 sene geçtiyse ve kontrat bitimine 4 ay kala yasal süreç başlatıldıysa mahkeme çok uzun sürer mi peki ? Bir de mahkemeye verildiği halde reddedildiği olur mu ?Arkadaşlar kesin bilgikontrat girince yapılır bir daha her sene yapılmasına gerek yoktur. 10 yıldan önce ev sahibi isterse 1 yıl önceden haber versin sizi çıkartamaz. Yani ev sahibinin 10 yıldan önce kontratı iptal etme hakkı yok. O hak kiracıya ait. Yani kiracı 3 ay öncesinden haber vererek kontratı 2.yılda da iptal edebiliyor.
4 senedir demişsiniz bence ondan kesin emin olun. Kontrat üzerinden 5 sene geçtiyse ev sahibi ev kirasını çok fazla (emsaller öyleyse) artırabilir. 10 yılda da hiçbir gerekçe göstermeden çıkartabilir.
Ev sahibinin sizi çıkartması için (10 yıldan önce) kendisi ya da yakın akrabasının o eve taşınması, sizin kirayı geciktirmeniz ya da ödememeniz ya da komşuların sizden çok şikayetçi olması falan lazım.
Tamam da burası bdv be kardeşim. Sinirimizi atmak, rahatlamak için yazıyor ve konu açıyoruz. Negatif enerjisini adama dökeceğine buraya döksün. Sinirsiz, ponçik insanın burada ne işi var neden konu açsın. Derdi olanın neden üstüne gidiliyor burda ben de bunu anlamıyorum. Öfke, panik, sinir her duygu var burada. Yani bu hatun buraya boşaltmayacak da adamın yüzüne mi boşaltacak sinirini zıplatan olayı? Biraz makul olmak lazım bence burada konu sahiplerine. Mesele canını sıkmış ki konu açmış, yazıp rahatlamak güzeldir.
Bende zaten kimseyi kum torbası olarak kullanmadım.Yıllardır bu sitedeyim forumu iyi biliyorum merak etmeyin. Siz beni anlamadınız galiba. Canı sıkkın insanlar buraya konu açıyor evet ama kimse başkasına olan sinirini üyelerden çıkartmamalı. Tekrar yazıyorum kimsenin kum torbası değiliz. Kimsenin sinirin bana boşaltmasını istemiyorum gerek gerçek hayatta gerek forumda. Konu sahibinin üslubunu kendi adıma beğenmedim beğenmek mecburiyetinde zaten değilim. Herkes buraya dertliyken konu açıyor, herkesi üslubunuza dikkat edin veya sakin olun diye uyarmıyorum. Tamam siz makul olursunuz o zaman. Konuyu da konu sahibini de hakaret etmeden eleştirme hakkım var, müsaadenizle onu kullandım :)
Bende zaten kimseyi kum torbası olarak kullanmadım.
Sizin dediğiniz gibi eleştiri hakkımı kullandım aynı şekilde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?