gereksiz yükselmemiş telaş olmuş bence sadece.Okulunuz bu sene bitiyormuş adam bunu bile düşünmüş, nerden bilsin sizin formasyon planlarınızı.Koca binayı o şekilde eşyalı daireye çevirmişler sizin dairenizle ilgili de plan yapmışlar, gayet doğal olarak, ev onların ya ,plan yapabilirler yani herhalde.4 senedir sizi huzursuz etmemişler, fiyati cok yukseltmemisler, simdi de mağdur etmeyeceğim demiş.Yani daha ne desin bilemedim.Burda ev sahibi ya da kiracı bir çok konu açılıyor, şunu görüyorum ki kim iyi niyetli ise o kaybediyor.Ben de kiracıyım bu arada, tuzum kuru değil.Bu konuda bence su an gereksiz yükselen sizsiniz
Hala düzgün okumuyorsunO zaman üniversite ile ayni degil yazmayacaksiniz baya üniversite iste yani
Heh işte anlayan nasıl anlıyor.Merhaba, inşallah hallolur sorununuz. Eşim avukat sordum. Alanı ceza ama bildiği kadarıyla söyledi yine. Kira sözleşmesi süresince nasıl kiraladıysa öyle tutmak zorundaymış ev sahibi. Mayıs sonrasında evin eşyalı olduğu sözleşmeye işlenmezse hatta sözleşme yenilenmezse ama siz kira ödemeye devam ederseniz aynı şekilde oturabilirmişsiniz.
Kontratınızın olmaması sizin lehinizeHiç bir kiramı aksatmadım,günü gününe ödedim hep.
Ama şu anda kontratım yok.
İlk sene girerken yaptık,sonra gerek yok oturmaya devam ettiğin sürece yeniliyor denildi.
Şimdide kontrat yenile zamanı yaklaştığı için,ben evi eşyalıya çeviricem çık diyor.
Ama asla inanmıyorum ya.
Çünkü apartmandaki diğer daireleri eşyalıya çevirme durumu,ben oraya taşındıktan 1 sene sonra oldu.
Dediğim gibi ben gireli daha 1 sene olmuş,ne zaman çıkacağım belli değil,siz daha o zamandan 3 sene sonrası için eşya mı aldınız yani?
Neymişte eşyalar depoda bekliyormuş.
Bence ortada eşya falan yok.
Ben eski kiracı olduğum için şu an çevredeki evlere hatta apartmandaki diğer dairelere göre bile daha ucuza oturuyorum muhtemelen.
Ondan bence bu operasyon.
Ben lütuf demedim, ev sahibinin kötü niyetli olmadığını vurgulamak istedim.Evet fazla panik yapmış ve herkes kendini hakli görsün istiyor ,ev sahibi beni çıkarıyor deseydi ya da farklı bir sey deseydi ben de farklı bir cevap verirdim.Ancak konu sahibi daha konu başlığında ki tavri ile bile karşı tarafı ev sahibi diye haksız çıkarmaya çalışıyor. Iyi niyete iyi niyet lazimgereksiz yükselmemiş telaş olmuş bence sadece.
mülkü hakkında plan yapan adam içindeki kiracıyı ha deyince çıkarmasının çok çok zor olduğunu elbette biliyordur.
eşyasız kiraladığı, içinde kiracı olan evi ben eşyalıya çeviriyorum diyen adam kiracının haklarını da, kendi haklarını da biliyordur. koca bina ona ait sonuçta.
ayrıca siz neden huzursuz etmemeyi ve fiyat yükseltmemeyi lütuf gibi söylemişsiniz? zaten olması gereken bu değil midir? kira zammı enflasyona göre yapılır, 4 sene içinde ilk kez bu kadar yüksek enflasyon rakamları ve kira artışları ile karşılaşıyoruz. bu kadar zam son dönemde olan şeyler. zaten yasal olarak enflasyondan fazla zam yapamaz, yükseltmemiş olması ev sahibinin bi kıyağı değil, açıklanan enflasyonlarla alakalı bir durum. tamam ben de adamın kötü biri olduğunu düşünmüyorum ama huzursuz etmemesi ve zammı yüksek yapmaması lütuf değil, olması gereken.
Bende zaten ev sahibim için kötü biri demedim ki.gereksiz yükselmemiş telaş olmuş bence sadece.
mülkü hakkında plan yapan adam içindeki kiracıyı ha deyince çıkarmasının çok çok zor olduğunu elbette biliyordur.
eşyasız kiraladığı, içinde kiracı olan evi ben eşyalıya çeviriyorum diyen adam kiracının haklarını da, kendi haklarını da biliyordur. koca bina ona ait sonuçta. evi için 4 sene sonrasına planlama yapıyorsa belirli süreli sözleşme yapabilirdi.
ayrıca siz neden huzursuz etmemeyi ve fiyat yükseltmemeyi lütuf gibi söylemişsiniz? zaten olması gereken bu değil midir? kira zammı enflasyona göre yapılır, 4 sene içinde ilk kez bu kadar yüksek enflasyon rakamları ve kira artışları ile karşılaşıyoruz. bu kadar zam son dönemde olan şeyler. zaten yasal olarak enflasyondan fazla zam yapamaz, yükseltmemiş olması ev sahibinin bi kıyağı değil, açıklanan enflasyonlarla alakalı bir durum. tamam ben de adamın kötü biri olduğunu düşünmüyorum ama huzursuz etmemesi ve zammı yüksek yapmaması lütuf değil, olması gereken.
Sen her seyi cok iyi biliyorsun ya bakalim bu tavır ile sonu ne olur.Ev sahibine bu yüzünü gösterme bence ,zararlı sen olursunHala düzgün okumuyorsun
Bana oturduğun müddetçe kontrat yenilenir yapmaya gerek yok demişlerdiKontratınızın olmaması sizin lehinize
Ben onu örnek verdim sadece illa öyle yapacak diye birşey yok.. ama en azından elinizde kanıt olur yani.. daire 11 yazmışsiniz iste aciklamaya boyle yazdiktan sonra vergi kesildi mi hayır e o zaman daire 11 yerine, şu ayın kira bedeli yada kirası yazsan yine kesilmeyecek.. daire 11 yazinca kesilmemişse şu ay kirasi diye yazinca da kesilmez yani.. şu ay kirası yazmanız daha açiklayıcı ve kesin olur en azından.. misal eylül kirasi şeklinde..Bilmiyorum ki bana kesiliyor dedikleri için o şekilde yolladım hep.
Daire 11 diyede yazıyordum ama açıklamaya,normal borçlu olsam neden daire nosu yazayım ki? Bu kanıt sayılmaz mı?
Boşver sen beni düşünme benim halim ne olursa olur.Başka şeylerle ilgilen sen.Sen her seyi cok iyi biliyorsun ya bakalim bu tavır ile sonu ne olur.Ev sahibine bu yüzünü gösterme bence ,zararlı sen olursun
Ya ne demek cümlemizden. İnşallah halledersiniz ya. Gerçekten yaptığı çok saçma. İçinde kiracısı var, üstelik boş bir şekilde tutmuş 4 sene mülk sahibini hiç mağdur etmemiş zevkine eşya aldım diyor. Sanki hayrına oturtuyor da kafasına göre karar alıyor.Heh işte anlayan nasıl anlıyor.
Bende bunu öğrenmek istiyorum zaten beni çıkarmaya hakkı var mı yok mu
Allah razı olsun sizdende eşinizden de
Fen edebiyat okuduğumu nerden çıkardın acaba?E siz bana burasi ilkokul değil, düz mantıkla siz ne anlarsınız demişsiniz.Sakin olun hepi topu fen edebiyat okuyorsunuz siz etrafınıza boyle üstünlük taslarsanız böyle cevabını alırsınız. Mutsuzluk ve hırs konusundaki fikrim ise size gayet yapıcı davranan ev sahibinize takındığınız tavrınız ve burda sizi haklı bulmayan kişilere verdiğiniz tepkilerden anlaşıldı.
Sözleşmenin yenilenmesi için 15 gün kalaya kadar yazılı ihtarda bulunması gerekiyormuş ev sahibinizin. Eğer böyle ihtar olmazsa, sözleşme kendiliğinden yenileniyormuş. Yani sıkıntı yok. Yine mayısta bir şey demezse en başta yaptığınız sözleşme geçerli olacakmış.Bana oturduğun müddetçe kontrat yenilenir yapmaya gerek yok demişlerdi
Birinin algıları kapalı ama o kişi ben değilim canım yaAlgilarinin kapali olduğunu düşünüyorum ve konudan uzaklaşıyorum, zira senin yüzünden kendimi strese sokmak ve ban yemek istemiyorum
ilk mesajı yeniden okudum, hiçbir yerinde ev sahibim mi haklı ben mi haklıyım diye sormuyor.Ben lütuf demedim, ev sahibinin kötü niyetli olmadığını vurgulamak istedim.Evet fazla panik yapmış ve herkes kendini hakli görsün istiyor ,ev sahibi beni çıkarıyor deseydi ya da farklı bir sey deseydi ben de farklı bir cevap verirdim.Ancak konu sahibi daha konu başlığında ki tavri ile bile karşı tarafı ev sahibi diye haksız çıkarmaya çalışıyor. Iyi niyete iyi niyet lazim
Ev sahibi şu ana kadar aynen dediğiniz gibi davranmış zatenilk mesajı yeniden okudum, hiçbir yerinde ev sahibim mi haklı ben mi haklıyım diye sormuyor.
beni çıkarabilir mi diye sormuş.
hukuki açıdan da çıkaramayacağına dair bilgiler verildi zaten.
şu aşamada adamla zıtlaşmak yerine orta yol bulmak en mantıklısı. çünkü tekrar ediyorum birden fazla dairesi olan adam neyi yapabileceğini, neyi yapamayacağını biliyordur. zıtlaşsa da adam hukuki anlamda bişey yapamaz eşyasız kiralamış çünkü ama aynı apartmanda olduğu için huzur bozan şeyler yapabilir ve bunu kimse istemez.
tamam evi için plan yapmasına yapsın ama bunu yaparken içinde bir kiracı olduğunu, kiracı ile de arasında bir ticari ilişki olduğunu ve bu ilişkiyi hangi durumlarda sonlandırıp hangilerinde sonlandıramayacağını unutmasın.
Aynen dediğiniz şekilde oldu bana yazılı ihtar gelmedi.Sözleşmenin yenilenmesi için 15 gün kalaya kadar yazılı ihtarda bulunması gerekiyormuş ev sahibinizin. Eğer böyle ihtar olmazsa, sözleşme kendiliğinden yenileniyormuş. Yani sıkıntı yok. Yine mayısta bir şey demezse en başta yaptığınız sözleşme geçerli olacakmış.
Ev sahibi şu ana kadar aynen dediğiniz gibi davranmış zaten
Kanunen kim haklıymış belli oldu sanırım dimi :)Sözleşmenin yenilenmesi için 15 gün kalaya kadar yazılı ihtarda bulunması gerekiyormuş ev sahibinizin. Eğer böyle ihtar olmazsa, sözleşme kendiliğinden yenileniyormuş. Yani sıkıntı yok. Yine mayısta bir şey demezse en başta yaptığınız sözleşme geçerli olacakmış.
Ya bakın burada düzenli bir şekilde kiracısını ödeyen bir hanım var. 10 yıl dolmamış. Mülk sahibine saygısızlık yapmamış. Mülk sahibine fazla vergi kesilmesin diye bile düşünmüş. Ev sahibinin bu saçma talebine sinirlenmekte çok haklı bence. Ha siz ev sahibini de haklı bulabilirsiniz orası ayrı. Ama konu sahibi kızılması gereken kişi değil. Geçenlerde bir kadın 12 yıldır oturuyorum sıkıyorsa çıkartsın diyordu. Ona kızabilirsiniz mesela.Okulunuz bu sene bitiyormuş adam bunu bile düşünmüş, nerden bilsin sizin formasyon planlarınızı.Koca binayı o şekilde eşyalı daireye çevirmişler sizin dairenizle ilgili de plan yapmışlar, gayet doğal olarak, ev onların ya ,plan yapabilirler yani herhalde.4 senedir sizi huzursuz etmemişler, fiyati cok yukseltmemisler, simdi de mağdur etmeyeceğim demiş.Yani daha ne desin bilemedim.Burda ev sahibi ya da kiracı bir çok konu açılıyor, şunu görüyorum ki kim iyi niyetli ise o kaybediyor.Ben de kiracıyım bu arada, tuzum kuru değil.Bu konuda bence su an gereksiz yükselen sizsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?