Bir Ev Sahibi Konusuda Benden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
gereksiz yükselmemiş telaş olmuş bence sadece.
mülkü hakkında plan yapan adam içindeki kiracıyı ha deyince çıkarmasının çok çok zor olduğunu elbette biliyordur.
eşyasız kiraladığı, içinde kiracı olan evi ben eşyalıya çeviriyorum diyen adam kiracının haklarını da, kendi haklarını da biliyordur. koca bina ona ait sonuçta. evi için 4 sene sonrasına planlama yapıyorsa belirli süreli sözleşme yapabilirdi.
ayrıca siz neden huzursuz etmemeyi ve fiyat yükseltmemeyi lütuf gibi söylemişsiniz? zaten olması gereken bu değil midir? kira zammı enflasyona göre yapılır, 4 sene içinde ilk kez bu kadar yüksek enflasyon rakamları ve kira artışları ile karşılaşıyoruz. bu kadar zam son dönemde olan şeyler. zaten yasal olarak enflasyondan fazla zam yapamaz, yükseltmemiş olması ev sahibinin bi kıyağı değil, açıklanan enflasyonlarla alakalı bir durum. tamam ben de adamın kötü biri olduğunu düşünmüyorum ama huzursuz etmemesi ve zammı yüksek yapmaması lütuf değil, olması gereken.

Heh işte anlayan nasıl anlıyor.
Bende bunu öğrenmek istiyorum zaten beni çıkarmaya hakkı var mı yok mu
Allah razı olsun sizdende eşinizden de

Kontratınızın olmaması sizin lehinize

Ben lütuf demedim, ev sahibinin kötü niyetli olmadığını vurgulamak istedim.Evet fazla panik yapmış ve herkes kendini hakli görsün istiyor ,ev sahibi beni çıkarıyor deseydi ya da farklı bir sey deseydi ben de farklı bir cevap verirdim.Ancak konu sahibi daha konu başlığında ki tavri ile bile karşı tarafı ev sahibi diye haksız çıkarmaya çalışıyor. Iyi niyete iyi niyet lazim

Bende zaten ev sahibim için kötü biri demedim ki.
Bir mesajımda kötü biri değil bile yazdım hatta.
Ve yine aynı mesajda zıtlaşmak istemiyorum da yazdım.
Neden adamın evine çöreklenmişim gibi davranılıyor anlamıyorum.
Şu an dediğin gibi panik halindeyim sadece.
Çünkü il dışındayım,bütün planımıda yapmıştım.
Sadece hakkımı öğrenmek için konu açtım buraya.
İlla konu sahibine saldırılacak ya.

Bilmiyorum ki bana kesiliyor dedikleri için o şekilde yolladım hep.
Daire 11 diyede yazıyordum ama açıklamaya,normal borçlu olsam neden daire nosu yazayım ki? Bu kanıt sayılmaz mı?
Ben onu örnek verdim sadece illa öyle yapacak diye birşey yok.. ama en azından elinizde kanıt olur yani.. daire 11 yazmışsiniz iste aciklamaya boyle yazdiktan sonra vergi kesildi mi hayır e o zaman daire 11 yerine, şu ayın kira bedeli yada kirası yazsan yine kesilmeyecek.. daire 11 yazinca kesilmemişse şu ay kirasi diye yazinca da kesilmez yani.. şu ay kirası yazmanız daha açiklayıcı ve kesin olur en azından.. misal eylül kirasi şeklinde..

Sen her seyi cok iyi biliyorsun ya bakalim bu tavır ile sonu ne olur.Ev sahibine bu yüzünü gösterme bence ,zararlı sen olursun
Boşver sen beni düşünme benim halim ne olursa olur.Başka şeylerle ilgilen sen.
En çok bilen sensin ayrıca benim öyle bir iddiam yok :)

Heh işte anlayan nasıl anlıyor.
Bende bunu öğrenmek istiyorum zaten beni çıkarmaya hakkı var mı yok mu
Allah razı olsun sizdende eşinizden de
Ya ne demek cümlemizden. İnşallah halledersiniz ya. Gerçekten yaptığı çok saçma. İçinde kiracısı var, üstelik boş bir şekilde tutmuş 4 sene mülk sahibini hiç mağdur etmemiş zevkine eşya aldım diyor. Sanki hayrına oturtuyor da kafasına göre karar alıyor.
İnşallah dediği gibi mağdur etmez sizi sözünü tutar.

Fen edebiyat okuduğumu nerden çıkardın acaba?
Ve sen şuan neden fen edebiyat okuyanları ezdin ki?

Algilarinin kapali olduğunu düşünüyorum ve konudan uzaklaşıyorum, zira senin yüzünden kendimi strese sokmak ve ban yemek istemiyorum

Bana oturduğun müddetçe kontrat yenilenir yapmaya gerek yok demişlerdi
Sözleşmenin yenilenmesi için 15 gün kalaya kadar yazılı ihtarda bulunması gerekiyormuş ev sahibinizin. Eğer böyle ihtar olmazsa, sözleşme kendiliğinden yenileniyormuş. Yani sıkıntı yok. Yine mayısta bir şey demezse en başta yaptığınız sözleşme geçerli olacakmış.

Algilarinin kapali olduğunu düşünüyorum ve konudan uzaklaşıyorum, zira senin yüzünden kendimi strese sokmak ve ban yemek istemiyorum
Birinin algıları kapalı ama o kişi ben değilim canım ya
Yazdıklarımı okumadan cevap verip,demediğim şeyleri dediğimi iddia ediyorsun
Bencede strese sokma kendini gereksiz yere,hamile kadınsın.

ilk mesajı yeniden okudum, hiçbir yerinde ev sahibim mi haklı ben mi haklıyım diye sormuyor.
beni çıkarabilir mi diye sormuş.
hukuki açıdan da çıkaramayacağına dair bilgiler verildi zaten.
şu aşamada adamla zıtlaşmak yerine orta yol bulmak en mantıklısı. çünkü tekrar ediyorum birden fazla dairesi olan adam neyi yapabileceğini, neyi yapamayacağını biliyordur. zıtlaşsa da adam hukuki anlamda bişey yapamaz eşyasız kiralamış çünkü ama aynı apartmanda olduğu için huzur bozan şeyler yapabilir ve bunu kimse istemez.
tamam evi için plan yapmasına yapsın ama bunu yaparken içinde bir kiracı olduğunu, kiracı ile de arasında bir ticari ilişki olduğunu ve bu ilişkiyi hangi durumlarda sonlandırıp hangilerinde sonlandıramayacağını unutmasın.

Ev sahibi şu ana kadar aynen dediğiniz gibi davranmış zaten

Aynen dediğiniz şekilde oldu bana yazılı ihtar gelmedi.
Zaten sizin gibi bir kaç kişi daha yazdı çıkartamaz,kontrat yenilenir diye.
Ama ben kötü olmak istemiyorum adamla,hemen altımda oturuyor.
İnşallah yokuşa sürmezde orta yolu buluruz.
Çok sağolun :)

Ev sahibi şu ana kadar aynen dediğiniz gibi davranmış zaten
Kanunen kim haklıymış belli oldu sanırım dimi :)

Ya bakın burada düzenli bir şekilde kiracısını ödeyen bir hanım var. 10 yıl dolmamış. Mülk sahibine saygısızlık yapmamış. Mülk sahibine fazla vergi kesilmesin diye bile düşünmüş. Ev sahibinin bu saçma talebine sinirlenmekte çok haklı bence. Ha siz ev sahibini de haklı bulabilirsiniz orası ayrı. Ama konu sahibi kızılması gereken kişi değil. Geçenlerde bir kadın 12 yıldır oturuyorum sıkıyorsa çıkartsın diyordu. Ona kızabilirsiniz mesela.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…