Bir Ev Sahibi Konusuda Benden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Clemencia

Anlıyorum
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2018
6.691
15.594
248
İnanılmaz moralim ve sinirlerim bozuk.
Ben 4 senedir falan aynı evde oturuyorum.
Evi eşyasız tuttum,kira zam zamanımda mayıs ayında.
Son ay haber vermek istemedim diyor.Mayıs ayında çık demek istiyor yani kibarca.
Ev sahibi aradı diyor ki ben daireleri eşyalıya çevirdim biliyorsun,senin evde eşyalı yapacaktım haberin vardır dedi.Dedim hayır haberim yoktu.
Yani diğer daireleri eşyalı yaptılar evet ama benim daire için öyle bir plan olduğunu yeni duydum.
Okulun bitti dimi senin dedi,dedim evet bitti ama eylülde formasyon için kayıt olup seneye hazirana kadar daha ordayım,sonrasında temelli memleketime dönmeyi düşünüyorum.
Neymişte eşyaları almış depoda bekliyormuş eşyalar.
Bana mı sordun eşya alırken peki? Ben bu evi eşyasız tutmuşum sonuçta.Böyle bir saçmalık olabilir mi ya?
Ben 1 sene kadar daha ordayım diyince o zaman 1 sene için ev tutman saçma olur,seni mağdur etmemeye çalışıcam,depo ayarlmaya çalışayım haber veririm sana dedi.
Allah razı olsun ya mağdur etmezmiş.
Şimdi benim sorum şu,bunlar beni evden çıkartabilir mi?

Ev sahibi aradı diyor ki ben daireleri eşyalıya çevirdim biliyorsun,senin evde eşyalı yapacaktım haberin vardır dedi.Dedim hayır haberim yoktu.
Okulun bitti dimi senin dedi,dedim evet bitti ama eylülde formasyon için kayıt olup seneye hazirana kadar daha ordayım,sonrasında temelli memleketime dönmeyi düşünüyorum.
Neymişte eşyaları almış değıda bekliyormuş eşyalar.
Bana mı sordun eşya alırken peki? Ben bu evi eşyasız tutmuşum sonuçta.Böyle bir saçmalık olabilir mi ya?
Ben 1 sene kadar daha ordayım diyince o zaman 1 sene için ev tutman saçma olur,seni mağdur etmemeye çalışıcam,depo ayarlmaya çalışayım haber veririm sana dedi.
Sanmiyorum

Son ay haber vermek istemedim diyor.Mayıs ayında çık demek istiyor yani kibarca.
Yani diğer daireleri eşyalı yaptılar evet ama benim daire için öyle bir plan olduğunu yeni duydum.
Kontrat devam ediyor. Düzenli ödeme var ise zor . Ama depo parasını çıkarabilir bence dikkatli olun. Yani hukkuken bilmiyorum ama.. depozito ya yatar gibi sizin ev sahibi..:işsiz:Depoda sonuçta ucuz birşey değil. Çıkarken sorun olursa avukattan danışmanlık alın

daha mayisa baya oldugu icin, cikmanizi isteyebilir gibi geldi bana.

sanirim diger evlere esya alirken buna da aldi, toptan bir sekilde.

eger esyali ev icin sizden 2 kati falan para istemeyecekse onu da dusunebilirsiniz. Siz de yavastan kendi esylarinizi elden cikartirsiniz, seneye tasinmaniz da kolaylasir bu sekilde.

sen şu an evdeki eşyaları ne yapacaksın? memleketine temelli döneceksin sonuçta, o eşyaları yanında mı götüreceksin yoksa satacak mısın?
yani zaten eşyalarını satma gibi bir planın olacak mı o evden ayrılırken?
zaten sana mayıs ayında bi zam yapacak, doğru mu? kira zamları zaten uçtu mu? uçtu.
sen kendi eşyalarını elden çıkarsan, adam aldığı eşyaları senin eve koysa. ve bu yeni haliyle yeni kira ne kadar olur? arada çok uçuk bir fark olmayacaksa böyle yapın bence. hem eşyalarını satma faslını aradan çıkarmış olursun hem de sıfır eşyaların olur, oturduğun süre boyunca sen kullanırsın.
zam zamanı geldiğinde enflasyonu baz alsa en son yüzde 48 mi ne açıklandı, giderek artıyor.
seni mağdur etmeyeceğim dediğine göre var demek ki bi bildiği. daha şubat ortasındayız, mayısa çok var.
bence anlaşma yoluna git 1 sene için taşınma, nakliye masrafı, yeni yere alışma vs çok zahmetli.
bekle bakalım haber verecekmiş.
hukuki olarak seni çıkarabilir mi, evet, sözleşmenin dolmasına belli bir süre kala resmi belge ileterek çıkarma hakkı var.
sözleşme devam ederken bu tarz bişey yapma hakkı oluyor mu onu bilmiyorum, bilenler aydınlatsın.

Sözleşmeniz devam ediyorsa çıkaramaz. Yalnızca ev sahibinin herhangi bir yakınının aniden gelişen bir olay sebebiyle o evde oturma durumu, veya yine öngörülemeyen bir sebep dolayısıyla evi satma durumu hasıl olduysa yasal fesih sürelerine uyarak sözleşmeyi sonlandırabilir. Olaydan anladığım kadarıyla bu ikisi de yok. Yani ev sahibinin haklı bir fesih nedeni de yok. Sözleşme bitim tarihinize kadar kirayı tıkır tıkır ödeyerek evde durabilirsiniz. Aman diyeyim hiçbir kira ödemesinin gününü kaçırmayın, bu sebeple size iki kere ihtar çekerse bu da haklı bir fesih sebebi teşkil eder.

Sözleşmeniz devam ediyorsa çıkaramaz. Yalnızca ev sahibinin herhangi bir yakınının aniden gelişen bir olay sebebiyle o evde oturma durumu, veya yine öngörülemeyen bir sebep dolayısıyla evi satma durumu hasıl olduysa yasal fesih sürelerine uyarak sözleşmeyi sonlandırabilir. Olaydan anladığım kadarıyla bu ikisi de yok. Yani ev sahibinin haklı bir fesih nedeni de yok. Sözleşme bitim tarihinize kadar kirayı tıkır tıkır ödeyerek evde durabilirsiniz. Aman diyeyim hiçbir kira ödemesinin gününü kaçırmayın, bu sebeple size iki kere ihtar çekerse bu da haklı bir fesih sebebi teşkil eder.
peki bir soru, bu 10 sene boyunca kiracıyı çıkaramaz olayı nasıl oluyor? belirsiz süreli kira sözleşmelerinde. diyelim ki kiramı banka üzerinden günü gününe düzgün ödeyen bir kiracıyım. 2 sene oturdum. 3. seneye girmek üzereyken, yani kontrat dönemi yaklaştığında, bu yukarıda saydığınız sebepler de mevcut değilse çıkarma hakkı var mı? tahliye sözleşmesi vs yoksa.

peki bir soru, bu 10 sene boyunca kiracıyı çıkaramaz olayı nasıl oluyor? belirsiz süreli kira sözleşmelerinde. diyelim ki kiramı banka üzerinden günü gününe düzgün ödeyen bir kiracıyım. 2 sene oturdum. 3. seneye girmek üzereyken, yani kontrat dönemi yaklaştığında, bu yukarıda saydığınız sebepler de mevcut değilse çıkarma hakkı var mı? tahliye sözleşmesi vs yoksa.
Heh bunu bende çok merak ediyorum.
Asıl sormak istediğim,merak ettiğimde bu zaten.
Çünkü benim şu an kontratım yok.
Bana söylenen,oturduğun süre boyunca kira kontrarı yenilenir.
O yüzden ilk girdiğim sene haricinde kontrat yenilemedi ev sahibi,gerek yok dedi.
Şimdi kontrat zamanı yaklaşıyor o yüzden evimi boşalt diye sinyal veriyor bana.
Şimdi beni çıkartabilirler mi yani?
Bu ev sahipleri ne yapsalarda evden çıkmayan kiracılar nasıl oturuyor?

Düzenli kira ödemesi, enflasyon oranında yıllık kira zammı varsa ve ev sahibinin aynı muhitte ve aynı özellikte oturduğu/oturabileceği boş olan birden fazla evi varsa, çocuğu falan da evlenmiyorsa çıkaramaz.

Hiç bir kiramı aksatmadım,günü gününe ödedim hep.
Ama şu anda kontratım yok.
İlk sene girerken yaptık,sonra gerek yok oturmaya devam ettiğin sürece yeniliyor denildi.
Şimdide kontrat yenile zamanı yaklaştığı için,ben evi eşyalıya çeviricem çık diyor.
Ama asla inanmıyorum ya.
Çünkü apartmandaki diğer daireleri eşyalıya çevirme durumu,ben oraya taşındıktan 1 sene sonra oldu.
Dediğim gibi ben gireli daha 1 sene olmuş,ne zaman çıkacağım belli değil,siz daha o zamandan 3 sene sonrası için eşya mı aldınız yani?
Neymişte eşyalar depoda bekliyormuş.
Bence ortada eşya falan yok.
Ben eski kiracı olduğum için şu an çevredeki evlere hatta apartmandaki diğer dairelere göre bile daha ucuza oturuyorum muhtemelen.
Ondan bence bu operasyon.

Düzenli kira ödemesi, enflasyon oranında yıllık kira zammı varsa ve ev sahibinin aynı muhitte ve aynı özellikte oturduğu/oturabileceği boş olan birden fazla evi varsa, çocuğu falan da evlenmiyorsa çıkaramaz.
Kiramı hep düzeli ödedim,zamlarıda hep tefe/tüfeye göre yaptılar.
Ev sahibinde ev gani,koca apartman onların zaten 16 daire var.
Başka bir evleri daha da var sanırım.
Apartmanda kendi oturduğu 1 tane daireside var.
Bu durumda çıkartabilir mi?

Kiramı hep düzeli ödedim,zamlarıda hep tefe/tüfeye göre yaptılar.
Ev sahibinde ev gani,koca apartman onların zaten 16 daire var.
Başka bir evleri daha da var sanırım.
Apartmanda kendi oturduğu 1 tane daireside var.
Bu durumda çıkartabilir mi?
Banka üzerinden ödediysen kiranı hayır çıkartamaz.

Arkadaşlar kesin bilgi :p kontrat girince yapılır bir daha her sene yapılmasına gerek yoktur. 10 yıldan önce ev sahibi isterse 1 yıl önceden haber versin sizi çıkartamaz. Yani ev sahibinin 10 yıldan önce kontratı iptal etme hakkı yok. O hak kiracıya ait. Yani kiracı 3 ay öncesinden haber vererek kontratı 2.yılda da iptal edebiliyor.

4 senedir demişsiniz bence ondan kesin emin olun. Kontrat üzerinden 5 sene geçtiyse ev sahibi ev kirasını çok fazla (emsaller öyleyse) artırabilir. 10 yılda da hiçbir gerekçe göstermeden çıkartabilir.

Ev sahibinin sizi çıkartması için (10 yıldan önce) kendisi ya da yakın akrabasının o eve taşınması, sizin kirayı geciktirmeniz ya da ödememeniz ya da komşuların sizden çok şikayetçi olması falan lazım.

Arkadaşlar kesin bilgi :p kontrat girince yapılır bir daha her sene yapılmasına gerek yoktur. 10 yıldan önce ev sahibi isterse 1 yıl önceden haber versin sizi çıkartamaz. Yani ev sahibinin 10 yıldan önce kontratı iptal etme hakkı yok. O hak kiracıya ait. Yani kiracı 3 ay öncesinden haber vererek kontratı 2.yılda da iptal edebiliyor.

4 senedir demişsiniz bence ondan kesin emin olun. Kontrat üzerinden 5 sene geçtiyse ev sahibi ev kirasını çok fazla (emsaller öyleyse) artırabilir. 10 yılda da hiçbir gerekçe göstermeden çıkartabilir.

Ev sahibinin sizi çıkartması için (10 yıldan önce) kendisi ya da yakın akrabasının o eve taşınması, sizin kirayı geciktirmeniz ya da ödememeniz ya da komşuların sizden çok şikayetçi olması falan lazım.
Evet bende dediğiniz gibi biliyorum ama bu çıkartanlar nasıl çıkartıyor onu anlayamadım.
İnsanlar bilmediği için ya da uğraşmamak için çıkıyor sanırım.
Eve gireli bu mayısta 4 sene olacak ona eminim.
Daha 4 sene dolmamış bile hatta.
Kiramı hep düzenli ödedim.
Muhtemelen çıkartamaz dediğiniz gibi ama uğraşmak gerekecek işte,huzurum kalır mı o evde emin değilim.
Aynı apartmandayız birde.

Kontrat devam ediyor. Düzenli ödeme var ise zor . Ama depo parasını çıkarabilir bence dikkatli olun. Yani hukkuken bilmiyorum ama.. depozito ya yatar gibi sizin ev sahibi..:işsiz:Depoda sonuçta ucuz birşey değil. Çıkarken sorun olursa avukattan danışmanlık alın
750 lirayla girmiştim bu eve.
O zamana göre iyi paraydı.
Hoş şimdide az sayılmaz.
Olurda ısrarla çık derse hiç umruma gelmez alırım o depozitoyu ya o kadar da değil.
Bu arada girdikten sonra hiç kontrat yenilemedim,gerek yok dedi çünkü.
Düzenli ödeme var.

Ben olsam elimdeki eşyaları çıkarırdım yeni esyalara otururdum mis gibi. Zaten memlekete gideceksiniz napacaksanız esyalari
Öyle olmuyor işte eşyalı yapmasının sebebi babasının hayrına değil,evi daha fazla ücrete kiraya vermek için.
O yüzden beni çıkartmak istiyor zaten.
Beni çıkartıp,evi eşyalı diye en az 2000-2500'e kiraya verebilir.
Zaten konuşmamızda şöyle bir cümle kullandı "eşyalı ve eşyasız evler arasında baya fark var biliyorsun"
O evde eşyalı olarak oturmayı kabul etsem bile şu anki kiramın 2 katını alır benden.
Şu an 950 liraya oturuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X