Bir Ev Sahibi Konusuda Benden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kadar gücünüze giden neyde seri şekilde beğenmedim atıyorsunuz? @Derindeniz95

Şu anda işimden ayrıldım,eylülde okula geri dönücem,işimden ayrılmak zorunda kalıcam yine.Ve en ucuz kiralık ev 2000 tl'den başlıyor.
Zor durumda kalmış bir insan var yani karşınızda,haz mı alıyorsunuz çaresizlikten anlamadım ki?
Ben burda evsiz kalmama derdine düşmüşüm,siz neyin derdindesiniz?

Son düzenleme:
İnanılmaz moralim ve sinirlerim bozuk.
Ben 4 senedir falan aynı evde oturuyorum.
Evi eşyasız tuttum,kira zam zamanımda mayıs ayında.
Son ay haber vermek istemedim diyor.Mayıs ayında çık demek istiyor yani kibarca.
Ev sahibi aradı diyor ki ben daireleri eşyalıya çevirdim biliyorsun,senin evde eşyalı yapacaktım haberin vardır dedi.Dedim hayır haberim yoktu.
Yani diğer daireleri eşyalı yaptılar evet ama benim daire için öyle bir plan olduğunu yeni duydum.
Okulun bitti dimi senin dedi,dedim evet bitti ama eylülde formasyon için kayıt olup seneye hazirana kadar daha ordayım,sonrasında temelli memleketime dönmeyi düşünüyorum.
Neymişte eşyaları almış depoda bekliyormuş eşyalar.
Bana mı sordun eşya alırken peki? Ben bu evi eşyasız tutmuşum sonuçta.Böyle bir saçmalık olabilir mi ya?
Ben 1 sene kadar daha ordayım diyince o zaman 1 sene için ev tutman saçma olur,seni mağdur etmemeye çalışıcam,depo ayarlmaya çalışayım haber veririm sana dedi.
Allah razı olsun ya mağdur etmezmiş.
Şimdi benim sorum şu,bunlar beni evden çıkartabilir mi?
Aslinda size kötü bir şey dememis ki ,muhtemelen öğrencisiniz diye oda plan yapmış evi ile ilgili.Sizi de mağdur etmeyeceğim demiş,siz burda neye sinirlendiniz ben onu anlamadım.

Aslinda size kötü bir şey dememis ki ,muhtemelen öğrencisiniz diye oda plan yapmış evi ile ilgili.Sizi de madur etmeyeceğim demiş,siz burda neye sinirlendiniz ben onu anlamadım.
Sinirlendiğim nokta şu.
Eşya aldım diye bahane ediyor,çünkü ben eski kiracı olduğum için baya uyguna kalıyorum.
Daha fazla kira alabilmek için ben evi eşyalıya çeviricem çık diyor bana.
Sizce buna sinirlenmeyeyim de neye sinirleneyim?
Evde kiracı varken eşya almak,boş evi eşyalıya çeviricem çık demek normal mi sizce?
Ev sahiplerini bizi istedikleri zaman kafasına göre çıkartsın o zaman hep.
Mağdur etmiycem dedi ama şu durumda ne kadar itimat edebilirim sizce?
Evsiz kalma durumum söz konusu bırakında o kadar da sinirim bozulsun.

Evet gördüm o mesajları teşekkür ederim.
Şu anda uygun oturma sebebim bu evde 4.seneme girecek olmamdan dolayı.
Şu anda çıkmış olsam mümkün değil bu fiyata evde oturamazdım :)
En güzeli kendi evin olacak ya,aksada damlasada kendi evim diyeceksin.
Aman ev sahibi ne der,aman bizi çıkarır mı,zam yapar mı diye derdinde olmayacak.
Allah isteyen herkese bir ev nasip etsin.
aynen öyle ama o evleri de alan aldı, bundan sonra almak çok zor. alt ve orta sınıfın alması mümkünsüz gibi bişey. artışlar devam ediyor. annem bi ara yatırımlık 1+1 almaya niyetlendi ama sanırım oturmayacağın evi almak da beraberinde başka sorunlar doğurabiliyor. biz de hep kiracıydık, kiracı öleceğiz muhtemelen :) ama ev benim olsa ve alt komşum aynı şikayetle gelse, senede 3 kez olmuş bişeyi büyütse zerre umursamam, cevap bile vermem. ben de zaman zaman üst katımdan gürültü duyuyorum, her zaman yapmadıkları için idare ediyorum komşuluk bu demek çünkü. ayrıca uyarsam ne olacak, adamın kendi evi kiracı değil. ne kadar ciddiye alır ki, aksine gıcık olup daha fazlasını da yapabilir diye ses etmiyorum. kimseyi de ayda alemde bir olan bişey için rahatsız etmem ben. geçen akşam misafiri geldi sabaha kadar sesler kesilmedi. uyuyamadım ama her zaman olan bişey değil, anlayış gösterdim, lafını yapmaya tenezzül etmem.

aynen öyle ama o evleri de alan aldı, bundan sonra almak çok zor. alt ve orta sınıfın alması mümkünsüz gibi bişey. artışlar devam ediyor. annem bi ara yatırımlık 1+1 almaya niyetlendi ama sanırım oturmayacağın evi almak da beraberinde başka sorunlar doğurabiliyor. biz de hep kiracıydık, kiracı öleceğiz muhtemelen :) ama ev benim olsa ve alt komşum aynı şikayetle gelse zerre umursamam, cevap bile vermem. ben de zaman zaman üst katımdan gürültü duyuyorum, her zaman yapmadıkları için idare ediyorum komşuluk bu demek çünkü. ayrıca uyarsam ne olacak, adamın kendi evi kiracı değil. ne kadar ciddiye alır ki, aksine gıcık olup daha fazlasını da yapabilir diye ses etmiyorum. kimseyi de ayda alemde bir olan bişey için rahatsız etmem ben. geçen akşam misafiri geldi sabaha kadar sesler kesilmedi. uyuyamadım ama her zaman olan bişey değil, anlayış gösterdim, lafını yapmaya tenezzül etmem.
Evler zaten çok yalıtımsız en ufak bir ses bile duyuluyor ki.
Bangır bangır müzik açıp,gecenin bir vakti elektrikli süpürge açmıyorsa,çamaşır makinesi çalıştırmıyorsa ufak tefek sesleri bencede tolere etmek lazım.

Sinirlendiğim nokta şu.
Eşya aldım diye bahane ediyor,çünkü ben eski kiracı olduğum için baya uyguna kalıyorum.
Daha fazla kira alabilmek için ben evi eşyalıya çeviricem çık diyor bana.
Sizce buna sinirlenmeyeyim de neye sinirleneyim?
Evde kiracı varken eşya almak,boş evi eşyalıya çeviricem çık demek normal mi sizce?
Ev sahiplerini bizi istedikleri zaman kafasına göre çıkartsın o zaman hep.
Mağdur etmiycem dedi şu durumda ne kadar itimat edebilirim sizce?
Evsiz kalma durumum söz konusu bırakında o kadar da sinirim bozulsun.
Okulunuz bu sene bitiyormuş adam bunu bile düşünmüş, nerden bilsin sizin formasyon planlarınızı.Koca binayı o şekilde eşyalı daireye çevirmişler sizin dairenizle ilgili de plan yapmışlar, gayet doğal olarak, ev onların ya ,plan yapabilirler yani herhalde.4 senedir sizi huzursuz etmemişler, fiyati cok yukseltmemisler, simdi de mağdur etmeyeceğim demiş.Yani daha ne desin bilemedim.Burda ev sahibi ya da kiracı bir çok konu açılıyor, şunu görüyorum ki kim iyi niyetli ise o kaybediyor.Ben de kiracıyım bu arada, tuzum kuru değil.Bu konuda bence su an gereksiz yükselen sizsiniz

Okulunuz bu sene bitiyormuş adam bunu bile düşünmüş, nerden bilsin sizin formasyon planlarınızı.Koca binayı o şekilde eşyalı daireye çevirmişler sizin dairenizle ilgili de plan yapmışlar, gayet doğal olarak, ev onların ya ,plan yapabilirler yani herhalde.4 senedir sizi huzursuz etmemişler, fiyati cok yukseltmemisler, simdi de mağdur etmeyeceğim demiş.Yani daha ne desin bilemedim.Burda ev sahibi ya da kiracı bir çok konu açılıyor, şunu görüyorum ki kim iyi niyetli ise o kaybediyor.Ben de kiracıyım bu arada, tuzum kuru değil.Bu konuda bence su an gereksiz yükselen sizsiniz
Okulumun bu sene bittiğini bildikleri falan yok onu nereden çıkardınız acaba?
Bana telefonda okulun bitti mi diye sordu bende evet ama eylülde formasyona kayıt olucam dedim.
Yani okulum 2 sene daha devam ediyor olsaydı idare etmeyeceklerdi belkide.
Kiracı olabilirsiniz ama şu konuda tuzunuz gayet kuru olduğu için bu şekilde konuşabiliyorsunuz.
Ev sahibiniz sizide bir anda kafasına göre çıkarmak istesin o zaman konuşalım bence.

Ayrıca 4 senede babasının hayrına oturtmadı heralde kirası neyse aksatmadan verdik oturduk.
Bende 4 senede hiç bir konuda rahatsızlık vermedim.
Ve bana kontra gerek yok diyen kendileri.
Böyle olacağını bilsem kontrat yapar bende kendimi güvenceye alırdım.

Okulumun bu sene bittiğini bildikleri falan yok onu nereden çıkardınız acaba?
Bana telefonda okulun bitti mi diye sordu bende evet ama eylülde formasyona kayıt olucam dedim.
Yani okulum 2 sene daha devam ediyor olsaydı idare etmeyeceklerdi belkide.
Kiracı olabilirsiniz ama şu konuda tuzunuz gayet kuru olduğu için bu şekilde konuşabiliyorsunuz.
Ev sahibiniz sizide bir anda kafasına göre çıkarmak istesin o zaman konuşalım bence.
Neden bilmesin yahu ,ayni binada oturuyormussunuz.Universitenin bölümüne gore 3 asagi 5 yukarı bir suresi var degil mi.Bence sizinle ayni düşünmediğim için size oyle geldi.Kusura bakmayin ama haksizssiniz.Beni su an ev sahibim çıkarmak istese zil takıp oynamam ,zoruma da gider ama ev onun sonuçta dimi.Huzursuzluk sevmem ve önüme bakarim.Biraz daha esnek olun ,buraya konu açıyorsanız herkesin sizinle ayni fikirde olmasını bekleyemezsiniz.Bana gore ev sahibiniz gayet makul bir insan

Neden bilmesin yahu ,ayni binada oturuyormussunuz.Universitenin bölümüne gore 3 asagi 5 yukarı bir suresi var degil mi.Bence sizinle ayni düşünmediğim için size oyle geldi.Kusura bakmayin ama haksizssiniz.Beni su an ev sahibim çıkarmak istese zil takıp oynamam ,zoruma da gider ama ev onun sonuçta dimi.Huzursuzluk sevmem ve önüme bakarim.Biraz daha esnek olun ,buraya konu açıyorsanız herkesin sizinle ayni fikirde olmasını bekleyemezsiniz.Bana gore ev sahibiniz gayet makul bir insan
Ya hanımefendi adam benim okulum ne zaman bitiyor,okulum uzuyor mu yüksek lisansa mı başvurucam,formasyon mu alacam nereden bilebilir ya?
İlkokul ya da üniversiteden bahsetmiyoruz farkındaysanız her fakültenin,her üniversitenin akademik takvimi farklıdır.
Lütfen şöyle düz mantık şeylerle gelip konuyu bulandırmayın.Benim derdim bana yetiyor zaten.
Tamam siz beni haksız buldunuz ya aynen ben haksız oldum şu an.
Ben neyin derdindeyim siz neyin derdindesiniz.
Ben buraya insanlar gelip sıkkın olan canımı polemik yaratarak daha da sıksın diye konu açmadım.
Beni evden çıkarmaya hakkı var mı yok mu bunu bilenlerden fikir almak için konu açtım.
Ve öyle bir hakkıda yokmuş,siz hala beni haksız görmeye devam edin.Çokta önemliydi sanki.
Kira fiyatlarından haberiniz yok galiba esnek olun diyorsunuz birde,neyine esnek olayım ya?
Haydut gibi adamın evine çöktüğümüz yok ama kafasına göre beni kapının önüne koyamaz.
Hak var hukuk var.
Dediğim gibi ev sahibiniz kafasına göre sizi çıkartmaya kalksın ondan sonra konuşalım.
Siz tamam ev sizin ya hak,hukuk ne gerek tabiki hakkınız diyerek çıkarsınız.

Ya hanımefendi adam benim okulum ne zaman bitiyor,okulum uzuyor mu yüksek lisansa mı başvurucam,formasyon mu alacam nereden bilebilir ya?
İlk okul ya da üniversiteden bahsetmiyoruz farkındaysanız her fakültenin,her üniversitenin akademik takvimi farklıdır.
Lütfen şöyle düz mantık şeylerle gelip konuyu bulandırmayın.Benim derdim bana yetiyor zaten.
Ben buraya insanlar gelip sıkkın olan canımı polemik yaratarak daha da sıksın diye konu açmadım.
Beni evden çıkarmaya hakkı var mı yok mu bunu bilenlerden fikir almak için konu açtım.
Ve öyle bir hakkıda yokmuş,siz hala beni haksız görmeye devam edin.Çokta önemliydi sanki.
Dediğim gibi ev sahibiniz kafasına göre sizi çıkartmaya kalksın ondan sonra konuşalım.
Burasi sizin ,istediğiniz cevapları size sunmak için sözleşmemi yaptı. Sormuşsunuz ve haksizsiniz ,bunu duymak neden bu kadar zorunuza gitti.Akademik kariyer konusunda sizden cok daha bilgiye sahibim onu da merak etmeyin ayrıca. Adam kendi malı ile ilgili bir karar vermiş ve tasarrufta bulunmuş hic bir suçu yok adamın. Ustune sizi mağdur etmeyeceğim demiş.Bu nasil bir hırs ve mutsuzluk ki bu konuda etrafınıza saldırıyorsunuz.Düzgünce meramınızı anlatırsınız adam da zaten uzlaşmaya açık, gercekten anlamayana anlatmak çok zor.Son sözüm isinize gelse de gelmese de bu hikaye de sorunlu olan taraf sizsiniz

İlkokul ya da üniversiteden bahsetmiyoruz farkındaysanız her fakültenin,her üniversitenin akademik takvimi farklıdır.
Kira fiyatlarından haberiniz yok galiba esnek olun diyorsunuz birde,neyine esnek olayım ya?
Haydut gibi adamın evine çöktüğümüz yok ama kafasına göre beni kapının önüne koyamaz.
Hak var hukuk var.
Siz tamam ev sizin ya hak,hukuk ne gerek tabiki hakkınız diyerek çıkarsınız.
Bir de formasyon, akademik kariyer değildir

Burasi sizin ,istediğiniz cevapları size sunmak için sözleşmemi yaptı. Sormuşsunuz ve haksizsiniz ,bunu duymak neden bu kadar zorunuza gitti.Akademik kariyer konusunda sizden cok daha bilgiye sahibim onu da merak etmeyin ayrıca. Adam kendi malı ile ilgili bir karar vermiş ve tasarrufta bulunmuş hic bir suçu yok adamın. Ustune sizi mağdur etmeyeceğim demiş.Bu nasil bir hırs ve mutsuzluk ki bu konuda etrafınıza saldırıyorsunuz.Düzgünce meramınızı anlatırsınız adam da zaten uzlaşmaya açık, gercekten anlamayana anlatmak çok zor.Son sözüm isinize gelse de gelmese de bu hikaye de sorunlu olan taraf sizsiniz
Peki benim haksız olduğuma karar verecek yetkili kişi siz misiniz acaba?
Asıl sizdeki nasıl bir hırssa "bnm sndn dha çk akdmk blgm vr bi kree" olayına getirmişsiniz olayı :D
Tamam sakin olun size kimse bilmiyorsunuz demedi,aksine en çok siz biliyorsunuz,muhteşemsiniz siz :D
O kadar muhteşemsiniz ki sanaldan beyin okuyup mutsuz olduğuma kadar hüküm vermişsiniz hatta :D
Kimin daha çok zoruna gitti emin olun o kadar açık ki :D
Lütfen kendinize bu kadar anlam yüklemeyin :D
Evet ben anlamıyorum hanımefendi zorlamayın madem neden hala yazıyorsunuz ya? :D

Konu sahibi öncelikle bir sakin olun. Okulunuzun bitme süresi üç aşağı beş yukarı belli. 4 senedir aynı evdesiniz. Aileniz başka şehirde olduğuna göre ev sahibiniz mezun olup gideceğinizi düşünerek evi için bir planlama yapmış. Kendi evine eşya alırken size de sormasın bi zahmet. Size uymayınca da tamam o zaman mağdur etmemeye çalışacağım demiş. Yapıcı bir tavır sergilemiş. Hala daha laf sokuyorsunuz. Biraz sakin olun. Daha kesin olarak çıkartılıyorsunuz diye bir şey yok, üslubuna bakılırsa ev sahibiniz makul bir adam ama aynı şeyi sizin için söyleyemeyeceğim. Cevaba gelince ev sahibi sizi kafasına göre çıkartamaz ama aynı apartmandaymışsınız huzursuzluk yaratabilir bu durum. O yüzden suyuna gitmeniz yararınıza olur

Peki benim haksız olduğuma karar verecek yetkili kişi siz misiniz acaba?
Asıl sizdeki nasıl bir hırssa "bnm sndn dha çk akdmk blgm vr bi kree" olayına getirmişsiniz olayı :KK70:
Tamam sakin olun size kimse bilmiyorsunuz demedi,aksine en çok siz biliyorsunuz,muhteşemsiniz siz :KK70:
O kadar muhteşemsiniz ki sanaldan beyin okuyup mutsuz olduğuma kadar hüküm vermişsiniz hatta :KK70:
Kimin daha çok zoruna gitti emin olun o kadar açık ki :KK70:
Lütfen kendinize bu kadar anlam yüklemeyin :KK70:
Evet ben anlamıyorum hanımefendi zorlamayın madem neden hala yazıyorsunuz ya? :KK70:
E siz bana burasi ilkokul değil, düz mantıkla siz ne anlarsınız demişsiniz.Sakin olun hepi topu fen edebiyat okuyorsunuz siz etrafınıza boyle üstünlük taslarsanız böyle cevabını alırsınız. Mutsuzluk ve hırs konusundaki fikrim ise size gayet yapıcı davranan ev sahibinize takındığınız tavrınız ve burda sizi haklı bulmayan kişilere verdiğiniz tepkilerden anlaşıldı.

İnanılmaz moralim ve sinirlerim bozuk.
Ben 4 senedir falan aynı evde oturuyorum.
Evi eşyasız tuttum,kira zam zamanımda mayıs ayında.
Son ay haber vermek istemedim diyor.Mayıs ayında çık demek istiyor yani kibarca.
Ev sahibi aradı diyor ki ben daireleri eşyalıya çevirdim biliyorsun,senin evde eşyalı yapacaktım haberin vardır dedi.Dedim hayır haberim yoktu.
Yani diğer daireleri eşyalı yaptılar evet ama benim daire için öyle bir plan olduğunu yeni duydum.
Okulun bitti dimi senin dedi,dedim evet bitti ama eylülde formasyon için kayıt olup seneye hazirana kadar daha ordayım,sonrasında temelli memleketime dönmeyi düşünüyorum.
Neymişte eşyaları almış depoda bekliyormuş eşyalar.
Bana mı sordun eşya alırken peki? Ben bu evi eşyasız tutmuşum sonuçta.Böyle bir saçmalık olabilir mi ya?
Ben 1 sene kadar daha ordayım diyince o zaman 1 sene için ev tutman saçma olur,seni mağdur etmemeye çalışıcam,depo ayarlmaya çalışayım haber veririm sana dedi.
Allah razı olsun ya mağdur etmezmiş.
Şimdi benim sorum şu,bunlar beni evden çıkartabilir mi?
Merhaba, inşallah hallolur sorununuz. Eşim avukat sordum. Alanı ceza ama bildiği kadarıyla söyledi yine. Kira sözleşmesi süresince nasıl kiraladıysa öyle tutmak zorundaymış ev sahibi. Mayıs sonrasında evin eşyalı olduğu sözleşmeye işlenmezse hatta sözleşme yenilenmezse ama siz kira ödemeye devam ederseniz aynı şekilde oturabilirmişsiniz.

Konu sahibi öncelikle bir sakin olun. Okulunuzun bitme süresi üç aşağı beş yukarı belli. 4 senedir aynı evdesiniz. Aileniz başka şehirde olduğuna göre ev sahibiniz mezun olup gideceğinizi düşünerek evi için bir planlama yapmış. Kendi evine eşya alırken size de sormasın bi zahmet. Size uymayınca da tamam o zaman mağdur etmemeye çalışacağım demiş. Teşekkür edeceğinize hala laf sokuyorsunuz. Biraz sakin olun. Daha kesin olarak çıkartılıyorsunuz diye bir şey yok, üslubuna bakılırsa ev sahibiniz makul bir adam ama aynı şeyi sizin için söyleyemeyeceğim.
Bakın ben zaten öğrenci değilim.Okulum zaten bitti mezun olduğum şehirde çalıyorum.Eylülde okula dönmeyi düşünüyorum.Okul olayı bundan ibaret.
Siz o zaman bir evi boş kiralayın sonra ev sahibi ben evi eşyalıya çeviricem çık dedin,sonra teşekkür edin.
Bunun Almanyadan oğlum gelecek,kızım evleniyor çık demekten farkı ne pardon?
Ben kimseye saldırmıyorum ayrıca.
Sadece beni istediği gibi evden çıkarabilir mi bunu öğrenmeye çalışıyorum.
Yan benim derdim haklı,haksız mevzusu değil.
Haklı ya da haksız olmamın benim durumuma bir faydası yok çünkü.
Kanuni olarak hakkımı öğrenmeye çalışıyorum sadece.
Allah aşkına şuraya laf sokmak için yazmayın.
Çünkü bana bir faydanız olmadığı gibi konu dağılıyor.
Benim derdim çok basit başıma böyle bir durum geldi beni çıkarmaya hakkı var mı yok mu?
Bu ya bu kadar.
Neden olayı dallandırıp,budaklandırıp saldırıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X