gereksiz yükselmemiş telaş olmuş bence sadece.Okulunuz bu sene bitiyormuş adam bunu bile düşünmüş, nerden bilsin sizin formasyon planlarınızı.Koca binayı o şekilde eşyalı daireye çevirmişler sizin dairenizle ilgili de plan yapmışlar, gayet doğal olarak, ev onların ya ,plan yapabilirler yani herhalde.4 senedir sizi huzursuz etmemişler, fiyati cok yukseltmemisler, simdi de mağdur etmeyeceğim demiş.Yani daha ne desin bilemedim.Burda ev sahibi ya da kiracı bir çok konu açılıyor, şunu görüyorum ki kim iyi niyetli ise o kaybediyor.Ben de kiracıyım bu arada, tuzum kuru değil.Bu konuda bence su an gereksiz yükselen sizsiniz
mülkü hakkında plan yapan adam içindeki kiracıyı ha deyince çıkarmasının çok çok zor olduğunu elbette biliyordur.
eşyasız kiraladığı, içinde kiracı olan evi ben eşyalıya çeviriyorum diyen adam kiracının haklarını da, kendi haklarını da biliyordur. koca bina ona ait sonuçta. evi için 4 sene sonrasına planlama yapıyorsa belirli süreli sözleşme yapabilirdi.
ayrıca siz neden huzursuz etmemeyi ve fiyat yükseltmemeyi lütuf gibi söylemişsiniz? zaten olması gereken bu değil midir? kira zammı enflasyona göre yapılır, 4 sene içinde ilk kez bu kadar yüksek enflasyon rakamları ve kira artışları ile karşılaşıyoruz. bu kadar zam son dönemde olan şeyler. zaten yasal olarak enflasyondan fazla zam yapamaz, yükseltmemiş olması ev sahibinin bi kıyağı değil, açıklanan enflasyonlarla alakalı bir durum. tamam ben de adamın kötü biri olduğunu düşünmüyorum ama huzursuz etmemesi ve zammı yüksek yapmaması lütuf değil, olması gereken.