bir fikir verin kızlar...

yaninizda baska dilde konusulmasi sizi rahatsiz edebilir ama verdiginiz tepki cok abartili olmus
asil siz esinizi önce kücük kardesinin yanida sonra annesinin yaninda kücük düsürmüssünüz
madem o kadar sinirlendin eve gidince etseydin kavgani kapiyi carpip gidecek ne var anlamiyorum

Benim eşimde ailesiyle benim yanımda çok basit konularda bile kürtçe konuşur bende çok kızarım ama sen kendini gösterdiğin tepki ile haklıyken haksız duruma düşürmüşsün kapıyı çekip gitmemeliydin bence , Keşke kayınvalidene açıkça söyleseydin, burada bende varım kürtçe kon uşmayın diye.

bunu yapmasinin nedeni sana baskalarinin yaninda erkeklik taslayip etrafindaki insanlara ''sozu gecen benim, bu evlilikte benim sozum dinlenir ben kocayim'' seklinde bir etki birakmaya calismaktir. benimki de yapar bunu hep ailesinin yaninda ama ben feci bozarim...uff eslerimiz ayni mi ne seninle sempatiksalakcinni herseyleri ayni ayol kafamçokkarıştı

Canım aynı sorunları ben de yaşadım...
Kaynanam benim duymamı istemediğinde eşime kürtçe söylerdi birşeyler ama ben alışmıştım o dile ve anlardım artık ne dediğini...
Ama eşim de doğru dürüst kürtçe bilmediği ve konuşamadığından türkçe karşılık verirdi annesine hep...
Takma kafana boşver...
Eşin akşam senin yanında uyumadığına göre biraz doldurmuşlar sanırım...

ama bence eve hiç te gelmeyebilirdi...gelip yanında uyumadığına göre senin de hatanı anlamanı istemiş canım sanırım sadece...hem yanında anlamadığın dilden konuşulmasına da fazla takılma bence.sonuçta telefon edip yine söyleyebilir senin duymanı istemiyorsa bişeyleri...
biraz politik davranman lazım.böyle keskin davranırsan arkadaşların dediği gibi onlar seni yenmiş olurlar...

sız bole yazdıkca kendımı dahada kotu hıssedıyorumsankı hıc barısmıycakmısız gıbı gelıyo.dun geldı anahtarı olamsına ragmen kapıyı caldı bende actım yemek yapmıstım yemedı.nerde yadıgınıde bılmıorum ya annesınde yada gec yedıgı ıcın yemedı.cunku normalde gelır gelmez yerdı.ben defalrca soledım bukonuyu ama o sureklı unutuyo.evt benım hatam kızkardesının yanında annesıyle ılgılı olumsuz selerı solemem oldu.oda altta kalmadı cvp verdı.benı bozanda bu oldu.yanlız olsak kafama takmazdım.sımdı gorumcemde annesı noldu dıye sorunca ona anlatıcak oda boburlenıcek ben rezıl oldugumla kalıcam.ona cok uzuldum ve eve gıtmek ıstedım ıan once esımde ben bısaat daha burdayım dıyınce taksıyle dondum.dunde salonda uyudu.nıe bole yapıo bılmıorum.halbukı bı onunla onceden defalarca konustuk ne olursa olsun ayrı uyumuycaz dıe.bugunde aynını yaparsa ben salonda yatım barı uzuluyorum ıse ohalde gıtmesın.

canım barışırsınız tabii niye barışmıyasınızki
ama benden sana abla tavsiyesi bir toplulukta eşine ne kadar kızarsan kız hiç belli etme ortamı germe
evine gel evinde kozunu paylaş.inan bundan karlı çıkarsın zararlı değilyerimseniben
çünkü 3. şahısların olduğu yerde genellikle tartışma büyüyo ve insal rezil olduğuyla kalıyo ama başbaşayken sorunu daha kısa sürede çözebilirsiniz

bugunde yatagını salona serdı.bu bole devam ederse nekadar kendımı tutar susarım bılmıyorum.Allah akıl fıkır versın koskoca adam ya su yaptıgına bakın.cocuk gıbı kusunce ayrı uyuo benımle..bole gıderse bıdaha hıc onu yanıma almıycam.ha bu arada gunıcınde ozur msjı atmama ragmen ne cvp yazdı nede tepkı verdı.naza cekıyo beyımız kendını.

ben yeni geldim arkadaşlar burda nasıl davranacağimı bilmiyorum

hoşgeldiinn neyi bilmiyorsun anlatalımm bu arada konu sahibi arkadaşıma gelince valla bende olsam kızardım yani, ne demek yanımda başka dilden konuşmak, ha kulaktan kulağa ha başka dilde, büyük saygısızlık cidden,ne sölüyolar ne biliyim,hakkımdamı konuşuyolar küfürmü ediyolarohaoldumsmile böle şeyleri ana oğul başbaşa konuşsunlar başka zaman, birisi varken onun yanında başka dilden konuşulması nezakete sığan bir davranış deil eşinin ayıbı bide uyarmışsın üstelik

haklısın sonuna kadar
ama aşırı tepki vermişsin büyük ihtimal haksız yere düşeceksin
keşke daha sakin olabilseymişsin

ya tamammmmmmmmmmmmmmm yapmamalıydım belkı.ama bukadar ceza fazla deılmı.yatagımızı ayırdı evde yemek yemıo gec gelmeye basladı.benımle konusmuyo kapıyı actıgımda kafasını baska tarafa cevırıyo.sabahta tarıstık yıne.bana sesını bıle duymak ıstemıorum dıyo.bende delıye dondum tartıstık.eger eve gec gelırse kapıyı acmıycagımı soledım.oda sıkıkıysa acma dedı.benı delı edttı.moralım cok bozuk.nolcak halımız bole.Allahım yardım etsın..

çok abartmış yaa...
sende alma onu eve...
zorla gireceğini söylerse de ben eşyalarımı topluyorum gidiyorum beni istemeyeni ben hiç istemem de ozaman anlar seni kaybetmenin ne demek olduğunu....

eşinin bu inadı sırf ailesinin yanında o hareketi yaptın die emin ol çünkü sen gittikten sonra annesi doldurmustur onu gelin şöyle böyle rezil etti bizi fln die

Ama karŞılıklı ınada bındırmıŞsınız
bu seferde sız geÇ gelın eve baya bı o merak etsın sızı bakalım noluyo
sorarsa acıle gıttım rahatsızlanmıŞtım taksıye bındım gıttım deyın bakalım napcak
noldu derse ÜzÜntÜden hastalandım dıyın.ama bu ıŞı uzatmayın.ayrıca kım olsa annesıyle ılgılı bı eleŞtırı varsa hemen eŞlerle sorun yaŞar . Bu akŞam gene ayrı yatarsa sızde gıdın sokulun yanına yatın bakalım nolcak.bence tatlıya baĞlayın ÖmÜr kısa zaman geÇıyor.alttan alıverın ama uyarınızı gene yaparsınız barıŞınca

Bu arada bence onların yanında ben olsam ınadına eŞımle ıyı geÇınırım kıskansınlar bÖylelıkle kendınıze daha Çok baĞlarsınız.sız eŞınıze tepkı vermekle onların gÖzÜnde kÖtÜ gelın konumuna dÜŞmÜŞsÜnÜz..

Bence ondan özür dilemekle hepten havalara sokmuşsunuz onu o yüzden uzatıyor bence bu konuyu, artık taviz beklicek ve yaptığında haklı çıkacak yine öyle yapmaya devam edicek taviz vermemeliydiniz sabredip onun özür dilemesini beklemeliydiniz şimdi daha mı iyi oldu sanki yine sizle konuşmuyor hiç olmasa siz sinir olmazdınız o sinir olurdu.bence siz onu geç kalırsa bu sefer eve almayın ne kadar eve gelmeden durabilecek ki çok çok annesine gider baktı gelmiyor sizde ciddiye bindirin annenize gelin burnu sürtsün ufak bişeyi uzatmak ne demek oluyor görsün ve aynı hataları tekrarlamasın senin yanında başka bir dille konuşmak bence son derece terbiyesizlik ,burda size suç bulan arkadaşlara da şaşırıyorum yani tabi herkezin fikri farklı saygı duymak lazım. seçim sizin arkadaşım siz bilirsiniz yinede,kocanızı siz daha iyi tanıyorsun kafanıza estiği gibi davranın hiç kendinizi de üzmeyin madem öyle devam ediyor geldiğinde yokmuş gibi de davranabilirsiniz boşverin aman arkadaşınız dediği gibi hayat kısaa:umursamaz:

Son düzenleme:
Az bile yapmışsın kayınvaliden Türkçe biliyorsa eğer senin yanında senden bişeyler saklıyo gibi başka dilde konuşmamalı. Hemde senin o dilini bilmediğini bile bile yapıyor yani inadına yapmış resmen...lmaz:

Bence bu size yapılan büyük bir hakaret,eşinizde size karşı tepki vereceğine annesine "Anne karımın o dili bilmediğini biliyorsun,gizli konuştuğumuzu sanar yanlış anlar o yüzden lütfen Türkçe konuşalım." diyebilirdi... :umursamaz:

Birde bu davranışına rağmen sizden özür dilememiş de sizi cezalandırmaya çalışıyor. Suçunu bastırmak için saçma sapan yollara başvurmuş ama bilmiyorki bu sizi daha kötü etkileyebilir.

Bence yapmamanız gerekn bir hatayı yapıp özür dilemişsiniz,artık sizin yapacağınız hiçbişey yok.Beyfendi aklını başına toplasa iyi olur...

Çocuğunuz var mı? CADIARZU

Haklısın medusa bende bunu demeye çalışmıştım

Ben sizi çok da haksız bulmadım.Sonuçta daha önce eşinizi uyarmışsınız yanınızda türkçe konuşmaları konusunda...
Kaynana bu inadına yapar, yine yapar da..
Eşinize ne demeli? :mymeka:
Kızacağınızı bile bile o konuşmayı nasıl sürdürür?Zaten biraz ana kuzusu gibi geldi,istese pekala anasını uyarabilirdi..
Ne olursa olsun,o durumda kim olsa alınır,suratı düşer. klava:
Sizin gece tek başınıza ordan ayrılmanıza nasıl göz yumdular o da ayrı bir tartışma konusu..İnsan bu kırılabilir,gücenebilir, o an öfkeyle neyin doğru,neyin yanlış olduğunu göremeyebilir,kaldı ki blöf de yapabilir(gidiyorum dediğinde eşininde onunla kalkmasını bekleyebilir)
Siz kaçta ayrıldınız oradan bilmiyorum ama gece 1 e kadar böyle bir durumda ne işi var orada?Hadi annenin kardeşinin yanında karısının sözünü dinliyor dedirtmek istemedin,erkeklendin..bari evine git de eşinle sorunu çöz,bir birinizin gönlünü almaya imkan ver. Şeniz
bana çok çocukca geldi küsmesi falan.:umursamaz: Aklı başında insanlar konuşarak sorunlarını çözerler.Herkes açıkca rahatsız olduğu noktaları tekrarlar ve bir daha böyle olmaması için anlaşırlar,trip de yapsalar sonrasında tatlıya bağlanmalı.
Hele yatak ayırmaya gelecek kadar ortada ne var Allah aşkına?Bu tür tartışmalardan dolayı çiftlerin yatak ayırmalarını doğru bulmuyorum.

Belki başta onlara göre hatalısınız ama sonrasında eşinizin de bir tane doğru davranışını göremedim yazdıklarınızda...
Özür dilemesi gereken siz değildiniz bence ! lmaz:
Ayrıca salonda yatmayı da tercih eden o,sakın ona yatak odasını verip kendiniz salonda yatmayı düşünmeyin.
Bu çözüm olmaz... lmaz:
Rahatsız olduysa gelsin paşa paşa yatsın karısının yanında.. kaydirigubbakcemile
Canınızı hiç sıkmayın ve onun taktiklerini ona uygulamayı deneyin,aklı başına gelsin. alsanaalsanasmile
Barıştıktan sonra da kayınvalidenizle olan ilişkilerinizi bir daha gözden geçirin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…