bir fikir verin lütfen...

İpods, ne kadar da kolay söylemişsin "onların mesleği insan öldürmek, onlarla kuva kurulmaz". Yuva kurmayı hak görmediğin insanlar olmasa sen ne evinde rahat rahat oturursun, ne rahat yer içersin, ne de sokakta dolaşırsın. Sen ülkende rahat yaşa, hatta evlen yuva kur diye binbir tehlikenin ortasında görevlerini yapmaya çalışıyor o insanlar. Yoksa sokaktan geçeni tipini beğenmedikleri için öldürmüyorlar. Öldürmek kadar ölmek de var mesleklerinde.

İpods, ne kadar da kolay söylemişsin "onların mesleği insan öldürmek, onlarla kuva kurulmaz". Yuva kurmayı hak görmediğin insanlar olmasa sen ne evinde rahat rahat oturursun, ne rahat yer içersin, ne de sokakta dolaşırsın. Sen ülkende rahat yaşa, hatta evlen yuva kur diye binbir tehlikenin ortasında görevlerini yapmaya çalışıyor o insanlar. Yoksa sokaktan geçeni tipini beğenmedikleri için öldürmüyorlar. Öldürmek kadar ölmek de var mesleklerinde.

:46::46::46::46::38::38::38::38::38::38::16::16::16::16::16::16:

ben hiç böyle şeyler düşünmedim o insan öldürüyo demedim aklımın ucundan gecmedi tek düşündüren şey şark hizmetiydi onun dısında ufacık bir tereddütüm yoktu ama o tereddütlerimden de kurtuldum düğün düşünüyordum ama oda bir heves olmasa da olur napıym..

sen düğün istiyorsan elbette bu istediğini belirtmek zorundasın
kafalarına göre hareket edemezler.

ayrıca , bazı adetlerı varsa
elbet sizinde vardır.
onların adetlerı yapılacaksa
bence sizinde yapılmadı.

olmadı 2 yerde 2 yöreye ait bir şekilde yaparsınız düğünleri olur biter.
sana sormadan kendı kafasına göre hareket etmesı saçmalık:19:

ben hiç böyle şeyler düşünmedim o insan öldürüyo demedim aklımın ucundan gecmedi tek düşündüren şey şark hizmetiydi onun dısında ufacık bir tereddütüm yoktu ama o tereddütlerimden de kurtuldum düğün düşünüyordum ama oda bir heves olmasa da olur napıym..

Canım ben düğünü gereksiz bulan biri olarak bana göre de düğün basit bir heves, bir ton gereksiz masraf, telaş, sorun sebebi...vs ama insanın hevesinin içinde kalması da iyi bir şey değil. Dediğim gibi her ne kadar gereksiz masraf da olsa durumunuz yerindeyse, sen de çok istiyorsan nişanlınla bir kez daha konuşmanda fayda var.

Şimdiki aklım olsa düğün yapmazdım.
Çok güzel bir düğünüm oldu ama o parayi çok daha iyi değerlendirebileceğim bir şekilde kullanırdım.
Ama senin böyle bir arzun varsa önce nişanlınla konuş, sonra aileler konuşsun.
İçinde ukte kalmasın.

çok sinirlendim çok gerildim ya ağlamak geliyor suan içimden mesleği insan öldürmek denilmişti çok kötü oldum böyle bir düşünce nasıl olabilir söyleyin ya :(

Sen ne üzüyorsun kendini polise karşı bazı kesimlerin tepkileri ortada sen zaten cevabını vermiştin bende polis eşiyim onunla gurur duyuyorum. O yorum yapan arkadaş üstüne alınmasın ama kimse polisi sevmez en ufak başlarına bir şey gelse polisss polisss derler :) Polis adam öldürüyorsa neden şiddet maduru olunca kendinize polis koruması talep ediyorsunuz onlarında koruması gereken canı yok mu? üzme kendini çok gurur duyulacak bir mesleğe sahip sözlün evlenince daha iyi anlayacaksın. mutluluklar diliyorum canım.. :16:

Bende karadenizliyim ama düğün olayı saçma geliyor banada gereksiz yani artık az var düğün yaptıran. Ama isteseydim açık açık söylerdim. Bu senin en güzel günün senin istediğin gibi olmalı. Ayrıca kına gecesine ne karışıyorlar onu anlayamadım. Yalnız bana sen bu evliliği istekli yapmıyor muşsun gibi geldi sırf ailen istiyor diye bişey hissetmeden evlenmen doğrumu bilemicem

Bende karadenizliyim ama düğün olayı saçma geliyor banada gereksiz yani artık az var düğün yaptıran. Ama isteseydim açık açık söylerdim. Bu senin en güzel günün senin istediğin gibi olmalı. Ayrıca kına gecesine ne karışıyorlar onu anlayamadım. Yalnız bana sen bu evliliği istekli yapmıyor muşsun gibi geldi sırf ailen istiyor diye bişey hissetmeden evlenmen doğrumu bilemicem

nerden geldin bu kanıya..?? napıyım sana nasıl hissettirebilirim sevdiğimi düğün tarihi bile belirleniyor ben ailemden ayrılıp doğu beyazıta gidicem ama sevmiyorum evet evet. benim ailem yobaz değil beni zorla evlendirecekte değil gördüm hoşuma gitti sevebilceğimi düşündüm saygı duydum sevdim evleniyorum.. napıym ayy kızlar çok aşığım çok seviyorum moduna mı giriyim kusura bakmayın ama.

Daha düğün istediğini söyleyemediğin biriyle nasıl evleneceksin:53:

nerden geldin bu kanıya..?? napıyım sana nasıl hissettirebilirim sevdiğimi düğün tarihi bile belirleniyor ben ailemden ayrılıp doğu beyazıta gidicem ama sevmiyorum evet evet. benim ailem yobaz değil beni zorla evlendirecekte değil gördüm hoşuma gitti sevebilceğimi düşündüm saygı duydum sevdim evleniyorum.. napıym ayy kızlar çok aşığım çok seviyorum moduna mı giriyim kusura bakmayın ama.

Ozaman biraz birbirinizi tanımak için uzatacaksın tatlım evlendikten sonra tanımak istiyorsun birçok kötü yönünü görünce iş işten geçecek

Daha düğün istediğini söyleyemediğin biriyle nasıl evleneceksin:53:

niye söyleyemeyeyim açık yüreklilikle söylerim ama böyle şeyler hassastır benim ailemde istemiyor sonucta istemiyor değil öyle düşünüyorlar mesela düğünde harcanılacak parayla tatile gidersiniz diyorlar yada üstüne biraz koyar araba alırsınız diyorlar yada evinize harcarsınız diyorlar hemen öyle yok söyleyemediğiniz cart ettiğiniz curt ettiğiniz yada edemediğiniz şeklinde yorumlar yapmayın.

Ozaman biraz birbirinizi tanımak için uzatacaksın tatlım evlendikten sonra tanımak istiyorsun birçok kötü yönünü görünce iş işten geçecek

olur mu öyle şey ya seviyorum ki evleniyorum evlenmeyi bırak ailemi dahi bırakıyorum neden hemen sevmiyosn ailen istiyo diye evleniyosun diyorsunuz anlayamıyorum ki..

Bir karadenizli olarak bende tulumu kemeceyi çok severim.Şöyle yapabilirsin bence;Kına yap çalgılı çengili..Kınanda istediğin kadar oyna dağıt..Sonrasında ki günde nikah ve yemek olur.Hem senin içinde kalmamış olur bazı şeyler hemde onların istediğide olur..Gönlünden geçen her istediği yapmaya çalış canım.Sonrasında içinde kalıyor bazı şeyler ve kafana vuruyorsun niye ben kendi istediğimi yapmadım diye.

Bir karadenizli olarak bende tulumu kemeceyi çok severim.Şöyle yapabilirsin bence;Kına yap çalgılı çengili..Kınanda istediğin kadar oyna dağıt..Sonrasında ki günde nikah ve yemek olur.Hem senin içinde kalmamış olur bazı şeyler hemde onların istediğide olur..Gönlünden geçen her istediği yapmaya çalış canım.Sonrasında içinde kalıyor bazı şeyler ve kafana vuruyorsun niye ben kendi istediğimi yapmadım diye.

benim düşüncemde bu kına gecem olcak yapıcam hemde istediğim gibi ama.. onlarda olur mu kına gecesinde yapılanlar saçma gelir mi ki onlara yada bu yapılanlardan sıkılırlarmı

Bende nevsehirliyim ama öyle sacma adetler yok canim bence ucuza kapatmak istiyorlar.
Dügün olmadan olur mu. Yani kesinlikle yalan adetlerinde dügün yokmus vs
sen tavrini koy ben bir kere evlencem hayallerim var de madem istiyolar parayada kiyacaklar
ailende desin dügün yoksa kizimizi vermiyoruz vs :)

Bende nevsehirliyim ama öyle sacma adetler yok canim bence ucuza kapatmak istiyorlar.
Dügün olmadan olur mu. Yani kesinlikle yalan adetlerinde dügün yokmus vs
sen tavrini koy ben bir kere evlencem hayallerim var de madem istiyolar parayada kiyacaklar
ailende desin dügün yoksa kizimizi vermiyoruz vs :)

düğün yok demediler ki sadece düşüncelerini sundular bizimkilere uygun geldi bende sesimi çıkarmadm şimdilik herseyin en güzelini yapcaz diyorlar annemle konustum az önce kızım söylerim dedi senin her istediğin yapılacak dedi ama nasıl olcak millet ordan burdan nasıl toplancak diye düşünüyor onlarda aynı şekilde ben ne yapılır ne edilir nasıl davranılır ne denilir hiç bişey bilmiyorum ama öyle masraftan kaçcak insanlar değiller zaten maddi durumları iyi sadece dediğim gibi düşüncelerini beyan ettiler..

çok acelye gelmiş birşey degil mi bu ?

hayır niye aceleye gelsinki kaç zamandır istiyolardı ben yok diyordum çocuğu bile görmem diye tutturmustum uzun süredir konusulan bir konu bizimkiler tarafından sadece ben konuya dahil oldm iş ciddiye bindi.. mart ayında nikah yapılsın diyorlar çünkü zaten şehirler uzak hem uzatma taraftarıda ben değilim acıkcası ne kdr çok uzarsa o kdr çok laf cıkar

bugün konuscam bir düğün olmasa da kına gecem olsun dicem zaten çocuk herseye tamam diyoda bakalım ailesi ne dicek annesi biraz osmanlı.

Back
X