Bir garip altın meselesi

Yok canım ne teşekkürü. "Benim borcumu verirsiniz artık" diyince ben sordum, o da 10 tam altın dedi. Hatta kayınvalidem,ben,eşim ve eşimin yaşlı babannesi vardı. Babanne 85 yaşlarında,kayınvalide pat diye söyleyince kadıncağız kaş göz işareti yaptı,kayınvalideme sus der gibi

Bence esinizde hata iste.Kayinvalideniz sizin de haberiniz var saniyordu e 4 yildir ses cikmayinca soylemis sende haberin olmadigi icin soka ugramissin dogal olarak.Hatali olan esin bence kayinvaliden tamamen sizi dusunmus.Peki ince bilezikler mi kalmis acaba kvde de? Esinize sorun hangileri kaldi diye ya da hesap yapin hangisi onda kalmis olabilir diye

Bilezikler onun olsun bu mesele de kapansin. Isguzarlik yapmis kendince ve hic hos olmamis, ben olsam bu lafi duyar duymaz o iki bilezigi bozdurur kac altin verdiyse ona cevirir eline sayardim. Bidaha da maddi islerimize karismamasi konusunda uyarirdim.

Tam altın zaten 700 lira. 10tanesi 7.000tl eder. Hiç mi haberin olmadı? Ayrıca kendi vermiş. Şimdi niye istiyo. Yada istiyosa oğluşundan istesin.
Bu zamana kadar hiç haberim olmadı. Eşimin o zamanlar dediği şu; annesi kızın 2 tane bileziği kalsın kenarda demiş ve kendi altınlarından bir kaç tane altın koymuş. Ben hep kafamda şöyle canlandırdım,benim altınlarımı bozdular az miktarda eksik kaldı diye bileziği bozmayalım dediler ve kendisi 3-4 tane az maliyetli altın koydu sandım. Kim olsa öyle düşünmez mi? Eminim oğlundan istemiştir,baktı ondan ses seda yok,bize de günden altınlar gelecek. Bu gelin kırılır mı üzülür mü düşünmeden pat diye istedi

C CeYz kayınvalide yerine eşine kızman gerekmiyor mu? Sonuçta durumu sana anlatmayan kişi eşin gibi geldi bana yanlış anlamadıysam.

Allah herkese sizin gibi kaynanasından kocasından çekinen gelin versin.Şimdi ki gelinler çok uyanık .Ta düğün günü altınlara el koyuyorlar.Ayrıca bu kadınlara niye iki altını çok görürler anlamam.Benim de eşim araba alacağım diye kavgayla bileziklerimi almıştı.Senin arabaya hevesliğin varsa benim de bileziğe hevesim var demiştim .Zaten yeni evliyken insan bileziğe hevesli oluyor.Yaş ilerledikten sonra takası bile olmuyor.Bırak eşi kaynanayı yakın akrabalar bile borç bilezik istiyor versen bir türlü vermesen bir türlü.Kimsa de sormuyor bu gelinin bileziği gençtir takmak istermi istemez mi.Onlara göre bilezik takı değil yatırım aracı. Bence yakında düğün varsa düğünda takmak için iste.. Kuyumcudan kaç para ettiğini öğren.Tatlı dille kaynanana bilezikleri geri verirken teşekkür ederim sakladığın için ama yeni bilezik modelleri çıktı bilezikleri borca saysak ta o çeyreklerle bir tane olsun bilezik yaptırsam da taksam hiç takamadım hevesliğimi alamadım desen .

C CeYz kayınvalide yerine eşine kızman gerekmiyor mu? Sonuçta durumu sana anlatmayan kişi eşin gibi geldi bana yanlış anlamadıysam.
Canım zaten en çok eşime sinirliyim,ama kayınvalideme de kızgınım. Bizim bileziğimiz varken bizi kendine borçlandırdığı için. En en en çok da bunu bana pat diye söylediği için,söyleyiş tarzından yani.

Allah herkese sizin gibi kaynanasından kocasından çekinen gelin versin.Şimdi ki gelinler çok uyanık .Ta düğün günü altınlara el koyuyorlar.Ayrıca bu kadınlara niye iki altını çok görürler anlamam.Benim de eşim araba alacağım diye kavgayla bileziklerimi almıştı.Senin arabaya hevesliğin varsa benim de bileziğe hevesim var demiştim .Zaten yeni evliyken insan bileziğe hevesli oluyor.Yaş ilerledikten sonra takası bile olmuyor.Bırak eşi kaynanayı yakın akrabalar bile borç bilezik istiyor versen bir türlü vermesen bir türlü.Kimsa de sormuyor bu gelinin bileziği gençtir takmak istermi istemez mi.Onlara göre bilezik takı değil yatırım aracı. Bence yakında düğün varsa düğünda takmak için iste.. Kuyumcudan kaç para ettiğini öğren.Tatlı dille kaynanana bilezikleri geri verirken teşekkür ederim sakladığın için ama yeni bilezik modelleri çıktı bilezikleri borca saysak ta o çeyreklerle bir tane olsun bilezik yaptırsam da taksam hiç takamadım hevesliğimi alamadım desen .
Benim gözümde de altın yatırım aracı aslında,yani bir araba alırım ev alırım ondan daha iyi. Takmayı sevmiyorum,dün düşündüm istesem düğünde takacağım desem yemez çünkü takmadığımı biliyor. Bankada kasa kiraladım diyeceğim öyle isteyeceğim,kendi evimde de kızımın bir kaç altını var ve saklama koşulları güvenli sayılmaz ya da dediğin gibi yeni modeller çıktı deyip bozunca değeri düşmeyecek ve takabileceğim modellerden alırım

Gelinler el koymuyo. Altın gelinindir zaten

Back
X