Bir garip avukat görüşmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar herkese, açılmış olan boşanma davam için yeni bir avukat ile anlaştım, önceki avukatımla bazı problemler yüzünden uyum içinde yolları ayırdık. Bu yeni avukat beyle bugün görüştük ve çok değişik diyaloglar yaşadık. Ben genel olarak çok rahat bir insan değilimdir, her girdiğim ortamı hemen benimseyemiyorum. Ve de üstelik boşanma konusu, geriliyorum, huzursuz hissediyorum. Kendimi ifade edebiliyorum bu konuda problem yok. Sadece üzücü olaylar, anlatmak falan beni huzursuz etti, sesim titremis olabilir. Kendime de kızgınlıklarim var, nasıl izin verdim diye ama geçmişi değiştiremiyorum. Salakça evlilikte kendimi ezdirdigimi biliyorum, eş denen mahlukun psikolojik şiddetinde n ben olmaktan çıkmış, onun söylediği hakaretlerin bende olduğuna inanmıştım. Üzgündüm de, anlatırken de ezile büzüle, büyük bir utanç içinde anlatıyordum. Avukat benim bu halimi anlamadı mı, bilmiyorum. Çalışma masasında dosyaları inceliyoruz (Rahatsızlık veren bir yakınlık da yok araya bir insan sığar) Rahatsız olduysaniz diğer masaya geçelim dedi. Diğer masa dediği de standart masa ve masanın önünde sandalye var.( Klâsik görüşmelerin yapıldığı masa - masanın önünde sandalye.) Hayır, rahatsız edici bir durum yok ki, olaylardan rahatsız hissediyorum dedim. Aradan beş dakika geçti yine rahatsız hissediyorsa n diğer masaya geçelim, ben abin sayılırım dedi. Olayları beni huzursuz hissettiriyor, sizlik bir durum yok dedim. Belli bir zaman sonra yine tekrarladı, rahatsız oluyorsun sanki sürekli şal in ile oynuyorsun dedi. (Kapalıyım, şal omzumdan düşünce düzeltiyordum) Bundan rahatsızlık hissetmiş. Ben şal düzgün olmayinca rahat etmiyorum, üstüne bu olaylar beni huzursuz hissettiriyor, sizlik hiç bir şey yok. dedim. Tamam dedi ama anlamadım, sonuçta keyfi şeyler anlatmıyorum, neden bu şekilde defalarca tepki vermiş olabilir? Üstelik tek de değiliz stajyeri de var. Hâlâ gerginim
Yanında stajerde varmis ben kotu bisey düşünmedim

Bence avukatinizi değiştirin. Çünkü belli ki rahatsız olmussunuz. Boşanma davalarında sık sık avukatla telefonda görüşmeniz gerekebilir. Rahat olabilecek misiniz. Bence hayır. Vakit kaybetmeden dosyayı alın derim

açıkcası ben size yürüdüğü ile ilgili bir düşünceye kapılmadım insanın elinde çok geçerli bir kanıt olmadıkça da bana asıldı yürüdü benimle ilgileniyor bana mı aşık gibi duygulara kapılması taraftarı değilim.yürüyecek asılacak insan daha farklı olur.sadece patavatsızlık iletişim dilini iyi kullanamam var
birde konuşulan şey de önemli.çok mahrem başkasıyla konuşulması zor olan durumlarınızı ezile büzüle sıkıla sıkıla anlattıysanız rahatsızlık duyduğunuzu fark etmiş olabilir.kendince sizi rahatlatmaya çalışmış.Allah aşkına bir kadına yürüyecek olsa bunun yolu bu şekilde mi olur.
bizim toplumda çok kullanılır.baban yaşındayım abin sayılırım.aslında utanmana gerek yok anlamında bir cümle ki insan en çok babadan abiden utanır aile içinde.rehber öğretmenim velilerle çok görüşürüm odamda yalnız.ama asılmayla bana yürümeyle patavatsızlığı ince düşünememeyi kabalığı ayırt edebiliyorum.
Tacizkar bakışları oldu mu bir teklif ima hissettiniz mi sonrasında sık sık gerekli gereksiz arayıp görüşmek buluşmak istedi mi
ama diyorsanız ben avukatımla artık iyi bir diyalog kuramam güvenim zedelendi o zaman yolları ayırınız

abın sayılırım nedır ya :KK70: bırde hemen aklına o yonde rahatsızlık gelmıs hanı ben olsam belkı koltuk rahatsız derdım mesela :KK70:

adamın gozu goz degıl arkadasa katılıyorum

Ya kadının sosyallik açısından problemleri vardır, ya bir yeri ağrıyordur ya da hiperaktifdir belki der geçer insan..

Ne o öyle seks furyası filmden fırlamış Nuri Alço gibi "istersen üstüne rahat bir şeyler giy de kanepeye geçelim ama yanlış anlama" der gibi zampara edalar..

Yanında çalışan bayan var, stajyeri var. Kapıyı da asla kapalı tutmaz, bayan olsun erkek olsun. Beklerken milletin olayları duyuyoruz. Çok bilindik biri. Kapalıyım diye mi bilmiyorum dindar olmadığını söyledi. Kapalıyım diye önyargılı olarak bu yorumu yapmış olabilir mi? Fazla mı polyanna yim.
dindar olmadığını ne ara ve ne alaka söyledi ? bir avukat neden müvekkili ile bu muhabbete girsin ? kime ne insanların inançlarından ?
bence abuk bir adam. vazgeçin.

açıkcası ben size yürüdüğü ile ilgili bir düşünceye kapılmadım insanın elinde çok geçerli bir kanıt olmadıkça da bana asıldı yürüdü benimle ilgileniyor bana mı aşık gibi duygulara kapılması taraftarı değilim.yürüyecek asılacak insan daha farklı olur.sadece patavatsızlık iletişim dilini iyi kullanamam var
birde konuşulan şey de önemli.çok mahrem başkasıyla konuşulması zor olan durumlarınızı ezile büzüle sıkıla sıkıla anlattıysanız rahatsızlık duyduğunuzu fark etmiş olabilir.kendince sizi rahatlatmaya çalışmış.Allah aşkına bir kadına yürüyecek olsa bunun yolu bu şekilde mi olur.
bizim toplumda çok kullanılır.baban yaşındayım abin sayılırım.aslında utanmana gerek yok anlamında bir cümle ki insan en çok babadan abiden utanır aile içinde.rehber öğretmenim velilerle çok görüşürüm odamda yalnız.ama asılmayla bana yürümeyle patavatsızlığı ince düşünememeyi kabalığı ayırt edebiliyorum.
Tacizkar bakışları oldu mu bir teklif ima hissettiniz mi sonrasında sık sık gerekli gereksiz arayıp görüşmek buluşmak istedi mi
ama diyorsanız ben avukatımla artık iyi bir diyalog kuramam güvenim zedelendi o zaman yolları ayırınız
Ben asıldı falan demedim, 3 kez aynı şeyi söyledi ve belirttim de odada yalnız değiliz, kapıyı asla kapatmıyor diye(Direkt adama önyargı olmaması için). Olayı kafamda çözemediğimi belirttim. Kafamda net bir düşünce olsa sormazdim bile buraya.

Sizin o an ki hal ve tavırlarınız nasıldı bilmiyoruz. Belki de gerçekten çok gergin, stresli, heyecanlı, utangaç görünüyordunuz. Anlatmanız gerekenleri anlatamıyordunuz. Varsaydığı dini değerlerinizi göz önüne alarak böyle davranmış olabilir. Yan masaya geçince daha rahat olacağınızı düşünseydi bi bahane bulur "şöyle geçelim" derdi. Ama 3 kez uyarmış, size "rahat olun, bana güvenin" mesajı vermek istemiş olabilir.

Art niyet de olabilir, olmayan şeyler değil. Ama ben bu konuşmadan direkt bi sonuca varamadım. Bence peşin hüküm vermemekle birlikte, temkinli olun.

Üç kere söylemesi gereksiz olmuş. Bir de abin sayılırım hoş olmamış. Daha baştan gerildiğiniz birisi ile bu yola başlamayı tekrar düşünün

Fazla yakinliga gerek yok keske teklifini kabul edip rahatsiz olmuyorum ama orda bakmak benim icin daha iyi olur deyip gecseydiniz. Baska türlü de adamla muhattap olmazsınız bitti gitti. Uzatmanin bi anlami yok avukatta olsa böyle iğrenç şeyler düşünen cok o adami tenzih ederek soyluyorjm. Benimde lisede bi hocam sapikti mesela kimse bunu dile getiremiyordu muduriyete seneler önce careyi adamdan kacmakla ayni ortamda bulunmamakla buluyorduk kizlar olarak

Fazla yakinliga gerek yok keske teklifini kabul edip rahatsiz olmuyorum ama orda bakmak benim icin daha iyi olur deyip gecseydiniz. Baska türlü de adamla muhattap olmazsınız bitti gitti. Uzatmanin bi anlami yok avukatta olsa böyle iğrenç şeyler düşünen cok o adami tenzih ederek soyluyorjm. Benimde lisede bi hocam sapikti mesela kimse bunu dile getiremiyordu muduriyete seneler önce careyi adamdan kacmakla ayni ortamda bulunmamakla buluyorduk kizlar olarak
avukatın sapık olduğunu mu çıkardanız konu sahibinin anlattıklarından:KK57:.ağır bir itham değil mi

avukatın sapık olduğunu mu çıkardanız konu sahibinin anlattıklarından:KK57:.ağır bir itham değil mi
He heee avukat sapık!
Bazen nerenizle okuyosunuz yazılanları anlamıyorum.
Avukatı tenzih ettigimi yazmısım ama sapık olanlarda mevcuttur keza kendi ogretmenimden ornek verdim. Onuda okumuş ogretmen olmus bize ışık tutuyorlar yol gosteriyorlar ya hayatımızda ona istinaden!!!!!!!!!!

Çalışma masasında oturup dosya inceliyorduk demişsiniz, muhakkak yan yana oturuyordunuz ve siz de çok gergin davrandıysanız , yan yana durmaktan rahatsız olduysanız karşılıklı konuşacağımız masaya geçelim demesinde yanlış anlaşılacak bir durum görmüyorum. Bir kere sorarsın yeter, birkaç defa sorması gereksiz olmuş sadece.

Ben bi tuhaflık göremedim ya niyeyse. Muhtemelen çok panik ve korkuyor gibi davrandınız yazdıklarınızdan bile hissediliyor gerginliğiniz. Adamın çevresinde tesettürlü falan da yoksa nasıl davranacağını şaşırmıştır. Çok saçma bi dönemdeyiz her şey bizi tedirgin edebiliyor anlıyorum sizi ama ben somut bi şey olmadığı için çok kötü algılamadım avukat beyi.

Ben bi tuhaflık göremedim ya niyeyse. Muhtemelen çok panik ve korkuyor gibi davrandınız yazdıklarınızdan bile hissediliyor gerginliğiniz. Adamın çevresinde tesettürlü falan da yoksa nasıl davranacağını şaşırmıştır. Çok saçma bi dönemdeyiz her şey bizi tedirgin edebiliyor anlıyorum sizi ama ben somut bi şey olmadığı için çok kötü algılamadım avukat beyi.
Çalışma masasında oturup dosya inceliyorduk demişsiniz, muhakkak yan yana oturuyordunuz ve siz de çok gergin davrandıysanız , yan yana durmaktan rahatsız olduysanız karşılıklı konuşacağımız masaya geçelim demesinde yanlış anlaşılacak bir durum görmüyorum. Bir kere sorarsın yeter, birkaç defa sorması gereksiz olmuş sadece.
Yanyana da değildik, avukat bey masanın uzun kısmında bende kısa kısmında idim ve rahatsız edecek kadar yakın bir mesafe değildi. Belki de benim tedirginligimi yanlış yorumlamıştır. Bende açıklamasını yaptım. Üç kere sorması tuhaf hissettirdi. Öğretmenim yüzlerce insanla karşılaşıyorum, hani ikinci kez oturup konuştuğum bir insan. Ne kadar rahat hissetmemi bekliyordu bilmiyorum. Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım, o kadar tuhaf hissettim ki, aklımdan adam sapik mı diye bir şey de geçmedi görüşme esnasında ki bunu hissettireyim.

He heee avukat sapık!
Bazen nerenizle okuyosunuz yazılanları anlamıyorum.
Avukatı tenzih ettigimi yazmısım ama sapık olanlarda mevcuttur keza kendi ogretmenimden ornek verdim. Onuda okumuş ogretmen olmus bize ışık tutuyorlar yol gosteriyorlar ya hayatımızda ona istinaden!!!!!!!!!!
önce daha düzgün konuşmanızı öneririm.şu sizin cümleniz değil mi "avukatta olsa böyle iğrenç şeyler düşünen çok"
1.iğrenç şey nedir
2.böyle şeyler" derken avukatı işaret ediyorsunuz
2".avukatta olsa derken" ki yorumunuz avukatın iğrenç şeyler düşünmüş olabileceğini söyleyen siz.ben iyi okuyorumda siz yazarken ne yazdığınıza dikkat edin

siz nasıl okuyorsunuz konu sahibinin avukatın iğrenç şeyler düşündüğünü ima edecek bir şeyler yazmamış ki

Ben asıldı falan demedim, 3 kez aynı şeyi söyledi ve belirttim de odada yalnız değiliz, kapıyı asla kapatmıyor diye(Direkt adama önyargı olmaması için). Olayı kafamda çözemediğimi belirttim. Kafamda net bir düşünce olsa sormazdim bile buraya.
ben sizi kastetmedim aslında.yapılan yorumlara cevabım.sizin yazdıklarınız sonrası yapılan yorumlarda böyle bir düşünceye varılmış.ben anlattıklarınızdan böyle bir yorum çıkartmadım

Konu sahibinin yazdıklarını okurken ben bile gerildim.
Muhtemelen anlatırken konu sahibi de gerildi. Avukat da (bence kapalı olmasını da göz önünde bulundurarak) bu gerginliği yanlış anlamış olabilir diye düşündüm.
Millet neredeyse avukatı sapık ilan etmiş.

Bence işinde iyiyse ve bir tacizi yoksa sorun yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X