• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip bulaşık konusu

Ama şunu belirteyim ki erkek arkadaşın saçmalamış.yaptigin eksik ama onun yaptığı sacmalik

Ben bize gelen misafirin kalkıpta mutfakta bulaşık yıkamasını istemem,yıkatmam da. Yardım tabi ki edilir,topladım sofrayı zaten ama o an düşünemedim onu bu kadar lafı hakettim mi
Samimi konusayim mi sana ? Benim 23 yasinda oglum var. Anne olarak empati kuruyorum simdi.Sofrayi hazirladim seni davettim isim cikti gittim. Aksam eve geldim bulasiklar duruyor. Sasiririm cidden. Ve oglumada derim yani nolurdu 2 bulasigi yikasaydi ellerimi bozulurdu derim yani. Bak bende kimseden bir sey beklemeyen bir kadinim. Sonucta ogluna bile dese, kadin senden ev temizligi beklemiyor yani. Senin kendiliginden yapman gerekirdi bunu. Benim oglumunda kiz arkadasi geliyor pervane oluyor kiz. Hic bir sey yaptirmam kiza. Cayini bile getiririm nolacak ayagina cay goturmekle bir yerim mi eksilecek.. Toplayim yikayim diye hemen kosar. Yaptirmam ama yapmak istemeside hosuma gidiyor. Cunku benim kizim yok bu beni mutlu ediyor.

Ben de olsam yikardim. Arkadasima, ablama ve ya akrabalarima gittiyimde bile bulasiklari ben yikarim. Bulasik yikamak icin evin gelini olmaniza gerek yok. En onemlisi sizi kahvaltiya davet etmisler, ne kadar dusunceli, becerikli oldugunuzu kaynananiza gostermeliydiniz. Eger ben anne olsam oglumun sevdiyi kiz ayni seyi yapsa bu kiz cok beceriksiz derdim. Hic kusura bakmayin, cocuk hakli. O da kesin annesinin yaninda utanmisdir ...
Arkadaşım da ablam da bende yıkıyorum bulaşık. İlk gidişimdi,dolapları açarken bile huzursuz hissettim kendimi. Ayrıca ikimiz de aynı bulaşık yıkamasından bahsediyosak,ne gibi bi beceri gerektiriyor bulaşık yıkamak benim bilmediğim ? Düşüncesizlik olabilir onu kabul ettim zaten

Evet evin kizi gelini olmayabilirsin ama yikaman gerekirdi ayip olmasin sonucta arkanda birakmaman gerekirdi o bulasigi . Ama bunu sana bu kadar ciddi yansitan erkek arkadasinda goruyorum ben sucu . Madem okadsr takti sen gidince caktirmadan yikasaydi sen dusunemedin demkki evine gelen misafire niye bulasik yikamadimn denmez en azindan erkek bilmez bunu kesin anasi doldurmustur bunebicim kiz diye

Görev dağılımı yapmışsınız işte.
Masayı topla vs demek direkt oraya at demek değildir.
Herhalde masada bırakacak değildiniz.

Ayrıca akıttım demissin de 2 dk kopuklesen ayırmaktan daha kolay olurdu.
Bunun yalakalikla alakası yok.
Misafir gittiğim evde de çıkmadan tabakları toplar çıkarız.
Hatta yakın kişilerse arkadaşlar akrabalar sehpalarıma kadar silip geri yerine koyarlar.
Bu bir görgü kuralıdır bence yakınlığa gore.

Bence sevgilin eve gelip onları öyle görünce mahcup olmuş annesine.
Yemesini bilen atmış gitmiş gibi olmuş.
Ben çok anneci olduğundan yaptığını dusunmedim

Eğer kahvaltının devamında aynı evde film izlediyseniz erkek arkadaşın mutlaka görmüştür o zaman söylemediyse annesi söylemiş demektir.

Bu arada o iki tabağı akıtıp koyana kadar yıkayıp kaldırmanız daha şık olurdu.
Sonuçta kendi bulaşığınızmış. Birşey yememiş olsanız tamam da insan kendi çıkardığı bulaşığı da yıkamalı diye düşünüyorum

İyi geceler herkese. Hemen konuya gireyim;
Dün erkek arkadaşımın evine kahvaltıya gittim. Annesi de vardı. Oturduk üçümüz güzelce kahvaltı ettik. Sonra annesine telefon geldi çıkmak durumunda kaldı. Biz sofrada devam ettik kahvaltıya. Yedik,içtik sonra erkek arkadaşım kendince görev dağılımı yaptı. Sen masayı topla,ben film seçiyim diye. Tamam dedim kaldırdım masayı. Herşeyi yerleştirdim yerine güzelce. Bulaşıkları akıtıp lavabonun kenarına koydum. Bulaşık dediğim üç bardak,çatal ikide tabak.
Akşama eve geldik,bana bi mesaj. Vay efendim sen bulaşıkları niye yıkamadın. Nasıl onları öyle bırakırsın. Ne kadar ayıp falan baya ciddi ciddi trip atıyor bana. Dedim annen bişey mi dedi,noluyor diye. Yok benim annem ben üzülmeyeyim diye demez bişey ama bozulmuştur. Kalktı sabahın köründe bize kahvaltı hazırladı o falan. Bi kere beni ısrar kıyamet çağıran sensin. Madem kıyamıyosun annene geçip sen yıkasaydın,ben misafir gelmişim o eve. Ayrıca tamam ilişkimiz ciddileşiyor giderek ama ben ne o evin kızıyım,ne de gelin konumundayım şu an . Yalakalık yapar gibi de olmak istemiyorum ve annesini tanıyorum,gerçekten çok tatlı bi kadın bişey diyeceğine gerçekten ihtimal vermiyorum ama dünden beri bozuğuz hala bu nedenden.
Haklılık payı var mı sizce? Yıkamam gerekir miydi?
Sana hak verdim yıkanması gerekiyorsa kendi yıkasaydı bu tür işleri hep kadından bekleyen kadını erkek evinde hizmet etmesi gereken canlı gibi gören erkeklere gıcığım

Şimdiki gençler iş söz konusu olunca nedense hep"dusunemedim"diyorlar.
Öyle birde her şeyi düşünüp biliyorsunuz ki!tek yapmak istediginiz: ye, iç ,süslen ,gez toz.20 yaşındaki kızlara hizmet etmekte koyuyor insana:stop:tembel bir nesil var malesef
Agzina saglik yeni nesil gumbur gumbur geliyo :)

Annesinin zoruna gitmis olabilir. Oglanda mahcup olmustur anneye karsi. Ben erkek annesi olarak ana ogulu anlayabiliyorum.

Samimi konusayim mi sana ? Benim 23 yasinda oglum var. Anne olarak empati kuruyorum simdi.Sofrayi hazirladim seni davettim isim cikti gittim. Aksam eve geldim bulasiklar duruyor. Sasiririm cidden. Ve oglumada derim yani nolurdu 2 bulasigi yikasaydi ellerimi bozulurdu derim yani. Bak bende kimseden bir sey beklemeyen bir kadinim. Sonucta ogluna bile dese, kadin senden ev temizligi beklemiyor yani. Senin kendiliginden yapman gerekirdi bunu. Benim oglumunda kiz arkadasi geliyor pervane oluyor kiz. Hic bir sey yaptirmam kiza. Cayini bile getiririm nolacak ayagina cay goturmekle bir yerim mi eksilecek.. Toplayim yikayim diye hemen kosar. Yaptirmam ama yapmak istemeside hosuma gidiyor. Cunku benim kizim yok bu beni mutlu ediyor.
Haklı olabilirsiniz,tabiki yıkasam onun da hoşuna giderdi. Yıkamadığım için bozulmuş olmasına bile hak veriyorum ama benim kadına bişey dediğim yok ki zaten. Sonradan bende elime yapışmazdı dedim ama yine aynı şekilde mesela oğlunuz bu kadar tepki verse haklı olur muydu? Ki ben her defasında aynı bulaşığı bırakıp gelmedim,ilk defa gittim evlerine. Bana gelip dese yıkasan annemin çok hoşuna giderdi diye ben bi dahakine yıkardım zaten

Ben olsam , tek başıma o mtfaga girip bulaşık yikamazdim. O film seçecek ,ben misafir gittiğim evde bulaşık yikayacagim !!! Ben babamın evinde bir bardak yikamadim, elalemin evi umrumda olmaz ..Hee gelir yardım ister ,ederim ama iş bölümü yapacak (emreder gibi ,evlenince daha beteri seni bekliyor der gibi ) anasının gönlü hoş olsun diye beni mutfağa sürecek ...kimse kusura bakmasın .. madem iki tabak yıkamayla el asinmiyor, onlar yikayiverseydi de söz konusu olmasaydı ..bu arada sevgilinin annesine batmış o bulaşıklar ,yoksa erkekler laylaylom zamanlarında o kadar ince düşünemez. .geri dur derim ..

Kusura bakmayın ama erkek annesi olarak ne demek ben anlayamıyorum. İlk kez gittiğim bir evde bulaşık yıkamam zorunda değilim. Başta tavrını koy valla. İçinden gelirse yaparsın yapmakta bir şey yok yıkasan güzel olurdu ama zorunda falan değilsin. Üç yıllık gelini de olsan değilsin yani. Burada asıl sorun erkek arkadaşının büyük ihtimal annesinin lafıyla sana çemkirmesi.
Ya annesi aşırı tepki verdi adam sana söylendi
Ya da annesi az bir şey dedi adam annesinin az bir şafıyla bile sana böyle söylenebiliyor
İki durumda da sıkıntı var.
Senin bunu yapıp yapmadığın yanında sıkıntı değil.

Ya tmm yikayabilirdi o lanet 2 tabagi:KK53: ama bu tatli bi jest olurdu ama yapmadi diye böyle soylenilirmi ben olsam cok rencide olurdum bi daha da gitmem evlerine hatta ayrilabilirdimde simdiden vır vır konusan insanlar ilerde neleri dallandirir basina ekşirler bi düşün ve alttan alma

Gerçekten öyle malesef.
Hani hep erkekleri eleştirip erkek annelerinde deniliyor ya;düzgün yetiştirin oğlanları.. .ee ya kızlar ne olacak .Bence herkes düzgün yetistirilsin.
Aynen..annem evdeyken hamurisi vs ogretmeye calisirdi.. klasik anne sozu: yaptigin banaysa ogrendigin kendine:) inanir misin cok gecmeden kiymetini anladim. Iyiki zmninda ogretmis o zmnlar ne sinir olurdum ama:))) ovunmek gibi olmasin bazi 20 yillik ev hanimlarina tas cikartirim :) duaciyim o yuzden. Ha bilmesen nolurdu? Canimin istedigini dahada onemlisi cocuklarimin istedigini yapamazdim ..tabii istek varsa gene ogrenilir artik internet su bu hersey daha kolay.

Haklı olabilirsiniz,tabiki yıkasam onun da hoşuna giderdi. Yıkamadığım için bozulmuş olmasına bile hak veriyorum ama benim kadına bişey dediğim yok ki zaten. Sonradan bende elime yapışmazdı dedim ama yine aynı şekilde mesela oğlunuz bu kadar tepki verse haklı olur muydu? Ki ben her defasında aynı bulaşığı bırakıp gelmedim,ilk defa gittim evlerine. Bana gelip dese yıkasan annemin çok hoşuna giderdi diye ben bi dahakine yıkardım zaten
Bu ne bicim kiz dediyse anne. Bence oglan annesine mahcup oldu oda size sinitlendi. Ben bunu usulunce ogluma derdim evet. Eger size konusmalarinida duysam oglumada kizardim. Oglumuda tutmam yani. Dogru nerdeyse hep oradayimdir.

Iki bulaşığı yıkayıp kaldırmamakla herkes çok.yüklenmis sanki konu sahibine.. evet yıkama hoş ve şık olurdu ev sahibine ama iki bulasıgi yıkayıp kaldırmamak bu sek bir tepkiyi haketmemiş bence. Çocuğun annesi söylendiyse ufak hataları bile tolere edecek bir.olgunluga sahip değil demek ki. Oğluna bile yansıtmadan uygun bir dille ya da dolaylı yoldan bunu bir şekilde bir büyük olarak ögretebilirdi. Yok çocuk kendi dert edip söylediyse onun azarlaması ve tribi kızınkinden daha büyük bir hata..
Burda konu açıp bizden doğrusunu öğrenmek istiyorsa, olumlu eleştiriye açık biri demek ki, "unutmussun herhalde, bir dahakine dikkat edersen sevinirim" demek çok mu zordu?

Back
X