Bir garip duygular içindeyim..

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Merhaba kizlar.Benim ki dertten çok fikir alma amaçlı bir gönderi olacak.8 aylik evliyim 25 yaşındayım,2 gün önce hamile olduğumu öğrendim.Aslinda istiyorduk ama öğrenince çok karmaşık duygular içine girdim.Acaba erken mi oldu vs diye.
Ben zamaninda bir memur olabilmek için çok fazla sinava ve mülakata girdim.Kpss puanim 80 üstündeydi ama merkezi atamada olmadi.Örgün önlisans okuyup disardan lisansa tamamlamak için sinava giriyordum.Ama onlisansa girebilmek için lisans son sinif son dönemde dondurdum.Ve kendimi sadece deneme amacli lisans sinavina girdim.Ve lisansa girdigimde ayni yıldaki önlisans sinavi hakkimi kaybettigimi daha sonra öğrendim.Ve 2016 onlisans sinavina giremedim.Ozaman yeni evlenmiştim ve esim bana cok fazla kizmisti neden sinavi kacirdin vs diye.Çünkü calismami cok fazla istiyordu.
Her neyse suan 2018 ekim ayinda önlisans kpss var.Ve ben yavas yavas calismaya basladim.Allah izin verirse çocuğum olursa ihmal etmekten korkuyorum hem dersleri hem cocugu Belki cok erken bunlari düşünmen icin diyebilirsiniz.Öyle ama ben simdiden düşünmeye başladım.Bu süreci kolaylastirmak icin tavsiyeleriniz nelerdir?Veya benim durumumda olup basarili olan var mi ?Simdiden teşekkürler..

Her insan çocuğunu kucağına alana kadar "acaba erken mi?" Sorusunu sorar kendine emin ol hormonlardan oluyor. Okuyup anne olan insan çok ya da çalışıp annelik yapan da çok önemli olan senin kendini gerçekten yapabileceğine inandırmak.

Yapabilecegime tüm kalbimle inaniyorum.Fakat birkaç arkadasim ve eşim "bundan sonra senin işe girme başarma şansın bitti" gibi laflar söyleyince çok fazla düşünmeye başladım.Okadar istiyorum ki başarmak, kendi ayaklarim üzerinde durabilmek,kendim kazanmak..

Hamileyken ders calismak daha keyif vericidir eminim ki
Sesli sesli okuyun tarihi, vatandasligi, cografyayi.
Yavrunuz da nasiplensin, hem sesinize cok alisir hem de ben inaniyorum ve sahit oldum ki boyle cocuklar daha bilgiye ac sekilde doguyor
Bu yorumunuz beni çok fazla sevindirdi ve umutlandirdiBu sesli okuma olayini daha fazla yapacagim tesekkur ederim

Kadın :))
İçinde öyle bir potansiyel vardır ki kadının
Ne bebeğini ihmal edersin ne derslerini ne de kendini
Korkma tatlım, endişelenerek sadece daha fazla enerji harcamış zaman kaybetmiş olursun

yolun bahtın şansın açık olsun :)) evladını sağlıkla sıhhatle al kucağına inşallahh

pardon da niye bitiyormus ya. Hic oyle bi sey yok. sizinle atanma sevdamiz ortak oldugu icin yaziyorum sizi anliyorum.
biten tek sey su olabilir, her sehri yazamazsiniz ve yasadiginiz sehre atanma mecburiyetiniz olur artik.
daha cok calisin, hatta simdiden baslayin. yaya yaya calisin, bol bol soru cozun, konu calismaya cok vakit ayirmayin.

Deneyimim yok ama hayırlısı olsun hakkınızda.
Evladınıza sağlık size başarılar dilerim.

Hamileyken ders calismak daha keyif vericidir eminim ki
Sesli sesli okuyun tarihi, vatandasligi, cografyayi.
Yavrunuz da nasiplensin, hem sesinize cok alisir hem de ben inaniyorum ve sahit oldum ki boyle cocuklar daha bilgiye ac sekilde doguyor
Ne güzel bir yorum

Canim yaparsin.ben iktisat fakultesini bitirdim.atandim memur olarak.
sonrasinda sosyolog olmak.icin ikinci un.okuyorum,suan
Ben hamileyim ve sosyoloji 3. Siniftayim.
Hamileligim asiri riskli.gectigi icin sinavlarima giremedim.
Normal.bir hamilelik gecirseydim,devam edecektim derslere calismaya falan.
Bebegim dogdugunda insallah kaldigim yerden devam.edicem.
Senin calismana okumana hicbir sey engel deil n.ş.larda..

Ne alaka ? Hiç böyle şeylere takılma yapabilirsin. Başarabilirsin hem çalışan anne hem çocuğuyla ilgilenen anne de olabilirsin. Her insan kendi kapasitesi kadar yorum yapar . Başar ve derslerini ver onlara

Bu gozler iki uc cocuklu kadinlarin neler neler basarabildigini gordu sen mi basaramayacaksin.Seninki daha portakalda vitaminBu arada lisansi tamaladiysan onlisanstan giremezsin

ders çalışırken hamile olduğumu öğrendim. karnım burnumda denemelere gittim. doğumdan bir hafta önce son denememi yaptım her gün güne başladığımda doğuma kadar ne çalışsam kar diye motive ediyordum kendimi. sınav öncesi bebeğimi kucağıma aldım kalem oynatmaya fırsatım olmadı sonrasında. sınava yarım saatlik uykuyla girdim. sınavda uykusuzluktan ölüyordum hadi bir gayret dedim. sınavdan çıktığımda rezil kepaze yapamadım diye eve geldim. sonuçlar açıklandı Türkiye genelinde ilk 400 e girmişim. çok mutlu oldum. ilk tercihte de gidebiliyordum ama kuzum biraz daha büyüsün istedim. Allah yardımcın olsun ben hiç zorluk çekmedim inşallah sende çekmezsin

yalnız lisans sınavına bir kere girdikten sonra ön lisans sınavına girilmiyor diye biliyorum iyi araştır

daha yeni hamilesin ve dokuz ay var önünde karnındayken çalış. olunca zaten ilk yıl uyuyor bebişler genelde boş kaldıkça tekrar edersin konuları neden olmasın ki bir sürü tanıdığım var istedikten sonra olur.

Ay ne cahil cahil konuşmuşlar ya, gıcıklar. Çocuğu ayak bağı olarak görürsen kendin ayak bağı haline getirirsin zaten. 2018e daha var, sen her gün 1 saat çalışsan bile yaparsın kaldı ki daha çocuk doğmamış, doğana kadar bilmediğin konuları öalış, o doğumca da soru çözersin bol bol. Sen iste yeter ki, tuvalette bile soru çözen var. :)

Canimm benim çok teşekkür ederim iyi dileklerin ve yorumun için

bu yeni sınav sistemini bilmiyorum ama dogum olana kadar çok iyi hazırlan dogumdan sonrada biraz baarsın eksiklerini tamamlarsın
sonra sınavı kazanırsın inşallah .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…