Merhaba ablalarım. Bu sabah yaşamış olduğum kötü bir durumu sizlere anlatmak istiyorum. Yurtta kalan biriyim ve sınavlarım bittiği için bi gecelik ailemin yanına gideyim hem de uzaktan gelen teyzem ile enişteme görüneyim dedim.(Annem üzülmesin diye) Akşam geldiler ve rakı masası kuruldu eniştem ve babam için. Buraya kadar bir terslik yok.. Ben normal kendi odama gittim ve uyudum ama kapıyı kilitlemeden uyudum.Evimiz de dubleks ve ben üst katta kalıyordum. Sabah bir kapı sesi duydum... Normalde yurt hayatında her zaman ses içinde uyurum ve hiç uyanmam ama bu kez kapı açıldığı an gözlerim kısık bir şekilde eniştemi benim yüzüme bakarken gördüm. Birden nefesimi tuttum ama refleks gibi bir şeydi bu. Durdu durdu ve kapıyı kapayıp gitti. Hemen ardından tekrar kapı açıldı ve sanki biri bana bakıyormuş gibi hissettim... Uyuyamadım tabi bu durumdan sonra. Kahvaltı için indiğimde yine eniştem suratıma uzun uzun bakıyodu. Ben yüzümü hiç kaldırıp bakamadım ama hissediyordum... Hemen yemeğimi bitirip okuduğum şehre geri döndüm. Hala etkisindeyim bu olayın... Ne yapmam lazım? Yanlış mı düşünüyorum ya da çok çirkin mi düşünüyorum? Eniştem için tek bir şey diyebilirim teyzemi defalarca aldatmış bir adamdır.
Çok çirkin bir şey o odaya girme olayı. Keşke kalkıp sorsaydın ne işi varmış odanda öyle. Muhtemelen karıştırdım derdi ama bu tepki iyi gelirdi. Böyle mahremine girildiğinde lütfen müdahale etmekten, hakaret ya da saygısızlık etmeden hesap sormaktan çekinme. Bundan sonra enişten ya da başka bir misafir girerse böyle odana, korktuysan bile kalk, bağırmadan ama yüksek sesle sor, ne var ne oldu diye? Burası benim odam, ne oldu, demekten sakın korkma. Kimse uyanmadan çekip giderse hemen arkasından kapıyı kilitle. Ve kahvaltıda mutlaka sor, dün gece neden kapımı açtın, odaları mı karıştırdın, sorunca da bir şey de demedin, diye. Bu şekilde safa yatarsan üzerine gelen olmaz sanırım. O birşeyler geveler, olsun, sorun değil, maksat aileyi bir şekilde haberdar etmek. Bunu senin örneğinden tüm genç kadınlara ve hatta yaşı daha da küçük genç kızlara da söylüyorum. Çekinmesin kimse, mahremine girilmesinin hesabını sormaktan, ses çıkarmaktan, bunlar pek çok olası çirkinliği önleyebilir. Kahvaltıda da o zaman asıl utanmayı hak eden kişi başını kaldıramayacak hale gelir.
Bir daha aynı ortamda uyumak zorunda kalırsan da mutlaka baştan kapını kilitle derim. Zorlanırsa gece kapın sabah yine ortalığa sor, dün kapımı kilitli unutmuşum, gece biri zorladı ama seslenmedi, bir şey mi oldu, kimdi diye. Bir kadın hissediyorsa bir terslik var diye, mutlaka önlem de almalıdır. Bana öyle gelmiştir dememekte fayda var her zaman. O gece geldiğini de mutlaka annene anlat derim ben de.