Bir Garip Hediye Meselesi

E ama kız beğendim giyerim demiş en başta. Siz ısrar etmişsiniz değiştireyim ben bunu diye. Demek ki çok rol yapamıyor bu tarz şeylerde. Bir de süprizim var diyince belki aklına başka birşey gelmiştir beklenti içine girmiştir. Biri bana süprizim var dediğinde çok istediğim birşeyi buldu aldı diye düşünürüm ben. Öylesine bir hediye aldığı aklıma gelmez.

oncelıkle yakın arkadas dıyorsunuz
begenmedım dese nolur kı ?
en yakın arkadasın zevkını bılemıyorsun degısım kartlı bırsey alabılırdın rıske atmamak ıcın ... degıstırebılsın dıye onemlı olan ısıne yaraması cunku .

hedıye almıssınız sonra konuyu sız acmıssınız kız tabıkı ısrarla soracak

ben bırde su dusunceye karsıyım... hedıye dusunulmesı yeter lafına ...hayır arkadasım gercekden ısıne yaracak guzel bırsey alcaksanız alın hedıye ,yoksa almayın nefret ederım sırf hedıye almıs olmak ıcın alıp ozensız davranandan .

ben bırde su dusunceye karsıyım... hedıye dusunulmesı yeter lafına

+1

Ben de hoşlanmıyorum bundan. Sanki hediye almasını karşı taraf istemiş de beğenmesi zorunluymuş gibi. Öyle bir kafa yapısında olursan karşı taraf da "Düşünmeseydin bana ne" diyebilir. Yani tam anlatamamış olabilirim ama "Hediye aldıysam beğenmek zorundasın beğenmesen de bana çaktırmamak zorundasın çünkü seni düşünüp aldım" düşüncesi itici oluyor. Düşündüysen kendi zevkini değil karşı tarafın zevkini ve ihtiyaçlarını göz önüne alacaksın. Emin değilsen de riske girmeyeceksin durduk yere.

MERHABA,
kızlar çok kırıldığım bir şey yaşadım.
En yakın arkadaşıma hediye almak istedim 1 haftadır bakınıyorum. kendisi bana 2 kez aldı ben de altında kalmak istemedim. ikimize benzer şeyler bulmak için. beraber giyeriz diye. ve kendisi marka takıntısı olan birisi. neyse buldum, aldım. aslında söylemeyecektim verene kadar. 2 gün sonra yanına gidicem başka şehre. neyse bugün dedim ki sana sürprizim var. baya ısrar etti söylemedim. 10 dakika ısrar etti. söyledim en sonunda resmini attım aldığım gömleğin. beğenmezsen başka bakayım dedim nezaketen.
verdiği cevap, beğendim giyerim oldu. isteksizse. ben anladım beğenmediğini. beğenmedin sen falan dedim hayır beğendim dedi. değiştireyim düz bişey alayım dedim. sipariş vermişsin artık nasıl değişcek ki dedi. gerçekten de değişmiyormuş. gelince kargodan iade edicem dedim. tamam dedi.
o kadar üzüldüm ki ve bu aralar çok sıkışığım maddi olarak ona rağmen kendime daha ucuzunu aldım ona en iyisini aldım. kızdın mı falan dedi hayır dedim. sonra dedi soğuksun sen noldu. söyledim ben de. kırılma bunda bir şey yok dedi. ben de heves ettiğimi, hediye ne olursa olsun düşünülmesine değer verilmesi gerektiğini, davranışının hoş olmadığını söyledim. düşünemedim özür dilerim dedi.
o kadar kırıldım ki yanına gitmek bile gelmiyor içimden. alınganlık mı yaptım sizce
Hediyeyi sevip sevmediğini sen ısrarla sormuşsun, oda söylemiş. Sen büyütmüşsün meseleyi. Yazık arkadaşın bırak hediye için sevinmeyi birde özür dilemek zorunda kalmış senden. Senin davranışını daha hatalı buldum.

Önce ısrarla doğruyu söyle dion sonra küsüon :KK16: bide sürprizm var demen ve resm atman saçma olmuş.

İyide siz resmen size numara yapsın istemişsiniz

E nerede samimiyet ?

Bence kırılma alınma
Samimi olmayı sende dene
Karşındakini kırmadan, karşındakinin beklemediği ama gerçekte varolan durumu ifade edebilmeyi sende öğren

Bence kiyafet hediye etmekte zor bi hediye
Tamam hediye yapmak istedin heves ettin guzel bisey ama begenmemis iste olabilir boyle seyler begenmis'gibide yapmak zorunda degil, kiyafet sonucta, almissin para vermissin kullanacagi bisey olsun , ay sagol cok sevdim cok begendim diyipte hic giymese daha mi iyi olurdu sence... ben iade et bi çek yap istedigi kiyafeti alsin , alinacak bisey yok samimiyetten dolayi olan bisey, ben esimin bile hediyesini degistigim oluyor, hediye yapmak cok zor is :)

Back
X