Herkese merhaba
1 ay kadar önce nispeten büyük bir firmaya işe başladım uzman olarak. 4-5 yıllık bir tecrübem var.
Benim bildiğim ve uyguladığım kadarıyla o işi bilen birine 1-2 hafta boyunca refakat eder, notlarını alır işi öğrenirsin. Ama beni şak diye ortaya atıp neredeyse ilgilenmeden geçen bir süreç oldu bu.
Bir şey hazırlanması gerekiyor belli benim biriminin de katkısı olmalı. Bana yardım etsin denilen arkadaşın telefonla konuşmasına şahit oluyorum kulak kabartıp. Aa bu mu yapılacak nasıl yapılacak benim kısmım diyorum. Ya ben de ona bakıyordum diyor ama nasıl yapılacağını sistemden nasıl çekileceğini bana göstermiyor. Uzaktan tarif ediyor. Veya bana bu hazırlanacak deyip kabaca şöyle böyle diyor hemen uzaklaşıyor. Yani ortada gerçekten samimiyetsiz bir durum var. Önce gel yanımda birlikte dolduralım öğret sonra ikinciyi tek başıma yapabilirim. Ama böyle bir durum yok maalesef.
Ne görev tanımımı açıkça bildiriyorlar ne doğru düzgün iş gösteriyorlar. Şöyle örnek vereyim. Mesela size yemek yapmanızı söylüyorlar. Ve verdikleri tek destek sebzeleri Migros’tan, eti X Kasaptan demek. Yemeğin tarifini, içeriğini, oranını söylemiyorlar ve bunu yapmakla görevlerini tamamlamış zannediyorlar.
Bir hatadan dolayı başka bir birime şuna nasıl bir aksiyon alabiliriz dedim arkamdan konuştuğuna şahit oldum banane benim işim mi o halletsin diye. Ki maili düzgün okumamış aslında konu kendisini ilgilendiriyordu. Tam dedikodumu yaparken yanına gittim noldu dedim konuştuk.Sonradan ha ben başka anlamışım dedi.
Diğer ekip arkadaşlarım aa nasıl gidiyor derken biraz çıtlattım beklediğimden biraz farklı ilerliyor diye. Ben de tam o an yani bu süreçler çok karmaşık ne yapacağımı da bilmiyorum olmaz ki böyle vs diyordum.Bu bana baştansavma yardım eden arkadaş geldi o ara. Sonra artık farkına mı vardı yoksa ona bir zararı gelir müdürle sıkıntı Yaşar mı benim yorumumdan diye düşündü bilmiyorum ama bana halledebileceğim birşey olursa söyle dedi. Ama o kadar yapmacıktı ki
Sizce bu tavır normal mi ? Bıraktığım şirkette gelen kişiye Notlar yazarak başından sonuna anlatarak bir oryantasyon süreci vermiştim. Aynısı olmasa bile bir yol haritasının verilmesi gerekmez miydi ?
Şimdi ben aşırı hırslıyım. İşi zor yoldan da öğrenip artık yardım istenilen biri olmak istiyorum.
Bana iş hayatımda böyle insanlarla mücadele etmek için tavsiyeler verir misiniz ?