Bir Garip İstifa, Bir Çözüm Lütfen

samantha

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2009
10.239
18.166
823
45
Arkadaşımın şirketinde geçiyor konu. 10 aylık çalışanı email ile mobbinge uğradığını söyleyerek, işe gitmeyeceğini ve istifa etmek istediğini bildirmiş yöneticiye. Yönetici çalışanı umursamamış; fakat multinetten bu ay yatırılan parasını geri çekmiş şirket hesabından da kaydını silmiş. Çalışanla muhatap olan kimse yok. Çalışan yöneticiyi arıyor ulaşamıyor. Çalışan daha sonra şirket bilgisayarını teslim etmeye şirkete gidiyor. Sizin istifanız yok diye kimse bilgisayarı geri almıyor ve çalışanın şahsi eşyalarını almalarına da izin vermiyorlar. Çalışan ihtarname çekiyor ben istifa ettim, bilgisayarı almıyorlar, kalan maaşımı istiyorum diye. Bu durumda kim haklı benim kafam karıştı. Süreç nasıl ilerler?

E mail ile istifa nasıl oluyor orayı anlamadım benim bildigim evrakı sunar ayrılırsınız işten işyerininde kabul etmemesi daha garip inadamı bindiriyorlar acaba

çalışan e maille kolaya kaçarsa şirkette kolaya kaçar...

E-maille durumu anlatmış. Mobbinge uğruyor ya hani uzun uzun yazıyor. Bekliyor ki yarın telefonda konuşulur biri tamam istifa mektubunu ver der. Arıyor herkesi kimse açmıyor telefonları.

mail yerine keske noterden gonderseydi.mail dijital imzaliysa ve okundu bilgisi aldiysa bir kopyssini saklasin
sözleşme yapilmismi o sozlesmede neler var bunlarda onemli isveren bir yerine birini alana kadar (15 gun civari ) calisma sarti koymus olabilir detaylar net degil bu konuda

1 ay ihbar süresi var. Sözleşmeyi inceledim de çok tek taraflı bir şey çıkaramazlar çalışan aleyhine. Ben en çok adamın kişisel eşyalarını vermemelerine takıldım.

Herseyin bir usulu vardir. E-maille "ise gelmeyecegim, istifa ediyorum" derse, ciddiye alinmamasi normaldir. Yazsin istifa dilekcesini, gitsin muduruyle yuz yuze konussun. Telefonla da degil, bizzat gorussun.

Herseyin bir usulu vardir. E-maille "ise gelmeyecegim, istifa ediyorum" derse, ciddiye alinmamasi normaldir. Yazsin istifa dilekcesini, gitsin muduruyle yuz yuze konussun. Telefonla da degil, bizzat gorussun.

Son gelinen noktada çalışan ihtarname çekmiş noterden.

önce gidip yüzyüze görüssün sorun cikarirlarsa tabiki polis cagirsin ..özel esyadan kastiniz nedir bunlar sirketin mali diyebilirlermi

Bilmiyorum ki belki de tacize uğradı falan bu kadar kaçtığına göre usul musül dinlemediğine göre...

önce gidip yüzyüze görüssün sorun cikarirlarsa tabiki polis cagirsin ..özel esyadan kastiniz nedir bunlar sirketin mali diyebilirlermi

Ajandası, bardağı, çanağı, ceketi. Vermemişler işte. Adam bilgisayarı getirmiş onu da almamışlar. Ben dedim yapmayın diye ama...

Ben burada sirketi suclu gordum. Calisaniniz madem boyle birsey yapmis, cekin kenara konusun bakalim derdi neymis, bu kadar fevri olmasina sebep olan olay neymis. Ayrica hem multinetindeki parayi geri cekip hem de istifayi kabul etmememelri cok tuhaf. Madem istifayi kabul etmiyorsun parayi niye geri cekiyorsun.

Burada iki tarafta profesyonel davranmamis. Ama ben sirketin sahibi olsam sirketimde en ufak bir sorun dahi olsa sebebini ogrenip cozmeye calisirdim

calissin diye yapiyor olabilirlermi

Kilit bir elemanmış. Gıcık olmuşlar. İnada bindirmişler benim gördüğüm o. Ama konuştukları da yok adamla. Kendileri de ne yaptığını bilmiyor herhalde benden fikir istediklerine göre. Ancak ihbar tazminat davası açabilirler. Başka napabilirler ki?

İşte şirket sahibi olunca buldumcuk oluyor insanlar. Sebeplerini yazmış zaten bir başka adam buna kötü davranıyormuş gitmek istememiş daha fazla çok detay var şikayet ettiği.

İşte şirket sahibi olunca buldumcuk oluyor insanlar. Sebeplerini yazmış zaten bir başka adam buna kötü davranıyormuş gitmek istememiş daha fazla çok detay var şikayet ettiği.

Madem oyle oldugunu biliyorlar sorunu cozsunler iste. Yani ben anlamiyorum elemanlarini makine yerine koyan sirketleri. Herkesin insani sikintilari olabilir ve bu sirketle ilgiliyse sirket sahibi cozmeli. Yaptiklari cok ayip...

Madem oyle oldugunu biliyorlar sorunu cozsunler iste. Yani ben anlamiyorum elemanlarini makine yerine koyan sirketleri. Herkesin insani sikintilari olabilir ve bu sirketle ilgiliyse sirket sahibi cozmeli. Yaptiklari cok ayip...

Bence de. Bilerek açmıyorlar telefonları bir de. Nereye kadar böyle sürecekse. İhtarnameden sonra inatlaşmaya gerek yok diye düşünüyorum şahsen.

Kurumsallasmamis firmalarin, icler acisi hali bu iste. Ne kadar amatorce bir davranis. Resmen sacmalik. O sirkette, istifa eden kisiye bu sekilde davranilmasini isteyen toneticinin, ciddi sorunlari var besbelli. Bir insan kaynaklari birimi yok mu bu is yerinin? Cok degil, azicik profesyonellik istiyoruz ama nerdeee.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…