Bir garip mülakat

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Selamlar,

Hanımlar ben bundan 7-8 ay önce bir firmanin iş ilanına başvurdum. Arayan olmadı. Şimdi bu firma beni salı günü aradı görüşme için. Daha önce hiç mülakat deneyimin olmadığı için parçalı bulutluydu. Sorular soruları kısmen bildim ama çok panik yaptım. Resmen bazı sorularda gözüne far tutulmuş tavşan gibi kaldım. Bugün sabah yine aradı 2. görüşme için gittim ekstra herhangi bir şey konuşulmadi. Haber vereceğiz dediler 2 gün içinde. Çıktım 15 dk sonra telefonum çaldı pazartesi 8:30da şu şu evraklarla gelebilir mısınız diye. Ama mülakatta hiçbir şekilde maaş konuşulmadi, yemek, servis vs konuşulmadi. Onlar demediği için maaşı da soramadım.

Şimdi aradan 7-8 ay geçmiş arayıp 2. görüşme ise almaları, maaş konusunda bilgi vermemeleri filan kafama takıldı garip geldi. Pazartesi de maaş konusu acilmazsa nasıl sorabilirim? Pat diye ne kadar alacağım diyemem sanırım.

Not: İş konusunda sorudan da belli olduğu üzere çok acemiyim. İyi akşamlar dilerim.

Mulakatta zaten maas konusulmaz. Ayrica deneyimsizseniz ve 7-8 ay once yapmis oldugunuz basvuruya o kadar zaman sonra cagrildiginizda kabul ettiginiz icin isveren sizin issiz oldugunuzu ve bu ise ihtiyaciniz oldugunu anlayacak. Doktor-dis hekimi- avukatlik gibi bir mesleginiz yoksa cok buyuk bir ihtimalle asgari ucretle ve haftalik bir gün izinle ise baslarsiniz. Yol uzaksa yol yemek parasi verirler. Veya yemekler onlardan olur.

Mulakatta zaten maas konusulmaz. Ayrica deneyimsizseniz ve 7-8 ay once yapmis oldugunuz basvuruya o kadar zaman sonra cagrildiginizda kabul ettiginiz icin isveren sizin issiz oldugunuzu ve bu ise ihtiyaciniz oldugunu anlayacak. Doktor-dis hekimi- avukatlik gibi bir mesleginiz yoksa cok buyuk bir ihtimalle asgari ucretle ve haftalik bir gün izinle ise baslarsiniz. Yol uzaksa yol yemek parasi verirler. Veya yemekler onlardan olur.

Evime yürüyerek 15 dk. Büyük bir firma. 08.30-18.30 çalışma saatleri cumartesi 13.00'a kadar. Yani tecrubem var ama yeterli değil. Ama mülakatta konuşulmadi pazartesi sigorta evraklariyla gelmem söylendi. Maaşın o zaman söylenmesi de saçma değil mi

Mulakatlarda maas konusulur. Ilk mulakatta ise alim yapilmayacaksa, son mulakatta mutlaka maas konusulur.
Arti sizin saydiginiz meslekler disindakiler sanki asgari ucret alirmis ya da almaliymis gibi bir anlam cikmis cumlelerinizde. Neden illa asgari ucret uzerinden degerlendirilsin ki? Nitelikleri ne ise, ona gore maas belirlenir.

Evime yürüyerek 15 dk. Büyük bir firma. 08.30-18.30 çalışma saatleri cumartesi 13.00'a kadar. Yani tecrubem var ama yeterli değil. Ama mülakatta konuşulmadi pazartesi sigorta evraklariyla gelmem söylendi. Maaşın o zaman söylenmesi de saçma değil mi
Maasi neden sormadın ki ? Ama onlarda soylemediklerine gore büyük ihtimal asgari

Kesinlikle evraklar 6 ay gecerli zaten. Tavsiyem ise girmen deneyim cok onemli begenmemezlik etme maasi.

Evet evet bu yıl deneyimin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladım. Mesleki açıdan baya bir şey kaparim orda ama çok fazla çalıştırıp da asgari ücret verirlerse bilmiyorum..

Mulakatlarda maas konusulur. Ilk mulakatta ise alim yapilmayacaksa, son mulakatta mutlaka maas konusulur.
Arti sizin saydiginiz meslekler disindakiler sanki asgari ucret alirmis ya da almaliymis gibi bir anlam cikmis cumlelerinizde. Neden illa asgari ucret uzerinden degerlendirilsin ki? Nitelikleri ne ise, ona gore maas belirlenir.

Büyük ihtimalle belli bir mesleğin yoksa ve deneyimsizsen asgari ücret demek istedi :)

Selamlar,

Hanımlar ben bundan 7-8 ay önce bir firmanin iş ilanına başvurdum. Arayan olmadı. Şimdi bu firma beni salı günü aradı görüşme için. Daha önce hiç mülakat deneyimin olmadığı için parçalı bulutluydu. Sorular soruları kısmen bildim ama çok panik yaptım. Resmen bazı sorularda gözüne far tutulmuş tavşan gibi kaldım. Bugün sabah yine aradı 2. görüşme için gittim ekstra herhangi bir şey konuşulmadi. Haber vereceğiz dediler 2 gün içinde. Çıktım 15 dk sonra telefonum çaldı pazartesi 8:30da şu şu evraklarla gelebilir mısınız diye. Ama mülakatta hiçbir şekilde maaş konuşulmadi, yemek, servis vs konuşulmadi. Onlar demediği için maaşı da soramadım.

Şimdi aradan 7-8 ay geçmiş arayıp 2. görüşme ise almaları, maaş konusunda bilgi vermemeleri filan kafama takıldı garip geldi. Pazartesi de maaş konusu acilmazsa nasıl sorabilirim? Pat diye ne kadar alacağım diyemem sanırım.

Not: İş konusunda sorudan da belli olduğu üzere çok acemiyim. İyi akşamlar dilerim.
7 ay onceki actiklari ilanda muhtemelen ise birini aldilar ve olmadi o elemanla. Simdi yeniden ayni pozisyon icin elemana ihtiyac duyulunca yeniden ilan acma masrafina girmeden, onceki ilana basvuranlar arasindan birini secelim dediler. Is gorusmeniz kotu gecmesine ragmen sizi ise almayi planliyorlarsa, siz de temkinli davranin lutfen. Calisani sömuren sirketlerden biri olabilirler. Siz evraklarinizi hazirlayin gidin, ama gidince maas konusunu konusun once. Varsa baska beklentileriniz falan sorun. Servis yemek falan filan.

İlk mülakatta maaş konuşulmaz onu anlarım da evrakları getir deniyor ama maaş muallakta olmaz. Pek profesyonel bir firma değil bence. Eğer içeriden haber alabiliyorsanız maaşların durumunu sorup öğrenin. Nişanlımı aradı bilinen bir firma şu pozisyon için bizim şirketimize gelmek ister misiniz diye meğer maaşları vermiyorlarmış çalışanlarına aylardır. Onlar çıkınca yeni birilerini aramaya başlamışlar. Adını duysan hiç beklemezsin yani böyle birşey

Benimde başıma gelmişti, aylar önce başvurduğum ilan için aradılar. Ben tam tersi umut yok diye düşünüp mülakatta aşırı rahattım normalde çok gerilirim ama baya espiri falan yapıp sohbet edasında geçirmiştim. Arıycaklarınıda düşünmedim. 1-2 gün sonra aradılar gel başla diye, şehir dışındaydım. Evrakları mail attılar. Sende olduğu gibi içime bi kurt düştü. Banka hesabıyla ilgili bilgi almak için aradım, farklı şehirden açabilir miyim sorun olur mu oraya geldiğimde evraklar yetişmez vs. Sonra sordum, betül hanım konuşamadık servis vs nerelere var, ücret ne öngördünüz gibi gibi çünkü konuşulmamıştı ve benim zaten o sıra iş beklentim yoktu o yüzden sormam gerekiyordu. Senin durumunda olsam sorardım ama asgari ücrette deseler başlıycaksan sormayadabilirsin tabi tercih senin :)

7 ay onceki actiklari ilanda muhtemelen ise birini aldilar ve olmadi o elemanla. Simdi yeniden ayni pozisyon icin elemana ihtiyac duyulunca yeniden ilan acma masrafina girmeden, onceki ilana basvuranlar arasindan birini secelim dediler. Is gorusmeniz kotu geclesine ragmen sizi ise almayi planliyorlarsa, soz de temkinli davranin lutfen. Calisani sömuren sirketlerden biri olabilirler. Siz evraklarinzii hazirlayin gidin, ama gidince maas konusunu konusun once. Varsa baska beklentileriniz falan sorun. Servis yemek falan filan.

Peki direkt ne kadar alacağım demem absürt mü olur? Çünkü şartlar hakkında iş saatleri dışında konuşulmadi. Görüşme kötü geçmedi aslında sadece çok panik yaptım. Kariyerlerle ilgili sorduğu sorulardan tatmin ettim ama bazı sorularda tavşan gibiydim. Dediğiniz gibi sömürücü bir yer olmasından korkuyorum ben de .

Adayın işe alınacağı belli olunca teklif yapılır.2.mülakatta belli olmalıydı unutmuş olabilirler mi?

İlk mülakatta maaş konuşulmaz onu anlarım da evrakları getir deniyor ama maaş muallakta olmaz. Pek profesyonel bir firma değil bence. Eğer içeriden haber alabiliyorsanız maaşların durumunu sorup öğrenin. Nişanlımı aradı bilinen bir firma şu pozisyon için bizim şirketimize gelmek ister misiniz diye meğer maaşları vermiyorlarmış çalışanlarına aylardır. Onlar çıkınca yeni birilerini aramaya başlamışlar. Adını duysan hiç beklemezsin yani böyle birşey

İçeriden haber alabileceğim birisi yok maalesef. Bana da garip geldi emrivaki yapar gibi

Back
X