Bir garip mülakat

Benimde başıma gelmişti, aylar önce başvurduğum ilan için aradılar. Ben tam tersi umut yok diye düşünüp mülakatta aşırı rahattım normalde çok gerilirim ama baya espiri falan yapıp sohbet edasında geçirmiştim. Arıycaklarınıda düşünmedim. 1-2 gün sonra aradılar gel başla diye, şehir dışındaydım. Evrakları mail attılar. Sende olduğu gibi içime bi kurt düştü. Banka hesabıyla ilgili bilgi almak için aradım, farklı şehirden açabilir miyim sorun olur mu oraya geldiğimde evraklar yetişmez vs. Sonra sordum, betül hanım konuşamadık servis vs nerelere var, ücret ne öngördünüz gibi gibi çünkü konuşulmamıştı ve benim zaten o sıra iş beklentim yoktu o yüzden sormam gerekiyordu. Senin durumunda olsam sorardım ama asgari ücrette deseler başlıycaksan sormayadabilirsin tabi tercih senin :)

Asgari ücret vereceklerse baslamak istemiyorum açıkçası. Başladınız mı siz? :)

Aslında sizi kabul ettiklerinde teklifle gelmeleri lazımdı . Arayıp yada çağırıp şartlar konusunda anlaşmaya varip sonra evrak listesi vermek ve adayın evraklarını tamamlamasını istemek gerekiyor . Ben Türkiye’deki çok büyük holding kuruluşlarından birisinde çalıştım insan kaynaklarında o sıra öyle yapıyorduk ik adaya teklifle gidiyordu. Beni işe alırlarken merkezden arayacaklarmış hatta mağaza ik ben ararım demiş o aramıştı . Ama bence evrakları tamamla ve git canım işsizlik zor

İçeriden haber alabileceğim birisi yok maalesef. Bana da garip geldi emrivaki yapar gibi
Ben senin yerinde olsam arayıp sorardım evrakları hazırlamadan önce. Kolay hallolmuyor yok hastanesi filmi evrakları vs.
Tabi sen asgari ücretle başlarım dersen evrakları hazırlar gittiğinde sorarsın maaşı

Asgari ücret vereceklerse baslamak istemiyorum açıkçası. Başladınız mı siz? :)
Ben başlamıştım ama sonra farklı sebeple ayrılmam gerekti. Bence evraklar için soru sorar gibi arayıp bilgi al. Senin en doğal hakkın işe alıyorlarsa ücreti de söylüyecekler, evrak hazırlamakda kolay değil ee onunda bi maliyeti var. Mesela sağlık raporu için anlaşmalı olduğunuz kurum var mı diye sorabilirsin, sonrasında konuşamadık servis var mı nerden bineceğim, yemek işi nasıl oluyor bu arada biz ücretide görüşmemiştik ne öngördünüz acaba diye sorabilirsin canım. Hem bilgi almak istemen bence daha özgüvenli ve istekli olduğunu gösteriyor, diğer türlü ne iş olsa yaparım modunda sorgulamadan başlamış olacaksın.

Peki direkt ne kadar alacağım demem absürt mü olur? Çünkü şartlar hakkında iş saatleri dışında konuşulmadi. Görüşme kötü geçmedi aslında sadece çok panik yaptım. Kariyerlerle ilgili sorduğu sorulardan tatmin ettim ama bazı sorularda tavşan gibiydim. Dediğiniz gibi sömürücü bir yer olmasından korkuyorum ben de .
"Son gorusmemizde maas konusunu konusamadik, sizin bu pozisyon icin dusundugunuz ucret nedir" seklinde sorabilirsiniz. Asgari ucreti kabul edecek olsaniz bile sorun mutlaka. Maasi hic sormadan ise girmek, karsi tarafta cok caresiz imaji yaratir ki bunu da somurmek icin kullanirlar. Asgari ucreti de, kendinizi gelistirene kadar olmak sartiyla kabul edin. Hayirlisi olsun hakkinizda.

Aslında sizi kabul ettiklerinde teklifle gelmeleri lazımdı . Arayıp yada çağırıp şartlar konusunda anlaşmaya varip sonra evrak listesi vermek ve adayın evraklarını tamamlamasını istemek gerekiyor . Ben Türkiye’deki çok büyük holding kuruluşlarından birisinde çalıştım insan kaynaklarında o sıra öyle yapıyorduk ik adaya teklifle gidiyordu. Beni işe alırlarken merkezden arayacaklarmış hatta mağaza ik ben ararım demiş o aramıştı . Ama bence evrakları tamamla ve git canım işsizlik zor

Zor evet ama açıkçası asgari ücret alıp somurulmek istemiyorum. Önceki isimde de para önemli değil mantığıyla cok iş yapıp asgariden azıcık fazla alıyordum :)

"Son gorusmemizde maas konusunu konusamadik, sizin bu pozisyon icin dusundugunuz ucret nedir" seklinde sorabilirsiniz. Asgari ucreti kabul edecek olsaniz bile sorun mutlaka. Maasi hic sormadan ise girmek, karsi tarafta cok caresiz imaji yaratir ki bunu da somurmek icin kullanirlar. Asgari ucreti de, kendinizi gelistirene kadar olmak sartiyla kabul edin. Hayirlisi olsun hakkinizda.

Ya çok teşekkür ederim. Çok güzel ifade etmişsiniz. İnşallah hayırlısı olur :)

Zor evet ama açıkçası asgari ücret alıp somurulmek istemiyorum. Önceki isimde de para önemli değil mantığıyla cok iş yapıp asgariden azıcık fazla alıyordum :)
Herkesin derdi asgari ücret vermek zaten sinir oluyorum

Ben başlamıştım ama sonra farklı sebeple ayrılmam gerekti. Bence evraklar için soru sorar gibi arayıp bilgi al. Senin en doğal hakkın işe alıyorlarsa ücreti de söylüyecekler, evrak hazırlamakda kolay değil ee onunda bi maliyeti var. Mesela sağlık raporu için anlaşmalı olduğunuz kurum var mı diye sorabilirsin, sonrasında konuşamadık servis var mı nerden bineceğim, yemek işi nasıl oluyor bu arada biz ücretide görüşmemiştik ne öngördünüz acaba diye sorabilirsin canım. Hem bilgi almak istemen bence daha özgüvenli ve istekli olduğunu gösteriyor, diğer türlü ne iş olsa yaparım modunda sorgulamadan başlamış olacaksın.

Çok haklısın teşekkür ederim :))

Adayın para mara umrunda değil.Bizimle çalışmayı ne çok istiyor demişlerdir.:KK45: Şaka bir yana en son işte aldığınız maaşa kadar sormuşlar bu esnada "peki sizin bu iş için vermeyi düşündüğünüz ücret nedir?" diye sorsaydin.Buyuk olasılıkla en son işinde ki maaşa yakın birşey düşünecekler

Evime yürüyerek 15 dk. Büyük bir firma. 08.30-18.30 çalışma saatleri cumartesi 13.00'a kadar. Yani tecrubem var ama yeterli değil. Ama mülakatta konuşulmadi pazartesi sigorta evraklariyla gelmem söylendi. Maaşın o zaman söylenmesi de saçma değil mi
Amann ihtiyacin varsa. İs bulduguna şükret. O gungittiginde sorarsin bir sey olmaz. Ama mulakatta soylemezlerdi zaten.

Ben de takip ediyim konuyu Benim de bir sorum olacak k.k hanımları 2 gün önce bir mülakat yaptım Benim mülakatım da yol ücreti+yemek+maaş hepsi konuşuldu herşey çok olumlu geçti nerdeyse masadan el sıkışıp ayrılacaktık 2 kişi ile mülakat yaptım birisi çok olumluydu yalnız diğer kişide birkaç kişi ile daha görüşme yapacaklarını önümüzdeki hafta içi haber vereceklerini söylediler Sizce ne olabilir ??

Mulakatlarda maas konusulmaz denmis ama mulakatlarda maas konusulur. Hatta sizin maas beklentiniz falan sorulur. Maas konusmadan evrak hazirlatan buyuk firma ilgincmis acikcasi. Ayrica anlamadim neden maasi soramiyorsunuz ki, o maas icin calisacaksiniz :D babanizin oglu degil. Maasi konusmadik diyip sorun dusundukleri miktari.

Hakkında hayırlısı olsun, işsizlik zor ama imkanın varsa zorda değilsen hakkının arkasında durman en iyisi :)

Çok şükür babam şimdi 2000den az alacaksan başlama dinlen az daha dedi. Hiç hiç aklımda yoktu zaten 2 hafta sonra iş aramaya baslarim diyodum. Eğer asgari ücretse başlamak istemiyorum :)

Adayın para mara umrunda değil.Bizimle çalışmayı ne çok istiyor demişlerdir.:KK45: Şaka bir yana en son işte aldığınız maaşa kadar sormuşlar bu esnada "peki sizin bu iş için vermeyi düşündüğünüz ücret nedir?" diye sorsaydin.Buyuk olasılıkla en son işinde ki maaşa yakın birşey düşünecekler

Ay valla olabilirdi ama adam o kadar soğuk konuşuyor ki diyemedim :D

Ben de takip ediyim konuyu Benim de bir sorum olacak k.k hanımları 2 gün önce bir mülakat yaptım Benim mülakatım da yol ücreti+yemek+maaş hepsi konuşuldu herşey çok olumlu geçti nerdeyse masadan el sıkışıp ayrılacaktık 2 kişi ile mülakat yaptım birisi çok olumluydu yalnız diğer kişide birkaç kişi ile daha görüşme yapacaklarını önümüzdeki hafta içi haber vereceklerini söylediler Sizce ne olabilir ??

Haftayı bekleyin arayan olmazsa diğer pazartesi ararsınız :)

Back
X