Bir garip ögretmen sorunu

Öğretmenim diyecek tabiki de teyze de nereden çıktı bence verin yabancılık çekmez

Ortaokulda babasının öğrencisi olan biri olarak söylüyorum lütfen ama lütfen başka öğretmene hatta mümkünse başka okula verin.Ama tanıdık öğretmene vermeyin.

İlkokulda da sınıf öğretmenim ailemin görüştüğü biriydi.Sıkıntılı bir durum bence.İstisnalar olabilir tabi ama genel olarak öğrenciye de öğretmene de sıkıntı.

Ben öğrenciyle öğretmen arasındaki ilişkinin okuldakiyle sınırlı kalması gerektiğini düşünüyorum. Biz öğretmenlerimizle her zaman saygı çerçevesi içinde konuşurduk. Ama şimdi bakıyorum bu yok. Mesela benim kardeşimin öğretmeni annemle arkadaş oldu. Evimize gelir giderdi. Çocukta böyle durumlar öğretmeni ciddiye almamaya yol açıyor. Başka öğretmene verin derim. Çünkü komşu ablayla öğretmeni arasındaki farkı anlayamayabilir. Bu durum olumsuz etkiler

Evet buradan bi cocuk ilkokulda 14 ogretmen degistirmis. Genelde cocugu hasta olup izin almasin,hamile olmasin,dogum izni kullanmasin,evlenip tayin olup gitmesin diye buranin erkek ogretmenlerinden secin diyor herkes. Kismetimize bakalim ne cikacak

Konuya henüz bakmadım..
Kullanıcı ismi olumsuz çağrışım yaptı
Allah allah ilk defa o anlamda baktim rumuza. Kirk yil dusunsem farkli bi cagrisim yapacagi aklima gelmezdi zira isimler ev halkinin bas harfleri bi asker esi olarak degistirsem mi napsam

Öğretmenin size yakınlığından ziyade mesleki yeterliliğine bakarsanız daha doğru olur. Aynı apartmanda oturuyor olmanız ya da okul dışında da görüşüyor olmanız önemli değil öğretmenin karakteri kişilik yapısı nasıl öğrencilerle iletişimi nasıl mesleginin hakkını vererek mi yapıyor onlara bakmalisiniz diğerleri önemsiz ayrıntılar bana göre.

Allah allah ilk defa o anlamda baktim rumuza. Kirk yil dusunsem farkli bi cagrisim yapacagi aklima gelmezdi zira isimler ev halkinin bas harfleri bi asker esi olarak degistirsem mi napsam
Benim de dikkatimi çekti isminiz farklı algilanabiliyor.

Öğretmenim diyecek tabiki de teyze de nereden çıktı bence verin yabancılık çekmez
Herkes bu cumleye takilmis. Anlatmak istedigim kizim 6 yasinda ve sanki ayrimi yapamacakmis gibi. Sadece teyze ve ogretmenim demek gibi degil yani atiyorum bi yerde beraberken dersten siniftan arkadaslarindan bahsederek kadini okuldaymis gibi yasatmazini istemem

Bence şansa birakin ve öğretmen seçimi yapmayin.
%99 her ogretmen bütün ogrencilerine gözü gibi bakar.

Bu cümle olaya bakışınızı gösterdiği için takılmışızdır. Açıkçası 6 yaşındaki çocuk komşu ile öğretmen arasındaki farkı anlar her saman öğretmeni olacağı için ona göre konuşması gelişir bu arada siz çok detaylı düşünüyorsunuz yani öğretmen deneyimli mi Güler yüzlü anlayışlı mı çocuklarla iletişim beceresi kısımlarını dert etmeyip kızım öğretmene nasıl davranacak diye odaklanmışsınız bence bu konulara dikkat verin ona göre tercih yapın

Ben bu konularda tamamen ya nasip deyip bırakılması gerektiğini düşünüyorum.
Eğer öğretmenler arasında belirgin bir fark görünmüyorsa idarenin takdirine bırakırdım.

tanıdık olmasın öğretmen

İşte en ağır cezaları almanız da bir sorun zaten.

aynı şekilde oğlumun öğretmeniyim.o ince çizgi sağlandıktan sonra sıkıntı yok.anne demez öğretmenim der.okul kapısından cıkınca anne demeye başlarbence aynı apartmanda oluş tanıdık oluş sorun değil

şimdi demeyin hanımlar yazıda fena olmuş diye.Küçük oğlanla yazmaya çalışıyorum.epeyce zor oluyo

Cok sukur az once ogretmen arkadas tanismaya geldi,uzun uzun oturduk ve konu hakkinda konustuk. Kendisi benim icin sorun degil ama hic arkadasimin cocugunu okutmadim dedi bende gerekcelerimi sayip baska ogretmen dusunuyoruz dedim. Hak verdi ve daha iyi olur yine herhangi biseyde sonucta okuldayim bi problem oldumu elimden geldigince yardimci olurum dedi. Icim rahatladi. Okuldaki ogretmenler hakkindada az cok ogrenebildigi bilgileri paylasti. Yani kim tayinci kim yeni geldi anlatti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…