Bir gece yattık, sabah kalktık baktık ki o dil yok

Duka Tesla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
2.238
5.903
168
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK Bilim Ödülleri ödül töreninde konuştu. Erdoğan, ''En büyük sıkıntılardan birini de maalesef dilde yaşadık. Bizim bilime son derece müsait dilimiz varken, bir gece yattık, sabah kalktık baktık ki o dil yok'' dedi.

Detaylar için link;
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27835670.asp

Evet kesinlikle çok cahil olduk...
Yahu bu neyin kafası ? Osmanlı'da kaç kişi okuma-yazma biliyormuş bir baksınlar lütfen.Sadece son zamanına da değil bütün hepsine.Zaten sözde çok bilmiş bir toplum olsa yıkılmazdı.Şimdiye bakın bir de.Ya da devrimden sonraki yükselişe bakın.Ya bu ne nefrettir Atatürk'e karşı.Bu adam ne yapsa suç olmuş milletin de işi gücü yok bu adamı eleştirir durur.

Nereye yok?Aha da var işte hem de pabuç gibi,susmak bilmiyor...
Bilime o kadar yatkın dilimiz vardı da kaç tane bilimadamı çıkarttık bugüne kadar?Bilimi geç,okuma yazma bilen bile çok azdı.Hem ben bir Türk olarak,güzel Türkçemiz dururken,elin Arabının-Farsının dilini niye konuşayım kardeşim?

Bugün Tübitak'a gittim.
Bir arama bir arama anlatamam.
Îyi sövdüm sana Tayyip Erdoğan, h bir yerde hayrını göremiyoruz full zararsın senin yüzünden yarım saat gec kaldım :))

arap hayranliginindan ne yapacagini sasirdi .
Osmanli doneminde okur yazar orani kacmis acaba ?
kac tane bilim adami cikmis.kac tane kitap yazilmis basilmis acaba ?
Ilk latin harflerine gecmeyi kim dusunmus acaba ?
bu adami dinleyip inaniyor cahiller ,buda costukca sacmalayip duruyor.

tübitak bence çok gereksiz kapatılmalı poziif bilimlere inanmıyorum :)

velev ki öyle oldu. sen nerden biliyorsun diyesim var. dinleyen de 1900 doğumlu zannedecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…