bir gecede hayatim değişti

Magdur olanlardaniz bizde
En yakin zamanda haklinin haksizin ayrilmasini diliyorum rabbimden
Allah sizin ve bizim gibi olanlarin yardimcisi olsun

Konu sen olunca dikkatimi çekti Z zeytinagaci binlerce aileleriyle birlikte milyonu bulan sanssizlardan birisin işte..
Benimde kp açığa alındı sadece devlete bağlı sendikaya uye olduğu için 36 yılı çöpe gitti adamın benim hala umudum var düzenlemeler gelcektir illaki..Hakkımızda hayirlısı

Ben 26 yasindayim
21 yasinda doguda bir dagin tepesinde ogretmenlik yaparak basladim işe.

2 sene calistim. Kadroluydum.
Sonra icimdeki ogrenme ilerleme isteği bitmedi, üniversiteye geçtim öyp denen bir program ile. Arastirma görevlisi oldum.

Egitimime basladim, yuksek lisans bitti.
Doktoraya baslamak için devletin beni baska bir üniversiteye gondermesini bekliyordum.
Çünkü bulunduğum yerde bu egitimi veremiyorlar.

Doktoraya baslamayi beklerken dun geceki khk ile 50 d kadrosuna aktarildi bütün oyp li arastirma gorevlileri.

YANİ ARTIK ÖĞRENCİ OLDUĞUM SÜRECE İŞİM VAR. Sonrası meçhul.
Benim derdim doktora sonrasi da degil. Basarili insan kendine kadro bulur normal bir ulkede.

Benim derdim şu anda yuksek lisansi bitirip doktoraya da kayit olmadığım için 50 d kadrosuna atanamayacak olmam. Çünkü öğrenci değilim. Teknik olarak dün itibariyle işsiz olabilirim.

Eğer bir duzenleme yapılmazsa işimden oldum ben ve benim gibi yüzlerce insan...

Eşim baska sehirde. Doktora icin o sehri tercih edip artik kavusacaktik. :KK43:
Simdi ne olacagim belli degil. Cok saskin ve Üzgünüm.

Şu zamana kadar emek emek geldim. Ve haklarimi 1 gecede kaybettim.
Inanamiyorum.

Öyle bi yazayim dedim iste...
Ben de 50d'li bir arastırma görevlisiyim, bizim üniversitede ögrenciligin devam etmese bile bir dönem daha uzatılabiliyordu görev süresi, bu gibi durumlarda. Yüksek lisansı bitirip ara dönemde doktoraya başlama şansı olabiliyordu. İsterseniz siz de bir arastırın üniversitenizdeki imkanları, cünkü 50d'liler tamamen kendi üniversitelerinin koydukları kurallara göre görev yapıyorlar.
Ayrıca bu cıkan KHK'da da belirtildigi gibi şu an herkesi gecici olarak 50d'ye aldılar ama büyük ihtimalle elemeler yapıldıktan sonra cogu öyp'li 33a'ya yeniden atanacak. Umarım bu sürec tamamlanana kadar siz de işsiz kalmazsınız.
Bir de aklıma takıldı, yüksek lisansınızı bitirdiniz mi? Eger henüz savunma jürisine girmediyseniz, sırf ogrenciliginizin uzaması icin en azından bir dönem sonra jüriye girmeyi düsünebilirsiniz.

Şaka gibi... Şimdi sizin öğrenciliğiniz bitmiş, 3 sene de dolmuş ee ne olacak şimdi ama benim çıkan khk'den anladığım sözleşme yolunun açık olduğu. Yani çalıştığınız üniversite sözleşmenizi yenileyebilir sadece idari yolunuz kapanmış yani önceden sözleşme yenilenmese de idari yollara başvurarak geri dönebilecekken idari yol seçeneğiniz kalkmış durumda. Ben mi yanlış anladım?

Ben de 50d'li bir arastırma görevlisiyim, bizim üniversitede ögrenciligin devam etmese bile bir dönem daha uzatılabiliyordu görev süresi, bu gibi durumlarda. Yüksek lisansı bitirip ara dönemde doktoraya başlama şansı olabiliyordu. İsterseniz siz de bir arastırın üniversitenizdeki imkanları, cünkü 50d'liler tamamen kendi üniversitelerinin koydukları kurallara göre görev yapıyorlar.
Ayrıca bu cıkan KHK'da da belirtildigi gibi şu an herkesi gecici olarak 50d'ye aldılar ama büyük ihtimalle elemeler yapıldıktan sonra cogu öyp'li 33a'ya yeniden atanacak. Umarım bu sürec tamamlanana kadar siz de işsiz kalmazsınız.
Bir de aklıma takıldı, yüksek lisansınızı bitirdiniz mi? Eger henüz savunma jürisine girmediyseniz, sırf ogrenciliginizin uzaması icin en azından bir dönem sonra jüriye girmeyi düsünebilirsiniz.

Arkadaşım umarim siz de bu 50 d belasından kurtulursunuz. Böyle sürekli gelecek korkusuyla bilim falan olmaz zaten.
Ya ben ev kredisi cekmis olsaydim halim ne olurdu...

Ben malesef mezun oldum mayis ayında
Mezun olmama uzulecegim aklima gelmezdi.

50 d li hic arastirma görevlisi yok sanirim bizim üniversitede. O yuzden tutumlari ne olur, ne yaparlar bilemiyorum. Eger dediginiz gibi 1 donem bekletme imkanlari varsa bekletirler belki.
Ara donemde daha az alim oluyor doktora ilani az cikiyor bir de ben oyp liyken ales im sözeldi, ama bolumum mulakatta eşit agirlikla aliyor bakalim o derdi nasıl cozucem çünkü sozel puanim 90 iken ea puanim 72. O puanla da doktora kazanmak zor bence

Şaka gibi... Şimdi sizin öğrenciliğiniz bitmiş, 3 sene de dolmuş ee ne olacak şimdi ama benim çıkan khk'den anladığım sözleşme yolunun açık olduğu. Yani çalıştığınız üniversite sözleşmenizi yenileyebilir sadece idari yolunuz kapanmış yani önceden sözleşme yenilenmese de idari yollara başvurarak geri dönebilecekken idari yol seçeneğiniz kalkmış durumda. Ben mi yanlış anladım?

Benim anladigim da benzer.
Bazılarını 33a ya tekrar gecirebilirsiniz gibi bir anlam cikiyor. Ama kimler gecirilicek 33 a ya ne sartlarda geçiş yapilacak bunlari yök bi aciklama yapip soyler umarim bi zahmet.
Benim gibi binlerce insan zan altında bırakıldı zaten...

Arkadaşım umarim siz de bu 50 d belasından kurtulursunuz. Böyle sürekli gelecek korkusuyla bilim falan olmaz zaten.
Ya ben ev kredisi cekmis olsaydim halim ne olurdu...

Ben malesef mezun oldum mayis ayında
Mezun olmama uzulecegim aklima gelmezdi.

50 d li hic arastirma görevlisi yok sanirim bizim üniversitede. O yuzden tutumlari ne olur, ne yaparlar bilemiyorum. Eger dediginiz gibi 1 donem bekletme imkanlari varsa bekletirler belki.
Ara donemde daha az alim oluyor doktora ilani az cikiyor bir de ben oyp liyken ales im sözeldi, ama bolumum mulakatta eşit agirlikla aliyor bakalim o derdi nasıl cozucem çünkü sozel puanim 90 iken ea puanim 72. O puanla da doktora kazanmak zor bence
Anladim. Universitede hic 50d'li yoksa mutlaka sizin durumuzda olan baskalari da vardir. Umarim magdur etmezler sizleri. 50d gercekten sacma bir sistem, biz goremeyiz ama ileride umarim kaldirirlar da dediginiz gibi stres altinda bilim yapmak zorunda kalmaz insanlar...

Benim anladigim da benzer.
Bazılarını 33a ya tekrar gecirebilirsiniz gibi bir anlam cikiyor. Ama kimler gecirilicek 33 a ya ne sartlarda geçiş yapilacak bunlari yök bi aciklama yapip soyler umarim bi zahmet.
Benim gibi binlerce insan zan altında bırakıldı zaten...
Umarım sonu güzel biter, emekleriniz heba olmaz inşallah. Üzülmeyin at izi it izine karışmış durumda, her şey havada elbet durulunca güzel haberler gelir

Çok üzüldüm Zeytin geçmiş olsun.
Peki eşinizle kavuşmanızı etkileyecek mi? Ne bileyim ben en çok artık eşinle beraber yaşayacaksın diye seviniyordum. Yani şimdi aynı zamanda öğretmenseniz eş durumu isteyemiyor musunuz?

Çok üzüldüm Zeytin geçmiş olsun.
Peki eşinizle kavuşmanızı etkileyecek mi? Ne bileyim ben en çok artık eşinle beraber yaşayacaksın diye seviniyordum. Yani şimdi aynı zamanda öğretmenseniz eş durumu isteyemiyor musunuz?

En çok eşiyle kavuşacak olmasına seviniyordum.Umarım en kısa zamanda çözülür.O kadar insan mağdur olmuş mutlaka topluca bir yere şikayette bulunurlar.

Icimden gecenleri yazsam banlanirim, kisaca bu ülkede emegin degeri, hicbir kurumun guvenilirligi yok. Hakkinda hayirlisi olsun bundan sonrasi icin, umarim her sey dusundugunden cok daha guzel olur.

Ben 26 yasindayim
21 yasinda doguda bir dagin tepesinde ogretmenlik yaparak basladim işe.

2 sene calistim. Kadroluydum.
Sonra icimdeki ogrenme ilerleme isteği bitmedi, üniversiteye geçtim öyp denen bir program ile. Arastirma görevlisi oldum.

Egitimime basladim, yuksek lisans bitti.
Doktoraya baslamak için devletin beni baska bir üniversiteye gondermesini bekliyordum.
Çünkü bulunduğum yerde bu egitimi veremiyorlar.

Doktoraya baslamayi beklerken dun geceki khk ile 50 d kadrosuna aktarildi bütün oyp li arastirma gorevlileri.

YANİ ARTIK ÖĞRENCİ OLDUĞUM SÜRECE İŞİM VAR. Sonrası meçhul.
Benim derdim doktora sonrasi da degil. Basarili insan kendine kadro bulur normal bir ulkede.

Benim derdim şu anda yuksek lisansi bitirip doktoraya da kayit olmadığım için 50 d kadrosuna atanamayacak olmam. Çünkü öğrenci değilim. Teknik olarak dün itibariyle işsiz olabilirim.

Eğer bir duzenleme yapılmazsa işimden oldum ben ve benim gibi yüzlerce insan...

Eşim baska sehirde. Doktora icin o sehri tercih edip artik kavusacaktik. :KK43:
Simdi ne olacagim belli degil. Cok saskin ve Üzgünüm.

Şu zamana kadar emek emek geldim. Ve haklarimi 1 gecede kaybettim.
Inanamiyorum.

Öyle bi yazayim dedim iste...

Arkadaşlar 672 sayılı KHK ile haksız yere işten atılan arkadaşların faydalanabileceği bir site. İlgisini çeken arkadaşlar inceleyebilir.

http://khkmagdurlari.org

https://www.facebook.com/KHK-Mağdurları-168702506900481/

Ben şimdilik 33a lıyım
Tabi herşey bir karara bakıyor ülkemizde malesef
Arkadaşlarımın hepsi kötü
Çünkü çoğu öyp li
Ne olur nasıl olur bilmiyoruz
Sizin durumunuzda olan çok kişi var yalnız değilsiniz
33a yı kaldırmayı planlarlarsa hem bizim için hem sizin için çok kötü olacak
umarım tek düze asistanlık sistemine geçip hepimizi 50d mağduru yapmazlar

tekrar merhaba arkadaşlar.
eşimle aynı şehirde buluşma imkanımız kalmadı
kadrom da elden gitti.
şu an işten atılmayayım diye bi düzenleme yapıldı
ama yine de her türlü mağdurum :/

eşim gelemiyor, ben gidemiyorum, milli eğitim geri almıyor. (istifa etsem daha kolay dönermişim, ben izin alarak geçmiştim) valla öyle sıkıştım kaldım. neyse ki 1 sene daha işten atılmayacak gibiyim.

kadrom da elden gitti.

eşim gelemiyor, ben gidemiyorum, milli eğitim geri almıyor. (istifa etsem daha kolay dönermişim, ben izin alarak geçmiştim) valla öyle sıkıştım kaldım. neyse ki 1 sene daha işten atılmayacak gibiyim.

Çok üzüldüm ya. Benim çalıştığım üniversitede 50d' den 33a' ya geçiş için bazı şartlar var. Şartları sağlayanlar kadroya başvurup geçiş yapabiliyorlar. Ben 50d' liy dim. Geçen yıl eylül ayında dosya hazırladım bu yıl 33a' ya atamam yapıldı mesela. Sizde böyle bir uygulama yok mu?

kadrom da elden gitti.

Tuh ya. Çok üzüldüm. Siz eşinizin yanına gitseniz, bir süre çalışmasanız, bu sürede ALES eşit ağırlık çalışsanız, sonra doktoraya girseniz ve girdiğiniz yerde kadro alsanız olmuyor mu? Eşiniz sizi bir süre idare edemez mi?

Bir de hiç eşinizle aynı yerde yaşayabildiniz mi? Umarım hep ayrı değildiniz. Bir de eşiniz neden yerinden kıpırdayamıyor, tayin isteyemiyor, daha önceki konularınızda varsa kaçırmışım.

kadrom da elden gitti.

Bir yandan üzüldüm eşinden ayrı olduğunuz için bu hasret çok uzun sürdü bir yandan da iş devamlılığın sürdüğü için seviniyorum.Sevinilecek bir durum değilde kötünün iyisi diyelim.

Gıcıık bir durum .Ortalık toz duman karışık MEB ondan dolayı bahane arıyor gibi geldi bana.Zaten birde öğretmenlikte mülakat sözleşme diye bir şey çıktı haberlerde .

Borcunuz varmıydı?

neyse en azından iş durumu çözüldü. yavaş yavaş düzeliyor şartlar. Allah var gam yok zeytin. bu da senin sınavınmış öyle düşün.

MAyıs ayında y l bitti ise neden ataman olmadı doktora için? üzüldüm bu belirsizliğe khk dan haberim yoktu. öyp cesaret işiydi zaten.

Back
X