Bir genç kız yetişiyor...Ya siz nasıldınız??

benım annem çok otoriter hatta baskıcı babamsa tam aksine okadar rahattıkı..evde babamdan çok annemden korkardık :))) annemın herseyı dakıktı,calar saat gibi..
mesela aksam saat 10 dedimi bilgisayar kapanmış olacak (masaüstü pcydi) 1dakka gectımı annem fişi cekip oyle kapatırdı..
drs calısma zamanlarında yanımızda otururdu ,yanı kaçıs yok :))) yanımızda ya bulmaca yada kıtap okurdu..
kardesım ve ablam dısarda okudukları için annemden bu sıkbogazlık konusunda en çok ben payımı almısımdır memleketımdeki okulu kazanarak..
gel zaman gıt zaman evlebcegım kısıyle tanıstırdım nısanlıyken bana yapmadıgını bırakmadı benı habıre sınırlendırıyo yerın dıbıne sokuoo..teyzemler annemın benı kıskandıgını soylerlerdi hep oluomus demek..
benım genclıgım çok asabi aşırı derece dik baslıkı hala oyleyım,annemın okadar sıkbogaz etmesı bende uyumlu olmak yerıne ters tepti anlaşılan :))) annemle kanlı bıcaklı gibiydik zamanla buzları eritttik (çok arkadas darbesi yiyince anneme muhtac kaldım) sımdı anne kız ve arkadasız oyle solimm..
babam her ne kadar maddi manevi hiç bişeyime karısmasada nedense babamla hep mesafeli olduk hala daha oyleyızdır.hatta dudagıma surecegım ilk rujun rengını babam secmıstı annemın tün karsı çıkmalarına ragmen :) annem daha yasımın kucuk oldugunu soyluyordu ozaman lise 1e gidiyordum.
ukala,terbiyesiz.. oylekı babama bı konuda ''moruk '' demıstım çok iyi hatırlıyorum.. babamın çok gucune gıtmıstı halbukı babam benı anneme karsı hep koruyup kollamıstır yanı..o derece buyuklerıne karsı edepsizdim..
cabuk ofkelenen ama karsımdakıne bellii etmedım hiç bi zaman..

şimdiyse benım cocuklum ve genclıgımı bılenler evlendıkten sonrakı halım için, çok olgunlasmıssın bu sen değilsin diye konusuyorlar.. oturaklaşmısım yani :)))

***kısaca benden çıkarılacak ders; *

siz çok rahat olupta esınız çok baskıcı olmasın veya bu durumun tam tersi..ıkınızde esit davranmaya calısın..
cocgunuz kız veya erkek her zaman ama herzaman anneye daha yakın olur babaya nazaran..
*cocugunuzun sırrını veya yaptıgı soyledigi bir seyı giidpte babasıyla paylaşmayın,,haa babasına soylecek olsa zaten size soylemezdi..
*cocugunuz arada genclık atesi yerınde duramaz hale gelip size dinlemezse ASLA ipleri elinize almak için cocugunuzun bi acıgını veya utanılacak bir davranısını ulu orta bır topluluk anında soylemeyın..bu cocugunuzu kaybettıgınız an demektir.
*sırf ovunmek için bi topluluk anında cocugunuzda olmayan bi özellıgı varmıs gibi anlatmayın ozaman cocugunuz bundan sonra sızın anlattıklarınıza supheyle bakar acaba doğrumu soyluyor diye..

şimdilik aklıma gelenler bu kadar..

Hayat,yaşadıklarımız hepimizi olgunlaştırıyor gerçekten.
ama çocuklarımıza yapmamamız gerekenler konusunda hem fikiriz arkadaşım...
kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…