Bir geyik topiğim bile yok diye üzülüp süzülenler...

Konu kapanmis yetisemedim de
oyle demeyin kizlar ya.
O uye yurtta buyumus hic annesini babasini bilmiyor,
anne baba sevgisi tatmamis
hayatta hic kimsesi yok , esinden ve cocugundan baska
Belki de ayrilirsam yine yapayalniz kalirim korkusu var .
1. Anlayis gosterdim ben ama 2. de yapmamali bunu
ve eminim ki yapacak .
Cunku sozum meclisten disari yurtta yetisen bireyleri cok iyi gozlemledim
genelde merhametsiz ve asi yetisiyorlar
Bu nedenle cok da kizamadim

Ha kendisi de anne baba sevgisinden yoksun buyudugu icin belki daha hassas olmali
ama onlarda olmuyor bu durum

Ayrica yurtlarda buyuyen bireyler genelde yine birbirleriyle evleniyorlar
Belki de esi de oyledir ve bu nedenle kisilik bozuklugu yasiyor olabilir bilemeyecegim .
Nasil bir psikolojidir anlayamam belki ama
bunlar da benim gozlemlerim
Tabi herkes de bir degil ...

Cudanam ben kürtaj yaptırmasını hiç önemsemedim, hatta aldırması taraftarıyım.
Çünkü sübyancı bir bana ve psikolojisi bozuk bir anne ile oda ne halde büyür kimbilir.
Ama konudaki 12-13 yaşındaki çocuklarla mesajlaşma kısmı tahammül edilir bir şey değil.
O adam hasta ve ihbar edilmeli.
Ne şartlar altında büyüdü kısmına katılıyorum,hayatta sevgi görmemiş, ezilmiş bir insanın etrafına sevgiyle yaklaşmasını beklemem.
Buda bir toplum sorunu işte.
Devlet yurtlarındaki çocukların neden böyle yetiştiğini de sorgulamak lazım.

kadişim hadi inşallah güzel haberlerle dön, dualarımız seninle :16:

Konu kapanmis yetisemedim de
oyle demeyin kizlar ya.
O uye yurtta buyumus hic annesini babasini bilmiyor,
anne baba sevgisi tatmamis
hayatta hic kimsesi yok , esinden ve cocugundan baska
Belki de ayrilirsam yine yapayalniz kalirim korkusu var .
1. Anlayis gosterdim ben ama 2. de yapmamali bunu
ve eminim ki yapacak .
Cunku sozum meclisten disari yurtta yetisen bireyleri cok iyi gozlemledim
genelde merhametsiz ve asi yetisiyorlar
Bu nedenle cok da kizamadim

Ha kendisi de anne baba sevgisinden yoksun buyudugu icin belki daha hassas olmali
ama onlarda olmuyor bu durum

Ayrica yurtlarda buyuyen bireyler genelde yine birbirleriyle evleniyorlar
Belki de esi de oyledir ve bu nedenle kisilik bozuklugu yasiyor olabilir bilemeyecegim .
Nasil bir psikolojidir anlayamam belki ama
bunlar da benim gozlemlerim
Tabi herkes de bir degil ...

Cudana,
Hertürlü psikolojiyi anlamak için elimden geleni yaparım, kimseyi kolay kolay yargılamam, herkes ağzında altın kaşıkla doğmuyor elbette ama annesiz babasız yetişen bir insan birşeylerin ters gittiğini anladığı anda hiçbirşey yapamasa en azından uzman birinden destek almalı.

Hatalarının farkında olmasa amenna ama farkında, bir insan bile bile hataları devam ettirmemeli, hayat acımasız, inasanlarda öyle bunu kabul ediyorum ama bizlerde pamuklara sarıp sarmalanmadık, şu sitede biraz deşsen kimbilir ne hayat hikayeleri çıkar ortaya, kendimden örnek vereyim, evlendiğimde anne babam boşanmıştı, rahmetli babam modern görünürdü ama kız evladı koca evine gitmişse baba ocağına kefeniyle geri döner artık mantığında bir adamdı, ben çok kötü bir adamla evlenmişte olabilirdim, herşey olabilirdi, anne baba ayrı, anne ancak kendini geçindirebiliyor, üni okumamışım meslek yok, baba 2. evlilik yapmış, üstelik evlendin artık senin yerin eşinin yanı diyen biri, eğer eşim kötü çıksaydı ben ne yapardım Cudana?

Ne yapardım söyleyeyim kimseye güvenerek evlenmedim, kimseye güvenerekte boşanmam derdim ve soluğu adliye de alırdım, evlere temizliğe giderdim, merdiven silerdim, çay kahve servisi yapardım ayaklarımın üstünde dururdum. 20 yaşında ne düşünüyorsam 41 yaşında da aynısını düşünüyorum, hatta çok daha güçlüyüm, eşim sağolsun, adam gibi adam çıktı, evlendiğimde özgüvenim yüzde elliyse yüzde yüze çıkardı, dilim biraz sivriyse yine onun sayesinde, bana ilk dediği şey ne biliyor musun? Hayatta kendinden başkasına güvenme, bana da sonsuz güvenle bağlanma, ben erkeğim erkeklere çok güvenmek seni yıkar.

Benim kızım 10 yaşında Mune, ne anlar o yaşlardaki çocuklar cinsellikten.
Daha oyuncak bebekle oynayıp, şekerle kandırılacak yaştalar.:50:
Ve dediğin gibi bu tacizleri haklı gösterende yine bizim hemcinslerimiz.
Benim elime verseler bunlardan birini elleriyle boğarım.
İdama karşıyım, ama bunları sallandırmak isterim, belki ders olur herkese diye.
Bizim toplumumuzun en büyük problemi cehalet, ve malesef eğitimle alakası yok bu cehaletin.:50:

E işte düşün, bu lafı duyduğumda benim kızımda 3 yaşındaydı, 11 yaşındaki bir çocuktan ne umar ki insanlar:47:
Bende sallandırırım, hiç acımam:47:

aman insanların bahanesi bitmez
temizlik için gelen abla ramazan olduğu için memlekete gitti eylülde gelicek
o kadının eşinin mesleği en değerlli mesleklerden biri ama kadın tek maas yetmiyor diye 3 cocuğunu okutmak için evlere gidiyor
o kadın utanmıyor ama param yok diyenler utanıyor anlamıyorum ben bunu

ama şimdi geçici süreyle temizlik için birini arıyorum kimse yok
bir gelişte 80 lira az paramı haftada bir cagırcam aylık 350 lira civarı oluyor 3 eve gitsen 1000lirayı buluyor az paramı
ama insanımız onursuz yasamdan utanmıyor namusuyla para kazanmaktan utanıyor anlayan varsa bana anlatsın

Cudanam ben kürtaj yaptırmasını hiç önemsemedim, hatta aldırması taraftarıyım.
Çünkü sübyancı bir bana ve psikolojisi bozuk bir anne ile oda ne halde büyür kimbilir.
Ama konudaki 12-13 yaşındaki çocuklarla mesajlaşma kısmı tahammül edilir bir şey değil.
O adam hasta ve ihbar edilmeli.
Ne şartlar altında büyüdü kısmına katılıyorum,hayatta sevgi görmemiş, ezilmiş bir insanın etrafına sevgiyle yaklaşmasını beklemem.
Buda bir toplum sorunu işte.
Devlet yurtlarındaki çocukların neden böyle yetiştiğini de sorgulamak lazım.

Evet parkonum.
Maalesef devlet çocukları koruyor ama topluma potansiyel psikopat,
sevgi yoksunu, asi bireyler yetiştiriyor :(

Cudana,
Hertürlü psikolojiyi anlamak için elimden geleni yaparım, kimseyi kolay kolay yargılamam, herkes ağzında altın kaşıkla doğmuyor elbette ama annesiz babasız yetişen bir insan birşeylerin ters gittiğini anladığı anda hiçbirşey yapamasa en azından uzman birinden destek almalı.

Hatalarının farkında olmasa amenna ama farkında, bir insan bile bile hataları devam ettirmemeli, hayat acımasız, inasanlarda öyle bunu kabul ediyorum ama bizlerde pamuklara sarıp sarmalanmadık, şu sitede biraz deşsen kimbilir ne hayat hikayeleri çıkar ortaya, kendimden örnek vereyim, evlendiğimde anne babam boşanmıştı, rahmetli babam modern görünürdü ama kız evladı koca evine gitmişse baba ocağına kefeniyle geri döner artık mantığında bir adamdı, ben çok kötü bir adamla evlenmişte olabilirdim, herşey olabilirdi, anne baba ayrı, anne ancak kendini geçindirebiliyor, üni okumamışım meslek yok, baba 2. evlilik yapmış, üstelik evlendin artık senin yerin eşinin yanı diyen biri, eğer eşim kötü çıksaydı ben ne yapardım Cudana?

Ne yapardım söyleyeyim kimseye güvenerek evlenmedim, kimseye güvenerekte boşanmam derdim ve soluğu adliye de alırdım, evlere temizliğe giderdim, merdiven silerdim, çay kahve servisi yapardım ayaklarımın üstünde dururdum. 20 yaşında ne düşünüyorsam 41 yaşında da aynısını düşünüyorum, hatta çok daha güçlüyüm, eşim sağolsun, adam gibi adam çıktı, evlendiğimde özgüvenim yüzde elliyse yüzde yüze çıkardı, dilim biraz sivriyse yine onun sayesinde, bana ilk dediği şey ne biliyor musun? Hayatta kendinden başkasına güvenme, bana da sonsuz güvenle bağlanma, ben erkeğim erkeklere çok güvenmek seni yıkar.

E işte düşün, bu lafı duyduğumda benim kızımda 3 yaşındaydı, 11 yaşındaki bir çocuktan ne umar ki insanlar:47:
Bende sallandırırım, hiç acımam:47:

Çok haklısın Mune.
Ben de bu sitede hayat hikayemi tek bir yere yazmışımdır.
okuyanlar bilirler.
Ben de hep Allah babamdan razı olsun demişimdir.

Ancak boşanmış aile çocukları ile yurtta yetişmiş çocukları aynı kefeye koyamıyorum ben.
Sonuçta boşanmalarda çocuklar ya anne ya babada kalıyor, hoş gerçi çoğu da yurda veriyor.
Ama işte yurtta yetişen bireylerin psikolojisi bambaşka.
Boşanmış aile çocukları gözlemlediğim kadarıyla daha da bir hayata tutunuyor,
mücadeleci oluyor, fakat yurt çocukları öyle değil.

Aradaki farkı anlatabilmişimdir umarım.

Not: Üye hakkındakileri de ilk açtığı konudan biliyorum.

Son düzenleme:
aman insanların bahanesi bitmez
temizlik için gelen abla ramazan olduğu için memlekete gitti eylülde gelicek
o kadının eşinin mesleği en değerlli mesleklerden biri ama kadın tek maas yetmiyor diye 3 cocuğunu okutmak için evlere gidiyor
o kadın utanmıyor ama param yok diyenler utanıyor anlamıyorum ben bunu

ama şimdi geçici süreyle temizlik için birini arıyorum kimse yok
bir gelişte 80 lira az paramı haftada bir cagırcam aylık 350 lira civarı oluyor 3 eve gitsen 1000lirayı buluyor az paramı
ama insanımız onursuz yasamdan utanmıyor namusuyla para kazanmaktan utanıyor anlayan varsa bana anlatsın

Çünkü toplumda kadına kendine değer vermeyi öğretmiyoruz melekim.
Üniversite ye yeni başlamış 18 yaşında kızlarımız bir ilişkiye başlıyor ve hemen sevgilisinin emrine giriyor.
Erkek istediği hayatı yaşamaya devam ederken kızımız hemen giyim tarzını, arkadaşlarını sevgilisinin istekleri doğrultusunda değiştiriyor.
Evet aşk ve evlilikte fedakarlık yapılabilir , ama bu çift taraflıysa doğrudur.
Küçük yaştan itibaren bir erkeğin emriyle yaşamaya alışınca, yediği dayağıda aldatılmayıda erkeklerin hakkı, kadınlarında kaderi olarak görüyor kadınlar.

Üniversite ye yeni başlamış 18 yaşında kızlarımız bir ilişkiye başlıyor ve hemen sevgilisinin emrine giriyor.
Erkek istediği hayatı yaşamaya devam ederken kızımız hemen giyim tarzını, arkadaşlarını sevgilisinin istekleri doğrultusunda değiştiriyor.
Küçük yaştan itibaren bir erkeğin emriyle yaşamaya alışınca, yediği dayağıda aldatılmayıda erkeklerin hakkı, kadınlarında kaderi olarak görüyor kadınlar.

erkeklerden önce biz kadın olarak kendimize değer vermiyoruz ki
forumda her dakka daha 16-22 yas arası kızların sevgilim dısarı cıkmama izin vermiyor ne yapayım konularını okumaktan gına geldi
ben kocamdan izin almıyorum sadece falanca yere gezmeye gidiyorum diye haber veriyorum
millet sevgilisinden izin alıyor bir de dinliyor dert edinip konu acıyor

biz kadınlar seviyoruz dramatize etmeyi dramların içinde yasamayı
soran oldumu teyze boşandım demekten utanırız da kan kustum kızılcık serbeti içtim demekten utanmayız

Hazır geyikteyiz yazayım.
Eşime burdan bir konu başlığı okudum.
Sen de konu aç,
yok atın yerine eşek bağlanır mı hanımın çiftliğini çok izledim de,
yok şöyle yok böyle sinir etti beniiiiiiiiiiiiiii:ssz::1::52:

Aynen öyle, malesef biz kendimize değer vermiyoruz ki değer görelim, kızımız oluyor, çocuk biraz büyüyünce herşey ayıp, herşeye sus diyoruz, neden? Kız kısmısı çok konuşmaz, kızlar erkek gibi olamaz, o erkek herşeyi yapar ama kız yapamaz, bize göre namus sadece kızlara özgü, erkekte namus yoktur ama birşey olduğunda namussuz adam diyoruz, e hani adamlarda namus yoktu:ssz:
Erkek evlat doğururuz, sözüm meclisten dışarı, daha hamileyken gerim gerim geriliriz, bebeğin cinsiyetini soranlara gururla errrrkkkeeek deriz, doğar nü fotolarını çektiririz poz poz, denize sokarız anadan üryan, oğlumuz bir kızı öptüğünde göğsümüz kabarır, kızımızı bir delikanlıyla gördüğümüzdeyse beynimize kan çıkar bir anda.

Bir çocuğa herşey öğretilmeli ama en önemlisi cinsiyet ayrımını yerine hepimizin insan olduğunu ve herbirimizin değerli olduğunu öğretmeli, hani demişsin ya cehalet ama eğitimle alakası yok bunun diye, evet malesef eğitimle ilgili değil, kendini geliştirmeyle ilgili, biz belki geliştiriyoruz kendimizi ama bu gelişim çok yavaş:50: bazı şeyler içimize işlemiş, tabulaşmış resmen, tabuları yıkmak zordur:50:

ayyy ne gogus kabarmasi. opturmem oglumu kimselereeee :47:

Konu derin anlaşılan..:ssz::ssz:

Makara kaç gündür aldatılma, boşanma, kürtaj, tecavüz gibi konuları okudukça ruhum daraldı:50: nedir biz kadınların çektiği:50:

ayyy ne gogus kabarmasi. opturmem oglumu kimselereeee :47:

Sözüm meclisten dışarı demiştim zaten:ssz: öptürme tabii:9: herkes evladını cinsiyet ayırmadan büyütse ne güzel olurdu:50:
Lafımı direk üstünüze alınmayın sakın, valla içim buruluyor konuları okudukça o yüzden genel düşüncelerimi yazıyorum:ssz:

Makara kaç gündür aldatılma, boşanma, kürtaj, tecavüz gibi konuları okudukça ruhum daraldı:50: nedir biz kadınların çektiği:50:

Sözüm meclisten dışarı demiştim zaten:ssz: öptürme tabii:9: herkes evladını cinsiyet ayırmadan büyütse ne güzel olurdu:50:
Lafımı direk üstünüze alınmayın sakın, valla içim buruluyor konuları okudukça o yüzden genel düşüncelerimi yazıyorum:ssz:

estagfurullah :1: insallah ben oyle buyutucem. amaaa, kizimi ozgur buyutmeyecegim malesef tam tersi... oglumu 'kiz buyutur gibi' buyutecegim :27:

hem ben de yakinda bosanicam ama sirf ruhunuz daralmasin diye acmiyorum konu bak :27: :33:

Ablam heran UI olabilirim:43:
Sen benin kulağıma fısılda nasıl geri gelceğimi,:43:

Parkunum mune müdürüm başka ip demiş :1:

kızlar ben yarın yokum sabah yola çıkıyoruz randevum 10.30 da..dualarınızı eksik etmeyin olur mu,hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun ve bu belirsizlikten kurtulalım..

iyi geceler hepinize.

Hayırlı haberlerle gel kadişim :38:

Günaydın kızlar ;

kızlar ben yarın yokum sabah yola çıkıyoruz randevum 10.30 da..dualarınızı eksik etmeyin olur mu,hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun ve bu belirsizlikten kurtulalım..

iyi geceler hepinize.

Kadişim sana mesaj yazdım hangi gündü doktor atlamışım diye, sonra bu mesajını gördüm. İnşallah diğer arkadaşlarımız gibi hayırlı ve güzel haberlerini bekliyorum olacağım.

Günaydın bayanlar,
Kadesayla görüştüm şimdi,:emir_bebek::emir_bebek:hamileymiş,bebeğin kalp atışlarınıda görmüşler.:32:
Biraz lekelenmesi varmış,tedbir amaçlı bu gece hasatnede kalacakmış.
Hepinize çok selamı var.:3:

Back
X