- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.184
- 823
Eşim konusunda haklısın, anlayışlıdır sağolsun, hiçbir zaman beni aile konularının dışında bırakmadı, ailesine mi gidilecek, kardeşi mi kalacak benim fikrimi sordu, zaten ona da mantıklı geldiğinden kardeşim bizde kalacak diye diretmedi veya ne bileyim nikahım altındasın ben ne dersem o olur demedi, Allah ondan razı olsun, neye karar verilecekse beraber karar veririz, cebindeki paranın kuruşuna kadar bilirim, böyle olunca kimi arkad larım ya da aile fertleri arasında eşini yöneten kadın konumuna düştüm ama aslında bu yönetme değil karşılıklı düşünecelere saygıdan başka birşey değil, evlilikte erkekte kadında birbirine şeffaf olmak zorunda, bu gemi birlikte yönetiliyorsa herkes fikrini söyler ortak payda da buluşulur.
Bazı erkeklere kızıyorum, eşleri ve anneleri arasında dengeyi kuramıyorlar, bdv de birçok kayınvalide sıkıntısına bak çoğunda erkeğin suskunluğundan kaynaklanıyor sorunlar, eşleri haklı olduğunda haklılığını ortaya koyamadıklarından, ben anneme söyleyemem, annemi üzemem, o benim annem ne derse yapacaksın tavrındalar, oysa kadın kendi ailesiyle eşi arasında denge kuruyor, erkeklerde bunu yapmalı, yapamam diye kenara çekildiklerinde, ailelerine söyleyemedikleri şeyleri eşleri söylediğinde kötü gelin oluyorlar.
Bizde durum biraz değişik.
Annesiyle benim aramdaki dengeyi kurar aslında, bir problem yaşarsak onuda uyarır benide.
Ben genelde tepeme çıkartırım kayınvalidemi.
Eşim benim aileme karşı çok fedakarlık yaptığı için, bende onun ailesine yapmak durumunda hissediyorum kendimi.
Mesela yeni evlendiğimizde Ankara'da yaşıyorduk ve kardeşim orayı kazanınca " asla yurtta kalamaz,bizde kalacak dedi"2 yıl kardeşim bizimle yaşadı.
O yüzden bende onun ailesine hep verici oldum.
Ama benim kayınvalidem karikatür gibi bir kadın.
BdV ye konu açsam herkes ben olsam görüşmem der.

Ben vicdan yapıyorum işte.
Kavga konularımızda kv deden çıksada aslında bizim karakter savaşımız bi nevi.
Ikimizde dik kafalıyız

Tabi yıllar geçtikçe oturuyor bazı şeyler, artık çok nadir kavga ediyoruz.
Ama şunu söylemeliyim bu hale gelmemiz için en çok fedakarlık yapan benim.