Bir geyik topiğim bile yok diye üzülüp süzülenler...

baya yaramazlar hele bu bayram taitlinde canımıza okudular neyse ki yarın hepimizin okulu açılıyor :)

aminnnnn İnşallah.

İntihar konusunu yeni okuyorum, biraz canını sıkmış mevzu, takma canım kafana... :38:

Senin ikizler de okul sendromuna girdiler mi benim oğlan bunalımlarda, 29 ekim deki 4 günlük tatile ne kadar var onu hesap ediyor :27:

o kısma bende çok güldüm ona kızamadım ama noldu boşuna heyecanlandı :) özel msjlar orada gizlim saklım yok.

sağ ol canım.bu gidişle dörtlüycem galiba:27: şimdi 3 yaşında oğluşlarım var karnımdakine de kız dedi doktor.toplamda üç çocuk yani :1:

Aynen :1::1:.......

kadişin de gözler açıldı :27:
dombili gibiler işte:D
ama en ufağı çok küçük, zayıf.
umarım ölmez o

ölmesin ya :(

İntihar konusunu yeni okuyorum, biraz canını sıkmış mevzu, takma canım kafana... :38:

Senin ikizler de okul sendromuna girdiler mi benim oğlan bunalımlarda, 29 ekim deki 4 günlük tatile ne kadar var onu hesap ediyor :27:

geçti gitti canım :)

yok tam tersi kreş ne zaman diye soruyorlar.ikiz kızlar var onları özlemişler :27:

ölmesin ya :(

geçti gitti canım :)

yok tam tersi kreş ne zaman diye soruyorlar.ikiz kızlar var onları özlemişler :27:

hepsinden ayrı anneyi ve onu bşr odaya aldım, memeye ulaştırdım kafasını
ama yemıyor. yavruların yanında savaşıyor ama yıyemıyor
anlamadım gitti.

baya yaramazlar hele bu bayram taitlinde canımıza okudular neyse ki yarın hepimizin okulu açılıyor :)

.
deme yaaa
imrendim valla
bizim okullar daha yeni kapandi, 13 gun var daha okullarin açilamsina
canima okurmu ot mu tikar Allah ne verdiyse artik :)))
3.5 ya$inda benim yaramaz oglu$da

imrendim derekn okullarin açilamsina tabiki
yaramazligin alasi bizdede var ona ne imrencemmm:43:

hepsinden ayrı anneyi ve onu bşr odaya aldım, memeye ulaştırdım kafasını
ama yemıyor. yavruların yanında savaşıyor ama yıyemıyor
anlamadım gitti.

yemiyorsa işi zor ama.beslenemezse ölür yavrucak.

deme yaaa
imrendim valla
bizim okullar daha yeni kapandi, 13 gun var daha okullarin açilamsina
canima okurmu ot mu tikar Allah ne verdiyse artik :)))
3.5 ya$inda benim yaramaz oglu$da

bence 2-4 yaş arası en azgın dönemleri

belkı emıyor ben görmüyorum. gözümün önünde yuvaları var
anne bana dötü döndüğü zaman yıyordur, bilmiyorum.
biberonda denedım, yırttı kendını
aç değil sanırım.

bu forumda birisi okul oncesi ogretmeniydi
senmiydin o kadesa
yada kimdi unuttumm
yemek bolumunde okumu$tum galiba
nevreste sen olabilirmisin kiz :)

bu forumda birisi okul oncesi ogretmeniydi
senmiydin o kadesa
yada kimdi unuttumm
yemek bolumunde okumu$tum galiba
nevreste sen olabilirmisin kiz :)

yok ben değilim nevreste de değil ama çok var okul öncesi öğretmeni.

evet çok dur da , boyle çok mesaj sayisi olan bi uyeydi
elossa ydi galiba :))

benim oglan la ba$edemiyorum da profesyonel bi yardima ihtiyacim var, kendim çozemesemm psikologun yolunu tutucam ya kendim için yada onun için :s

evet çok dur da , boyle çok mesaj sayisi olan bi uyeydi
elossa ydi galiba :))

benim oglan la ba$edemiyorum da profesyonel bi yardima ihtiyacim var, kendim çozemesemm psikologun yolunu tutucam ya kendim için yada onun için :s

Ben okul öncesi öğretmeniyim
Ne gibi bir sorun var?

Ben okul öncesi öğretmeniyim
Ne gibi bir sorun var?

merhaba exmadon
Alalh yardimcin olsun, ben bi taneyle ba$edemiyorum valla çok zor bi meslegin var oncelikle bunu soyleyim ..

sorunumuz oglumun çok aglamasi ve aglamarinin sebebide inatçiligindan, yani onun deilde benim dedigimin oolmasi herhangi bi olayda ( konunun ne oldugu hiç farketmez, aglamasi ba$ladimi napsam susmuyor çok geç oluyor hersey için :( )

Sabah aksam gece hep boyle, artik çok yoruldum
ben ne kadar kararli olmaya çali$irsam oda o kadar çok agliyor :(
aglama dedigimde mahalle inliyor,eline geçeni firlatiyor vs

ornegin dun gece zorla tulumu giydirdim diye fermuarini açip gidip beton zemine yatti, uyku Tulumu istemiyor ama pyjamayla ustunu açiyor ve ü$ûyor, Sabaha kadar oksurukden uyyamadi dun gece :( ,dun yarim saat kadar agladi o Tulum giyinildi diye sonrada bizim yatakda sinirden ziplarken yuvarlanip du$tu , cani yaninca sakinle$ti susup uyyakaldi ..
e u$udukçe daha çok hasta oluyor ben napayim , okuldan gelirken ba$edemedim mantosunu giymeden geldi mesela, herkes bize bakiyor artik bikdim rezil olmakdan :(
yani istekelride mantikli deilki evet deyim :( mantiksiz seyler isteyip olmayincada agliyor,biliyorum o bi çocuk ayni mantik çali$maz ikimizde ama bilmiyorum i$tee ... nasil ba$edicem , napicam bilmiyorum
guzellikle konu$tum, ceza verdim beceremedim ba$edebilmeyi ...

5 ya$indada kizim var hiç bi sorunumuz yok onunla , ama bu oglan beni ya$landirdi ..

Öfff,sinir oluyorum böyle konulara.
Geriliyor insan, boşver kadiş.
Ofiş sen nasıl oldun

ne bilem parkunum yaşlılık zaaar :27: başım geçti de yerden birşey almak için eğilirken belime kramp girdi kaldım öyle neneler gibi, bir sen anlarsın beni nasıl hissediyorum yaşlılık zor :27: hahahahahahah :27:

aaaa 29 ekim de 4 gün mü tatil? iş yerleri de mi yoksa sadece okullar mı? aydınlat beni Dep :16:

merhaba exmadon
Alalh yardimcin olsun, ben bi taneyle ba$edemiyorum valla çok zor bi meslegin var oncelikle bunu soyleyim ..

sorunumuz oglumun çok aglamasi ve aglamarinin sebebide inatçiligindan, yani onun deilde benim dedigimin oolmasi herhangi bi olayda ( konunun ne oldugu hiç farketmez, aglamasi ba$ladimi napsam susmuyor çok geç oluyor hersey için :( )

Sabah aksam gece hep boyle, artik çok yoruldum
ben ne kadar kararli olmaya çali$irsam oda o kadar çok agliyor :(
aglama dedigimde mahalle inliyor,eline geçeni firlatiyor vs

ornegin dun gece zorla tulumu giydirdim diye fermuarini açip gidip beton zemine yatti, uyku Tulumu istemiyor ama pyjamayla ustunu açiyor ve ü$ûyor, Sabaha kadar oksurukden uyyamadi dun gece :( ,dun yarim saat kadar agladi o Tulum giyinildi diye sonrada bizim yatakda sinirden ziplarken yuvarlanip du$tu , cani yaninca sakinle$ti susup uyyakaldi ..
e u$udukçe daha çok hasta oluyor ben napayim , okuldan gelirken ba$edemedim mantosunu giymeden geldi mesela, herkes bize bakiyor artik bikdim rezil olmakdan :(
yani istekelride mantikli deilki evet deyim :( mantiksiz seyler isteyip olmayincada agliyor,biliyorum o bi çocuk ayni mantik çali$maz ikimizde ama bilmiyorum i$tee ... nasil ba$edicem , napicam bilmiyorum
guzellikle konu$tum, ceza verdim beceremedim ba$edebilmeyi ...

5 ya$indada kizim var hiç bi sorunumuz yok onunla , ama bu oglan beni ya$landirdi ..

Maralcım, oğlun sanırım 2 yaş sendromunu daha atlatamamış.
Okula bu sene mi başladı? Bu hareketleri ne zamandan beridir var?
Biraz ilgi isteme yöntemi olarak ta bellemiş olabilir.

Son düzenleme:
ne bilem parkunum yaşlılık zaaar :27: başım geçti de yerden birşey almak için eğilirken belime kramp girdi kaldım öyle neneler gibi, bir sen anlarsın beni nasıl hissediyorum yaşlılık zor :27: hahahahahahah :27:

aaaa 29 ekim de 4 gün mü tatil? iş yerleri de mi yoksa sadece okullar mı? aydınlat beni Dep :16:

28 Ekim p.tesi ve bankalar öğlene kadar çalışacakmış, 29 ekimde 4 gün tatil olması muhtemelmiş, kesin değilmiş canım, eğer olmazsa bizim ki ayrı bir bunalıma girer :27:

Maralcım, oğlun sanırım 2 yaş sendromunu daha atlatamamış.
Okula bu sene mi başladı? Bu hareketleri ne zamandan beridir var?
Biraz ilgi isteme yöntemi olarak ta bellemiş olabilir.
okulda ikinci senesi
bu iki ya$ sendromu denen meret çocuk kendini ifade edemiyor diye olmuyormuydu
oglum çok guzel kendini ifade edebiliyor konu$urken
valla sanki hep var ama bi ara duzeliyor sonra yine hortluyor

o aglamalari sanki sinir krizi gibi , bacak kadar veletler sinir krizi geçirmez demi :(
ablasina kizdiginda ona vurmasin diye kendimizi bi eve kitlediigmi biliyorum bu yazin ..
illa ona vurup rahatlayacak beyfendi, yani onun dedigi olacak, bende ablasina vurmasina asla izin vermem , son çare onuda kendimide içerden kitledim eltimin evinde, oyle çok agladiki o gunu hiç unutamiiyorum , çaresizlikden bende oturdum agladim onunla
sonra kendilginden sakinle$ti, olayi unuttu gitti ..
sakinle$ince zaten unutuyor o agladigi $eyi pamuk gibi oluyor hatta babasinin tabiriyle :)

bu arada bu ak$am yok mok dedi ama tulumu giyip uyudu :)

okulda ikinci senesi
bu iki ya$ sendromu denen meret çocuk kendini ifade edemiyor diye olmuyormuydu
oglum çok guzel kendini ifade edebiliyor konu$urken
valla sanki hep var ama bi ara duzeliyor sonra yine hortluyor

o aglamalari sanki sinir krizi gibi , bacak kadar veletler sinir krizi geçirmez demi :(
ablasina kizdiginda ona vurmasin diye kendimizi bi eve kitlediigmi biliyorum bu yazin ..
illa ona vurup rahatlayacak beyfendi, yani onun dedigi olacak, bende ablasina vurmasina asla izin vermem , son çare onuda kendimide içerden kitledim eltimin evinde, oyle çok agladiki o gunu hiç unutamiiyorum , çaresizlikden bende oturdum agladim onunla
sonra kendilginden sakinle$ti, olayi unuttu gitti ..
sakinle$ince zaten unutuyor o agladigi $eyi pamuk gibi oluyor hatta babasinin tabiriyle :)

bu arada bu ak$am yok mok dedi ama tulumu giyip uyudu :)

2 yaş sendromunu her çocuk kolay atlatamaz bazılarında izi kalır bazıları hiç yaşamaz bile çocuktan çocuğa farkediyor işte.
Benimde iki yaşında bebeğim var. Aynı sorunları yaşıyorum:1:
Yapman gereken şey aslında böyle durumlarda görmezden gelmek. Mesela bir şey istiyor inat etti o anda gayet sakin bir şekilde hiç tepkisiz göz teması kurmadan o ortamı terket. Kitlemek işe yaramaz. Önüne gelecek ağlayacak,sana vuracak, kendini yere atacak, tepinecek hatta kusana kadar bağıracak eline geçeni atacak vs.
Sakinleşene kadar onu görmezden geleceksin. Ağlayarak yada kendini sağa sola atarak veya şiddetle bir şey elde edemeyeceğini öğrenmeli. Bunu o anda evde kim varsa yapmalı. Kimse prim vermemeli.
Zamanında sanırım esnek davrandınız bu konuda. Sakinleştiği zaman da ''kızmadan'' 'bak böyle yaptığında kimse sana yardımcı olamaz' gibi neden öyle davrandığınızı anlatmalısınız.
Tabi bu yöntemle anında düzelecek diye bir şey yok bir süre daha deniyecek. Sinirlerini yıpratarak sana/size istediğini yaptırmaya çalışacak. Çok sakin olmalısınız.
Eğer ki bu yöntemi kullanıyorsan ve işe yaramıyorsa o zaman bir uzmana gitme vaktin gelmiştir artık.:34:

Son düzenleme:
Back
X