- 14 Mayıs 2009
- 22.263
- 12.552
- 298
ben kullaniyorum o yontemide maalesef babasi kullanmiyor
2 yaş sendromunu her çocuk kolay atlatamaz bazılarında izi kalır bazıları hiç yaşamaz bile çocuktan çocuğa farkediyor işte.
Benimde iki yaşında bebeğim var. Aynı sorunları yaşıyorum
Yapman gereken şey aslında böyle durumlarda görmezden gelmek. Mesela bir şey istiyor inat etti o anda gayet sakin bir şekilde hiç tepkisiz göz teması kurmadan o ortamı terket. Kitlemek işe yaramaz. Önüne gelecek ağlayacak,sana vuracak, kendini yere atacak, tepinecek hatta kusana kadar bağıracak eline geçeni atacak vs.
Sakinleşene kadar onu görmezden geleceksin. Ağlayarak yada kendini sağa sola atarak veya şiddetle bir şey elde edemeyeceğini öğrenmeli. Bunu o anda evde kim varsa yapmalı. Kimse prim vermemeli.
Zamanında sanırım esnek davrandınız bu konuda. Sakinleştiği zaman da ''kızmadan'' 'bak böyle yaptığında kimse sana yardımcı olamaz' gibi neden öyle davrandığınızı açıklamalısınız.
Tabi bu yöntemle anında düzelecek diye bir şey yok bir süre daha deniyecek. Sinirlerini yıpratarak sana/size istediğini yaptırmaya çalışacak. Çok sakin olmalısınız.
Eğer ki bu yöntemi kullanıyorsan ve işe yaramıyorsa o zaman bir uzmana gitme vaktin gelmiştir artık.![]()
zamaninda yeterki sussun diye ne isterse yapti her aglamasinda,i$te yoruldum dedi susurtudu, ba$im agriyor dedi susturdu , benim aglatip dinlememelerimde bo$a gitti tabiki bu arada

biraz daha deniycem o zaman çok saol yardimin için
uzman oalrak kime gidicem, pedagoga mi
aslinda okulda ve çevrede çok sevilen bi çocuk,uyumlu kirip dokmez ba$kasinin evinde,bi i$im oldugunda kom$ularin hepsi getir bana diyor, çok tatli oglun çokda akilli hiç zarari olmuyor diyolar, giki çikmiyormu$ ben yokken, okuldada bi sorun yok zaten
bu çocugun butun sorunu bizimle yani anne ve babayla