Bir görümce meselesi

Hadikalkgelbulbirbahane

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
1.058
964
73
Merhaba kızlar çok sinirli olduğum için bu bir iç dökme konusudur.Fikrinize ihtiyacım var.Fikrini yazanlara şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻
3 yıldır evliyim bu zamana kadar hiç bir görümcemle bir problem yaşamamıştım.gerçekten kendi öz kardeşim gibi severim üçünü de.Eksikleri olunca kapatırdım evime gelmeleri için ısrar eder en güzel ortamları kurmaya çalışırdım sabahlara kadar yanlarında otururdum.evdekilerde kavga ettiklerinde zorla alır evime götürürdüm sakinleşsinler diye.Sigarasına kadar alırdım evimde eksiklik yaşamasınlar diye.Hatta iki kere büyük hata yaptığı için kayınbabam üzerine yürümüştü görümcemin önüne geçtim sırf zarar görmesin diye darbeleri bana geldi onu korumak isterken.
Bugün gerçekten kimseye iyilik yapmamak gerektiğini öğrenmiş oldum.Kaynanamlardaydım ve akşam eşimin kuzenine oturmaya gidecektik(aynı sitede oturuyorlar)Ordan kendi evime geçecektim kaynanam rahatsızdı bundan dolayı yatıda kalmıştım. eşimin pijamaları görümcemin odasındaydı kaynanam onları da al belki giyer evde kalmasın dedi .onları almak İÇİN odasına girmek zorunda kaldım kapıyı çaldım ve içeri girdim pijamayı almak İÇİN.Büyük görümcem ve kendiside odasındaydı.Odaya girdiğim gibi görümcem YETER YA ODAMA NİYE GİRİYORSUNUZ İŞGAL ETTİNİZ ODAMI BU NE YAAA ÇIKIN ARTIK ODAMDAN DİYE bağırmaya başladı.Bende “odanı yemedim eşimin pijamalarını alıyorum”dedim ve odadan çıktım.yolda yanıma geldi “özür dilerim ben onu sana değil annemelre sinirlendiğim için söyledim”falan dedi.Bend kime sinirlendiysen gidip ona patla madem lafın bana değildi kimeyse ona söyle”dedim.Diğer görümcem olayı sorunca anlattım kendisine çok hak verdi bana büyük saygısızlık etmiş dedi.lavaboya kalkmıştım içeri girdiğimde ortamda sessizce ikisinin bu konuyu konuştuğunu gördüm.Büyük görümcem bana bu terbiyesizliği yapana kızıyordu.Oda beni gördüğü gibi sesini duyacağım kadar yükselterek “öfff oda girmeseydi o zaman odama babasının odası mı sanki” dedi.Ortamda hiç bir şey demedim ama ters bakıp duyduğumu belli ettim.Sonra diğer iki eltime aşkım canım bebeğim deyip öpmelere başladı.Bastıra bastıra söylüyordu bu kelimeleri.sonra kalkıp diğer odaya geçti.Diğer görümceme “ona,söylediği şeyi çok iyi duydum benim için bitti o” dediğimi söyle dedim.Oda çok sinirlenmişti kardeşinin tavrına gidip birdaha kızdığını duydum.
O kadar zoruma gitti ki bu olanlar kimseye emek verilmeyeceğini anladım gerçekten.kayınbabama sanki babasının odası mı diye bir cümle kullandığını söylesem kızına gerçekten çok büyük tepki göstereceğinden eminim ama konu ona uzasın istemiyorum.
Yarın kaynanamı arayıp durumu anlatmayı düşünüyorum.Çünkü görümcem benden yaşça küçük ve onu ciddiye alıp onunla tartışmaya bile girmek istemiyorum.Sizce kaynanama tavrımı göstermeli miyim ?

Son düzenleme:
Konuyu kayınvalidenize anlatmaya gerek var mı gerçekten?
Öz kardeşim gibi severim dediğiniz biriyle öz kardeşinizle sorunları nasıl çözüyorsanız öyle çözmelisiniz yani anne babaya yansıtmadan kendi aranızda konuşarak.
Yaşça küçük ciddiye alıp tartışmak istemiyorum diyorsunuz, kayınvalidenize anlatırsanız gayet ciddiye almış sizden küçük belki ergenlik yaşındaki bir kızın anlık patlamalarını aileye de yansıtmış olacaksınız.

Konuyu kayınvalidenize anlatmaya gerek var mı gerçekten?
Öz kardeşim gibi severim dediğiniz biriyle öz kardeşinizle sorunları nasıl çözüyorsanız öyle çözmelisiniz yani anne babaya yansıtmadan kendi aranızda konuşarak.
Yaşça küçük ciddiye alıp tartışmak istemiyorum diyorsunuz, kayınvalidenize anlatırsanız gayet ciddiye almış sizden küçük belki ergenlik yaşındaki bir kızın anlık patlamalarını aileye de yansıtmış olacaksınız.
O kadar küçük değil yani doğruyu yanlışı anlayacak kadar olgun.Yaptığı saygısızlık değil mi ama ?Sonuçta duymamı isteyerek öyle kelimeler kullanması saygısızlık olarak geliyor bana.belki de ben gereksiz büyütüyorum amacım fikir almak.

Bence mesafeyi koruyun uzatmanın gereği yok insanın başına hersey geliyor gereksiz şeylere takılmayın huzura erin.. mesafe iyidir biraz ara verin kendinizi inzivaya cekin
Öyle yapmayı düşünüyorum.O son kelimeleri kullanmasa zaten odasında söylediği şeyleri önemsemeyecektim bile unutacaktım bir iki saate.

Buyutmeyin bence usteledikce oda rahatsizligini kapatmak icin sizin ustunuze gelecek
Oz kardesimizle boyle bir tartismayi nasil cozerdik?
Buda unutulup gidecek birsey ztn ozur dilemis azar yemis daha da buyutmeyin

Ne gereksiz bu iç içe yaşamalar, kayınvalide rahatsız ise evde 3 tane kızı var zaten cümbür cemaat toplanmaya aynı şehirde yatılı kalmaya ne gerek var? Sonra böyle yüz göz olunuyor işte. Enseye şaplak moduna girmiş dengeyi şaşmış küçük görümce. Kaynvalideyi arayıp da olayı büyütmeye gerek var mı? Kızı haksız bile olsa sizi mi savunur kızını mı ? Hadi sizi savundu anne kız birbirlerine girdiler iyi mi oldu? Küçük görümce daha da doldu size karşı, atom bombası oldu adeta. Artık küçük görümceyi tut tutabilirsen.

Görümceniz kaç yaşında? Fazla tepki vermiş, ergenlik çağında bir kız gibi. Siz de gereksiz büyütüyorsunuz. Kayınvalideye şikayet etmenize gerek yok, gereken mesafeyi koyup samimi biçimde özür dilemesini bekleyin. Aile üyeleri bu kadar ufak şeylerle silinmez.
23 yaşında.Özür diledikten sonra babasının odası mı sanki girmeseydi oda dediği için bu kadar zoruma gitti aslında.

Kayinvalide ne alaka? Bence görümcelere de gerekenden fazla ilgi göstermissiniz bastan. Kavgalarda israr edip eve götürmek, sigara almak felan..cok gereksiz
Çok haklısınız keşke en baştan mesafeyi korusaydım.Kız kardeşim olmadığı için yerini doldururum diye düşündüm herhalde

Buyutmeyin bence usteledikce oda rahatsizligini kapatmak icin sizin ustunuze gelecek
Oz kardesimizle boyle bir tartismayi nasil cozerdik?
Buda unutulup gidecek birsey ztn ozur dilemis azar yemis daha da buyutmeyin
Evet haklı çıkmak için elinden geleni yapacaktır bundan emin oldum Bugün

Ne gereksiz bu iç içe yaşamalar, kayınvalide rahatsız ise evde 3 tane kızı var zaten cümbür cemaat toplanmaya aynı şehirde yatılı kalmaya ne gerek var? Sonra böyle yüz göz olunuyor işte. Enseye şaplak moduna girmiş dengeyi şaşmış küçük görümce. Kaynvalideyi arayıp da olayı büyütmeye gerek var mı? Kızı haksız bile olsa sizi mi savunur kızını mı ? Hadi sizi savundu anne kız birbirlerine girdiler iyi mi oldu? Küçük görümce daha da doldu size karşı, atom bombası oldu adeta. Artık küçük görümceyi tut tutabilirsen.
Çok haklısınız hiç memnun değilim bu durumdan ama doğuda genelde zorluyorlar böyle şeylere.Çok ısrarcı bir insan kayınvalidem.Hasta olmasa bile zorlar,kalmam ama asla normal zamanlarda.Evim var aynı şehirde kalmaya ne gerek var derim.Eşim annem hasta aklım onda deyip ısrar ettiği için mecburen kaldım.Ne kadar mesafeli olursan o kadar kafan rahatmış gerçekten .

23 yaşında.Özür diledikten sonra babasının odası mı sanki girmeseydi oda dediği için bu kadar zoruma gitti aslında.
Ablası üzerine fazla gittiyse kendini savunmak istemiştir. Odasına sürekli girip çıkan oluyorsa ve kapı çalmaya vs dikkat edilmiyorsa bunalmıştır. "Bağırdığım için haksızım ama haklı olduğum noktalar da var" savunması yapıyordur. Bu kadar büyütmeyin.

Ablası üzerine fazla gittiyse kendini savunmak istemiştir. Odasına sürekli girip çıkan oluyorsa ve kapı çalmaya vs dikkat edilmiyorsa bunalmıştır. "Bağırdığım için haksızım ama haklı olduğum noktalar da var" savunması yapıyordur. Bu kadar büyütmeyin.
2 sene ev üstünde kaldım mecburi durumlardan.Yemek yapmak için bir gün bile yardım etmediler her gün her öğün yemek temizlik vs bana aitti.Hem mesleğimi hem evi aynı anda yürütmek zorunda kaldım hep.ramazan aylarında bile dilim dışarda yemek yapıyordum o sıcaklarda.Ama asla bir gün yüzlerine vurmadım bunu.Bu şekilde iyi niyetli yaklaştığım insanların böyle davranması çok zoruma gitti belki de

Çok haklısınız hiç memnun değilim bu durumdan ama doğuda genelde zorluyorlar böyle şeylere.Çok ısrarcı bir insan kayınvalidem.Hasta olmasa bile zorlar,kalmam ama asla normal zamanlarda.Evim var aynı şehirde kalmaya ne gerek var derim.Eşim annem hasta aklım onda deyip ısrar ettiği için mecburen kaldım.Ne kadar mesafeli olursan o kadar kafan rahatmış gerçekten .

Anlıyorum burda böyle aile ilişkileri, benim eşim de doğulu.
Siz gene de yavaştan yavaştan geri çekilin. Biraz mesafe olsun. Yenge hiçbir zaman abla gibi olamaz, öz ablası olsaydınız zorunuza gitmezdi mesela, ama ne de olsa yabancıyız, zorumuza gider. Uzatmayın derim, sizin olgunluk gösterdiğinizi konuyu kapattığınızı görünce mahcup olacaktır.

Back
X